Faʻafefea ona faʻamalo iMessage i luga o le iPhone

Manatua le manaia o le faʻaaogaina o le komipiuta na e faʻatau pe faʻatau. Tatala malie ma le vave tatala o faʻamalama Matalama, se tasi e leai se tasi pe ae amataina le sili atu ona manaʻomia o punaoa faʻapitoa, mataʻituina o ata tifaga e aunoa ma ni mea faʻapipiʻi ma le faʻamalosi. Ae ui i lea, i le aluga o le taimi, o le saoasaoa e mou ese atu, o le komepiuta e amata le tamoe umi ma le manaia, ua tatala le masini mo ni nai minute, ma ua matua fefefe e matamata i luga o le initaneti.

O le komepiuta e talitutusa lava ma se fagafao: ina ia avea ma masini ma masini komepiuta, e manaʻomia le tausiga masani. O lenei tusiga o le a talanoaina ai le tausiga lelei o le masini galue, e aofia ai le faamamaina o otaota mai otaota, faatulagaina o le faila, aveeseina o polokalama le talafeagai, ma sili atu - mea uma e tatau ai ina ia faatumauina ai le mautu o lau masini.

Matou te toe faʻafoʻi le saoasaoa muamua i le komepiuta

E i ai le tele o faafitauli e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o taofi i le komepiuta. Ina ia ausia le sili ona maualuga, e le lava le "faamama" i se tasi o itu - e tele mea e tatau ona suʻeina ma faasaʻoina i itu uma o faafitauli.

Metotia 1: uʻamea faʻasao

O le tele o tagata e na o le vaega o le polokalama e taulai atu i ai, faʻagaloina e oʻo lava i le taimi nei talu ai nei na faʻaaogaina ai PC i aso uma. Atinae ma le tatalaina o polokalama fou i le lalolagi i ona po nei e manaomia ai punaoa lelei mo gaoioiga masani. O komepiuta e sili atu i le 5 tausaga le matua ua manaʻomia se mea e taʻua o le faʻaleleia - suia o vaega ma mea faʻaonapo nei, faʻapea foi ma le suʻesuʻeina ma le toe faʻaleleia o mea oi ai nei.

  1. O le a le taimi mulimuli na e fufuluina ai lau komepiuta po o lau iunite? E fautuaina e faamama le efuefu ma le palapala 3-4 taimi i le lua tausaga (fuafua i le nofoaga o le faagaoioiga o le komepiuta). O le efuefu e taumafai e faaputuputu, fatuina o le mea e pei ona taua-o se ufiufi tele o otaota lea e pipii i totonu o tagata e toʻafilemu ma ea. O le le lelei o le manavaina o vaega e manaʻomia o le fili muamua lea o le faʻamautuina o masini ma masini komepiuta o le masini. E mafai ona e faʻamamaina oe lava e ala i le sailia ma suʻesuʻeina ia faatonuga mo le faʻalavelaveina o lau komepiuta poʻo le iunite. Afai e te le faʻamaoni i ou tomai - e sili atu le faʻafesoʻotaʻi le nofoaga autu o le tautua ma ni manatu lelei. Latou te faʻaleagaina atoa le komepiuta ma aveese otaota ma pefu, faʻaleleia atili le ea ma le vevela.

    Ia mautinoa ia ole atu mo le faʻaaogaina o le tagata e faʻaleleia le tino - o le a aveesea ai le leo le fiafia ma faʻaopopo ai se olaga uumi ona o le faʻaitiitia o le faʻaititia o vaega o feeseeseaiga.

  2. O le faʻavelaina o le uʻamea e mafai foi ona tupu ona o le paʻu vevela e leʻi leva pe faʻaleagaina. E avea o se suauʻu vevela mo se gaioiga faʻatautaia, e fesoasoani ai i tagata faʻamālōlōina e aveese le tele o le vevela. Pasene e mafai ona talosagaina e sui i le nofoaga tutotonu o auaunaga, e mafai foi ona faia i ou lava lima - o lenei faagasologa o loʻo faʻamatala auʻiliʻili i le tusiga o loʻo i lalo.

    Lesona: Aoao e faʻaaoga le suauʻu mama i luga o le gaosiga

    Faʻafeiloaʻi suiga o loʻo faʻaalia i le tulaga o le tele o le CPU i le taimi o le paie. O lenei mea e mautinoa lava e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le komepiuta ma faʻaaogā mea. E sili ona talafeagai le pulea o le i ai o le paʻu vevela i luga o komipiuta, pe a fai o le malosiaga ma punaoa o le polokalama malulu e itiiti ifo nai lo le iunite o iunite.

