E faʻapefea ona vaevae se 'ie i le Windows 10

E masani ona faʻaaogaina e le tele o tagata le faaaogaina o vaega se lua i luga o se puʻupuʻu faaletino poʻo le SSD - faʻalagolago, ave C ma lelea D. I lenei faʻatonuga o le ae iloa ai pe faapefea ona vaeluaina le avega i le Windows 10 e pei o mea e fausia i totonu (i le taimi o le faʻapipiʻi ma mulimuli ane), ma le faʻaaogaina o polokalama saoloto e tolu e galulue ai ma vaega.

E ui i le mea moni o meafaigaluega o loʻo i ai nei a le Windows 10 e lava lea e faʻatino ai faʻamavaega i vaega, o nisi o mea e fai ma a latou fesoasoani e le faigofie tele ona faatino. O le mea pito sili ona masani ai o nei galuega o le faʻateleina lea o le vaeluaina o le polokalama: afai e te fiafia i lenei gaioiga faapitoa, ona ou fautuaina lea e faʻaaoga se isi faʻasalalauga: Faʻafefea ona faʻatupulaʻia le alu C e ala i le faʻaaogaina o le drive D.

E faʻapefea ona vaevae se disk i ni vaega i totonu o se Windows 10 ua maeʻa faʻapipiʻiina

O le ata muamua o le a tatou iloiloina o le OS ua uma ona faʻapipiʻiina i luga o le komepiuta, o mea uma e aoga, ae na filifili e vaevaeina le masini komipiuta i ni vaega se lua. E mafai ona faia lenei mea e aunoa ma ni polokalama.

Faʻasani-lelei i le "Amata" button ma filifili "Manaoga o Disk." E mafai foi ona e faʻalauiloa lenei aoga e ala i le uomiina o ki Windows (o le ki ma le logo) + R i luga o le piano ma ulufale atu i le diskmgmt.msc i le Matala o le Mata. O le faʻaaogaina o le Disk Management o le Windows 10 o le a tatalaina.

I le pito i luga e te vaʻai i se lisi o vaega uma (Tulaga). I le pito i lalo - o se lisi o mea faʻapitoa faʻapipiʻi faʻapitoa. Afai o lau komepiuta po o lau komepiuta ei ai se puʻupuʻu faaletino poʻo se SSD, o le a foliga mai o le ae vaaia i totonu o le lisi (i le pito i lalo) i lalo o le igoa "Disk 0 (zero)".

I le taimi lava e tasi, i le tele o tulaga, ua uma ona i ai ni vaega se lua (lua pe tolu), na o se tasi e tutusa ma lau avega C. E le tatau ona e faia ni taga i luga o vaega natia "e aunoa ma se tusi" - latou te aofia ai faʻamatalaga mai le Windows 10 bootloader ma faʻamaumauga faʻamau.

I le vaeluaina o le C i le C ma le D, kiliki i luga-saʻo i luga o le voluma talafeagai (i luga o le kesi C) ma filifili le mea "Compression Volume".

I le le mafai, o le a faʻamalosia oe e faʻaitiitia le voluma (faʻasaʻo avanoa mo le disk D, i se isi faaupuga) i avanoa avanoa uma i luga o le faila malo. Ou te le fautuaina le faia o lenei mea - tuʻuina ia le itiiti ifo ma le 10-15 le televaveta i luga o le vaeluaga o mea. O lona uiga, nai lo le tau fautuaina, ia e ulufale i le mea e te manatu e tatau ai mo le disk D. I laʻu faataitaiga, i le screenshot - 15000 megabeti po o sina itiiti ifo nai lo le 15 kolone. Kiliki "Squeeze".

O se vaega fou e leʻi faʻaaogaina o le disk o le a tulaʻi mai i le puleaina o le disk, ma o le a faʻaitiitia le kene C. Kiliki i le vaega "e le tufatufaina" ma le kuki saʻo ma kiliki le mea "Fausia se voluma faigofie," o le a amata le masini mo le fatuina o voluma poʻo vaega.

O le a fesiligia oe e le taulaitu mo le tele o le fou fou (afai e te manao e fatu na o le D, tuu le atoaga), o le a ofoina atu e atofa se tusi avetaavale, ma faatulaga le vaeluaga fou (tuu ia tau le aoga, suia le igoa i lou faitalia).

