E faʻapefea ona matamata TV i luga o le Initaneti i se komepiuta

O se kata vitio i luga o se komepiuta ma le Windows 10 o se tasi lea o vaega sili ona taua ma taugata, faatasi ai ma le overheating lea ei ai se pa'ū taua tele o le faatinoga. E le gata i lea, talu ai ona o le vevela faifaipea, o le masini e mafai ona iu, e manaʻomia ai le sui. Ina ia aloese mai taunuuga le lelei, e aoga le siakiina o le vevela i nisi taimi. E uiga i lenei faiga o le a matou talanoaina i le tusiga o lenei tusiga.

Suʻe le vevela o le kata vitio i le Windows 10

I le le mafai, o le Windows 10 operating system, e pei o lomiga muamua, e le maua ai le gafatia e matamata i faamatalaga e uiga i le vevela o vaega, e aofia ai le kata vitio. Ona o lenei mea, e tatau ona e faʻaaoga polokalame faʻa-tolu e le manaʻomia ai ni tomai faʻapitoa pe a faʻaaogaina. E le gata i lea, o le tele o le masini komepiuta e galue i luga o isi lomiga o le OS, e mafai ai foi ona e mauaina faʻamatalaga e uiga i le vevela o isi vaega.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona iloa le vevela o le processor i le Windows 10

Filifiliga 1: AIDA64

AIDA64 o se tasi o mea sili ona mataalia mo le mauaina o se komepiuta mai lalo ole faiga faʻaogaina. O lenei masini komepiuta e maua ai faamatalaga auiliili e uiga i vaega taʻitasi faʻapipiʻi ma le vevela, pe a mafai Faʻatasi ai, e mafai foi ona e faʻatusatusaina le tulaga o le mafanafana o le kata vitio, e lua uma e fausiaina i luga o komepiuta ma faʻamaonia.

Download AIDA64

  1. Kiliki i luga le sootaga i luga, sau i luga le komepiuta i lau komepiuta ma faapipii. O le faʻasalaga e te filifilia e le afaina, i tulaga uma lava o le faʻamalamalamaga o faʻamatalaga o loʻo faʻaalia saʻo.
  2. Le tamoe i le polokalama, alu i "Komipiuta" ma filifili mea "Sensors".

    Vaʻai foi: Faʻapefea ona faʻaoga AIDA64

  3. O le itulau o loʻo tatala o le a faʻaalia ai faʻamatalaga e uiga i vaega taʻitasi. Faʻalagolago i le ituaiga kata vitio ua faʻapipiʻiina, o le tau manaʻomia o le a faʻaalia e le saini "Diode GP".

    O nei tulaga faatauaina e mafai ona i ai i le taimi e tasi ona o le i ai o sili atu i le tasi le kata vitio, mo se faataitaiga, i le tulaga o se komepiuta. Ae ui i lea, o le a le faʻaalia nisi o ata o faʻataʻitaʻiga ata.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o AIDA64 e faigofie ona fua le vevela o se kata vitio, e tusa lava po o le a lona ituaiga. E masani lava o lenei polokalame o le a lava.

Filifiliga 2: HWMonitor

HWMonitor e sili atu ona faʻatusatusa i tulaga o le atinaʻe ma le mamafa i le lautele nai lo AIDA64. Ae ui i lea, e na o le pau lava le faʻamatalaga tuʻuina atu e faʻaititia i le vevela o vaega eseese. O le kata vitio e le o se mea na tupu.

Tikiake HWMonitor

  1. Faʻamau ma taʻavale le polokalama. E leai se manaʻoga e alu i soo se mea, o faʻamatalaga o le vevela o le a tuʻuina atu i le itulau autu.
  2. Ina ia maua faamatalaga talafeagai e uiga i le vevela, faʻalautele le poloka i le igoa o lau kata vitio ma fai tutusa ma le vaega "Taumafa". O le mea lea o loʻo i ai le faʻamatalaga e uiga i le faʻavevelaina o le faʻasologa ata i le taimi ole fua.

