Chrome PC polokalama ma mea Chrome OS ile Windows

Afai e te faʻaaogaina Google Chrome e avea ma au suʻega, ona e masani ai lea i le faleoloa o le Chrome, ma atonu ua uma ona e sii mai soʻo se faʻaopoopoga o masini komepiuta poʻo ni polokalama mai iina. I le taimi lava e tasi, o talosaga, o se tulafono, sa na o ni sootaga i nofoaga na tatalaina i se isi faamalama poʻo se lisi.

I le taimi nei, Google na faʻaofiina le isi ituaiga o talosaga i totonu o lona faleoloa, o loʻo tuʻuina atu i ai HTML5 talosaga ma e mafai ona faʻatautaia e avea ma polokalama eseese (e ui lava latou te faʻaaoga le masini Chrome mo le galuega) tusa lava pe ua tape le Initaneti. O le mea moni, o le faila o faʻamatalaga, faʻapea foʻi ma tuʻutuʻuga Chrome, atonu na faʻapipiʻiina i le lua masina talu ai, ae na natia ma e le faasalalauina i le faleoloa. Ma, ao ou tusia se tusiga e uiga i ai, Google mulimuli ane na "lafoaʻi" ana talosaga fou, faʻapea foi ma le lafoaʻiga ma o le taimi nei e le mafai ona e misia pe afai e te alu i le faleoloa. Ae sili atu le tuai nai lo le leai, o lea o le a ou tusitusi ma faaali atu ia te oe pe faapefea ona foliga uma.

Tatala le Google Chrome Store

New Google Chrome apps

E pei ona uma ona faʻamatalaina, o talosaga fou mai le faleoloa Chrome o faʻamatalaga i luga o le initaneti o loʻo tusia i le HTML, JavaScript ma le faʻaaogaina o isi tekinolosi i luga o le upega tafaʻilagi (ae aunoa ma Adobe Flash) ma faʻapipiʻiina i pusa eseese. O pepa uma na faʻapipiʻiina e faʻatautaia ma galue le tuusao ma e mafai (ma masani ona faia) faʻafetaui ma le ao. I lenei auala, e mafai ona e faʻapipiʻi Google Keep mo lau PC, le faʻataʻitaʻiga ata Pixlr free ma faʻaaoga i luga o lau laulau e pei o masani masani i totonu oe lava faamalama. Google Tausi o le a faʻasasoa faʻamatalaga pe a avanoa le initaneti.

Chrome e avea o se faʻavae mo le faʻatinoina o talosaga i lau masini komepiuta

A e faʻapipiʻi soʻo se tasi o talosaga fou i le faleoloa Google Chrome (i le auala, na o na polokalama o loʻo i ai nei i le vaega "Talosaga"), o le a uunaia oe e faʻapipiʻi le Chrome app launcher, e tutusa ma le faʻaaogaina i le Chrome OS. O le mea lea, e taua le iloa o le taimi muamua na fautuaina e faʻapipiʻi, ma e mafai foi ona sii mai i le //chrome.google.com/webstore/launcher. O le taimi nei, e foliga mai, e faʻapipiʻiina, e aunoa ma le fesiligia o fesili le talafeagai, i se faʻasalalauga faʻasalalau.

A maeʻa ona faʻapipiʻiina, o le a faʻaalia se ki fou i le galuega Taskono, lea, pe a kiliki, aumai le lisi o faʻatulagaga Chrome faʻapipiʻi ma mafai ai e oe ona faʻalauiloa soo se tasi oi latou, e tusa lava pe o lo o tamoe le masini pe leai foi. I le taimi lava e tasi, tusi tuai, lea, pei ona ou fai atu ai, ua na o ni sooga, i ai le aū i luga o le igoa, ma le afifiina o tusi talosaga e mafai ona galue tuusaʻo e leai se aū.

O loʻo maua le Chrome launcher le app mo le Windows operating system, ae mo Linux ma Mac OS X.

Faataitaiga Talosaga: Google Tausi mo Papamaa ma Pixlr

O le faleoloa ua i ai se numera taua o talosaga Chrome mo le komepiuta, e aofia ai tusitala tusitusi ma le syntax faʻapipiʻi, fua faʻatatau, taʻaloga (pei o le Cut The Rope), polokalame mo le tusia o faʻamaumauga, Any.DO ma Google Keep, ma le tele o isi. O i latou uma o ni mea uma o loʻo faʻaalia ma lagolago lagolago mo pa puipui. E le gata i lea, o nei tusi talosaga e mafai ona faʻaogaina uma galuega faʻatinoina o le Google Chrome browser - NaCL, WebGL ma isi tekinolosi.

Afai e te faʻaopoopoina nisi o nei tusi talosaga, o lau Windows desktop o le a tutusa lelei lava ma le Chrome OS i fafo. E na o le tasi lava le mea ou te faaaogaina - Google Keep, talu ai o le tele lenei o talosaga mo le faagaoioiga o le tele o mea e le sili ona taua, lea ou te le manao e galo. I le lomiga mo le komepiuta, o lenei tusi e foliga faapenei:

Google tausi mo komepiuta

O nisi atonu e fiafia i le faasaʻoina o ata, faaopoopo o aafiaga ma isi mea e le o luga o le initaneti, ae le tuusao, ma mo le saoloto. I totonu o le Google Chrome app store, o le ae mauaina ni kopi saoloto o le onlinehophop, mo se faʻataʻitaʻiga, mai Pixlr, lea e mafai ona e faʻasaʻoina ai se ata, toe faʻaaogaina, seleselega pe fesuisuiai se ata, faʻaaogā aafiaga, ma sili atu.

Faʻasaoina o ata i Pixlr Touchup

I le auala, e mafai ona tuʻuina atu auala pupuu o Chrome e le gata i le faʻaaliga faʻapitoa faʻapitoa, ae i se isi lava mea - i luga o le komepiuta Windows 7, i le mataitusi muamua o le Windows 8 - i.e. o fea e te manaʻomia ai, pei lava o polokalama masani.

I le faapipiiina i luga, ou te fautuaina e taumafai e vaai i le ato i le faleoloa Chrome. O le tele o talosaga e te faʻaaogaina i luga o lau telefoni po o lau laupepa o loʻo tuʻuina atu iina ma o le a latou gaoioi faʻatasi ma lau teugatupe, lea e te vaʻaia, e matua faigofie lava.