O SVCHOST.EXE e sili atu i le gaosiga? Virus? Faʻafefea ona faʻaleleia?

Masalo, o le toʻatele o tagata faʻalogo na faʻalogo i se faiga faʻapea svchost.exe. E le gata i lea, i le tasi taimi sa i ai se atoaga o siama ma igoa talitutusa. I totonu o lenei tusiga o le a tatou taumafai e iloa po o le a le faagasologa e faʻaogaina ma e le o se tulaga lamatia, ae o nei mea e tatau ona faʻaumatia. Matou te mafaufau foi i le mea e mafai ona fai pe afai o lenei faagasologa e mamafa tele i le tino poʻo le liliu atu o se siama.

O le anotusi

  • 1. O le a lenei faiga?
  • 2. Aiseā e mafai ai e le svchost ona utaina le gaosiga?
  • 3. Vailaau faʻamalosi e pei o svchost.exe?

1. O le a lenei faiga?

Svchost.exe o se faiga faʻapitoa a Windows e faʻaaogaina e le tele o tautua. E le o se mea e ofo ai pe afai e te tatalaina le Task Manager (i le taimi lava lea e tasi ma Ctrl + Alt Del), e le mafai ona e vaʻaia se tasi, ae o le tele o faagasologa tatala ma lena igoa. I le auala, ona o lenei aafiaga, o le toʻatele o tusitala o siama na latou faʻaogaina a latou foafoaga i lalo o lenei faiga faʻavae, talu ai e le faigofie tele ona iloa se mea sese mai se faiga masani (mo lenei mea, tagaʻi i le fuaiupu 3 o lenei tusiga).

Le tele o faagasologa o svchost e tamoe.

2. Aiseā e mafai ai e le svchost ona utaina le gaosiga?

O le mea moni, e mafai ona tele mafuaaga. O le tele lava o lenei mea e tupu ona o le mea moni o le faʻafouina vave o le Windows OS poʻo le svchost ua fuliina - ua fesuiaʻi le avea o se siama poʻo ua aʻafia ai.

Ina ia amata, taofiofia le tautua faʻamaloilo meli. Ina ia faia lenei mea, tatala le vaega e puleaina, tatala le vaega ma le vaega saogalemu.

I lenei vaega, filifili le mea tau pulega.

O le a e vaʻai i se faʻatalanoaina ma se fesoʻotaʻiga. E tatau ona e tatalaina le fesoʻotaʻiga.

I auaunaga tatou te maua ai le "Windows Update" - tatalaina ma taʻalo lenei tautua. E tatau foi ona e suia le ituaiga o le faʻalauiloa, mai le faʻapitoa i le tusi lesona. A maeʻa lena, matou te teuina ma toe faʻafou le PC.

E taua!A maeʻa le toe faʻafouina o le PC, svchos.exe e faʻapipiʻi pea le faagasologa, taumafai e suʻe auaunaga o loʻo faʻaaogaina e lenei faagasologa ma faʻamalo latou (pei o le le mafai ona faʻaaogaina le nofoaga tutotonu, vaai i luga). Ina ia faia lenei mea, kiliki-i luga o le faagasologa i le pule o galuega ma filifili le ki i auaunaga. Le isi a oe vaʻavaʻai i auaunaga e faʻaaogaina lenei faiga. O nei 'auʻaunaga e mafai ona faʻaumatiaina e aunoa ma le aafia ai o le faʻaogaina o le polokalama faʻaogaina o Windows. E manaʻomia lou faʻamalo 1 auaunaga ma mataitu le faatinoga o le Windows.


O le isi auala e aveese ai taofi ona o lenei faagasologa o le taumafai lea e toe faʻafoʻi le faiga. E lava le faʻaaogaina o auala masani o le OS lava ia, aemaise lava pe a fai o le svchost processor e leʻi leva ona utaina, pe a maeʻa soʻo se suiga poʻo se masini komepiuta i luga o le PC.

3. Vailaau faʻamalosi e pei o svchost.exe?

O faʻamaʻi o loʻo natia i lalo o le skchost.exe system mask masini e mafai foi ona faʻaititia le faatinoga o le komepiuta.

Muamua, matau le igoa o le faagasologa. Atonu o le 1-2 tusi ua suia i totonu: e leai se tusi se tasi, nai lo se tusi se numera, ma isi. Afai o lea, ona foliga mai lea o se siama. O le sili antiviruses o le 2013 na tuʻuina atu i lenei tusiga.

Lona lua, i le Pule o Task, faʻalogo lelei i le lisi o le tagata na amataina le faagasologa. O le Svchost e masani lava ona sola mai: faiga, tautua i le lotoifale poʻo le auaunaga i le 'upega tafaʻilagi. Afai ei ai se isi mea iina - o se taimi e mafaufau ai ma siaki mea uma i se polokalama antivirus.

Tolu, o siama e masani ona faʻaaogaina i le faiga o le faiga lava ia, faʻafouina. I lenei tulaga, atonu e masani ona faʻalavelave ma toe faʻaaogaina le PC.

I tulaga uma o masalosaloga o siama, e fautuaina e taʻavale i se auala saogalemu (pe a faʻapipiʻi le PC, kiliki i le F8 - ma filifili le filifiliga e te manaʻo ai) ma siaki le komepiuta i se antivirus "tutoatasi". Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaoga CureIT.

I le isi itu, faʻafou le Windows OS lava ia, faʻapipiʻi mea uma e sili ona taua. O le a le sili atu le faʻafouina le faʻafouina o faʻamaumauga a le anti-virus (pe afai e leʻi toe faʻafouina mo se taimi umi), ona siaki lea o le komepiuta atoa mo faila masalomia.

I mataupu e sili ona ogaoga, ina ia le faʻaaluina le taimi e suʻe ai faafitauli (ma e tele se taimi e manaʻomia ai), e faigofie le toe faʻaofiina o le Windows. E moni lenei mea mo komepiuta taʻavale e leai ni faʻamaumauga, polokalama patino, ma isi.