Televave le saoasaoa: Mbps ma Mb / s, pei o megabytes megabytes

Le taimi lelei!

Toeitiiti lava o tagata uma e faʻaaogaina, e fesoʻotaʻi i le Initaneti i se saoasaoa o le 50-100 Mbit / s, amata ona ita malosi pe a latou vaaia se saoasaoa o le saoasaoa e le sili atu nai lo Mbit / s i soo se tagata galu (pe faafia ona ou faalogo: "O le saoasaoa e maualalo nai lo le taua, iinei i le faasalalauga ...", "Sa faaseseina i matou ...", "O le saoasaoa e maualalo, o le fesootaiga e leaga ...", ma isi).

O le mea o le toʻatele o tagata e faʻafememeaʻi ituaiga iunite o fuataga: Megabit ma Megabyte. I lenei tusiga ou te fia talanoa i lenei lomiga ma auiliiliga auiliili ma tuuina mai se laʻititi laʻititi, pe toafia i megabyte a megabyte ...

O Polokalame uma (tusa o: toetoe o mea uma, 99.9%) pe ae faʻafesoʻotaʻi i le fesoʻotaiga, faʻaalia le saoasaoa i Mbps, mo se faʻataʻitaʻiga, 100 Mbps. E masani lava, i le fesoʻotaʻi atu i le fesoʻotaʻiga ma amata ai ona sii le faila, e faʻamoemoe se tagata e vaʻai i lenei saoasaoa. Ae o loʻo i ai le tasi lapoʻa "AUA" ...

Faʻaaoga se polokalama taatele e pei o le uTorrent: pe a sii mai faila i totonu, o le saoasaoa i le MB / s o loʻo faʻaalia i le koluma "Download" (ie MB / s, poʻo le latou fai mai megabyte).

O lona uiga, a e faʻafesoʻotaʻi atu i le fesoʻotaiga, na e vaʻaia le saoasaoa i Mbps (Megabytes), ma i faʻauluuta uma e te vaʻaia le saoasaoa i Mb / s (Megabyte). O le mea atoa lenei "masima" ...

Le saoasaoa o le siiina mai o faila i le vaitafe.

Aisea e fua ai le saoasaoa o le fesoʻotaiga i fesoʻotaiga

Fesili sili ona manaia. I loʻu manatu e tele mafuaaga, o le a ou taumafai e faʻamatalaina.

1) Faʻafeiloaʻi o le fuaina o le saoasaoa o fesoʻotaiga

I se tulaga aoao, o le iunite o faamatalaga o le Bit. O le, e 8 tikite lenei, lea e mafai ona e fesuiaʻi ai soʻo se tasi.

Afai e te siiina se mea (o lona uiga, ua fesiitai faamatalaga), e le na o le faila lava ia (e le na o nei fesuiaiga upu) e faasalalauina atu, ae o faamatalaga foi o auaunaga (o nisi o ia mea e itiiti ifo nai lo se byte, o lona uiga, e fautuaina e fuaina i le lua ).

O le mafuaaga lena e sili atu le talafeagai ma e sili atu ona talafeagai le fuaina o le saoasaoa i le Mbps.

2) Faʻatau faʻatau

O le tele atu o numera e folafolaina e tagata - o le sili atu lea o le numera o le "gutu" i luga o faasalalauga ma faʻafesoʻotaʻi i le fesoʻotaiga. Mafaufau faapea afai e amata e se tasi le 12 MB / s, ae le o le 100 Mbit / s, o le a mautinoa lava le leiloa o le faasalalauga faatosina i se isi tagata e saunia.

E faʻafefea ona liua Mb / s i Mb / s, pe toafia i megabyte megabyte

Afai e te le alu i tala faʻatatau (ma ou te manatu o le toʻatele oi latou e le fiafia), ona mafai lea ona e tuʻuina atu se faaliliuga i le faatulagaga lenei:

  • 1 byte = 8 bits;
  • 1 KB = 1024 bytes = 1024 * 8 pits;
  • 1 MB = 1024 KB = 1024 * 8 KB;
  • 1 GB = 1024 MB = 1024 * 8 Mbit.

Faaiuga: o lona uiga, afai e folafola atu ia te oe le saoasaoa o le 48 Mbit / s pe a uma ona e fesootai atu i le fesootaiga, vaelua lenei fuainumera i le 8 - maua le 6 MB / s (O le maualuga le saoasaoa o le saoasaoa e mafai ona ausia, i le teori *).

I le faʻatinoga, faʻaopopo pe o le a se isi faʻamatalaga o le auaunaga o le a tuʻuina atu, o le siiina mai o le laina o loʻo tuʻuina atu (e le o tuulafoaiina oe), download o lau PC, ma isi. O le mea lea, afai o le saoasaoa o le siiina i le uWorrent tutusa e tusa ma le 5 MB / s, o lona uiga o se faailoga lelei lea mo le 48 Mb / s ua folafolaina.

