Faʻapipiʻi le Windows 10 i se SSD

O se SSD malulu-setete e ese mai i ona meatotino ma le faiga o le faʻatinoga mai le hard HDD disk, ae o le faagasologa o le faʻapipiʻiina o le Windows 10 o le a le eseese tele, o se eseesega faʻaaliga e na o le saunia o le komepiuta.

O le anotusi

  • Saunia o le taavale ma le komepiuta mo le faʻapipiʻi
  • Polokalame Muamua PC
    • Suʻe i le mode SATA
  • Saunia o Ala o Faʻatulagaga
  • Le faagasologa o le faʻapipiʻiina o le Windows 10 i SSD
    • Vitio Vitio: auala e faʻapipiʻi ai le Windows 10 i SSD

Saunia o le taavale ma le komepiuta mo le faʻapipiʻi

O tagata o SSD drive latou te iloa i lomiga muamua o le OS mo le saʻo, tumau ma le atoatoa o le faagaoioiga o le komepiuta, e tatau ona suia le faatulagaga o le faatulagaga i le lima: taofia le faʻataunuʻuina, nisi o galuega, faʻamalologa, vailaau faʻanatinati, faila o le faila ma suia nisi isi taʻiala. Ae i le Windows 10, na amanaia e le au atinaʻe nei faaletonu, o le tino o loʻo faʻaaogaina nei lava ia lava faʻamau.

Aemaise lava e tatau ona faʻaauau i luga o le faʻasalaga: na faʻaleagaina le pulou, ae i totonu ole OS fou e ese lona galue, e aunoa ma le afaina ai o le SSD, ae sili ona lelei, o lea e le tatau ai ona e tapeina le faʻamalosi faʻamalosi. E tutusa ma le tele o galuega - i le Windows 10 e te le manaʻomia le faʻaogaina o le tino e galue ai ma le disk, o mea uma ua uma ona faia mo oe.

Pau lava le mea, pe a vaeluaina se disk i ni vaega, ua fautuaina e tuua le 10-15% o le aofaʻiga o le numera e pei o se avanoa e leʻi faʻaaogaina. O lenei mea e le faʻateleina ai lona faʻatinoga, o le saoasaoa o le pueina o le a tumau pea lava, ae o le soifuaga o le olaga e ono faʻalauteleina. Ae ia manatua, atonu o le disaki ma e leai ni faʻaopoopoga faʻaopoopo o le a umi atu nai lo le mea e te manaʻomia. E mafai ona e tuʻuina atu le saolotoga tului i le taimi o le faʻapipiʻiina o le Windows 10 (i le taimi o le faagasologa i faatonuga o loʻo i lalo, o le a tatou nonofo ai i lenei mea) ma pe a uma ona faʻaaogaina polokalama faʻapipiʻi poʻo polokalame faʻaletolu.

Polokalame Muamua PC

Ina ia mafai ona faʻapipiʻi Windows i luga o se SSD drive, e tatau ona e fesuiaʻi le komepiuta i le AHCI ma ia mautinoa o loʻo lagolagoina e le motherboard le interface SATA 3.0. O faʻamatalaga pe e lagolagoina le SATA 3.0 poʻo le leai i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le kamupani na atiaeina lau motherboard, poʻo le faʻaaogaina o polokalama faʻa-tolu, mo se faʻataʻitaʻiga, HWINFO (//www.hwinfo.com/download32.html).

Suʻe i le mode SATA

  1. Tape le komepiuta.

    Tape le komepiuta

  2. O le taimi lava e amataina ai le amataga o le amataga, ia tataʻi se ki faapitoa i luga o le komepiuta e alu i le BIOS. O kuluma masani e faʻaaogaina Aveese, F2 poʻo isi mea vevela. O le fea o le a faʻaaogaina i lau mataupu o le a tusia i se faʻamatalaga faapitoa i le faagasologa o le tuufaatasia.

    Ulufale i le BIOS

  3. O le faʻaogaina o le BIOS i mamanu eseese a tinaboards o le a ese, ae o le mataupu faavae o le fesuiaiga i le AHCI mode i luga oi latou taitoatasi e toetoe lava tutusa. Muamua alu i le "Faʻatonu". Ina ia faimalaga poloka ma aitema, ia faʻaaoga le kiofiti po o ufanafana i le Ini ulufale.

