O le a le Faʻamāgalo Faʻamau i le BIOS

I nisi o lomiga o le BIOS, o se tasi o avanoa o loʻo maua "Faʻatoʻa Faʻasalaga". E fesoʻotaʻi ma le aumaia o le BIOS i lona uluai setete, ae mo tagata e le masani ai, e manaʻomia ai se faʻamatalaga o le mataupu faavae o lana galuega.

O le faʻamoemoega o le filifiliga "Faʻamālo Faʻamau" i le BIOS

O le avanoa lava lea, lea e tutusa ma le tasi o loʻo iloiloina, o le mea moni lava o le BIOS, ae ui i lea, e ese lona igoa e faalagolago i le faʻamaumauga ma le gaosiga o le motherboard. Faʻamatalaga patino "Faʻatoʻa Faʻasalaga" o loʻo maua i nisi o lomiga o le AMI BIOS ma EUFI mai HP ma MSI.

"Faʻatoʻa Faʻasalaga" ua fuafuaina e toe faʻafoʻatoaina tulaga i UEFI, na tuʻuina e le tagata faʻaaoga ma le lima. E aoga tele lenei mea uma - o le mea moni, e te toe faafoiina le setete o UEFI i lona uluai ala, lea na e faʻatau ai se mina.

Toefaʻutuʻu Seti BIOS ma UEFI

Talu ai, i le avea ai o se tulafono, toe faʻafoʻiina tulaga e manaʻomia pe a tumau le PC, aʻo leʻi faia, o le a talosagaina oe e seti tulaga lelei e tatau ona amata ai le komepiuta. O le mea moni, afai o le faafitauli o loʻo i ai i le le saʻo o le faʻaogaina o le Windows, toe faʻafouina o mea o loʻo i ai iinei e le aoga - e toe faafoiina le faʻatinoina o le PC, ua leiloloa pe a maeʻa ona faʻatautaia le UEFI. O lea, e suitulaga ai i le "Faʻasalaga Faʻasologa o Faʻamaumauga".

Vaʻai foi: O le a le mea e sili atu ona faʻaaogaina i le BIOS

Toe faʻafaʻutuʻu i totonu AMI BIOS

E tele ni fesuiaiga o le AMI BIOS, o lea la o le filifiliga ma lenei igoa e le o taimi uma, ae masani lava.

  1. Tatala le BIOS ma le ki na tuʻuina i le motherboard installed.
  2. Vaʻai foi: Faʻafefea ona ulufale i le BIOS i luga o le komepiuta

  3. Kiliki le lisi "Faʻamaonia & Faʻamalaga" ma filifili iina "Faʻatoʻa Faʻasalaga".
  4. O le a uunaia oe e sii mai le mea aupito sili ona lelei mo le komiti komipiuta faavae BIOS. Malilie i "Ioe".
  5. Faasao ma alu ese e ala i le kiliki i le kene e fetaui. E masani lava U10, e le tele lava U4. E mafai ona e vaʻaia i le itu taumatau o le faamalama.

Toe faʻafaʻoto i MSI UEFI

E manaʻomia ona faia e MSI tagata o le faletalimalo mea nei:

  1. Ulufale i le UEFI e ala i le kiliki Del i le taimi o le alofilima ma le logo MSI pe ae liliuina le komepiuta.
  2. Kiliki le lisi "Faʻatonuina o le Ofisa" pe naʻo "Faʻatonu". I lalo nei, o foliga vaaia o le atigi e ono ese mai ia oe, ae o le mataupu faavae o le sailia ma le faʻaaogaina o le filifiliga e tutusa lava.
  3. I nisi o faaliliuga, e tatau ona e toe alu i le vaega. "Faʻamaonia & Faʻamalaga", ae i se mea o lenei laasaga e mafai ona faaseʻe.
  4. Kiliki "Faʻatoʻa Faʻasalaga".
  5. O se faamalama o le a foliga mai ole fesili pe e te manao e toe faatulaga ia tulaga ile faatulagaga o mea e teu ai fale. Faʻamalie malie "Ioe".
  6. Faʻaauau le faʻaaogaina o suiga faʻaaoga ma alu fafo mai le UEFI i le filifilia "Save Changes and Reboot".

Toe faʻafou laina i le HP UEFI BIOS

E ese le HP UEFI BIOS, ae tutusa lava le faigofie pe a oʻo mai i le toe faʻaleleia o tulaga.

  1. Ulufale atu i le UEFI BIOS: a maeʻa le kiliki o le malosiaga, toe sui vave muamua Escona U10. O le ki tonu lava e tuʻuina atu i le tusiga o loʻo tusia i le laasaga o le faʻaalia o le puipui puipui o le laupapa poʻo le gaosi oloa.
  2. I nisi o faaliliuga, o le a vave ona e alu i le lisi "File" ma maua ai se filifiliga iina "Faʻatoʻa Faʻasalaga". Filifili i ai, malilie faatasi ma le faamalama lapataiga ma kiliki "Faasaoina".
  3. I isi faʻaliliuga, o loʻo i luga o le tab "Autu"filifili "Faʻatoʻa Faʻasalaga".

    Faamaonia le gaioiga "Faʻamasinoga Faʻamaonia"utaina tulaga faʻataʻitaʻi mai le gaosi oloa "Ioe".

    E mafai ona e alu ese i le faʻavae e ala i le filifilia o le filifiliga "Save Changes and Exit"ao i ai i le lava tab.

    Ma le isi, e tatau ona e malilie e faʻaaoga "Ioe".

Ua e iloa nei "Faʻatoʻa Faʻasalaga" ma pe faʻapefea ona faʻapipiʻi lelei ia faatulagaga ile faʻailoga eseese o le BIOS ma le UEFI.

Vaʻai foi: O auala uma e toefaʻatonu ai tulaga o le BIOS