Siili Matagofie Sili

O se mataupu taua e uiga i le sailiga sili mo Windows 10, 8 poʻo le Windows 7 o le a amata, masalo, ma mea nei: i le taimi nei, e naʻo le 4 tagata suʻesuʻe eseese e mafai ona iloga - Google Chrome, Microsoft Edge ma Internet Explorer, Mozilla Firefox. E mafai ona e faʻapipiʻi le Apple Safari i le lisi, ae o le aso nei ua maeʻa le atinaʻe o Safari mo Windows, ma i le iloiloga o loʻo tatou talanoa ai e uiga i lenei OS.

E toetoe lava o isi uma lauiloa e lauiloa e faʻavae i luga o le atinaʻega o Google (punaoa tatala Chromium, o le sao taua lea e faia ai lenei kamupani). O Opera, Yandex Browser ma le itiiti ifo o le lauiloa o Maxthon, Vivaldi, Torch ma nisi o faʻalupega. Ae peitai, e le faapea e le tatau ona latou gauai atu: e ui o le mea moni o nei sailiga e faavae i Chromium, latou te ofoina atu se mea e le oi Google Chrome poo isi.

Google chrome

Google Chrome o le 'upega tafailagi sili ona lauiloa i Rusia ma le tele o isi atunuʻu, ma e saʻo lava: o loʻo ofoina atu le maualuga o le faatinoga (faatasi ai ma nisi o faʻafitauli, o loʻo talanoaina i le vaega mulimuli o le toe iloiloga) faʻatasi ai ma mea faʻaonapo nei (HTML5, CSS3, JavaScript), mafaufauga lelei ma le faʻasalalauga (lea, faʻatasi ai ma nisi suiga, na kopiina i le toetoe lava o mea uma e siaki ai), ma o se tasi foi o mea e sili ona saogalemu le Initaneti mo le tagata mulimuli.

O le mea moni, Google Chrome i le asō e sili atu nai lo na o se faʻatautaia: o se faʻavae mo le faʻatinoga o mea i luga o le initaneti, e aofia ai le tuusao (ma le vave, ou te manatu, o le faʻalauiloaina o polokalama Android i Chrome o le a manatuaina ). Ma mo aʻu lava ia, o le sili ona lelei le suʻesuʻega o Chrome, e ui lava o se mea e sili ona taua.

I le vaʻaia, e tatau ona maitauina e faʻapea, mo i latou o loʻo faʻaaogaina Google, o loʻo i ai a latou masini Android, o lenei masini komepiuta o le mea aupito sili lea, o le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o le tagata faʻatasi ma lana fesoʻotaʻiga i totonu o le teugatupe, lagolago mo galuega lē tuusao, faʻamatalaga ma foliga masani masani i masini komepiuta.

O nisi mea e mafai ona matauina pe a talanoa e uiga i le Google Chrome browser:

  • O le tele o faʻaopoopoga ma faʻamatalaga i totonu o le faleoloa a le Chrome Web Store.
  • Lagolago mo autu (o lenei mea toetoe o mea uma e siaki i luga o Chromium).
  • Lelei meafaigaluega faʻalauiloa i totonu o le masini (i se mea e sili atu ona mafai ona iloa ile Firefox).
  • Faiaʻoga tusi lata mai.
  • Maualuga maualuga.
  • Faiga-faʻavae (Windows, Linux. MacOS, iOS ma le Android).
  • Lagolago mo le tele o tagata faaaoga ma faʻamatalaga mo tagata taʻitasi e faʻaaogaina.
  • Faʻatauga le faʻaogaina e le aofia ai le siakiina ma le faʻasaoina o faʻamatalaga e uiga i lau Initaneti i luga o lau komepiuta (i isi suʻesuʻega faʻataʻitaʻi mulimuli ane).
  • Plock pop-ups ma download polokalama leaga.
  • Polokalama e fausia i totonu ma le tagata maimoa PDF.
  • Le televave o le atinae, i le tele o auala e faatulaga ai le saoasaoa mo isi tagata suʻesuʻe.

