Lapataiga o le komipiuta o le Linux

I luga o faiga faʻaaogāina Linux, e tele mea e fausia i totonu, fesoʻotaʻiga ma lea e faʻatino e ala i le tusia o tulafono talafeagai i totonu "Terminal" ma le tele o finauga. Faʻafetai i lenei mea, e mafai e le tagata faʻaoga ona pulea le OS lava ia, o vaega eseese ma faila faila. O se tasi o au lauiloa lauiloa pusi, ma e galulue e aofia ai mea o faila o faila eseese. Ma le isi, matou te fia faʻaalia nisi o faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o lenei poloaiga e faʻaaoga ai ni tusitusiga faigofie.

Faʻaaogaina o le pusi i le Linux

O le 'au i le aso e avanoa mo tufatufa uma e faʻavae i luga o le fatu o Linux, ma foliga tutusa lava i soo se mea. Ona o lenei mea, o le fale na faʻaaoga e le taua. O faataitaiga i aso nei o le a faia i luga o se komipilama komepiuta Ubuntu 18.04, ma o le ae masani i finauga ma mataupu faavae oa latou amioga.

Galuega sauniuni

Muamua, ou te manaʻo e faʻaalu se taimi i faʻataʻitaʻiga muamua, aua e le o tagata uma e masani i le mataupu faavae o le faʻamafanafanaga. O le mea moni e faapea, pe a tatalaina se faila, e tatau ona e faʻamaonia le auala tonu i ai, pe faʻataʻitaʻi le poloaiga, ia tuusao i totonu o le faʻamaumauga lava ia "Terminal". O le mea lea, matou te fautuaina oe e amata vaʻai i lenei taʻiala:

  1. Faʻatoʻa le pule o le faila ma faʻataʻavale i le pusa lea e teu ai faila talafeagai.
  2. Kiliki i luga o se tasi oi latou i le kiliki mautu ma filifili "Meatotino".
  3. I le lisi "Autu" Faitau faʻamatalaga e uiga i le pusa matua. Manatua lenei ala, aua e aoga tele.
  4. Taumafai "Terminal" e ala i le lisi poʻo le gaʻo Ctrl + Alt + T.
  5. Resitala le aucd / home / user / folderfea tagata faʻaoga - igoa ole igoa, ma faila - faila i mea e teuina ai mea faitino. O le tulafono faʻavae e nafa ma le felauai i luga o le ala.i.

O lenei metotia e faʻaaogaina e alu ai i se faʻamaumauga maʻoti e ala i se faʻamafaʻailoga masani. O isi gaioiga o le a faia foi e ala i lenei pusa.

Vaʻai i le anotusi

O se tasi o galuega autu o le poloaiga o loo i luga o le matamataina o mea o faila eseese. O faʻamatalaga uma o loʻo faʻaalia i laina eseese i "Terminal"ma le talosaga pusi foliga faapenei:

  1. I le mafanafana, ulufalecatfilefilefilefea siaki suega - le igoa o le faila manaʻomia, ona faʻasalaga ai lea o le ki Ulufale.
  2. Faitau le anotusi o le mea faitino.
  3. E mafai ona e tatalaina ni faila i le taimi e tasi, mo lenei mea e tatau ona e faʻamaonia igoa uma, mo se faʻataʻitaʻiga,cat testfile testfile1.
  4. O manoa o le a fusia ma faʻaalia o se tasi.

O le auala lea e aoga ai. pusi e aunoa ma le faaaogaina o finauga avanoa. Afai e te lisi i totonu "Terminal"pusi, o le ae maua se ituaiga o faʻamafanafanaga ma le mafai gafatia le faamaumauina o le numera manaomia o laina ma faʻasaoina i latou i le kilikiina o le Ctrl + D.

Lisi numera

O lea, seʻi o tatou paʻi atu i le 'au i le fesili e faʻaaoga ai ni finauga eseese. E tatau ona amata i le numera o laina, ma e nafa ma lenei mea-b.

