Faatumu le komepiuta, faʻamaligi: ti, vai, suamalie, pia, ma isi. O le a le mea e fai?

Talofa

O se tasi o mafuaʻaga sili ona taatele o le komepiuta komepiuta (upega) o loʻo faʻamaligiina i luga o lona tulaga. O le tele o taimi, o mea nei e aofia ai le lauti, vai, suamalie, pia, kofe, ma isi.

I le auala, e tusa ai ma fuainumera, o ipu uma 200 (poo tioata), o loʻo tauaveina le komepiuta - o le a faʻamaligiina i luga!

I le faʻamuamua, o tagata uma e faʻaaogaina i le loto e malamalama o le tuʻuina o se ipu pia poʻo se ipu lauti i tafatafa o se komepiuta e le taliaina. Ae ui i lea, i le aluga o taimi, o le mataʻituina o loʻo faʻafefe ma o se galu o le lima e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga e le mafai ona faʻafanoina, e pei o le faʻamautuina o le vai i luga o le komepiuta komepiuta ...

I lenei tusiga ou te manaʻo e tuʻuina atu ni nai fautuaga o le a fesoasoani ia te oe e faʻasaʻo ai le komepiuta mai le toe faʻaleleia pe a lolovaia (poʻo le itiiti ifo o le faʻaitiitia o lona tau i se mea maualalo).

O le faʻamalosi ma le le faʻamalosia ...

O vai uma e mafai ona vaevaeina i le malosi ma le le faʻamalosi. O le le faʻamalosi e aofia ai: vai manino, ae le o le lauti suamalie. Le malosi: beer, soda, juice, etc., lea e aofia ai le masima ma le suka.

I le tulaga masani, o le a sili atu avanoa mo le toe faaleleia (pe leai foi) pe a fai o se vai e leai ni mea leaga na sasaa i luga o le komepiuta.

Faʻamaunu le komepiuta i le vai e le o faʻamalosi (mo se faataitaiga, vai)

Laasaga # 1

Le le gauai atu i le vavalalata saʻo o Windows - vave ona vaʻaia le komepiuta mai le upega tafaʻi ma aveese le batini. E tatau ona faia lenei mea i le vave e mafai ai, o le vave loa ona faʻamalosia le komepiuta, o le sili atu lea.

Laasaga 2

I le isi, e te manaʻomia le suʻeina o le komepiuta ina ia faʻavaivaia le suavai uma. E sili le tuʻu i lenei tulaga, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se faamalama e feagai ma le la. E sili atu le faʻaalu o le taimi e faʻamago ai - e masani lava ona faia ni nai aso mo le piano ma masini e faʻamago atoa.

O le mea sese tele na faʻaaoga e le toʻatele o tagata o le taumafai lea e faʻaoga se komepiuta e leʻi faʻaaogaina!

Laasaga 3

Afai o vave laasaga na maeʻa vave ma lelei, ona mafai ai lea ona galue le komepiuta fou. Mo se faʻataʻitaʻiga, o laʻu komepiuta, lea o loʻo ou taina ai lenei pou, sa lolovaia i se ipu vai e se tamaititi i se aso malolo. Faʻasese vave mai le fesoʻotaʻiga ma maeʻa faʻamago ma faʻatagaina e galue mo le sili atu ma le 4 tausaga e aunoa ma se faʻalavelave.

E fautuaina le aveeseina o le piano ma faʻasese le komepiuta - e iloilo ai pe o totonu o le masini le susu. Afai e maua e le susu i luga o le laupapa - Ou te fautuaina e faʻaali le masini i le nofoaga autu.

Afai e lolovaia le komepiuta i se vai malosi (beer, soda, kofe, lauti suamalie ...)

Laasaga # 1 ma Laasaga 2 - e tutusa uma lava, muamua lava e faʻamalosi uma le komepiuta ma faʻagogo.

Laasaga 3

O le masani lava, o le vai ua faʻamaligiina i luga o le komepiuta, muamua faʻapipiʻi luga o le komepiuta, ma, afai e alu ese i totonu o sooga i le va o le mataupu ma le komepiuta - e toe ulufale atu - i luga o le laupapa.

