Android e le o vaai i le micro SD card memory - pe faapefea ona toe faaleleia

O se tasi o faafitauli atonu e mafai ona maua e ala i le faʻaofiina o se micro SD card card i totonu o se telefoni poʻo se laupepa - E masani lava e le mafai ona iloa e le card card se faʻamatalaga e taʻu mai ai e le o faigaluega le SD card (ua leaga le masini card card).

O lenei tusi lesona o loʻo faʻamatala auʻiliʻili ai mafuaʻaga talafeagai o le faafitauli ma le auala e faasaʻo ai le tulaga pe a fai e le galue le kata memini ma lau masini Android.

Manatua: o auala i totonu o le faatulagaga e mo le Android mamā, i nisi o laupepa lauiloa, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o Sasmsung, Xiaomi ma isi, atonu latou te eseese, ae o loʻo latalata ane iina.

O le SD card e le galue poʻo le masini komepiuta SD e faʻaleagaina

O le tele o suiga masani o le tulaga o le a le "vaai" ai lau masini i lau masini: pe ae faʻafesoʻotaʻi se kata i le Android, o loʻo i ai se savali e taʻu mai ai o le SD card e le o faigaluega ma ua leaga le masini.

E ala i le kilikiina o le savali, ua uunaia oe e faʻapipiʻi le kalama (pe faʻapipiʻi foi e avea ma se masini e teu ai le masini poo le mafaufau i totonu o le Android 6, 7 ma le 8, mo nisi faʻamatalaga i lenei autu - Faʻaaogaina le kalama e pei o le mafaufau i totonu o le lotoifale).

E le o faʻamaonia i taimi uma le leaga o le kalama, aemaise pe afai e galue i luga o se komepiuta po o se komepiuta. I lenei tulaga, o se mafuaʻaga masani o sea ituaiga o feʻau o se polokalama faʻapipiʻi Failautusi (mo se faʻataʻitaʻiga, NTFS).

O le a le mea e fai i lenei tulaga? E i ai filifiliga nei.

  1. Afai e iai ni faʻamatalaga taua i luga o le kalama, faʻafeiloaʻi i lau komepiuta (faʻaaogaina le kata card, i le ala, toetoe lava uma modems 3G / LTE o loʻo i ai se tagata faila pepa) ma faʻapipiʻi le kalama i le FAT32 poʻo le ExFAT i luga o lau komepiuta pe na o le tuʻuina i totonu o lau komepiuta. Android masini ma faʻapipiʻiina e avea o se avetaʻavale feaveaʻi poʻo mafaufauga i totonu (o le eseesega o loʻo faʻamatalaina i faatonuga, o le sootaga lea na ou tuuina atu i luga).
  2. Afai e leai se faʻamatalaga taua i luga o le kalama, faʻaoga le meafaigaluega Android mo le faʻapipiʻiina: ia kiliki i luga o le faʻamatalaga e le o faigaluega le SD card, poʻo le alu i le Faʻasalaga - Lavea ma le USB, i le "Ala e Aveeseina", kiliki i le "SD Card" ua faailogaina "faaleagaina", kiliki "Seti" ma filifili le filifiliga o le faatulagaga o le kalama (o le "Portable drive" filifiliga e mafai ai ona e faʻaaogaina e le gata i luga o le masini o loʻo i ai nei, ae i luga o le komepiuta).

Ae peitaʻi, afai e le mafai e le telefoni feaveaʻi poʻo le papalama ona faʻapipiʻiina le kalama ma e le o vaʻaia, ona oʻo lea i le faafitauli atonu e le na o le faila i le faila.

Faʻaaliga: o le savali lava lea e tasi e uiga i le faaleagaina o le kalama e aunoa ma se avanoa e faitau ai ma i luga o le komepiuta e mafai ona e maua pe a faʻaaogaina e fai ma mafaufauga i luga o se isi masini poʻo luga o le taimi nei, ae o le masini na toe faʻafoʻi i le fausaga.