    Alu i faatulagaga BIOS

  4. Alu i faatulagaga maualuga BIOS.

    Alu i le vaega "Avanoa"

  5. Alu i le vaega o loʻo i lalo o le "Potu Faʻatasi".

    Alu i le vaega-mea "Faletusi o loʻo i totonu"

  6. I le pusa "SATA Configuration", saili le taulaga lea e fesoʻotaʻi ai lau kilipa SSD, ma faʻasalaga Ulufale i luga o le komepiuta.

    Suia le tulaga SOC configuration

  7. Filifili le mode AHCI o le taotoga. Masalo o le a filifilia e ala i le le mafai, ae sa tatau ona mautinoa. Faʻasaʻo tulaga o le BIOS ma alu i fafo, faʻamalosi le komepiuta e alu i le sauniuni o le aufaasālalau ma le faila faʻapipiʻi.

    Filifili le AHCI mode

Saunia o Ala o Faʻatulagaga

Afai ei ai se masini faʻapipiʻi ua saunia, e mafai ona e faʻafefe lenei laasaga ma vave faʻapipiʻi le OS. Afai e te le mauaina, ona e manaʻomia lea o le kiliva flash USB i le itiiti ifo ma le 4 GB le manatua. O le faia o se polokalame faʻapipiʻi i luga o le a foliga mai ai lenei:

  1. Faaofi le kilipa USB ma faatalitali sei iloga e iloa e le komepiuta. Tatala le avetaavale.

    Tatala le avetaavale

  2. Muamua lava e taua tele le faʻatulagaina. E faia lenei mea mo mafuaaga e lua: o le manatuaina o le ave taavale eletise e tatau ona leai se aoga ma malepelepe i le faatulagaga tatou te manaʻomia. O le i ai i luga o le itulau autu o le avetaʻavale, kiliki i luga o le kiliva afi ma filifili le mea "Faʻatulagaga" i le matala matala.

    Amata le faʻasologa o masini komepiuta

  3. Filifili le mode formatting NTFS ma amata le taotoga, lea e mafai ona oʻo atu i le sefulu minute. Manatua o faʻamaumauga uma o loʻo teuina i luga o le aufaʻasalalau faʻasolosolo o le a faʻamutaina tumau.

    Filifili le mode NTFS ma amata le faatulagaina.

  4. Alu i le official Windows 10 page (//www.microsoft.com/ru-ru/software-download/windows10) ma download le meafaigaluega faʻapipiʻi.

    Faʻatau le meafaigaluega faʻapipiʻi

  5. Taʻu le polokalama na sii mai. Matou te faitau ma talia le maliega laisene.

    Talia le maliega laisene

  6. Filifili le mea lona lua "Fausia media media", talu ai o lenei auala o le faʻapipiʻiina o Windows e sili atu ona faʻatuatuaina, aua i soo se taimi e mafai ai ona e toe amataina, faʻapea foi i le lumanaʻi, faʻaaoga le faʻalauiloaina o mea e faʻaleleia ai le OS i isi komepiuta.

    Filifili le filifiliga "Fausia media media mo se isi komepiuta"

  7. Filifili le gagana o le polokalama, lona tulaga ma le loloto. O le faʻataʻitaʻiga e te manaʻomia e ave ai le mea e sili ona fetaui ma oe. Afai o oe o se tagata e masani ona faʻaaogaina, ona e le tatau ona faʻamalosi le polokalama i ni galuega e le manaʻomia e te le maua ai aoga, faʻapipiʻi le fale o Windows. O le telē e faʻalagolago i le tele o siaki o lau suʻega faʻasolosolo: i le tasi (32) poʻo le lua (64). O faʻamatalaga e uiga i le gaosiga e mafai ona maua i meatotino o le komepiuta poʻo i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le kamupani na atiaeina le gaosiga.