I le auala, o le tele o tagata gaosi oloa e faaopoopo se ata puipui faapitoa i lalo ole papa. Ioe, ma o le piano lava ia e mafai ona uu "ia lava" se aofaiga o le susu (e le tele). O le mea lea, e tatau ona e mafaufau i filifiliga nei e lua: pe a fai o le suavai ua oso i luga o le piano ma afai e leai.

Filifiliga 1 - o le vai ua naʻo le piano

Ina ia amata, ia aveese ma le faaeteete le piano (e i ai ni laupepa faapitoa e siomia ai lea e mafai ona tatala i se sikul ° uila saʻo). Afai e leai ni uiga o le vai i lalo ifo, ona le toe leaga lea!

Ina ia faʻamamaina ia ki, ia aveese le kesi ma fufulu i totonu o le vai mafanafana ma se mea oona e le o aofia ai le faʻamalosi (mo se faʻataʻitaʻiga, Faʻasalalau faalauiloa). Ona faʻamago atoa lea (ia le itiiti ifo ma le tasi le aso) ma faʻafesoʻotaʻi i le komepiuta. Faʻamatalaga lelei ma le faʻaeteete - o lenei piano e mafai ona sili atu i le tasi le tausaga!

I nisi tulaga, e tatau ona e suia le keyboard i se mea fou.

Faʻasili 2 - faʻamafe le vai i le komepiuta komepiuta

I lenei tulaga, e sili atu le aua le lamatia ma ave le komepiuta i le nofoaga autu. O le mea moni, o le ava malosi e mafua ai le faaleagaina (tagai i le fig.1) ma le komiti o le a ulufale mai ai le vai o le a le manuia (o se mea o le taimi lenei). E tatau ona aveese le suavai mai le laupapa ma togafitia faapitoa. I le fale, e le faigofie mo se tagata e leʻi sauniuni e fai lenei mea (ma i le tulaga o mea sese, o le toe faaleleia o le a sili atu le taugata!).

Fig. 1. o taunuuga o le lolovaia o le komepiuta

O le lolovaia o le komepiuta e le liliu i luga ...

Atonu e le mafai ona faia se isi mea, o le auala tuusao i le nofoaga autu o tautua. I le ala, e taua le gauai atu i ni nai itu:

  • O le ERROR masani e masani ona faʻaaogaina e tagata faʻapitoa o se taumafaiga e faʻaaogaina se komepiuta e le atoatoa. Faʻasalaga faʻafesoʻotaʻi e mafai vave ona faʻaaoga se masini;
  • aua lava nei e liliuina le masini, lolovaia i le malosi o le vai, lea na taunuu i le laupapa. A aunoa ma le faʻamamaina o le laupapa i totonu o le 'auʻaunaga tautua - e le lava!

O le tau o le toe faaleleia o se komepiuta pe a lolovaia e mafai ona fesuisuiai tele: e faalagolago i le tele o le vai na faʻamaligiina ma pe o le a le tele o le leaga na afua ai i vaega. Faʻatasi ai ma sina tafega, e mafai ona e ausia le $ 30-50, i mataupu sili atu ona faigata, e oo atu i le $ 100 pe sili atu foi. O le tele lava o le a faʻalagolago i au gaioiga pe a uma ona sasaa le vai ...

PS

O le tele o taimi e faʻafefe ai se tioata poo se ipu i luga o se komepiuta komepiuta. E faapena foi, e tupu se mea talitutusa i se aso malolo pe a savali se tagata asiasi i se komepiuta ma se ipu malamalama ma manao e sui se leo pe matamata i le tau. Mo aʻu lava, ua leva ona ou faaiuina: o se komepiuta galue o se komepiuta galue ma leai se tasi o nofo i tua o ia mea sei vagana ai aʻu; ma mo isi tulaga - o loʻo i ai se isi komepiuta "tuai" lona lua, e ese mai i taaloga ma musika, e leai se mea. Afai latou te lolovaia, e le o se mea tiga. Ae e tusa ai ma le tulafono o le uiga leaga, o le a le tupu lenei mea ...

O le tusiga ua uma ona toe faaleleia talu mai le uluai lomiga.

Mananaia sili!