  3. Mafaufau e sui vaega ua le o toe faʻaaogaina. Muamua, ia gauai atu i le RAM - afai e lagolagoina e le motherboard le faalauteleina, ia mautinoa e faʻaopoopo 1-2 GB e amata (mo komepiuta o ofisa i aso nei, o le maualuga o le RAM o le 4-6 GB, mo taaloga 8-12 ma luga). I luga o komepiuta a le tagata lava ia, e faigofie foi ona suia le faagasologa, faʻapipiʻi se polokalama faafou fou, suia ia uaea tuai ma fou, sili atu ona lelei. Afai e le lagolagoina e le motherboard le faʻapipiʻiina o vaega fou - e mafai foi ona sui.

    Lesona i le autu:
    Polokalama puʻepuʻe masini komepiuta
    Faʻateleina le faʻatinoga o faʻatinoga
    Filifilia se polokalama mo le komepiuta
    Tatou te filifilia le motherboard i le faagasologa
    Suia le faagasologa i luga o le komepiuta

  4. Afai e te manaʻomia le televave o le tali vave o le polokalama, faʻapipiʻi i luga o se siaki soli SSD. O le saoasaoa o le tusitusi ma le faitauga o le a matua faateleina tele pe a faʻatusatusa i le faʻaaogaina o nei taʻavale malosi. Ioe, e sili atu le taugata, ae o le moli uila-vave le komipiuta komepiuta ma o le maualuga o le saoasaoa o le taotoga e aoga. O le faʻapipiʻiina o se taʻavale malo-malo e lagolagoina e le unite system ma le komepiuta, e tele naua filifiliga mo le faʻatulagaina.

    Lesona i le autu:
    Filifili SSD mo lau komepiuta
    Matou te faʻafesoʻotaʻi le SSD i se PC poʻo le komepiuta
    Suʻe le DVD i le taʻavale malosi
    Faʻafefea ona tuʻuina atu le faʻaogaina o polokalama ma polokalama mai le HDD i SSD
    Matou te tuufaatasia SSD mo le galuega i le Windows 7

Faʻateleina le aofaʻi o le RAM, sui le faʻaogaina ma faʻaleleia le faiga malulu o le auala sili lea ona lelei e faʻatele ai lau komepiuta i taimi.

Metotia 2: Aveese polokalama le talafeagai

Ae faapefea i latou e le mafai ona faʻaleleia a latou vaega o PC poʻo mea faʻapitoa faʻaonapōnei, ae o loʻo faʻaaogaina pea le faiga faʻaoga e pei ona tatau ai? O le mea lea, e tatau ona faia le tausiga e uiga i le masini komepiuta o le masini. O le mea muamua matou te faia o le faʻasaʻoina lea o le komipiuta mai polokalama e seasea faʻaaogaina ma taimi ua leva ona galo.

E le lava le na o le aveeseina o le masini komepiuta, o se vaega taua o lenei gaioiga o le faʻaumatiaina lea o auala o loʻo totoe e le mafai ona faia e le meafaigaluega faʻavaomalo mea faigaluega. O le mea lea, e fautuaina e faʻaaoga le polokalame tʻatolu e faalauteleina ai le faʻatinoga o le polokalame o le aveeseina o polokalama ma vaega ua fausia i totonu o le polokalama. O le filifiliga sili mo le tagata e faaaogaina le aiga o le faʻaaogaina lea o le free version of Revo Uninstaller. O a tatou tusiga o le a fesoasoani e malamalama atoatoa i le mafuaʻaga ma le mafai gafatia o le polokalama, faʻaopoopoina ma faia se tulaga maualuga o le aveeseina o le masini komepiuta i itu uma.

Lesona i le autu:
Faʻafefea ona faʻaaoga le Revo Uninstaller
Faʻafefea ona faʻaaoga e faʻaaoga ai le Revo Uninstaller

Metotia 3: Faamamaina o Resitala

A maeʻa ona aveese polokalama i totonu o le resitala o le polokalama, e mafai ona tumau pea le tele o faʻamaonia pe leai foi. O la latou gaioiga e faʻaitiitia ai le polokalama, o lea o nei ki e tatau ona faʻamutaina. O le mea autu - aua le sola ese tele. Mo tagata e mananao e foia faafitauli ogaoga i totonu o le resitala, e te le manaʻomia le faʻaaogaina o tomai faʻapitoa. Ina ia faia lenei mea, o le a matou faʻaaogaina se polokalama saoloto ma le faigofie e faʻapipiʻiina e toetoe o tagata uma e faʻaaogaina - CCleaner.

Ae e le na o le pau lea o polokalama e iai lenei uiga. Lalo o fesoʻotaʻiga i mea e manaʻomia e le tagata o loʻo manaʻomia ona suʻesuʻeina ina ia mafai ai ona faʻamamaina lelei le resitala o lapisi e aunoa ma le faʻaleagaina o le tino.

