Pulega o Disk i le Windows 7 ma le 8 mo Tagata Amata

O le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le Windows disk utilities o se meafaigaluega sili ona lelei mo le faia o faʻasologa eseese faʻatasi ma fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga faʻatasi ma isi masini komepiuta komepiuta.

Na ou tusia e uiga i auala e vaeluaina ai le disk e faʻaaogaina ai le pipisi (suia le fausaga o vaega) pe faʻafefea foi ona foia lenei faafitauli i se taavale afi e faʻaaogaina lenei meafaigaluega, lea e le o iloa. Ae e le o mea uma nei e mafai: e mafai ona e faaliliuina faʻasalalauga i le va o le MBR ma le GPT, fatufatu fatufatu, taʻavale ma ata ata, tuʻuina atu mataitusi i masini ma masini feaveaʻi, ae le gata i lena.

E faʻapefea ona tatala le pulea o mata

Ina ia faʻatautaia meafaigaluega a le Windows, ou te fiafia e faʻaaoga le matala o le Run. Na o le lolomiina o le Win + R ma ulufale diskmgmt.msc (o loʻo galue i le Windows 7 ma le Windows 8). O le isi auala e galue ai i lomiga aupito lata mai o le OS o le alu atu lea i le Paefaʻaluga Puleaina - Meafaigaluega Faʻatonu - Faʻatautaia o Komipiuta ma filifili le pulepule i le lisi o meafaigaluega i le itu tauagavale.

I le Windows 8.1, e mafai foi ona e kiliki-i luga o le "Amata" button ma filifili "Pule o Disk" i le lisi.

Faʻamatalaga ma avanoa i gaioiga

O le faʻaogaina o le faʻasalalauga o le Windows e faigofie lava ma tuusaʻo - i le pito i luga e mafai ona e vaʻaia se lisi o voluma uma ma faʻamatalaga e uiga ia i latou (e tasi le puʻupuʻu e mafai ma masani ona i ai ni voluma poʻo ni vaega faʻataʻitaʻiga), i lalo o loʻo i ai faʻaupuga fesoʻotaʻiga ma vaega o loʻo i ai.

O le vave ona oʻo i le tele o mea taua, o le kiliki i luga o le kuki saʻo i le ata o le vaega lea e te manaʻo e fai se gaioiga, pe - i le taʻavale lava ia - i le mataupu muamua o se lisi e faʻaalia ma taga e mafai ona faʻaaoga i se vaega patino, i le lona lua - e faigata puʻe poʻo se isi taʻavale atoa.

O nisi o galuega, e pei o le fatuina ma le faʻapipiʻiina o se komepiuta mama, o loʻo maua i le "Faʻatinoga" aitema o le lisi autu.

Gaoioiga o le vaʻaia

I lenei tusiga o le a ou le taulimaina na ituaiga o gaoioiga e pei o le fatuina, faapipiiina ma le faalauteleina o se voluma, e mafai ona e faitau e uiga ia i latou i le tusiga E faapefea ona vaelua se disk faatasi ai ma meafaigaluega i totonu o Windows. O le a faʻagasolo i isi, tagata e le masani ai faʻamatalaga, tagata faigaluega i luga o masini.

Liua i le GPT ma le MBR

Pulega o Disk e mafai ai e oe ona faigofie ona liua se puʻupuʻu faigata mai le MBR i le GPT ma tuʻuina i tua. E le o lona uiga o le polokalama o le MBR o loʻo i ai nei e mafai ona liua i le GPT, talu ai o le a muamua ona e tape uma vaega i luga.

E le gata i lea, afai e te faʻafesoʻotaʻi se 'ie e aunoa ma le faʻavaeina o le fausaga o loʻo iai, o le a talosagaina oe e amata le puʻe ma filifili pe faʻaaoga le MBR master boot record poʻo le laulau faʻatasi ai ma le GUID (GPT). (O se fautuaga e amataina se masini e mafai foi ona aliali i se tulaga o nisi o ona faaletonu, o lea afai e te iloa e leai se mea o le disk, aua neʻi faʻaaogaina taga, ae ia tausi e toe faʻafoʻi vaega na leiloa i luga e faʻaaoga ai polokalama talafeagai).

O le malosi o le MBR e mafai ona "vaʻaia" soʻo se komepiuta, ae o komepiuta faʻaonaponei ma le UEFI, o le faatulagaga o le GPT e masani ona faʻaaogaina, mafua mai i nisi tapulaa o le MBR:

  • O le maualuga o le lapoa o le 2 terabytes, atonu e le lava i aso nei;
  • Lagolago na o le fa vaega autu. E mafai ona faia le tele o nei mea e ala i le faaliliuina o le vaega lona fa i le faʻalautele ma tuʻuina se vaega faʻataʻitaʻi i totonu, ae e mafai ona taʻitaʻia atu ai i le tele o mataupu fetaui.

I luga o se GPT, e mafai ona oʻo atu i le 128 vaega vaega, ma o le tele o ia taʻitasi e tapulaa i le kaunaita piliona.

Faiga faavae autu ma le malosi, ituaiga o voluma mo feʻau faigata

I totonu o Windows, e lua filifiliga mo le faʻatautaiga o se puʻupuʻu faigata - faʻavae ma le malosi. I le avea ai o se tulafono, e faʻaaogaina e komepiuta faʻavae masani. E ui i lea, o le liua o se disk e faʻamalosi, o le ae maua ni tulaga sili ona lelei o le galulue faatasi, faʻatinoina i Windows, e aofia ai le fatuina o suiga, ata ma fatuga.

O a ituaiga ituaiga taitasi o le:

  • Pusa Tusi - Tulaga Faʻasologa Faʻasalalau mo Pusa Faavae
  • Vaevaega tuufaatasiga - pe'ā faʻaaogaina lenei ituaiga o voluma, e muamua teuina faʻamaumauga i luga o le tasi lele, ma, pe a faʻatumu, o le a tuʻuina atu i se isi, o lona uiga, o le mokesi avanoa e fusia.
  • Faʻaopoopoina le volumes - o le avanoa o nisi masini e tuʻufaʻatasia, ae o le faʻamaumauga e le tupu mai i le taimi nei, e pei ona i ai i le mataupu muamua, ae faʻatasi ai ma le tufatufaina o faʻamaumauga i luga o faʻavaʻa uma ina ia mautinoa ai le saoasaoa o le saoasaoa i faʻamatalaga.
  • Moli ata - o faʻamatalaga uma e faʻasaoina i luga o ni puʻi se lua i le taimi e tasi, o le mea lea, pe a le manuia se tasi, o le a tumau pea i le isi. I le taimi lava lea e tasi, o le a foliga mai se foliga ata i totonu o le masini e pei o le tasi le faila, ma o le saoasaoa o le saoasaoa atonu e maualalo ifo nai lo le masani, talu ai e tusia e le tusitala faʻamaumauga i masini e lua i le taimi e tasi.

O le fatuina o se RAID-5 i le puleaina o le disk e avanoa mo na o faʻamaumauga a le server o Windows. E le lagolagoina ia voluma tetele mo masini fafo.

Fatu se masini malulu

I le faʻaopoopoga, i le faʻaaogaina o le Puipuiga o Disk Windows, e mafai ona e fatufatuina ma faapipii se VVD virtual disk (ma le VHDX i le Windows 8.1). Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga le mea autu "Action" - "Fausia se faila malosi." O se taunuuga, o le ae maua se faila i le faʻaopoopoga .vhdse mea e foliga mai o se faila image disk ISO, sei vagana ai e le gata ina faitauina galuega ae tusi foi e avanoa mo se ata puʻe puʻe.