Malie Misi Manulauti

E le o komepiuta Android uma e lagolagoina soʻo se tele o kata faila, mo se faʻataʻitaʻiga, ae le o mea fou, ae sili atu i le pito i luga o le tau o le Galaxy S4 na lagolagoina le Micro SD e oo i le 64 GB o le manatua, leai-luga ma Saina - e masani lava e itiiti ifo (32 GB, o nisi taimi - 16) . O le mea lea, afai e te tuʻuina atu se card memory 128 po o le 256 GB i totonu o sea telefoni, o le a le iloa.

Afai tatou te talanoa e uiga i telefoni faaonaponei o le 2016-2017, toetoe o i latou uma e mafai ona galulue faatasi ma kata manatuaina o le 128 ma le 256 GB, sei vagana ai le tau sili ona taugofie (lea e mafai ai ona e maua le tapulaa o le 32 GB).

Afai o loʻo e feagai ma le mea moni o lau telefoni po o lau laupepa e le iloa ai se kalama, siaki ona faʻamatalaga: taumafai e saili i luga o le Initaneti pe lagolagoina le tele ma le ituaiga o kata (Micro SD, SDHC, SDXC). O faʻamatalaga e uiga i le lagolagosua lagolago mo le tele o masini o loʻo i luga o le Yandex Market, ae o nisi taimi e tatau ona e suʻeina uiga i le gagana Peretania.

Lulu mama i luga o le kata manatuaina po o avanoa mo ia

Afai e faaputuputu le pefu i totonu o le kata card card i luga o le telefoni po o le papa maa, faapea foi i le tulaga o le faʻamaʻiina ma le faaleagaina o fesoʻotaʻiga i le kalama, atonu e le o vaaia i le masini Android.

I lenei tulaga, e mafai ona e taumafai e faʻamamaina fesootaiga i luga o le kata lava (faʻataʻitaʻiga, faʻamaepe, faʻaeteete, tuʻuina i luga o se foliga mafolafola) ma, pe a mafai, i luga o le telefoni (pe a maua e tagata fesootaiga pe oe iloa pe faapefea ona maua).

Faamatalaga faaopoopo

Afai e leai se tasi o filifiliga o loʻo i luga na oʻo mai ma e le tali mai le Android i le fesoʻotaʻiga o le kalama ma e le o vaʻaia, taumafai i filifiliga nei:

  • Afai e iloa le kalama i luga pe a faʻafesoʻotaʻi e ala i se tagata faila i le komepiuta, taumafai e faʻapipiʻiina i totonu o le FAT32 poʻo le ExFAT i Windows ma faʻafesoʻotaʻi i le telefoni poʻo le papa.
  • Afai e fesoʻotaʻi atu i le komepiuta, e le mafai ona iloa le card card i Windows Explorer, ae faʻaalia i le "Disk Management" (faʻasolo Win + R, ulufale i le diskmgmt.msc ma lolomi Enter), taumafai i laasaga i lenei tusiga: ona faʻafesoʻotaʻi lea i lau masini Android.
  • I se tulaga e le faʻaalia ai le Micro SD card i luga o le Android po o luga o se komepiuta (e aofia ai le faʻaaogaina o le Disk Management, ma e leai ni faʻafitauli i fesoʻotaʻiga, e te mautinoa na faʻamaʻatia ma e le mafai ona faia.
  • O loʻo i ai ni kata malulu, e masani ona faʻatauina i faleoloa i luga o le upega tafaʻilagi o loʻo i ai le tele o le mafaufau ma e faʻaalia i luga o se komepiuta, ae o le voluma moni e itiiti ifo (faʻapitoa ona faʻaaogaina le firmware), atonu o le a le mafai e kata faʻamatalaga ona galue i luga o le Android.

Ou te faʻamoemoe o se tasi o auala na fesoasoani e foia ai le faafitauli. Afai e leai, faamatala auiliili le tulaga i le faʻamatalaga ma mea ua uma ona fai e faasaʻo ai, atonu o le a mafai ona ou tuuina atu fautuaga aoga.