Tatala solo i le CBR format

E mautinoa lava ua e vaai i le tele o kata faila eseese ma ua e mafaufau: e faapefea ona eseese uma? O le tele o uiga ma mea e gaosia ai masini atonu o le tele o faʻamatalaga taua i luga o masini o lenei ituaiga. I lenei tusiga, oa latou meatotino e pei o le saoasaoa vasega o le a iloiloina auiliili. Tatou amata!

Vaʻai foi: Autu i le filifilia o se kata mo lau telefoni

Kata o le card card vave

O se vasega o se parakalafa e faʻaalia ai le saoasaoa o faʻamatalaga faʻamatalaga i le va o le kalama ma le masini lea e faʻapipiʻi ai. O le maualuga o le saoasaoa o le taavale, o le saoasaoa o le a faamaumauina ia ata ma faila faila, ma o le a itiiti ifo taofi pe a tatalaina ma taina. Talu mai le asō o loo i ai le tele o vasega e 3, e mafai foi ona i ai se eseesega eseese, o le faalapotopotoga faavaomalo SD card Association (lea ua taʻua mulimuli ane o le SDA) ua fuafuaina le faailogaina o nisi o uiga o kalama card SD i luga o le latou mataupu. O vasega na taʻua le SD Speed ​​Class ma o le taimi nei e aofia ai: Vasega Katoliko, UHS ma le Vasega Vitio.

Faʻafetai i lenei fofo, soʻo se tasi e manaʻo e faʻatau se tamai taavale e faigofie lava ona tilotilo i lona afifiina i totonu o le faleoloa ma maua faʻamatalaga faʻamatalaga e uiga i lona saoasaoa. Ae e tatau ona e mataala i taimi uma, ona o nisi tagata gaosi oloa, faailogaina o le kata, atonu e mafaufau i le saoasaoa o le faitau mai le masini, nai lo le tusitusi i ai, lea e feteʻenaʻi ma le faaiuga a le SDA ma e taufaasese. Aʻo leʻi faʻatau, vaavaai mo suʻega i luga o le Initaneti pe siaki le taʻavale tuusao i totonu o le faleoloa, ole fesili e uiga i lenei faʻatau fesoasoani. I le faʻaaogaina o polokalama faʻapitoa, e mafai ona e siaki muamua ua e faatauina kata i lau komepiuta.

Vaʻai foi: Fesoʻotaʻi se kalama i se komepiuta poʻo se komepiuta

Tusi tusi saoasaoa

CD Class, UHS, ma le Vasega Vitio o tulaga faʻapitoa mo le pueina i luga o se kalama. O le numera o loʻo faʻaalia i talaane o le faʻapuupuuga o le taua o le maualalo o le saoasaoa o le faʻamaumauga o faamaumauga i le masini i lalo o tulaga aupito sili ona tofotofoina. O lenei faailoga e fuaina i le MB / s. O le sili ona lauiloa o le vasega Aso Faigaluega masani ma ona fesuiaiga, faatasi ai ma se faʻaopoopoga mai le 2 i le 16 (2, 4, 6, 10, 16). I luga o masini, ua taʻu mai o le mataitusi o le alafapeta Latina "C", i totonu ole numera. O lenei tau aoga o lona uiga o le tusitusi vave.

O lea, afai o iai lau numera 10 i luga o le faafanua i le mataitusi "C", ona tatau loa lea o le saoasaoa e le itiiti ifo i le 10 MB / s. O le isi laasaga i le atinaʻeina o le saoasaoa o tusiga o le UHS. I luga o kata o manatua, ua lauiloa o le mataitusi "U", o lo o aofia ai le numera Roma I poo le III, poo a latou tagata vaomalo Arapi. Na o le taimi nei, e le pei o le vasega SD, o le numera i le faailoga e tatau ona faʻaleleia i le 10 - o le auala lenei o le ae iloa ai le uiga tatau.

