Faʻasologa o ata 10 × 15 i le lomitusi


E ui lava i le mea moni o le toʻatele o tagata faʻapitoa ua uma ona filifilia ni faʻatapulaʻaina o fuafuaga faʻapitoa mo le Initaneti, o se fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga e masani lava, e aofia ai megabytes. Afai i luga o smartphones e faigofie lava ona pulea a latou tupe faʻaalu, ona oʻo lea i Windows o lenei faagasologa e sili atu ona faigata, aua i le faaopoopoina i le masini, i tua atu o loʻo i ai pea faʻafouga o OS ma faʻatulagaga masani. O le galuega e fesoasoani e poloka ai nei mea uma ma faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o feoaiga. "Faatapulaa Sootaga".

Faʻatulagaina o tapulaa faʻamau i Windows 10

O le faʻaaogaina o se tapulaa faʻatagaina e faʻatagaina ai oe e teu se vaega o le auala e aunoa ma le faʻaaluina i luga o le polokalama ma nisi faʻamatalaga. O lona uiga, o le faʻaleleiaina o faʻamatalaga o le polokalama faʻatinoina, o nisi o vaega o le Windows ua tolopoina, lea e talafeagai pe a faʻaaoga le megabyte (faʻapitoa mo fuafuaga faʻavae tau tupe a le 'auʻaunaga i Ukrainian, 3G modems ma le faʻaaogaina o avanoa avanoa - pe a tufatufaina atu se telefoni feaveaʻi e pei o se telefoni).

Tusa lava poo le faʻaaogaina o le Wi-Fi poʻo se fesoʻotaiga uʻamea, o le faʻatulagaga o lenei paramita e tutusa.

  1. Alu i "Filifiliga"e ala i le kiliki i luga "Amata" kiliki saʻo.
  2. Filifili se vaega "Network ma le Initaneti".
  3. I luga o le itu tauagavale i le itu "Faaaogaina o Faʻamatalaga".
  4. I le le mafai, o le tapulaa ua faatulagaina mo le ituaiga o fesoʻotaʻiga i le fesoʻotaʻiga o loʻo faʻaaogaina nei. Afai e te manaʻomia foʻi le faʻaopoopoina o se isi filifiliga ile poloka "Faʻaalia avanoa mo" filifili le fesoʻotaʻiga manaʻomia mai le lisi pa'ū. O le mea lea, e mafai ona e faʻapipiʻiina e le gata o se Wi-Fi fesoʻotaʻiga, ae o se LAN (aitema "Ethernet").
  5. I le vaega autu o le faamalama matou te vaaia ai le faamau "Faatulaga le faatapulaaina". Kiliki i luga.
  6. O iinei e tuuina atu e seti ai tapulaa faatapulaa. Filifili le umi o le a mulimuli ai le faʻagata:
    • "Masina masina" - o se aofaiga o fefaʻatauaiga o le a tuʻufaʻatasia i le komepiuta mo le masina e tasi, ma a faʻaaogaina, o le a faʻaalia se faʻalapotopotoga.
    • Lisi avanoa:

      "Aso o le faasinomaga" o lona uiga o le aso o le masina o loʻo iai nei, e amata mai i le aso e aoga ai le tapulaa.

      "Tapulaa o Taavale Feoai" ma "Ed. fua faʻamaʻoti le aofaiga o le saolotoga e faʻaaoga megabytes (MB) poʻo gigabytes (GB).

    • "Razvo" - i totonu o le tasi le vasega, o le tele o auala o fefaʻatauaiga o le a tuʻuina atu, ma a maeʻa, o le a faʻaalia se mataala Windows (sili ona fetaui mo le fesoʻotaʻiga feaveaʻi).
    • Lisi avanoa:

      "Taimi o faʻamaumauga i aso" - faʻaalia le numera o aso pe a mafai ona faʻaaogaina auala.

      "Tapulaa o Taavale Feoai" ma "Ed. fua - tutusa ma le "Masina" ituaiga.

    • "Leai se totogi" - O le faʻatapulaʻa faʻamatalaga faʻamatalaga o le a le oʻo mai seiloga ua maeʻa le aofaʻi faʻamaonia o feoaiga.
    • Lisi avanoa:

      "Aso o le faasinomaga" - le aso o le masina o loʻo iai nei, lea o le a faʻaaoga ai le tapulaa.

  7. A maeʻa ona faʻaaoga faʻamatalaga faʻamatalaga i le faamalama "Taimi" sui laitiiti: o le a e vaʻai i le pasene o le faʻaaogaina o le numera o loʻo tuʻuina atu. I lalo ifo, o isi faʻamatalaga e faʻaalia, e fuafua i le ituaiga tapulaa filifilia. Mo se faʻataʻitaʻiga, afea "Masina masina" o le aofai o auala faʻaaogaina ma isi MBs totoe, o le a faʻapena foi ma le aso o le toe faʻamaufaʻailogaina o le tapulaa ma lua keli e ofoina atu e sui ai le mamanu na faia pe soloia.
  8. A e oʻo atu i le tapulaa seti, o le a faʻaalia e le faiga faʻaogaina oe i le faamalama tatau, lea o le a aofia ai foi faatonuga i le faʻalavelaveina o le fesiitaiga o faʻamatalaga:

    O le avanoa i le fesoʻotaʻiga e le mafai ona poloka, ae, e pei ona taʻua muamua, o le a tolopo le tele o faʻaleleia o polokalama. Ae ui i lea, o faʻamatalaga o polokalame (faʻataʻitaʻiga, tagata sailiili) e mafai ona faʻaauau pea ona galue, ma o lea e manaʻomia ai e le tagata faʻapitoa le tapeina ma le aunoa le siakiina aunoa ma le siiina mai o lomiga fou, pe a manaʻomia se auala faʻasaoina.

    E taua foi le maitauina o tusi talosaga ua faʻapipiʻiina mai le Faleoloa a Microsoft e iloa ai tapulaa faʻapulaaina ma faʻagata ai le faʻaliliuina o faʻamatalaga O le mea lea, i nisi tulaga o le a sili atu le sao i le faia o se filifiliga e lagolagoina ai le talosaga mai le Faleoloa, ae le o le kopi atoa na sii mai mai le ofisa o le fausiaina o le ofisa.

Ia faʻaeteete, o le tapulaʻa faʻatulagaina o le mea autu e faʻamoemoe mo faʻamatalaga, e le afaina ai le fesootaiga fesoʻotaʻiga ma e le tapeina ai le Initaneti pe a oʻo i le tapulaa. O le tapulaa e na o nisi o polokalama faʻaonapo nei, faʻafouga o mea faʻapitoa ma nisi vaega e pei o le Faleoloa a Microsoft, peitaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le OneDrive lava ia o le a faʻagasolo i taimi masani.