Faʻamatalaga faʻatagaina o fesoʻotaʻiga i le tulaga o mea sese


O le auala sili ona iloagofie e faʻatele ai lau galuega ma se komepiuta o le faʻatau atu lea o vaega sili atu "alualu i luma". Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te faʻatinoina se siaki SSD ma se komipiuta mamana i lau PC, o le ae ausia se faʻaopoopoga taua i le faʻatinoina o polokalama ma le polokalama faʻaaogaina. Ae peitai, e mafai ona e faia ese.

Windows 10, lea o le a talanoaina i lenei tusiga - i se tulaga lautele, atamai OS. Ae, pei o soʻo se oloa faʻapitoa, o le tino mai Microsoft e leai se sese i tulaga o le faʻaaogaina. Ma o le faateleina o le mafanafana pe a fegalegaleai ma Windows lea o le a mafai ai ona e faaitiitia le taimi e faatino ai nisi galuega.

Vaʻai foi: Faʻateleina le faʻatinoina o komepiuta i le Windows 10

Faʻafefea ona faʻaleleia le faʻaaogaina i le Windows 10

O meafaigaluega fou e mafai ona faatelevaveina faiga e tutoatasi mai le tagata e faaaogaina: ata vitio, polokalama faʻalauiloa polokalame, ma isi. Ae pe faʻapefea ona e faia le galuega, pe fia kiliki ma faʻafefitiʻi o le kiona o le a e faia, ma mea faigaluega foi o le ae faʻaogaina, fuafua le aoga o au fegalegaleaiga ma le komepiuta.

E mafai ona e faʻamaeʻaina le galuega i le faiga e faʻaaoga ai tulaga o le Windows 10 lava ia ma faʻafetai i faʻafitauli a isi vaega. O le isi, o le a matou faamatalaina pe faʻapefea, faʻaaogaina le komipiuta faʻapitoa faʻatasi ma galuega faʻatino, ina ia faʻataunuʻuina fegalegaleaiga ma le Microsoft OS.

Televave le taina i totonu

Afai o taimi uma e te ulufale atu ai i le Windows 10, o loʻo e ulufale pea i le upega tafailautusi mai le faʻamatalaga a Microsoft, o lona uiga o loʻo mautinoa lava le leiloa o taimi taua. O lenei faiga e maua ai se tulaga saogalemu ma, sili ona taua, o se auala vave o le faʻatagaina - se numera PIN fa-numera.

  1. Ina ia setiina se numera numera e ulufale ai i le 'upega tafailagi Windows, alu i "Filifiliga Windows" - "Faamatalaga" - "Filifiliga Faʻatonu".
  2. Suʻe se vaega "PIN code" ma kiliki le ki "Faaopoopo".
  3. Ulufale i le faʻamalama a le Microsoft account i le faamalama e tatala ma kiliki "Faʻatasi".
  4. Fausia se PIN code ma faʻaoga faalua i totonu o nofoaga talafeagai.

    Ona kiliki lea "Lelei".

Ae afai e te le manao e ulu atu i se mea e leai se mea pe a amataina le komepiuta, o le faatagaga talosaga i le polokalama e mafai ona faʻaaogaina atoa.

  1. Faaaoga le ala puupuu "Manumalo + R" ia valaau le laulau Taumafai.

    Faʻamatala le poloaigapulea le faʻaaogawords2i le fanua "Tatala" kiliki "Lelei".
  2. Ma, i le faamalama e tatala, faigofie lava ona le tatalaina le pusa. "Manaomia le username and password".

    Ina ia faasaoina suiga kiliki "Faaaoga".

O se taunuuga o nei gaioiga, pe a toe toe amataina lau komepiuta, e le tatau ona pasi lau faatagaga i le polokalama ma o le a vave ona faʻafeiloai oe e le Windows desktop.

