Suia le faatulagaga o itulau ile Microsoft Word

O le manaʻoga e suia le faʻasologa o itulau ile MS Word e le masani ona tupu. Ae peitaʻi, pe a manaʻomia ona faia lenei mea, e le o tagata uma e faʻaaogaina lenei polokalame e malamalama pe faʻapefea ona tele pe laiti le itulau.

O le le mafai, Word, pei o le tele o tusitala tusitusi, e maua ai le mafai ona galue i luga o se tulaga A4, ae, pei o le tele o tulaga faaletonu i lenei polokalama, e mafai foi ona vave faigofie ona suia le faatulagaga o itulau. O le auala e faia ai lenei mea, ma o le a talanoaina i lenei tala puupuu.

Lesona: E faʻapefea ona fai se taʻiala o laufanua i le Upu

1. Tatala le pepa o le pepa e te manao e suia. I luga o le auala vave, ia kiliki le lisi "Tapenaga".

Manatua: I lomiga tuai o le tusitala o tusitusiga, o meafaigaluega e manaʻomia e suia ai le faatulagaga o loʻo i totonu o le lisi "Taiala Lisi".

2. Kiliki le ki "Tele"i totonu o se vaega "Itulau Faʻasologa".

3. Filifili le faatulagaga tatau mai le lisi i le lisi o le matūua.

Afai e leai se tasi o lisi ua le fetaui ma oe, filifili le filifiliga "Isi lapisi pepa"ona fai lea o mea nei:

I le lisi "Pepa pepa" o pupuni "Itulau Faʻasologa" i totonu o le vaega o le igoa lava e tasi, filifili le faatulagaga tatau pe seti le fuainumera i le lima, ma faamaoti mai le lautele ma le maualuga o le pepa (faasino ile centimita).

Lesona: Faʻafefea ona fai se pepa lautusi pepa A3

Manatua: I le vaega "Faataitaiga" E mafai ona e vaʻaia se faʻataʻitaʻiga faʻatusa o se itulau o ona itu o loʻo e faʻafouina.

O tulaga faatonuina nei o pepa pepa o loʻo i ai nei (o le maualuga o le maualuga ile centimita, lautele le maualuga):

A5 - 14.8x21

A4 - 21x29.7

A3 - 29.7i42

A2 - 42x59.4

A1 - 59.49.8.1

A0 - 84.1.9118.9

A uma ona e ulufale i tulaga manaomia, kiliki "Lelei" e tapunia ai le faʻamatalaga o talanoaga.

Lesona: Faʻafefea i le Upu ona faia se pepa A5

O le a suia le faatulagaga o le pepa, faʻapumuina; e mafai ona e faʻasaoina le faila, auina atu i le i-meli pe lolomiina. E mafai nei ona fai pe afai e lagolagoina e le MFP le itulau o le itulau na e faʻamaonia.

Lesona: Lomiga lomitusi i le Upu

O le mea moni, o mea uma, e pei ona mafai ona e vaʻaia, e suia ai le faʻatulagaga o se pepa i le Upu e le faigata. Aoao lenei tusitala o tusitusiga ma ia aoga, manuia i le aʻoga ma galuega.