    Vaʻai foi: Auala e faʻaaoga ai HWMonitor

E matua faigofie lava le faʻaaogaina o le polokalame, ma o le mea lea o le a faigofie ai ona e maua faamatalaga talafeagai. Ae ui i lea, pei o le AIDA64, e le masani ona mafai ona siaki le vevela. Ae maise lava i le mataupu ole GPU faʻapipiʻi ile komepiuta.

Filifiliga 3: SpeedFan

O lenei masini komepiuta e faigofie tele ona faʻaaogaina ona o le atinaʻeina o faʻamatalaga manino, ae e ui lava i lea, e maua ai faʻamatalaga e faitau uma mai le masini. Ona o le lē mafai, SpeedFan ei ai le Igilisi Igilisi, ae mafai ona e faʻamalosia Rusia i le faatulagaga.

Download SpeedFan

  1. O faʻamatalaga e uiga i le faʻamafanafanaina o le GPU o le a tuʻu i le itulau autu. "Faailoga" i se isi vaega. O le laina manaomia ua filifilia e pei "GPU".
  2. E le gata i lea, ua saunia e le polokalama "Siata". Suʻe i le lisi talafeagai ma filifili "Taumafa" mai le lisi pa'ū, e mafai ona sili atu lou manino i le pau ma le maualuga o tikeri i le taimi moni.
  3. Toe foʻi i le itulau autu ma kiliki "Fetuunaiga". I luga o le lisi "Taumafa" o le ai ai faʻamatalaga e uiga i vaega taʻitasi o le komepiuta, e aofia ai se ata vitio, faʻapitoa e "GPU". E tele faʻamatalaga iinei nai lo le itulau autu.

    Tagai foi: Auala e faʻaaoga ai SpeedFan

O lenei polokalama o le a avea ma se suiga sili i le muamua, e maua ai se avanoa e le gata ina mataʻituina ai le vevela, ae ia suia foi le saoasaoa o tagata taʻitasi faʻapitoa faʻapitoa.

Filifiliga 4: Piriform Speccy

O le polokalame Piriform Speccy e le o se tulaga sili ona lelei e pei o le tele na toe iloiloina muamua, ae tatau ona gauai atu ona o le mea moni na faʻatuina mai e se kamupani e nafa ma le lagolagoina o le CCleaner. O faʻamatalaga talafeagai e mafai ona vaʻaia i le taimi e tasi i ni vaega se lua e iloagofie e faʻamatalaga lautele.

Download Piriform Speccy

  1. I le taimi lava e uma ai le polokalama, o le vevela o le kata vitio e mafai ona vaaia i le itulau autu o le poloka "Ata". O le ata faʻataʻitaʻi ata ma le ata kalami o le a faʻaalia foi iinei.
  2. E tele faʻamatalaga o loʻo i luga o le lisi. "Ata", pe afai e te filifilia mea talafeagai i le lisi autu. Fuafuaina le faʻamafanafanaina o nisi masini, faʻaalia o faʻamatalaga e uiga i lenei mea i le laina "Lulu".

Matou te faʻamoemoe na aoga le Speccy ia te oe, ma mafai ai ona e maua faʻamatalaga e uiga i le vevela o le kata vitio.

Filifiliga 5: Kata

O se filifiliga faaopoopo mo le vaavaaia faifai pea o gaioiga ma widgets, o le faaletonu na aveesea mai le Windows 10 mo mafuaaga saogalemu. Ae ui i lea, e mafai ona toe faʻafoʻi mai e avea o se polokalama tumaoti tutoʻatasi, lea na matou iloiloina i se isi faʻamatalaga i luga o le saite. Sueina le vevela o se kata vitio i lenei tulaga o le a fesoasoani i se gaioiga iloga "Mataitu GPU".

Alu e download Gget Monitor gadget

Faitau atili: Faʻapefea ona faʻapipiʻi gaini i le Windows 10

E pei ona fai mai, ona o le lē mafai, o le faiga e le maua ai ni meafaigaluega mo le matamata i le vevela o se kata vitio, aʻo le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona maua le mafanafana CPU i le BIOS. Matou te mafaufau i polokalame sili ona talafeagai e faʻaoga ma o lenei e faaiuina ai le tusiga.