Tala faʻatatau:
Faʻafefea ona fufulu le resitala ma le CCleaner
Faamama le resitala i le Masini Faʻasaʻo Resitara
Sili Ofisa Faamaumauga

Metotia 4: Faʻasaʻo le uta

Amataina - o se vaega o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i polokalame e amata amataina pe a faʻaaoga le komepiuta. O le tele o polokalame i le amataga, o le faʻagesegese o le komepiuta e liliu ma o le tele foi o le uta mai le amataga. O le auala sili ona vave e vave ai le galuega i lenei itu, o le aveese lea o polokalama le talafeagai mai le amataga.

Mo le faʻamamaina, e manaʻomia le faʻaaogāina o se tasi o meafaigaluega sili ona maualuga i lenei vaega - le polokalama Autoruns. E leai se saʻolotoga, ei ai se faʻamatalaga e mafai ona malamalama i ai, e oo lava i se tagata faʻaaogaina, e ui lava o le Igilisi atoa. E maua ai le avanoa i le tele o polokalama ma vaega o loʻo taʻavale aunoa, lea, afai e te suʻesuʻe ma le faʻaeteete, o le a mafai ai e oe ona fetuutuunai le pule faataga e pei o se mea sese e fetaui ma ou manaʻoga. E le gata i lea, o loʻo i ai se ala faʻasalalau, e aunoa ma le faʻaaogaina o polokalame faʻaletolu, o loʻo faʻamatalaina foi i le tusiga o loʻo i lalo.

Lesona: E faʻapefea ona tape polokalama faʻapipiʻi i le Windows 7

Metotia 5: aveese lapisi mai le masini komepiuta

O le faʻaogaina o le avanoa i luga o le vaega e sili ona taua e mafua ona o le faʻamutaina o faila le tumau ma le leʻofaʻatasi o faila e faʻapipiʻi i le taimi o le taotoga. E aofia ai soʻo se faʻamatalaga e le talafeagai - faʻapipiʻi masini komepiuta ma faila, faila faila faila, faila faila o le polokalama, ma isi mea, lea e tele se avanoa ma e manaʻomia ai punaoa faaletino mo le le faʻaaogaina ma le teuina.

O le faʻamamaina ma le faʻaeteete o faila le talafeagai e faʻamatalaina i le tusiga o loʻo i lalo. Siaki i taimi uma lenei parakalafa mo faʻamatalaga sili ona lata mai i luga o le komepiuta.

Lesona: E faʻapefea ona fufulu mama le otaota mai le lapisi i le Windows 7

Metotia 6: siaki siaki mo vaega leaga

O le vaega sili ona masani ona faʻaaogaina o le komepiuta o le faila malo. Mai lea tausaga i lea tausaga, o le a sili atu ona leaga, o loʻo afaina ai vaega o loʻo aʻafia ai, lea e matua aʻafia ai le faatinoga ma faʻagesegese ai le saoasaoa o le saoasaoa o le tino. O a matou tusiga o le a fesoasoani ia te oe e aoao ai e uiga i vaega leaga i luga o le pu ma le auala e aveesea ai.

Lesona i le autu:
Auala e siaki ai le lelei mo vaega leaga
2 auala e toe faʻaleleia ai vailaau i luga o le disaki malo

O aitalafu i se tulaga leaga tele e matua fautuaina ina ia suia ina ia aloese mai le leiloa ma le le mafai ona totogi o faamatalaga o loo teu i luga.

Metotia 7: Disk Defragmenter

Aʻo le saolotoga o le aufaasālalau e leai se faʻafefeteina o faila pe a mafai, e tatau ona faʻasalalau le faila faila. O se tasi lea o vaega sili ona taua, lea e leai se mea e le mafai ona faʻagaloina.

O tala o loʻo taua i lalo o loʻo faʻamatalaina auʻiliʻili le mea e faʻaleagaina ma pe aisea e manaʻomia ai. Matou te fautua atu foʻi ia e suʻesuʻeina mea e uiga i metotia eseese o le faʻamalosi.

Tala faʻatatau:
Mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le vaʻaia o le disk disk
Disk Defragmenter i le Windows 7

Soʻo se komepiuta o le a leiloa lona saoasaoa i luga o le taimi, o lea e taua tele ai le faʻamamāina ma le faʻamaonia e le aunoa. O le mataʻituina pea o le mama ma le talafeagai o le uʻamea, tausia le mama ma le faʻatonuga i le faila o le faila e mafai ai e le komipiuta ona tumau i tulaga mo se taimi umi lava. Ona o le numera tele o polokalama tʻatolu, e mafai lava ona faʻaaogaina aunoa uma lava galuega uma, e na o ni nai minute ile vaiaso ole tausiga.