Manatua e mafai ona e faʻamalo le talosaga mo se igoa o le tagata e faaaoga ma le upega tafailagi pe afai e leai se tasi e mafai ona maua le komepiuta pe e te le o popole i le saogalemu o faʻamaumauga o loʻo teuina.

Faaaoga Punto Switcher

E masani ona faʻafesoʻotaʻi tagata taʻitasi o le PC i se tulaga, pe a vave ona taina, e foliga mai o se upu po o se fuaiupu atoa o se seti o Igilisi, ae na fuafuaina e tusia i le gagana Rusia. Po o le isi itu. O lenei fenumiai ma faʻasologa o se faafitauli sili ona le lelei, pe afai e le ita.

Faʻateʻaina le mea e foliga mai e le mafaamatalaina i le leai o Microsoft. Ae na faia lenei mea e le au atinaʻeina o le faʻalauiloa lauiloa Punto Switcher mai le kamupani Yandex. O le autu autu o le polokalame o le faʻaleleia lea o le faʻaleleia ma le gaosia pe a galue i ni tusitusiga.

Punto Switcher o le a malamalama i mea o loʻo e taumafai e tusitusi, ma otometi le fesuiaiga o le laupepa i le saʻo. O lenei mea o le a vave faʻavaveina ai le saofaʻi o le gagana Rusia poʻo le Igilisi, toetoe o le tuʻufaʻatasia o le suiga o le gagana i le polokalama.

I le faʻaopoopoga, faʻaaogaina o vaʻaiaoga o le keyboard, e mafai ona e faʻamaʻo saʻo le faatulagaga o le mea filifilia, suia lona mataupu, poʻo le faʻaaogaina. O le polokalama e aveesea ai foi le taatele o tafaoga masani ma e mafai ona taulotoina i luga o le 30 fasipepa o tusitusiga i le laupapa.

Download Punto Switcher

Faaopoopo ni gapu e amata

Amata i le lomiga o le Windows 10 1607 Faʻafouina o le Anniversary, o se suiga e le manino na aliali mai i le lisi autu o le polokalama - o se koluma e iai igoa faaopoopo i le agavale. I le taimi muamua o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga mo le vave faʻaogaina o faatulagaga faʻainitaneti ma le lisi o le tapunia.

Ae e le o tagata uma e iloa o iinei e mafai ona e faaopoopo i ai pusa potu tusi, e pei o "Manatu", "Pepa aloaia", "Musika", "Ata" ma "Vitio". O loʻo maua foi se alalaupapa i le aʻafiaga aʻa o le tagata. "Foliga Faaletagata".

  1. Ina ia faaopoopo mea e tutusa, alu i "Filifiliga" - "Faʻatinoga" - "Amata".

    Kiliki le igoa "Filifili po o le fea o laupepa o le a faʻaalia i le lisi Amata." i le pito i lalo o le faamalama.
  2. E tumau pea e na o le makaina o faʻamaumauga e manaʻomia ma alu i fafo o le Windows. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻagaoioia o suiga o mea uma e maua, o le ae mauaina le taunuʻuga, e pei o le faʻamalamalamaga i lalo.

O le mea lea, o lenei vaega o le Windows 10 e mafai ai e oe ona faʻatautaia i laupepa sili ona faʻaaogaina i luga o lau komepiuta i ni nai kiliki. O le mea moni, e mafai ona faigofie ona e faia ni gapu e fetaui i luga o le faletusi ma i luga o lau laulau. Ae ui i lea, o le auala o loʻo i luga o le a mautinoa lava le fiafia ia i latou ua masani i le faʻaaoga tatau o le avanoa faigaluega o le polokalama.

Faʻatinoina le tagata faʻasino vaaiga ata

E ui i le mea moni e faapea, o le faʻaaogaina o le "Ata" o se tali talafeagai mo le matamataina ma le faʻasaʻoina o ata, o lona vaega o loʻo galue e matua le lava. Ma afai o le laupepa muamua Windows 10 mo se masini komepiuta e fetaui tonu lava i le sili, i luga o se PC, o lona gafatia, e tuu filemu, e le lava.