  1. I le mafanafana, tusicat -b testfilefea siaki suega - le igoa o le mea e manaʻo i ai.
  2. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o laina uma e leai ni laina o loʻo i ai sa faitaulia.
  3. E mafai ona e faʻaaoga lenei finauga ma le gaioiga o faila, e pei ona faʻaalia i luga. I lenei tulaga, o le numera o le a faaauau pea.
  4. Afai e te manaʻo e faʻamatalaina laina uma, e aofia ai mea e leai ni mea, e tatau ona e faʻaaoga le finauga-nona fai ai lea e le au le pepa:cat -n testfile.

Aveese ni laina avanoa e lua

E tupu i totonu o se pepa e tasi, o loʻo i ai se seti o laina leai se avanoa e tulaʻi mai i nisi auala. Faʻasalaga ma le lima i latou e ala i le faatonu e le faigofie, e mafai foi ona e faʻafesoʻotaʻi le poloaiga iinei. pusie ala i le faʻaaogaina o le finauga-s. Ona ave lea e le manoa le fomucat -s testfile(faʻapipiʻiina o faila e maua).

Faaopoopo le $ sign

Saini $ i le laina o le laiga o Linux operating system, o lona uiga o le poloaiga o loʻo i lalo o le a faʻataunuuina e fai ma sui o se tagata masani, e aunoa ma le maua o ni aʻa. O nisi taimi e tatau ai ona faʻaopopo se faailoilo i le pito o laina uma o le faila, ma mo lenei mea e tatau ona e faʻaaogaina-E. O le taunuuga ecat -E siakilefilemu(tusi E e tatau ona faʻasalalau i luga).

Faʻatasia ni faila i se tasi fou

Cat e faʻatagaina oe e faʻavave ma faigofie ona tuʻufaʻatasia ni mea faitino i totonu o se tasi mea fou, lea o le a faʻapolopoloina i le pusa lava lea e tasi o loʻo faʻatinoina ai gaoioiga uma. E tatau ona e faia mea nei:

  1. I le mafanafana, tusicat testfile testfile1> testfile2(Numera o ulutala muamua > e mafai ona le faatapulaaina). A uma ona e ulufale mai i luga, kiliki Ulufale.
  2. Tatala le tusi tusi e ala i le faila faila ma faʻalauiloa le faila fou.
  3. Ua iloa o loo i ai laina uma mai pepa uma ua faʻamaonia.

O nisi nai finauga e faʻaaogaina e seasea lava, ae e mautinoa lava e tatau ona taʻua:

  • -v- faʻaalia le faʻaaogaina o le aoga o loʻo fesiligia;
  • -a- faʻaalia fesoasoani i faʻamatalaga masani;
  • -- faaopoopo laupepa mo nusipepa e avea ma faʻamaumauga 'O aʻu.

Ua e masani i le faʻasologa o pepa faʻasologa, lea e mafai ona aoga mo le tuʻufaʻatasia o faila manino poʻo faila faila. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo i le fatuina o mea fou, matou te fautuaina oe e te vaʻai atu i le isi a matou tusiga i le sootaga lenei.

Faitau atili: Fausia ma faʻamalo faila i Linux

E le gata i lea, o loʻo i ai se numera tele o taʻutaʻua taʻutaʻua ma masani ona faʻaaoga i totonu o le faʻaaogaina o le komipiuta o Linux, aʻoaʻo atili e uiga ia i latou i se isi tusitusiga i lalo ifo.

Vaʻai foi: Faʻasologa o Taʻaloga Faʻaaoga i Linux Terminal

O lenei ua e iloa e uiga i le au masani. pusi soo se mea lava e ono oʻo mai pe a galue i totonu "Terminal". E leai se mea faigata i le fegalegaleai ma ia, o le mea autu o le tausisia o le tuufaatasiga ma le resitala o uiga.