Fesili ma tali e uiga i le tatalaina o le Windows 10

O le faʻasalaga o le Windows 10 ua fuafuaina mo Iulai 29, o lona uiga i le itiiti ifo ma le tolu aso, o komepiuta ma Windows 7 ma le Windows 8.1 faʻapipiʻi lea ua faʻapolopoloina le Windows 10 o le a amata ona maua faʻamatalaga i le OS o loʻo sosoo mai.

Faʻasaga i tua o talafou fou e uiga i faʻafouga (i nisi taimi feteʻenaʻi), atonu o le ai ai i le aufaitau ituaiga eseese o fesili, o nisi oi ai se tali aloaia a Microsoft, ae o nisi e leai. I lenei tusiga o le a ou taumafai e faamatala aʻu lava ia e tali i na fesili e uiga i le Windows 10 e foliga taua ia te au.

E Leʻo Moni Lava le Lagolagoina o Windows 10?

Ioe, mo masini e laiseneina Windows 8.1 (poʻo le faʻaleleia mai le Windows 8 i le 8.1) ma le Windows 7, faʻaleleia i le Windows 10 o le a saʻoloto mo le tausaga muamua. Afai e te le faʻaleleia i le tausaga muamua ina ua maeʻa le tuʻuina atu o le polokalama, e tatau ona e faʻatau mai i le lumanaʻi.

O nisi o nei faʻamatalaga o loʻo taʻua o "se tausaga talu ona maeʻa ona faʻaleleia le faʻaogaina o le OS." Leai, e le o le tulaga lea. Afai e te faʻaleleia i le Windows 10 mo se saʻolotoga i le taimi o le tausaga muamua, e leai se isi faʻasalaga o le a manaʻomia mai ia oe, pe tasi i le tausaga poʻo le lua (i soo se tulaga, mo lomiga o Home ma le OS OS).

O le mea e tupu i le Windows 8.1 ma le 7 laisene pe a maeʻa le faʻaleleia

Pe a faʻaleleia, o lau laisene o le OS muamua o le "faaliliuina" i le laisene Windows 10. Ae peitai, i totonu o le 30 aso talu ona faʻaleleia, e mafai ona e toe faafoiina le polokalama: i lenei tulaga, o le ae toe maua se laisene 8.1 po o le 7.

Ae ui i lea, a mavae le 30 aso, o le laisene o le a "tofia" i le Windows 10 ma, i le tulaga o le faasologa o le polokalama, o le a le mafai ona faʻaaogaina e le ki lea na faʻaaoga muamua.

E faʻapefea ona faʻatulagaina le faasologa o le faasologa o igoa o le Rollback (e pei o le Windows 10 Insider Preview) poʻo i se isi auala, e leʻi iloa. Afai e te ioe e te le fiafia i le polokalama fou, ou te fautuaina e muamua faia se faʻamaumauga faʻatasi - e mafai ona e fatuina se ata o le polokalama e faʻaaogaina ai mea faigaluega OS, polokalama faʻa-tolu, pe faʻaaoga le ata toe faʻaleleia ile komepiuta poʻo le komepiuta.

E le gata i lea, talu ai nei na ou feiloai ai i le aoga EaseUS System GoBack, na faia faapitoa mo le toe foʻi mai mai le Windows 10 i le maeʻa ai o le faʻafouga, o le a ou tusia e uiga i ai, ae i le taimi o le suʻega sa ou iloa ai e le o se mea e galue ai, ou te le fautuaina.

O le a ou maua se faʻamatalaga i le aso 29 o Iulai

E le o se mea moni. E pei lava o foliga mai o le "Reserved Windows 10" i luga o faiga masani, lea na faʻalauteleina i le taimi, e le mafai ona maua i le taimi lava e tasi le faʻafouina i luga o polokalama uma, ona o le tele o komepiuta ma le maualuga o le bandwidth e manaʻomia e faʻaleleia faafouga ia latou uma.

"Maua Windows 10" - pe aisea e te manaʻomia ai le faʻaagaga o se faʻamatalaga

Talu ai nei, i luga o komipiuta fesoʻotai i totonu o le faʻailoa na faʻaalia ai le "Get Windows 10", faʻatagaina oe e teu se OS fou. O le a le mea mo?

O mea uma e tupu pe a uma ona faʻaleleia le polokalama o le faʻapipiʻiina lea o faila e manaʻomia mo le faʻaleleia e tusa lava pe leʻi faʻatuina le polokalama ina ia vave faʻaalia le avanoa e faʻaleleia ai.

Ae peitai, o sea resitalaga e le manaomia mo le toe faafouina ma e le afaina ai le aia tatau e maua ai le Windows 10 mo le saolotoga. E le gata i lea, na ou feiloai i fautuaga talafeagai ina ia aua le toe faafouina vave pe a uma le faasaolotoga, ae faatali mo ni nai vaiaso - o le masina ae leʻi faasaʻoina uma le faaletonu muamua.

Faʻafefea ona faia se mea mama mama ole Windows 10

E tusa ai ma faʻamatalaga a le faʻamatalaga a Microsoft, pe a uma le faʻaleleia, e mafai ona e faia se faʻapipiʻiga mama o le Windows 10 i luga o le komepiuta lava lea. O le a mafai foi ona fausia ni taʻavale faʻamalosi ma pulou e faʻapipiʻi pe toe faʻaofi le Windows 10.

E pei ona mafai ona faʻamasinoina, o le mafai aloaia o le fatuina o tufatufaga o le a fausia i totonu o le polokalama, poʻo avanoa faʻatasi ma soʻo se polokalame faʻaopoopo e pei o le Windows Media Installation Creation Tool.

Faʻasalaga: afai o loʻo e faʻaaogaina se 32-bit system, ona oʻo loa lea i le 32-bit. Ae peitaʻi, a maeʻa e mafai ona e faʻapipiʻi le Windows 10 x64 ma le laisene tutusa.

Mata o polokalama uma ma taaloga e galue i le Windows 10

O le mea lautele, o mea uma e galue i le Windows 8.1 o le a tamoe i le auala lava e tasi i le Windows 10. O au faila uma ma polokalama faʻapipiʻi o le a tumau pea pe a uma le faʻafouga, ma afai e maua se faʻasalalauga, o le a logoina oe i lenei mea i le "Get Windows" application. 10 "(e mafai ona maua faʻamatalaga fesoʻotaiga i totonu i le kilikiina o le ki o le lisi i le pito i luga ma filifili" Siaki lau komepiuta. "

E ui i lea, o le mea e masani ai, atonu ei ai faafitauli i le faʻalauiloaina poʻo le faʻaogaina o soʻo se polokalame: mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻaaogaina fale fou o le Insider Preview, o le NVIDIA Shadow Play mo le faʻamauina o le screen e musu e galulue faʻatasi ma aʻu.

Masalo o fesili uma ia na ou iloaina mo aʻu lava ia e taua, ae afai ei ai ni au fesili faaopoopo, ou te fiafia e tali i latou i faʻamatalaga. Ou te fautua atu foi e tilotilo i le fesili aloaia ma tali itulau i le Windows 10 i le upega tafailagi a le Microsoft.