Tatala se faila CSV i Microsoft Excel

O Microsoft Word o loʻo i ai se seti tele o mamanu pepa o ituaiga eseese. Faʻasalaga o taʻiala taʻitasi o le polokalame, ua faʻalauteleina lenei seti. O tagata lava ia e tasi o le a maua lenei mea itiiti, e mafai ona latou siiina mai fou mai le nofoaga aloaia o le polokalama (Office.com).

Lesona: Faʻafefea ona fai se faʻataʻitaʻiga i le Upu

O se tasi o vaega o faʻataʻitaʻiga o loʻo tuʻuina atu i le Upu o kalena. A maeʻa ona tuʻuina atu i latou i le pepa, o le mea moni, e tatau ona e faʻasaʻo ma fetuunai mo ou lava manaoga. O le auala e faia ai nei mea uma, matou te taʻu atu ia te oe i lenei tusiga.

Faʻaofi se mamanu kalena i se pepa

1. Tatala le Upu ma alu i le lisi. "File"lea e te manaʻomia e kiliki ai le ki "Fausia".

Manatua: I lomiga aupito lata mai o MS Word, pe a faʻagasolo le polokalama (e le o se pepa maeʻa ma faʻamaonia), o le vaega o loʻo tatou manaʻomia e vave ona tatala. "Fausia". O totonu o lea mea o le a tatou vaavaai mo se faʻataʻitaʻi talafeagai.

2. Ina ia le suʻesuʻeina uma faʻataʻitaʻiga kalena o loʻo maua i totonu o le polokalama mo se taimi umi, aemaise lava talu ai o le tele oi latou o loʻo teuina i luga o le 'upega tafaʻilagi, ia na o le taatia i le pusa saili "Malena" ma kiliki "UI".

    Motugaafa: E le gata i le upu "Malena", i le sailiga e mafai ona e faʻamaonia le tausaga lea e te manaʻomia ai le kalena.

3. I le lisi e tutusa ma mamanu ua fausia o le a faʻaalia foi i luga o le upega tafaʻilagi a Microsoft Office.

Filifili i totonu ia i latou le mamanu kata e sili ona fiafia i ai, kiliki "Foafoaga" ("Download") ma faatali seia maua mai le Initaneti. Atonu e alu sina taimi.

4. O le a tatalaina le kalena i se pepa fou.

Manatua: Elemene o loʻo tuʻuina atu i le kalena kalena e mafai ona faʻataʻitaʻia i le auala lava lea e tasi pei o isi tusitusiga, suia o le vai papatisoga, faʻasologa ma isi matāʻupu.

Lesona: Faʻamatalaina o le Upu i le Upu

O nisi kalena faʻalauiloa o loʻo maua i totonu o le Upu e aunoa ma se faʻamaoni "fetuunai" i soʻo se tausaga e te faʻamaonia, tusia ata talafeagai mai le Initaneti. Ae ui i lea, o nisi oi latou e tatau ona suia ma le lima, e pei ona o le a tatou faamatalaina auiliili i lalo. Ole suiga ole tusi tusi e talafeagai foi mo kalena i tausaga ua teʻa, lea e tele foi ile polokalama.

Manatua: O nisi kalena i totonu o faʻataʻitaʻiga e le tatalaina i le Upu, ae i le Excel. O faʻasalalauga o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga i lalo e na o na o faʻataʻitaʻiga a le Afioga.

Faʻataʻitaʻia o se kalena faʻataʻitaʻiga

E pei ona e malamalama, afai e le otometi le fetuunaiga o le kalena i le tausaga e te manaʻomia, e tatau ona e faia ma le lima i le taimi nei. O le galuega, o le mea moni, o se mea tiga ma umi, ae e manino lona taua, aua o se taunuuga o le ae mauaina se faʻailoga tulaga ese na e faia.

1. Afai o le kalena e tasi le tausaga, sui i le taimi nei, le isi poʻo seisi kalena e te manaʻo e fatu.

2. Fai se kalena masani (pepa) mo le taimi nei poʻo lena tausaga, le kalena lea o loʻo e faia. Afai e leʻo lata mai le kalena, tatala i luga o le Initaneti poʻo lau telefoni feʻaveaʻi. E mafai foi ona e uia le kalena i luga o le komepiuta, pe afai e sili atu ona talafeagai mo oe.

3. Ma o le taimi nei o le sili ona faigata, sili atu, le umi - talu mai Ianuari, suia aso i masina uma e tusa ai ma aso o le vaiaso ma, e tusa ai, le kalena o loʻo e taʻitaʻia e.

    Motugaafa: Ina ia faʻatautaia vave i aso o le kalena, filifili le muamua (1 numera). Aveese pe suia i le talafeagai, poʻo le setiina o le pala i totonu o se mea e leai se mea, pe afai o le numera 1 e tatau, ia e ulufale i ai. Ma le isi, ia faʻatautaia ia siata o loʻo i lalo e faʻaaoga ai le ki "TAB". O le ata o loʻo faʻatulagaina o le a faʻamafaʻaina, ma i lona tulaga e mafai ona vave tuʻuina le aso saʻo.

I la tatou faʻataʻitaʻiga, nai lo le numera 1 (Fepuari 1), o le a seti, e tutusa ma le Aso Faraile muamua o Fepuari 2016.

Manatua: Fesuiai i le va o masina ma le ki. "TAB", o le mea e leaga ai, o le a le aoga, o lona uiga e fesootaʻi ma le kiore.

4. I le suia o aso uma i le kalena e tusa ai ma le tausaga ua e filifilia, e mafai ona e faagasolo e sui le faiga o le mamanu. Afai e talafeagai, e mafai ona e suia le vai papatiso, lona tele ma isi elemene. Faaaoga a matou faatonuga.

Lesona: Auala e sui ai le vai papatiso i le Upu

Manatua: O le tele o kalena e tuʻuina i luga o ni laulau vaʻaia, o le telē e mafai ona suia - na o le tosoina o le tulimanu (pito i lalo) i le itu saʻo. E le gata i lea, e mafai ona siitia lenei laulau (o le faʻailoga sili atu i le sikuea i le pito i luga pito i luga o le kalena). E mafai ona e faitau e uiga i le isi mea e mafai ona faia i le laulau, ma o le mea la lea i le kalena i totonu, i la tatou tusiga.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i le Upu

E mafai ona e faia le kalena e sili atu ona lanu i le meafaigaluega "Itulau Lanu"lea e suia ai lona talaaga.

Lesona: Faʻafefea ona sui le tala i le Upu

5. I le mea mulimuli, a e faia mea uma e manaʻomia pe mananaʻo e suia ai le kalena faʻataʻitaʻiga, aua nei galo e teu le pepa.

Matou te fautua atu ia mafai ona e faʻaaoga le pepa autosave, lea o le a puipuia ai oe mai le gau o le mea e tupu pe a tupu se faʻafitauli o le PC poʻo le taimi e faʻatulagaina ai le polokalama.

Lesona: Autosave galue i le Upu

6. Ia mautinoa e lolomi le kalena na e faia.

Lesona: Faʻafefea ona lolomi se pepa i le Upu

O le mea uma, o lenei ua e iloa le auala e faia ai se kalena i totonu o le Upu. E ui i le mea moni na matou faʻaaogaina se mamanu na faia, aʻo maeʻa uma ma faʻataʻitaʻiina, e mafai ona e maua se kalena tulaga ese lava e te le maasiasi ai e te nofo i le fale poʻo le galuega.