I faʻamatalaga, e masani ona ou vaʻaia lipoti o Google Chrome faʻaitiitia, siaki ma e le tatau ona faʻaaogaina.

I le avea ai o se tulafono, "Brakes" o loʻo faʻamatalaina e se seti o faʻaopoopoga (e le masani mai le faleoloa Chrome, ae mai le "ofisa aloaia"), faafitauli i luga o le komepiuta lava ia, poʻo se tulaga faʻapitoa lea e tupu ai faafitauli faʻapitoa i le faatinoga (e ui o le a ou matau nisi o mataupu e le mafaamatalaina ma le chrome lemu).

Ma e uiga i le "mataʻituina," o le auala lenei: afai e te faʻaaoga le telefoni ma Google, e le taua tele le faitioina e uiga i ai, poʻo le mumusu foi e faʻaaogaina i le tuufaatasiga. Afai e te le faʻaaogaina, o le mea lea, i loʻu manatu, o mea fefe uma foi e le aoga, pe afai e te galue i luga o le Initaneti o se vaega o le amiolelei: Ou te le manatu o lena faatinoga o faasalalauga e faavae i luga o lou fiafia ma le nofoaga o le a afaina ai oe.

E mafai lava ona e maua mai le lomiga lata mai o Google Chrome mai le laiga aloaia //www.google.com/chrome/browser/desktop/index.html

Mozilla firefox

I le isi itu, sa ou tuʻuina le Google Chrome i le mea muamua, i le isi - ou te iloa o Mozilla Firefox e le sili atu le leaga nai lo le tele o tafaoga, ma i nisi tulaga e sili atu nai lo le oloa ua taʻua i luga. O lea, e faigata tele ona taʻu atu po o le a le mea e sili atu lona lelei nai lo Google Chrome poʻo Mozilla Firefox. E na o le mulimuli lava e itiiti le lauiloa ma i matou ma ou te le faʻaaogaina, ae o le mea moni o nei suʻega e lua e toetoe lava a tutusa, ma e faalagolago i galuega a le tagata ma ana masaniga, e sili atu le avea ma tasi poʻo le isi. Faʻafou 2017: Mozilla Firefox Quantum ua faʻasaʻolotoina (o le a tatalaina lenei iloiloga i se lisi fou).

O le faʻatinoina o le Firefox i le tele o suʻega e laʻititi ifo i le sailiga muamua, ae o lenei "laʻititi" e ono le maitauina i le tagata lautele. Peitai, i nisi tulaga, mo se faataitaiga, i suega WebGL, asm.js, Mozilla Firefox manumalo i le tasi ma le afa i le lua taimi.

Mozilla Firefox i le saoasaoa o lona atinaʻe e le o mamao atu i tua Chrome (ma e le mulimuli i ai, kopiina ata), e tasi le vaiaso i le vaiaso e mafai ona e faitau i tala e uiga i le faʻaleleia poʻo le fesuiaiga o galuega a le masini.

Faamanuiaga o Mozilla Firefox:

  • Lagolago mo toetoe lava o tulaga aupito lata mai o le Initaneti.
  • O le tutoʻatasi mai kamupani o loʻo aoina faʻasoa faʻamaumauga o tagata faaaoga (Google, Yandex) o se polokalama tatala, leai se pisinisi.
  • Faiga faʻavae
  • Lelei lelei ma le saogalemu.
  • Meafaigaluega malosi o le atinaʻe.
  • Gaoioiga o le synchronization i le va o masini.
  • Filifiliga patino e uiga i le atigilima (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻi kulupu, faʻamaufaʻailoga, o loʻo nonoina nei i isi tagata suʻesuʻe, muamua na faʻaalia i Firefox).
  • O se seti sili ona lelei o faʻaopoopoga ma agavaʻa faʻale-aganuʻu o le masini mo le tagata faʻaaoga.