Le galulue faʻamafanafana i ata i luga o lau komepiuta, faʻaaoga tagata maimoa faʻatolu tagata taʻitoʻatasi. O se tasi o mea faigaluega o le Faststone Image Viewer.

O lenei fofo e le gata e mafai ai ona e matamata i ata, ae o se tagata faʻataʻitaʻi faʻamalosi sikola. O le polokalame e tuufaatasia ai gafatia o le faletusi, faatonu ma le faatusa o le liua, galue ma toetoe lava o ata uma e maua.

Download Faststone Image Viewer

Faʻasalalau le avanoa vave i Explorer

E pei o le tele o polokalama, na maua foi e le Windows Explorer 10 ni numera fou. O se tasi oi latou o "Accessbar Tool Access" ma faila e masani ona faʻaaoga ma faila fou. I le mea lava ia, o le fofo e faigofie tele, ae o le mea moni o loʻo tatala vave le faʻamaufaʻailoga faʻasalalau i le taimi e amata ai Alemua e le talafeagai mo le tele o tagata e faʻaaogaina.

O le mea e lelei ai, afai e te manaʻo e vaʻai i le tele o laupepa faʻaaogaina ma vaega o le pulou i le faila faila "televave", e mafai ona faasaʻo le tulaga i ni nai kiliki.

  1. Open Explorer ma i le tab "Vaʻai" alu i "Filifiliga".
  2. I le faamalama e aliali mai, faʻalautele le lisi o le pa'ū "Tatala Matala mo" ma filifili mea "O lenei komepiuta".

    Ona kiliki lea "Lelei".

O le taimi la e te faʻatautaia ai Explorer, o le faamalama o le a faʻaaoga e te tatalaina "O lenei komepiuta"ma "Access Quick" o le a mafai ona maua mai le lisi o le lisi i le itu tauagavale o le talosaga.

Faʻamatala le faʻaaogaina o talosaga

Ina ia galue ma le faigofie i le Windows 10, e taua le faʻapipiʻiina o polokalama e ala i le le mafai ona faʻaaogaina ni ituaiga faila patino. O lea e te le tau taʻuina atu i le polokalama i taimi uma le polokalama e tatau ona tatala ai le pepa. O lenei mea o le a mautinoa ai le faʻaititia o le numera o gaioiga e manaʻomia e faʻatino ai se galuega, ma faʻaalia ai le taimi taua.

I le "pito sili ona sefulu" na faʻatinoina ai se auala sili ona faigofie e faʻapipiʻi ai polokalama masani.

  1. E amata ona e alu "Filifiliga" - "Talosaga" - "Talosaga Lelei".

    I totonu o lenei vaega o faatulagaga o le system, e mafai ona e faʻamalamalamaina faʻamatalaga patino mo tala masani e masani ona faʻaaogaina, e pei o le faalogologo i musika, matamata i ata vitio ma ata, faimalaga i luga o le Initaneti, ma galulue faʻatasi ma meli ma faʻafanua.
  2. Na o le kiliki i luga o se tasi o avanoa e faʻamalo ma filifili lau oe lava filifiliga i le lisi palota o tusi talosaga.

E le gata i lea, i le Windows 10 e mafai ona e faʻamaonia po o fea faila o le a otometi ona tatalaina e lenei po o lena polokalama.

  1. Ina ia faia lenei mea, i le vaega e tasi, kiliki i le faʻamatalaga "Seti le Faʻamaumauga Faʻamaonia".
  2. Suʻe le polokalama manaʻomia i le lisi e tatala ma kiliki le ki. "Pulega".
  3. I tafatafa o le faʻalauteleina faila o faila, kiliki i luga o le igoa o le talosaga o loʻo faʻaaoga ma fuafua le tau fou mai le lisi o tali i luga o le taumatau.