I le 2016, na faʻaalia ai e le SDA le faʻamatalaga sili ona vave i le taimi nei - o le vasega V. Ua televave mai le 6 i le 90 MB / s, e fuafua i luga o le faʻaopoopoga. Kata o loʻo lagolagoina lenei tulaga faʻataʻitaʻiina i le mataitusi "V", sosoo ai ma se numera. Faʻateleina lenei tau i le 10 ma voila - o le taimi nei tatou te iloa le televave o le tusitusi o le saoasaoa mo lenei taʻavale.

E taua: E mafai e se tasi o kalama memori ona lagolagoina le tele, e oo i le 3, tulaga faataatitia, ae le o mea uma e mafai ona galue i tulaga e sili atu nai lo le SD Class.

Aso Fanau SD (C)

Vasega Katoliko e faʻatupulaʻia le alualu i luma, o lona lua e 2. O le auala lea e tilotilo ai i le tino kata.

  • SD Class 2 e maua ai se saoasaoa e le itiiti ifo ma le 2 MB / s ma ua mamanuina e pueina le vitio ma se resolution o le 720 i le 576 pika. O lenei ata vitio ua taua o le SD (faauigaga masani, ae le o le fenumiai ma le Secure Digital - o le igoa lenei o le kalama pepa lava ia lava) ma o loo faaaogaina e avea o se faatulagaga i le televise.
  • SD Aso 4 ma le 6 mafai ona faamaumauina ia le itiiti ifo ma le 4 ma le 6 MB / s, lea o le a mafai ai ona e faʻatautaia le HD ma le atoatoa o le FullHD. O lenei vasega ua fuafuaina mo kamela o le vaega muamua, smartphones, faʻasalaga taʻavale ma isi masini.

O vasega mulimuli ane, e oʻo atu i le UHS V Vasega, e uiga i nei faʻamatalaga o le a tuʻuina atu i lalo, faʻatagaina oe e tusia faʻamaumauga i le taavale vave ma sili atu ona lelei.

UHS (U)

UHS o se faʻapuupuuga o upu Peretania "Ultra High Speed", lea e mafai ona faaliliuina i le Rusia o le "Ultra High Speed." Ina ia maua se saoasaoa aupito sili ona maualalo o le tusiaina o faʻamaumauga e avetaʻavale ai i lenei vasega saoasaoa, faʻateleina le numera o loʻo faʻaalia i luga o latou mataupu e ala i le 10.

  • UHS 1 na fatuina mo le lauiloa maualuga o le FullHD video ma le pueina o vaitafe ola. O le saoasaoa folafolaina o le faasaoina o faamatalaga i le kata e le itiiti ifo i le 10 MB / s.
  • UHS 3 ua mamanuina e faamaumauina faila vitio 4K (UHD). Faʻaaogaina i le faʻata ma vili ata e leai ni ata mo le pueina ata i UltraHD ma le 2K.

Vasega Vitio (V)

O le igoa faapuupuuina o V Vasega ma sa faailoaina atu i le SD card Association e filifilia ai faafanua ua sili ona lelei mo le pueina o ata vitio e tolu-tolu ma iugafono o le 8K pe sili atu foi. O le fuainumera ina ua maeʻa le mataitusi "V" o loo faailoa ai le numera o le MB / s ua faamaumauina. O le taamilosaga maualalo mo kata ma lenei vasega o le saoasaoa o le 6 MB / s, e tutusa ma le vasega V6, ma o le vasega aupito maualuga i le taimi nei o V90 - 90 MB / s.

Faaiuga

O lenei tusiga ua toe iloiloina 3 vasega faanatinati e mafai ona maua e kata memio - Vasega Aso SD, UHS ma le Vasega Vasega. Aso Fanau SD ua mamanuina mo le salalau lautele i auala eseese, aʻo isi vasega ua fuafuaina mo se galuega vaiti. UHS o le a faʻatagaina oe e lelei le pueina o le vitio i le faatulagaga mai le FullHD i le 4K ma ola faasalalauga i le taimi moni, lea na avea ai ma tulaga faʻataʻatitia mo kamela maualalo. Vasega Vitio na fausiaina ina ia mafai ai ona faʻasaoina faila faila tele ma se iugafono o le 8K, faʻapea foi ma le 360 ​​° vitio, lea na faʻamautuina ai lona lautele o le talosaga - mea faigaluega vailaʻau faʻapitoa ma taugata.