Faʻasaʻo mai Mozilla Firefox i le lomiga fou i luga ole itulau download aloaia //www.mozilla.org/ru/firefox/new/

Mata o Microsoft

Microsoft Edge o se suʻesuʻega fou lea e aofia ai ma le Windows 10 (e le o avanoa mo isi faiga faʻaoga) ma o loʻo i ai mafuaaga uma e manatu ai mo le tele o tagata e le o manaʻomia ni galuega faʻapitoa, o le faʻapipiʻiina o le Initaneti i le OS a mulimuli ane le taua.

I loʻu manatu, i Edge, o tagata e atiaeina e sili ona latalata i le faataunuuina o le galuega o le faia o le masini e faigofie tele mo le tagata lautele ma, i le taimi lava lea, e lava le galue mo le tagata poto masani (po o le tagata e faia le atinae).

Masalo, ua vave tele ona fai ni tusi, ae o le taimi nei e mafai ona tatou fai atu o le "faia le sailiga mai le maasiasi" ua faamaoniaina i se auala - Microsoft Winge manumalo i le toatele o ona tagata tauva (e le o uma) i suega o faatinoga, atonu e tasi mai faʻasalalauga sili ona lelei ma faʻafefe, e aofia ai le faʻatulagaina o fesoʻotaʻiga, ma le faʻasoa i faʻamatalaga a Windows (mo se faʻataʻitaʻiga, o le Mekasini, lea e mafai ona liua i le faʻaogaina o fesoʻotaiga faʻaagafesootai), faʻapea foʻi ana lava galuega - mo se faʻataʻitaʻiga, tusia i itulau poʻo le faitauga (moni, uh O lenei galuega e le tulaga ese, toetoe o le faatinoga lava lea i Safari mo le OS X) Ou te manatu, i le aluga o taimi, latou te faatagaina Edge e maua se sea taua i lenei maketi. I le taimi lava e tasi, e faʻaauau pea ona tuputupu aʻe Microsoft Edge vave - talu ai nei, o le lagolago mo faʻaopoopoga ma uiga fou malupuipuia ua aliali mai.

Ma le mea mulimuli, o le mea fou a Microsoft ua fatuina ai se tasi o tulaga e aoga mo tagata uma e faaaogaina: ina ua uma ona taʻua o Edge o le telefoni sili ona malosi e maua ai le tele o le ola o le ola mo se masini i luga o le batini, o le toatele o tagata atiae e faatulaga e fuafua lelei a latou sailiga mo le tele o masina. I mea taua uma, o le alualu i luma lelei e mafai ona iloa i lenei tulaga.

Vaaiga Aoao i le Microsoft Edge Browser ma nisi o Ana Matafaioi

Yandex Browser

O le Yandex Browser e faʻavae i Chromium, o loʻo iai se atinaʻe faigofie ma faʻafesoʻotaʻi, faʻapea foʻi ma gaioiga faʻasolosolo i le va o masini ma le tuʻufaʻatasia faʻatasi ma auaunaga a Yandex ma faʻamatalaga mo i latou e faʻaaogaina e le tele o tagata faʻaaoga i totonu o lo tatou atunuu.

Toeitiiti lava o mea uma na faʻamatalaina e uiga i Google Chrome, e aofia ai le lagolago mo le tele o tagata faʻaoga ma le "faʻalogo", e tutusa lava le faatatau i le Yandex suʻesuʻe, ae o loʻo i ai nisi mea matagofie, aemaise lava mo le tagata faʻapitoa, faʻapitoa, faʻaopoopoga faʻaopoopoga e mafai Faʻavave ona liliu i totonu o le faʻatulagaga, ae le o vaʻai po o fea e sii mai ai, i totonu ia i latou:

  • Auala Turbo e faʻafefe ai taavale i totonu o le masini ma faʻasolosolo le itulau o lo o utaina i se fesoʻotaʻi lemu (o loʻo iai foi i Opera).
  • Faʻamaumauga o le Password Manager mai LastPass.
  • Faʻasologa o Meli, Faʻasalaga ma le Faʻalauteleina o Faʻala
  • Faʻaopoopoga mo le saogalemu ma le faʻapipiʻiina o faʻamatalaga i le masini faʻapitoa - Anti-shock, Guard, nisi oa latou lava mea e puipuia ai le saogalemu
  • Faʻatonuga i le va o masini eseese.

