Amata le faʻaaogaina o le aoga ile Windows 10

O se tasi o faʻalavelave sili ona faʻalavelave o tagata faʻaaoga pe a maeʻa ona faʻaleleia i le Windows 10, faʻapea foi ma le faʻamamaina lelei o le polokalama, o se amataga o le amataga o le lisi, faʻapea foi ma se sailiga e le o galue i luga o le faletusi. E le gata i lea, o nisi taimi - faʻaaogaina fale taʻavale faleoloa pe a uma ona foia se faʻafitauli e faʻaaoga ai le PowerShell (Na ou faʻamatalaina auiliiliga i faatonuga i faatonuga. E le tatalaina le lisi o le Setete 10 Start).

I le taimi nei (Iuni 13, 2016), ua lafoina e Microsoft i luga o lona upega tafaʻilagi le aoga aloaia mo le suʻesuʻeina ma le faʻapipiʻiina o mea sese i le Faʻamatalaga amata i le Windows 10, lea e mafai ona otometi ona foia faafitauli e aʻafia ai, e aofia ai taʻavale o fale teu oloa e leai se galuega.

Faaaogaina o le Faʻamatalaga Mataʻituina o Mea e Faʻafitauli ai le Amata

Le aoga fou mai le Microsoft e pei lava o isi elemene uma o le "Faʻamaumauga o faʻamaumauga."

A maeʻa le faʻaaliga, e tatau lava ona e kiliki "Next" ma faʻatali mo taga ua saunia e le aoga e fai.

Afai na maua ni faafitauli, o le a faʻasao lava ona faasaʻoina (e le mafai, e mafai foi ona e tape le talosaga tuai o faasaʻoga). Afai e leai ni faafitauli na maua, o le a logoina oe o le faafitauli o le folasiaina e le o iloa ai le faafitauli.

I faʻasalalauga taʻitasi, e mafai ona e kiliki "Vaʻai nisi faʻamatalaga" i le faitotoʻa faʻaaoga e maua ai se lisi o mea patino ua siaki ma, pe a maua faafitauli, faʻapipiʻi.

I le taimi lea, o mea nei e siakiina:

  • Le mauaina o mea talafeagai mo le faagaoioia o tusi talosaga ma le saʻo o la latou faapipiiina, aemaise lava Microsoft.Windows.ShellExperienceHost ma Microsoft.Windows.Cortana
  • Faʻamaonia faatagaga a le tagata e faaaoga mo le kulini resitala e faʻaaogaina mo le lisi o le Windows 10 Start menu.
  • Faʻamata le faʻamaumauga o pepa faʻamaumauga.
  • Siaki mo le faʻaaogaina o faʻamatalaga faʻaalia.

E mafai ona e siiina le faʻaaogaina o le eletise o le Windows 10 Start mai le laiga aloaia //aka.ms/diag_StartMenu. Faʻafou 2018: O le aoga na aveesea mai le nofoaga aloaia, ae mafai ona e taumafai e fofoina le Windows 10 (faaaoga le faʻaaogaina o faʻafitauli mai le Faleoloa).