Aisea e vave ai ona sau le saoasaoa o le 1-2 MB / s pe a ou fesootai i le 100 Mbps, ona o le fuafuaina e tatau ona 10-12 * MB / s

O se fesili masani lava lenei! Toeitiiti lava o le lua lona lua e faʻatonuina, ma mamao mai taimi uma e faigofie ona taliina. O le a ou lisiina mafuaʻaga autu i lalo:

  1. Rush hour, faʻapipiʻi laina mai le tuʻuina atu: afai e te nofo i lalo i le taimi sili ona lauiloa (pe a oʻo i le numera aupito maualuga o tagata o loʻo i ai i le laina), e le o se mea e ofo ai le laʻititi o le saoasaoa. Le tele o taimi - o le taimi lenei i le afiafi, pe a sau tagata uma mai le galuega / suʻesuʻe;
  2. Taumafai o le tagata faigaluega (e pei o le PC lea e te siiina ai le faila): atonu e laʻititi nai lo lou. Ie afai e saoasaoa le 'auʻaunaga i le 50 Mb / s, e le mafai ona e vave sii mai le 5 MB / s;
  3. Masalo o isi polokalama i luga o lau komepiuta o loʻo sii mai se isi mea (e leʻo manino i taimi uma, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻafouina lau Windows OS);
  4. Meafaigaluega "vaivai" (ala e fai ma faʻataʻitaʻiga). Afai o le router e "vaivai" - o lona uiga e le mafai ona maua le saoasaoa tele, ma, na o ia lava, o le initaneti e ono le mausali, e masani ona malepe.

O le mea lautele, ei ai laʻu tusiga i luga o le blog e faʻamaonia e faʻagesegese le sau vave, Ou te fautuaina e faitau:

Manatua! Ou te fautuaina foi se tusiga e uiga i le faateleina o le saoasaoa o le Initaneti (ona o le lelei o le faʻaogaina o Windows):

Faʻafefea ona suʻe lau saoasaoa fesoʻotaiga i luga ole initaneti

E amata i, pe ae faʻafesoʻotaʻi i le Initaneti, o le icon i luga o le taskbar e faʻaalia (o se faʻataʻitaʻiga o le icon :).

Afai e te kiliki i luga o lenei faʻamaufaʻailoga i le 'aufaʻatasi o le kuki, o le lisi o fesoʻotaʻiga o le a oso aʻe. Filifili le mea sao, ona kiliki lea i luga ma kiliki i le "Tulaga" o lenei fesoʻotaʻiga (faʻamalamalamaina i lalo).

E faʻapefea ona matamata i le saoasaoa i luga ole Initaneti ile faataitaiga o le Windows 7

Ma le isi, o se faamalama e matala ma faamatalaga e uiga i le Initaneti. Faatasi ai ma itu uma, ia gauai atu i le koluma "Lavea". Mo se faʻataʻitaʻiga, i laʻu ataata i lalo, o le saoasaoa fesoʻotaʻiga o le 72.2 Mbps.

Televave i Windows.

E faʻapefea ona siaki vave le fesoʻotaʻiga

E tatau ona maitauina o le saoasaoa o le fesoʻotaʻiga o le Initaneti e le tutusa ma le mea moni. O manatu nei e lua. Ina ia fuaina lau saoasaoa - e tele ni suʻega i luga ole Initaneti. O le a ou tuuina atu i lalo na o se ulugalii ...

Manatua! A o leʻi suʻeina le saoasaoa, tapuni talosaga uma e galulue i le fesoʻotaiga, a leai o le a le faʻamoemoeina ia taunuuga.

Tau suʻesuʻega 1

Taumafai e sii mai se faila lauiloa e ala i se tagata gaosi vaitafe (mo se faataitaiga, uTorrent). I le avea ai o se tulafono, i ni nai minute talu ona amata le download - e te ausia le tele o le fua faatatau o le fesiitaiga.

Fuainumera o le suʻega 2

O loʻo i ai se tautua iloga i luga o le upega tafailagi e pei o le http://www.speedtest.net/ (i le lautele o loʻo i ai le tele oi latou, ae o se tasi lenei o taitai.

Lisi: //www.speedtest.net/

Ina ia siaki lou saoasaoa i luga o Initaneti, ia alu i le saite ma kiliki le Amata. A uma le minute pe lua, o le a e vaʻai i au iuga: ping (Ping), sau vave sao (Download), ma le saoasaoa o le saoasaoa (Faʻasolo).

Suʻega o suʻega: Siaki vave le Initaneti

O metotia sili ma auaunaga mo le fuafuaina o le saoasaoa o le Initaneti:

I lenei mea ua i ai mea uma, o le maualuga televave ma le maualalo o ping. Le manuia!