Mo le tele o tagata faaaoga, o le Yandex Browser e mafai ona avea ma se suiga lelei i Google Chrome, o se mea sili atu ona malamalama, faigofie ma latalata.

Tasi le Yandex Browser e mafai ona maua mai le site aloaia //browser.yandex.ru/

Internet Explorer

Internet Explorer o se mea e siaki ai oe e saʻo i taimi uma pe'ā uma ona e tuʻuina atu le Windows 10, 8 ma le Windows 7 i lau komepiuta. E ui lava i tala faʻatusa e uiga i ona taofi, o le leai o se lagolago mo tulaga faʻaonapo nei, o lea ua sili atu le lelei o mea uma.

I le asō, o Internet Explorer o loʻo i ai se atinaʻe faʻaonaponei, maualuga le saoasaoa o le galuega (e tusa lava pe i ai i nisi o suʻega faʻamalositino na te lafoaʻi ai i latou o tauva, ae i suʻega o le saoasaoa o le faʻatauina ma le faʻaalia o itulau e manumalo ai pe o alu i luga o se pa).

E le gata i lea, o Internet Explorer o se tasi lea o mea aupito sili ona lelei i tulaga o le saogalemu, o loʻo iai se lisi faʻatupulaia o faʻaopoopoga faʻaopoopoga (faʻaopoopoga) ma, i se tulaga lautele, e leai se mea e faitio ai.

O le mea moni, o le taunuuga o le faʻatautaia e faasaga i le tulaga o le faʻasaʻolotoina o Microsoft Edge e le o manino.

Vivaldi

O Vivaldi e mafai ona faamatalaina o se mea e sailiili ai i latou o loʻo latou le suʻesuʻeina le upega tafailagi, e mafai ona e vaʻai i se "sailiga mo geeks" i iloiloga o lenei masini, e ui lava e mafai e se tagata masani ona maua se mea mo ia lava.

O le Vivaldi suʻesuʻe na faia i lalo o le taitaiga a le pule muamua o Opera, ina ua maeʻa le sailiga o le igoa lava e tasi na siitia mai le masini a Presto ia Blink, i totonu o galuega i le taimi o le foafoaga o le toe faafoi mai o uluai galuega Opera ma le faaopoopoina o foliga fou fou.

Faatasi ai ma galuega a Vivaldi, mai i latou e leʻo i isi tagata sailiili:

  • O le galuega "Tulafono Faʻatonu" (valaau e le F2) e suʻe tulafono, tusi tusi, tulaga "totonu o le masini", faʻamatalaga i luga o faʻamaufaʻailoga.
  • Pule manaia manaia (o loʻo avanoa foi i isi tagata suʻesuʻe) + le mafai ona tuʻuina igoa pupuu mo i latou, upu autu mo se sailiga vave mulimuli mai i ni faʻasolosolo vave.
  • Faʻasonu ia kulū vevela mo galuega manaʻomia.
  • O se 'upega tafaʻilagi e mafai ai ona e vaʻai ni nofoaga mo le matamataina (e ala i le le mafai ona maua i le telefoni feaveaʻi).
  • Faʻatulaga ni faʻamatalaga mai mea o lo o tatala itulau ma ia na o le galue ma faʻamatalaga.
  • Faʻasalaga le tusi o talafaʻasolopito mai le mafaufau.
  • Faaali atu ni nusipepa se tasi i le tasi faamalama.
  • Faʻasaʻo afifi avanoa e avea o se sauniga, ina ia mafai ona tatalaina i le taimi lava e tasi mea uma.
  • Faʻaopoopoina o 'upega tafaʻilagi o se inisiua suʻesuʻe.
  • Sui le foliga o au itulau e faʻaaoga ai Itulau Effects.
  • Faʻafesuiaʻi tulafono mo le faʻaalia mai o le masini (ma o le nofo ai o tafaoga e le gata i le pito i luga o le faamalama - o se tasi lenei o nei tulaga).

