Faʻafesoʻotaʻi i le Yandex Disk e ala i se kiritaki WebDAV


I se fesootaiga lelei ma le Yandex Disk, na o le tasi le mea e faanoanoa ai: o se mea itiiti e tuʻuina atu. E tusa lava pe iai se avanoa e faʻaopopo ai avanoa, ae e le lava.

Na le mautonu le tusitala i le mafai ona fesoʻotaʻi nisi o Disks i se komepiuta mo se taimi umi, o lea na teu ai faila i le ao, ma luga o le komepiuta - igoa.

O le talosaga mai Yandex tagata atinaʻe e le mafai ona galulue faʻatasi ma le tele o faʻamatalaga, o mea faʻatautaia Windows e le mafai ona faʻafesoʻotaʻi le tele o masini komepiuta mai le tuatusi lava e tasi.

Na maua se tali. O le tekinolosi lenei WebDAV ma le tagata o tausia CarotDAV. O lenei tekinolosi ua mafai ai ona e faʻafesoʻotaʻi i le fale teu oloa, kopi faila mai le komepiuta i le ao ma le tua.

Faatasi ai ma le fesoasoani a CarotDAV, e mafai foi ona e "fesiitai" faila mai le tasi teuina (tala) i le isi.

Tui le tagata o tausia i lenei sootaga.

Motugaafa: Download Faʻapitoa feaveaʻi ma tusi le faʻailoga i le polokalama i luga o le kiliva flash USB. O lenei faʻatusa e faʻaalia ai le faʻatinoga o tagata fai pisinisi e aunoa ma le faʻatulagaina O lenei auala e mafai ai ona e mauaina au vaults mai soʻo se komepiuta. E le gata i lea, o se talosaga faʻapipiʻi atonu e musu e faʻataʻapeʻa lana kopi lona lua.

O lea, ua matou filifili i meafaigaluega, o lea o le a matou amataina le faʻatinoga. Amata le kalani, alu i le lisi "File", "Sooga Fou" ma filifili "WebDAV".

I le faamalama o loʻo tatala, atofa le igoa i la matou fesoʻotaiga fou, ulufale mai le igoa ole igoa mai le Yandex faʻamatalaga ma le upega tafailautusi.
I totonu o le fanua "URL" tusi le tuatusi. Mo le Yandex Disk e pei o lenei:
//webdav.yandex.ru

Afai, mo faʻamatalaga saogalemu, e te manaʻo e ulufale i lau igoa ma le upega tafailo i taimi uma, siaki le siaki o loʻo faʻaalia i le screenshot i lalo.

Toto "Lelei".

Afai e manaʻomia, matou te faia ni fesoʻotaʻiga faʻatasi ma faʻamaumauga eseese (login-password).

O se ao e tatalaina i le faaluaina o le kiliki i luga o le faʻaoga fesoʻotaʻiga

I le taimi lava e tasi e faʻafesoʻotaʻi ai i le tele o faʻamatalaga, e tatau ona e toe faia se isi kopi o le polokalama (faʻa-lua-kiliki i le faila faila poʻo le ala piʻo).

E mafai ona e galue faʻatasi ma nei faamalama e pei o ni faila masani: kopi faila i tua ma solo ese. Faʻatautaia e ala mai i le lisi o loʻo i totonu o le faʻasologa o le kalani. E galue foi le togi-n-lau.

E tauaofai. O le faʻaaogaina lelei o lenei fofo, o faila o loʻo teuina i totonu o le ao ma e le o se avanoa i luga o le komepiuta. E mafai foi ona e maua se numera e le faatapulaaina o Disks.

E uiga i le faʻaogaina, ou te matauina mea nei: o le saoasaoa o le faila faila e faalagolago i le saoasaoa o le Initaneti. O le isi mea le lelei, e le mafai ona maua ni fesoʻotaʻiga lautele mo fefaʻasoaaiga faila.

Mo le faʻasalaga lona lua, e mafai ona e fatuina se isi teugatupe ma galue e pei ona masani ai e ala i le talosaga, ma faʻaaoga faʻamatalaga e fesoʻotaʻi atu i le tagata o tausia e avea ma taʻaloga.

O se auala manaia lenei e faʻafesoʻotaʻi ai le Yandex Disk e ala i se client WebDAV. O lenei fofo o le a faigofie mo i latou o loʻo fuafua e galulue faʻatasi ma le lua poʻo le sili atu o ao.