A maeʻa lena, o le vaega fou o le a otometi lava ona faʻapipiʻiina ma faʻapipiʻiina i totonu o le faiga i lalo o le tusi na e faʻamaonia (ie, o le a aliali i le tagata sailiili). Ua faia.

Manatua: e mafai ona vaevae le 'ie i le Windows 10 faʻapipiʻiina faʻaaogaina polokalame faʻapitoa, e pei ona faʻamatalaina i le vaega mulimuli o lenei tusiga.

Faia o se vaega pe a faʻapipiʻi le Windows 10

O faʻasesega faʻasesega e mafai foi ma se faʻapipiʻi mama o le Windows 10 i luga o se komepiuta mai se masini komepiuta USB poʻo le pulou. Ae ui i lea, ei ai se tasi o manatu taua e matauina iinei: e le mafai ona e faia lenei mea e aunoa ma le tapeina o faʻamatalaga mai le vaeluaina o mea.

A o faʻapipiʻi le polokalama, pe a uma ona e ulufale atu (poʻo le faʻaaogaina o le initaneti, o auiliiliga i totonu o le tusiga Activating Windows 10) o le ki o le faʻafouina, filifili "Faʻatulagaga faʻapipiʻi", i le isi faʻasalalauga o le a tuʻuina atu oe i le filifiliga o le vaeluaga mo le faʻapipiʻiina, faapea foi ma mea faigaluega mo le faatulagaina o vaega.

I loʻu tulaga, o le drive C o le vaeluaga 4 i luga o le taavale. Ina ia mafai ona faia ni vaega se lua, e muamua ona e manaʻomia le tapeina o le palota e ala i le faʻafesoʻotaʻi o loʻo i lalo, o se taunuuga, ua liua i le "potu e leai se faʻaogaina".

O le laasaga lona lua o le filifili lea o le avanoa e le faʻaaogaina ma kiliki "Fatu", ona seti lea o le tele o le lumanai "Drive C". A maeʻa lona foafoaga, o le a tatou maua saoloto avanoa, lea e mafai ona liua i le vaega lona lua o le disk i le auala lava e tasi (faʻaaogaina o le "Foafoaga").

Ou te fautuaina foi pe a uma ona faia le vaevaega lona lua, filifili ma kiliki "Format" (a le o lea atonu e le o iai i le tagata sailiili pe a uma ona faapipii le Windows 10 ma e tatau ona e faatulagaina ma tufatufa atu se tusi avetaavale e ala i le Disk Management).

Ma mulimuli ane, filifili le vaeluaga na faia muamua, kiliki le "Next" button e faʻaauauina le faʻatulagaga o le masini i luga o le taavale C.

Faiga Faʻavae

I le faaopoopo atu i ana lava meafaigaluega i le Windows, e tele polokalame mo le galulue faatasi ma ni vaega i disks. O polokalama free faamaonia o lenei ituaiga, e mafai ona fautuaina le Aomei Partition Assistant Free ma Minitool Partition Wizard Free. I le faʻataʻitaʻiga o loʻo i lalo, mafaufau i le faʻaaogaina o le muamua o nei polokalama.

O le mea moni, o le vaeluaina o se disk i le Aomei Partition Assistant e faigofie tele (ma i Rusia uma) ou te le iloa le mea e tusi ai iinei. O le poloaiga e faapea:

  1. Faʻatinoina le polokalama (mai le nofoaga faʻasinomaga) ma faʻalauiloaina.
  2. Tuʻu le disk (vaeluaga), lea e tatau ona vaeluaina.
  3. I le tauagavale i le lisi, filifili le vaega "Split section".
  4. Faʻaopoopoina ni laupepa fou mo vaega e lua e faʻaaoga ai le kiore, faʻaliliu le tagata vavae pe ulufale i le numera i gigabytes. Kiliki OK.
  5. Faʻamau i le pito i luga o le itu tauagavale le "Apply" button.

Afai, peitaʻi, faʻaaoga soʻo se metotia o loʻo faamatalaina i luga, o le ai ai ou faafitauli - tusi, ma o le a ou tali.