Ma e le o se lisi atoa lea. O nisi mea i totonu o le Vivaldi browser, faʻamasinoina e iloiloga, e le galue e pei ona tatou manaʻo ai (mo se faʻataʻitaʻiga, e tusa ai ma iloiloga, o loʻo i ai faafitauli i le galuega o faʻaopoopoga tatau), ae i soo se tulaga, e mafai ona fautuaina ia i latou e mananao e faʻataʻitaʻi se mea e masani ai ma eseese mai polokalame masani o lenei ituaiga.

E mafai ona e siiina le Vivaldi mai le site aloaia //vivaldi.com

Isi suʻesuʻe

O tagata suʻesuʻe uma i lenei vaega e faʻavaeina i le Chromium (Blink engine) ma eseese i le mea naʻo le faʻatinoina o faʻatinoga, o se seti o galuega faaopoopo (lea e mafai ona mafai i Google Chrome poʻo Yandex Browser faʻaaoga faʻaopoopoga), o nisi taimi - i se tikeri itiiti o le faʻatinoga. Ae peitai, mo nisi tagata faaaoga, o nei filifiliga e sili atu ona faigofie ma o le filifiliga ua tuuina atu mo i latou:

  • Opera - o le taimi muamua o le uluai masini i lana lava enisinia. I le taimi nei i luga o le Lusi. O le saoasaoa o faʻamatalaga ma le faʻaofiina o foliga fou e le o le mea na latou i ai muamua, ae o nisi faʻamatalaga o finauga (e pei o le faʻasino ma tusi tusi e le mafai ona faʻasalalau, tagaʻi pe faʻapefea ona faʻasalalau atu tusitusi o Opera). O le uluai, sa i ai, i se vaega, le atiga, Turbo, lea na muamua vaaia i Opera ma faigofie tusi ata vaaia. E mafai ona e siiina Opera i opera.com.
  • Maxthon - ua faʻapipiʻiina faʻamaonia le faʻagataina o faʻamatalaga faʻapipiʻi e faʻaaoga ai le AdBlock Plus, iloiloga o le saogalemu i luga o le site, uiga maualuga o le siakiina, le mafai ona vave maua le vitio, leo ma isi punaoa mai le itulau ma nisi "buns." E ui i mea uma o loʻo i luga, o le masini komepiuta a Maxthon e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o komepiuta nai lo isi suʻesuʻega Chromium. O le itulau download download o le maxthon.com.
  • UC Browser - o se saienitisi lauiloa a Samoa mo Android o loo i totonu o le lomiga ma mo Windows. Mai i le mea ua uma ona ou matauina, o loʻo i ai laʻu lava ata o faʻataʻitaʻiga vaaia, o se faʻaopoopoga faʻaleleia mo le siiina o vitio mai nofoaga ma, ioe, faʻatautaia ma le UC Browser (note: installs its own Windows service, e le o iloa le mea e fai).
  • Torch Browser - faatasi ai ma isi mea, e aofia ai se tagata gaosi vailaau, o le gafatia e siiina le leo ma le vitio mai soʻo se 'upega tafaʻilagi, faila i luga o le' aufaasālalau, Auaunaga Faʻasalaga Torch mo le avanoa saoloto i musika ma vitiō musika i le masini, free Torch Games games ma download accelerator "faila (faʻamatalaga: na vaaia i le faʻapipiʻiina o le isi polokalama).