Faʻaaoga OneDrive

Afai e te manaʻo e maua nisi faila i masini eseese ma faʻaaoga le Windows 10 i luga o se PC, o le OneDrive "cloud" o le filifiliga sili lea. E ui i le mea moni e faapea o auaunaga uma i le ao na ofoina atu a latou polokalame mo le polokalama mai Microsoft, o le tali sili ona talafeagai o le oloa a le kamupani Redmond.

E le pei o isi faʻamaumauga fesoʻotaiga, OneDrive i se tasi o faʻafouga sili ona lata mai o le "toeselau" ua sili atu ona loloto lona faʻaogaina i totonu o le siosiomaga o le polokalame. I le taimi nei, e le gata e mafai ona e galue i faila taʻitasi i le teuina mamao e pei lava o loʻo i totonu o le komepiuta, ae maua foi le avanoa atoa i le polokalama faila PC mai soʻo se gaioiga.

  1. Ina ia mafai ai le faʻatusa tutusa i OneDrive mo le Windows 10, muamua maua le faʻamalosaga o le talosaga i le faletusi.

    Kiliki i luga ma filifili "Filifiliga".
  2. I le faamalama fou tatalaina "Filifiliga" ma siaki le filifiliga "Faʻataga le faʻaaogaina o OneDrive e aveese uma aʻu faila.".

    Ona kiliki lea "Lelei" ma toe amata le komepiuta.

O le iʻuga, o le a mafai ona e matamata i faila ma faila mai lau PC i luga o soʻo se masini. E mafai ona e faʻaogaina lenei faʻatinoga, mo se faʻataʻitaʻiga, mai le lomiga o le Initaneti o OneDrive i le lava vaega o le saite - "Komepiuta".

Manatua e uiga i antiviruses - O le Defender Defender o le a filifili mea uma

Ia, toetoe o mea uma. O le fofo a le kamupani a Microsoft ua ausia i se tulaga e mafai ai e le tele o tagata ona lafoaia le polokalama o isi antivirus software i latou. Mo se taimi umi lava, toetoe o tagata uma na tapeina le Defender Defender, ma manatu ia avea ma meafaigaluega e leai se aoga i le tau faasaga i taufaamatau. Mo le tele o vaega, o le.

Ae ui i lea, i le Windows 10, ua maua ai se olaga fou i le virus integrated tuufaatasia ma o lea ua avea nei ma se tali malosi tele mo le puipuia o lau komepiuta mai mea leaga. O le "Puipuiga" e le gata ina matauina le tele o mea taufaamatau, ae o loʻo faʻapipiʻiina pea le faʻamaumauga o siama, suʻesuʻeina masini masalomia i komepiuta o tagata.

Afai e te aloese mai le sii mai o faʻamatalaga mai punaoa mataʻutia, e mafai ona e aveeseina le saogalemu mai le PC-third party party ma tuʻuina atu le puipuiga o faʻamatalaga patino i le mea na fausia mai le Microsoft.

E mafai ona e faʻamalosi le Windows Defender i le faʻatulagaga o faatulagaga o faatulagaga o faatulagaga. "Faʻafouina ma le Puipuiga".

O le mea lea, o le a le gata ina e teu i luga o le faatauina mai o togafitiga o le antivirus totogi, ae faaitiitia foi le avega i luga o komepiuta komepiuta komepiuta.

Vaʻai foi: Faʻateleina le faʻatinoina o komepiuta i le Windows 10

Pe o le mulimuli i fautuaga uma o loʻo faʻamatalaina i totonu o le tusiga e oʻo ia te oe, aua o le faʻaogagofie o se manatu autu. Ae ui i lea, matou te faʻamoemoe o le itiiti ifo o nisi o auala fuafuaina e faʻateleina ai le mafanafana o le galue i le Windows 10 o le a aoga mo oe.