Komepiuta po o le komepiuta e le iloa atu le kiore

O nisi taimi o le tagata e faʻaaogaina le Windows 10, 8 poʻo le Windows 7 atonu e ono fetaiaʻi ma le mea moni e le o vaʻaia e lana komepiuta (le komepiuta) le kiore - e mafai ona tupu pe a maeʻa faʻaleleia polokalame, suiga i le faʻaogaina o meafaitino, ma nisi taimi e aunoa ma ni faʻamatalaga manino muamua.

O lenei tusi lesona o loʻo faʻamatala manino auiliili pe aisea e le galue ai le kiopi i luga o se komepiuta Windows ma le mea e fai e toe faaleleia ai. Atonu i nisi o taga o loʻo faʻamatalaina i totonu o le tusi lesona o le ae maua ai le tusi lesona E faʻafefea ona pulea le kiore mai le komepiuta.

O mafuaaga autu e le aoga ai le kiona i Windows

Muamua, e uiga i mea e mafua ai ona le galue le kiore i le Windows 10: e faigofie tele ona iloa ma saʻo.

O mafuaʻaga autu e le o vaʻai ai le komepiuta poʻo le komepiuta o le kio (o loʻo mulimuli mai, o le a iloiloina uma auiliili)

  1. A maeʻa ona faʻafouina le polokalama (aemaise lava le Windows 8 ma le Windows 10) - faʻafitauli i le taotoga o avetaavale mo le faʻatonutonuina o le USB, pulega pule.
  2. Afai o se kosi fou lenei, o loʻo i ai faafitauli i le gutu lava ia, o le nofoaga o le tagata e faʻaavanoa (mo se kiore leai), lona fesoʻotaʻiga, le fesoʻotaʻiga i luga o le komipiuta poʻo le komepiuta.
  3. Afai e le fou le kiore - aveese faʻafuaseʻi le uaea / tagata e faʻaaogāina (siaki pe e te leʻi faia), o se pele ua mate, o se mea na faʻaleagaina poʻo se uaea faʻafefete (faʻaleagaina le fesootaiga i totonu), fesoʻotaʻiga e ala i le uila USB poʻo ports i luma o le komipiuta.
  4. Afai ua suia le tinaboard i luga o le komepiuta - ua vaʻai le USB i le BIOS, fesoʻotaʻiga le lelei, le leai o se fesoʻotaʻiga i le motherboard (mo fesootaiga USB i le mataupu).
  5. Afai ei ai ni au faʻaoga faapitoa, e sili ona manaia, o se mea e ono manaʻomia ai avetaavale faapitoa mai le gaosiga (e ui lava, i le avea ai o se tulafono, o galuega faavae e galue e aunoa ma ia).
  6. Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i le faʻaogaina o le paipu Bluetooth ma le komepiuta, o nisi taimi o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le Fn + keyboard_flying key on the keyboard, liliu le vaʻalele (i le nofoaga faʻalauiloa) i le Windows 10 ma le 8, lea e faʻateʻa ai Wi-Fi ma Bluetooth. Faitau atili - O Bluetooth e le galue i luga o se komepiuta.

Masalo o se tasi o nei filifiliga o le a fesoasoani ia te oe e iloa ai le mafuaaga o le faafitauli ma faʻamaonia le tulaga. A leai, taumafai isi metotia.

O le a le mea e fai pe afai e le aoga le kiota pe le iloa e le komepiuta

Ma o le a le mea e patino e fai pe afai e le galue le kiofu i luga o le Windows (o le a faʻaaogaina i le masini uaea ma le masini e leai ni masini, ae le o masini Bluetooth - mo le mulimuli, ia mautinoa ua faʻaaoga le masini Bluetooth, o le 'auʻau e "atoatoa" ma, pe a tatau ai, toe taumafai masini - aveese le kio ma toe faʻafouina).

Mo se amataga, ala faigofie ma vave e iloa ai pe o le kio lava ia po o le polokalama:

  • Afai ei ai se masalosaloga e uiga i le faʻaogaina o le kio lava ia (poʻo lona uaea) - taumafai e siaki i luga o se isi komepiuta poʻo le komepiuta (e tusa lava pe faigaluega muamua). I le taimi lava e tasi, o se itu taua: o le masini malamalama o le kiota e le o faailoa mai lona faagaoioia ma e lelei le cable / fesootaiga. Afai e lagolago lau UEFI (BIOS), taumafai e teu i totonu o lau BIOS ma siaki pe afai o loʻo galue le kusi iina. Afai o lea, o mea uma e lelei i ai - faafitauli i le faiga poʻo le avetaʻavale.
  • Afai e fesoʻotaʻi le kusi i le USB USB, i le fesoʻotaʻiga i le pito i luma o le PC poʻo le USB 3.0 (masani le lanumoana), taumafai e faʻafesoʻotaʻi i le pito i tua o le komepiuta, lelei i se tasi o uluai USB 2.0 ports (masani lava luga). E tutusa foi i luga o se komepiuta - afai e fesootai i le USB 3.0, taumafai e fesootai i le USB 2.0.
  • Afai na e faʻafesoʻotaʻi se puʻupuʻu fafo, lolomiina, poʻo se isi lava mea e ala i le USB aʻo leʻi oʻo i le faafitauli, taumafai e vavae le masini (faaletino) ona toe toe faʻafou lea o le komepiuta.
  • Vaavaai i le Mataʻitusi Faʻatonutonu o le Windows (e mafai ona e amataina mai le piano e pei o lenei: kiliki i luga o le Win + R o kī, ulufale devmgmt.msc ma lolomi Ulufale, e alu i totonu o masini, e mafai ona e taʻavale Tab i le taimi e tasi, ona faʻaaoga lea o le 'au ma lalo, le uʻamea saʻo e tatala ai se vaega). Vaʻai pe i ai se kiore i totonu o le "Mice ma isi masini faʻapipiʻi" poʻo le "HID devices" vaega, pe afai ei ai ni mea sese e faʻaalia mai ai. E mou ese le kio mai le pule o masini pe a vavae ese faaletino mai le komepiuta? (O nisi o laupepa masini e le mafai ona faauigaina o se piano ma se kiore, e pei lava o se kiore e mafai ona faamaninoina e se touchpad - pei o aʻu e lua ni manoa i le screenshot, o se tasi o le mea moni o se piano). Afai e le mou ese pe leai foi, o le mea atonu o le mataupu i totonu o le fesoʻotaʻiga (faʻafitauli pe leai) poʻo le uaea kiore.
  • I totonu foi o le pule o masini, e mafai ona e taumafai e tape le kiore (e ala i le tapeina o Delete), ona fai lea i le lisi (e alu i le lisi, lolomi Alt) filifili le "Gaioiga" - "Toe faʻafouina le faʻasologaina o masini", o nisi taimi e aoga ai.
  • Afai o le faafitauli e tulaʻi mai i se kiliva leai se paipa, ma o lona tagata e faʻafesoʻotaʻi i se komepiuta i luga o le pito i tua, siaki pe amata ona galue pe afai e te faʻalatalataina (ina ia i ai le faʻaaliga saʻo) i le tagata e taliaina: e masani ona lava o se leaga le talia faailo (i lenei tulaga, se isi faʻailoga - o le kiore o loʻo galue, ona leai - faaseʻe kiliki, faʻaoga).
  • Siaki pe i ai ni filifiliga e mafai ai / faʻamalosi ai fesoʻotaʻiga USB i le BIOS, aemaise lava pe a suia le motherboard, ua toe faʻatuina le BIOS, ma isi. Faʻamatalaga i luga o le autu (e ui lava na tusia i le uiga o le kesi) - o faatonuga O le komepiuta e le aoga pe a faʻavaeina le komepiuta (silasila i le vaega i le lagolago a le USB i le BIOS).

O auala nei e mafai ona fesoasoani pe a le oi Windows. Ae ui i lea, e masani ona tupu o le mafuaʻaga i le le saʻo o le faʻaogaina o OS poʻo avetaavale, e masani ona tupu pe a maeʻa ona faʻafou le Windows 10 poʻo le 8.

I nei tulaga, o ia metotia e mafai ona fesoasoani:

  1. Mo le Windows 10 ma le 8 (8.1), taumafai e faʻavaivaia le vave amata ona toe toe amata lea (faʻaaogaina, e le tapunia lalo ma liliu) le komepiuta - e mafai ona fesoasoani.
  2. Mulimuli i laʻasaga o faʻasalalau Faʻalēaogāina se faʻamatalaga masini (code 43), e tusa lava pe leai sau tulafono ma masini e le o iloa i le pule, mea sese ma le code po o feʻau "Mea e le iloa e le USB" - e mafai lava ona aoga.

Afai e leai se auala na fesoasoani - faamatala auiliili le tulaga, o le a ou taumafai e fesoasoani. Afai, i se isi itu, o le isi mea na galue e le o faʻamatalaina i totonu o le tusiga, o le a ou fiafia pe afai e te faʻasoa i faʻamatalaga.