E iai isi tagata suʻesuʻe, sili atu ona iloa e le aufaitau, e le o taʻua iinei - Amigo, Sputnik, "Initaneti", Orbitum. Ae ui i lea, ou te le manatu e tatau ona i luga o le lisi o sailiga sili ona lelei, e tusa lava pe i ai ni o latou uiga taua. O le mafuaʻaga o le faʻasoasoaina tufatufa atu ma le tulituliloaina o galuega aua o le tele o tagata e naunau e faʻafefea ona aveese se ituaiga o masini ma e le faʻapipiʻi.

Faamatalaga faaopoopo

E mafai foʻi ona e fiafia i nisi faʻamatalaga faaopoopo e uiga ile iloiloga o tagata suʻesuʻe:

  • E tusa ai ma suʻega faʻatinoga a le au suesue a le JetStream ma Octane, o le siaki sili ona vave o Microsoft Edge. E tusa ai ma le suʻesuʻega o le Speedometer - Google Chrome (e ui lava o faʻamatalaga i luga ole suʻega e eseese i faʻavae eseese ma mo ituaiga eseese). Ae ui i lea, i se tulaga faʻaletino, o le Microsoft Edge interface e sili atu le tali mai nai lo le chrome, ma mo au lava ia e sili atu ona taua nai lo le maualalo o le tupe maua i le saoasaoa o le gaosia o mea.
  • Google Chrome ma Mozilla Firefox faʻapipiʻi fesoasoani e sili atu ona malamalama mo faʻamaumauga i le initaneti. Ae na o Microsoft Edge e lagolagoina le codecs (H.265 codecs) (i le taimi o le tusitusi).
  • E le gata i lea, e le o se mea faigofie, ona ua toe amata foi ona toso le togi, ma o le faafouga sili ona lata mai i le Google Chrome ua folafola mai e sili atu le malosi o le malosi ona o le taofiga aunoa o le taofiofi gaioiga).
  • Ua fai mai Microsoft o Edge o le saogalemū sili ona saogalemu ma poloka poloka pito sili ona taufaamatau i le tulaga o phishing sites ma nofoaga e tufatufa atu ai polokalama masini.
  • O le Yandex Browser e sili ona aoga ma foliga tutusa o le faʻapipiʻiina (ae le atoatoa) faʻaopoopoga mo tagata masani Rusia, ma mafaufau i mea faʻapitoa o le faʻaaogaina o tagata sailiili i lo tatou atunuu.
  • Mai i loʻu manatu, e taua le filifilia o se mea e maua ai se talaaga lelei (ma faamaoni i lona faʻaaogaina), ma o latou atinaʻe ua auai i le faʻaauau pea ona faʻaleleia atili a latou oloa mo se taimi umi: i le taimi lava lea e fatuina ai a latou lava atinaʻe ma faʻaopoopo galuega aoga lona tolu. E aofia ai le Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox ma le Yandex Browser.

O le mea lautele, mo le toatele o le au faʻaaogaina o le a leai se eseesega tele i le va o faʻamatala na faʻamatalaina, ma le tali i le fesili lea e sili ona lelei le suʻesuʻeina: latou te galulue uma lava, e manaʻomia uma le manatua (o nisi taimi, o nisi taimi e itiiti ifo) ma o nisi taimi po o le toilalo, ia i ai ni foliga saogalemu malu ma faatino a latou galuega autu - suʻesuʻe i le Initaneti ma mautinoa le faʻaogaina o polokalama faʻaonapo nei.

I le tele o auala, o le filifiliga po o le fea o le mea e sili ona lelei mo le Windows 10 poʻo se isi OS OS o se mea o le tofo, manaoga ma masani a se tagata faapitoa. E faʻaalia pea ma suʻesuʻe fou, o nisi o ia, e ui lava i le i ai o "tagata sili" o loʻo mauaina se tulaga faʻalauiloa, e taulai atu i nisi o mea e manaʻomia faapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le avira o le Avira ua i ai nei i le beta (mai le faʻatau mea tau initaneti o le igoa e tasi), lea ua folafolaina e avea ma tagata sili ona saogalemu mo se tagata faʻapitoa.