    Filifili le kopi, le loloto ma le gagana

  8. I le filifilia o le aufaasālalau, siaki le filifili a le USB.

    Manatua tatou te mananao e fatu se taʻavale USB

  9. Filifili le kiliva USB flash lea o le a faʻapipiʻiina ai le faʻalapotopotoga faʻapipiʻi.

    Filifilia o taʻavale moli e fatu ai faʻamaumauga faʻapipiʻi

  10. Matou te faʻatali seia maeʻa le faagasologa o le fatuina o le aufaasālalau.

    Faatali mo le iuga o le aufaasālalau

  11. Toe amata le komepiuta e aunoa ma le aveeseina o le ala o faasalalauga.

    Toe toe fai le komipiuta

  12. I le taimi o le malosiaga ua matou ulufale ai i le BIOS.

    Faʻasalaga le 'ala faʻapitoa e ulufale ai i le BIOS

  13. Matou te suia le seti komipiuta komipiuta: e tatau ona i ai muamua lau ave taavale eleelea, ae le o lau kiliva, ina ia oʻo i le taimi e amata ai le komepiuta, o le a amata ona faʻamalosi mai le komipiuta ma, e tusa ai ma lea, amataina le faʻatulagaina o le polokalama.

    Matou te tuʻuina le moli uila i le mea muamua i le faʻataʻavale

Le faagasologa o le faʻapipiʻiina o le Windows 10 i SSD

  1. Faʻamasaga amata i le filifilia o le gagana, faatulaga le gagana Rusia i laina uma.

    Filifili le gagana faʻatulagaina, faʻatulagaina taimi ma auala e faʻaaogā ai

  2. Faʻamaonia e te manaʻo e amata le faʻatulagaga.

    Kiliki i le "Install" button

  3. Faitau ma talia le maliega laisene.

    Matou te faitau ma talia le maliega laisene

  4. E mafai ona talosagaina oe e ulufale i se ki laisene. Afai ei ai sau, ona e ulufale lea, pe afai e leai, mo le taimi nei, faaseʻe lenei laasaga, faʻafou le polokalama pe a uma ona faʻatulagaina.

    Skip step with activation Windows

  5. Alu i le faʻatulagaina o le tusi lesona, aua o lenei metotia o le a mafai ai ona e faʻatuina vaega o vaʻa.

    Filifili se metotia faʻatulagaina tusi

  6. O se faamalama o le a tatalaina i tulaga mo vaega o disk, kiliki i le "Disk Settings" button.

    Faasolo le "Setup Setup" button

  7. Afai o loʻo e faʻapipiʻi le polokalama mo le taimi muamua, ona le atofa lea o le mafaufau atoa o le SSD disk. A leai, e tatau ona e filifilia se tasi o vaega e faʻapipiʻi ma faʻatulagaina. Faʻasolo mai le mafaufau e leʻi faʻaaogaina poʻo le faʻapitoa o loʻo i ai nei: i luga o le puʻupuʻu lea o le a tulai ai le OS, tuʻu le silia ma le 40 GB ina ia aua le faʻafeiloai le mea moni ua uma ona pisia, tuu 10-15% o le aofaiga o le manatuaina o le mafaufau e leʻi faʻaaogaina (pe afai ua maeʻa ona tuʻuina atu le mafaufauga, faʻamalo vaega ma amata toe faʻafouina), matou te tuʻuina atu le isi vaega o le mafaufau i se paʻu faaopoopo (masani lava le D) poʻo vaega (disas E, F, G ...). Aua neʻi galo e faʻapipiʻi le palota autu, tuʻuina atu i lalo ole OS.

    Fausia, tape ma toe tufatufa vaega

  8. Ina ia amataina le faʻapipiʻi, filifili le kili ma kiliki "Next."

    Kiliki le "Next" button

  9. Faatali seia oʻo ina faʻapipiʻiina le faiga i le taimi faʻapitoa. O le faagasologa atonu e sili atu i le sefulu minute, ae leai se faalavelave. A maeʻa le faʻataunuʻuga, o le faia o se teugatupe ma le faʻatulagaina o laina faʻavae masani, o le a mulimuli i faatonuga i luga o le lau ma filifili tulaga mo oe.

    Faatali mo le Windows 10 e faʻapipiʻi

Vitio Vitio: auala e faʻapipiʻi ai le Windows 10 i SSD

O le faʻapipiʻiina o le Windows 10 i se SSD e leai se eseesega mai le faiga lava e tasi ma se faʻauluga HDD. O le mea sili, 'aua nei galo e faʻaoga le ACHI i le faatulagaga o le BIOS. A maeʻa ona faʻapipiʻiina le polokalama, e le tatau ona e fetuunai le pu, o le a faia e le faiga mo oe.