Faʻapipiʻi RAM modules


O le RAM o le komepiuta ua mamanuina mo le le tumau le teuina o faʻamaumauga e tatau ona gaosia e le masini komepiuta. RAM modules o laupapa laiti ia ma tupe meataalo na faʻasalaina ia i latou ma se seti o faʻafesoʻotaʻi ma o loʻo faʻapipiʻiina i avanoa tutusa i luga o le laupapa. Matou te talanoa e uiga i le auala e faia ai lenei mea i le aso.

Faʻapipiʻi RAM modules

A e faʻapipiʻiina oe pe suia le RAM, e tatau ona e taulai atu lou mafaufau i ni nai nuances. O lenei ituaiga po o tulaga faʻamau, tulaga tele-channel, ma tuusao i taimi o faʻatulagaga - ituaiga o loka ma le nofoaga o ki. E le gata i lea, o le a tatou suʻeina uma taimi faigaluega i nisi auiliiliga ma faʻaalia le faagasologa lava ia i le faʻatinoga.

Tulaga Faatonuina

Ae e te leʻi faʻapipiʻi ia fusi, e tatau ona e faʻamautinoa latou te tausisia le tulaga o fesoʻotaʻiga avanoa. Afai o le "motherboard" na vavaeina le fesoʻotaʻiga DDR4, ona tatau loa lea ona faʻaogaina ia faʻaoga. E mafai ona e iloa po o le a se mea e manatuaina e le tinaboard e ala i le asiasi atu i le upega tafaʻilagi a le tagata gaosi oloa poʻo le faitauina o faʻamatalaga atoatoa.

Faitau atili: Faʻafefea ona filifili le RAM

Faʻasalalauga taʻitasi

E ala i le tele-channel mode, matou te malamalama i le faateleina o le bandwidth memory ona o le faʻagasolo tutusa o le tele o modules. O komepiuta e faʻaaogāina e masani ona aofia ai laina e lua, o faʻatulagaga o faʻataʻitaʻiga poʻo faʻailoga a tina mo tagata fiafia o loʻo i ai laina e fa, ma o tagata fou fou ma komiva ua mafai ona galulue faʻatasi ma ono auala. E pei ona e mateina, o le bandwidth e faʻatupulaia le faʻatusatusa i le numera o auala.

I le tele lava o tulaga, matou te faʻaaogaina faʻatautaia o le televise e mafai ona galue ai i le auala lua. Ina ia mafai ai, e tatau ona e faʻapipiʻiina se numera o modula i le tutusa ma le tele. O le mea moni, i nisi tulaga, o laupega e le faʻaaogaina e faʻalauiloaina i le "lua auala", ae e tupu lava lenei mea.

Afai i luga o le laupapa e na o le lua fesootaiga mo le "RAM", ona leai lea o se mea e faia ma fuafua. Tau lava o le tuʻuina o ni fasi pepa se lua, faʻatumu uma avanoa o avanoa. Afai e tele isi nofoaga, mo se faʻataʻitaʻiga, fa, ona faʻapipiʻiina lea o laupepa e tusa ai ma se polokalame patino. E masani lava, o laina e faailogaina i fesoʻotaʻi lanu-lanu eseese, lea e fesoasoani i le tagata e faia le filifiliga saʻo.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e lua au faʻamau, ma i luga o le "motherboard" o loʻo i ai avanoa e fa - lua lanu uliuli ma lua lanu moana. Mo le faʻaaogaina o auala e lua-laina, e tatau ona e faʻapipiʻi i latou i pito o le lanu tutusa.

O nisi o gaosi oloa latou te le fefaasoaaʻi ia paʻu i lanu. I lenei tulaga, e tatau ona e faasino atu i le tusi faʻaaoga. E masani lava ona fai mai e tatau ona vavalalata ia fesoʻotaʻiga, o lona uiga, faʻaofi upu i le muamua ma le tolu po o le lua ma le fa.

Faʻaauupegaina i faʻamatalaga o loʻo i luga ma le numera manaʻomia o paʻu, e mafai ona e alu i le faʻapipiʻiina.

Faʻatulagaina o modula

  1. Muamua e tatau ona e alu i totonu o le iunite. Ina ia faia lenei mea, aveese le tapuni pito. Afai e lava le vaʻai, e le mafai ona aveese le motherboard. A leai, o le a tatau ona faʻamavae ma tuʻu i luga o le laulau mo se faʻaogagofie.

    Faitau atili: Faʻafouina le motherboard

  2. Faʻalogo lelei i le ituaiga o loka i luga o fesoʻotaʻiga. E lua ituaiga. O le muamua o loʻo i totonu o itu uma, ma le lona lua - na o le tasi, ae mafai ona latou foliga toetoe tutusa lava. Ia faaeteete ma aua le taumafai e tatala le loka i le taumafaiga, pe afai e le tuuina mai - atonu e te lua le ituaiga.

  3. Ina ia aveese fasi pepa tuai, ua lava le tatala o loka ma aveese le module mai le fesoʻotaʻiga.

  4. Sosoo, ia tilotilo i ki - o le mea lea o loʻo i luga o le paʻu. E tatau ona tuʻufaʻatasia ma le ki (faʻasolo) i totonu o le fusi. E faigofie mea uma iinei, talu ai e le mafai ona faia se mea sese. O le faʻaoga faigofie e le mafai ona ulufale i totonu o le fusi pe afai e te liliu i le itu sese. O le mea moni, o le "tomai" talafeagai e mafai ona faʻaleagaina ai le paʻu ma le fesoʻotaʻiga, o lea aua e te matua maelega.

  5. Faʻapipiʻi nei le mafaufau i totonu o le fusi ma faʻafefe malie mai le pito i luga i itu uma e lua. E tatau ona tapuni ia loka i se kiliki tulaga ese. Afai e fusi le pa, o le mea lea, e aloese ai mai le faʻaleagaina, e mafai ona e faʻasalaga muamua i le tasi itu (seia oʻo i le kiliki), ona sosoo ai lea ma le isi.

A uma ona tuʻuina le mafaufauga, e mafai ona faʻapipiʻiina le komipiuta, liliu ma faʻaaoga.

Faʻatulagaina i se komepiuta

Aʻo le i sui se mea i totonu o se komepiuta, e tatau ona le toe faʻaaogaina. Faʻafefea ona faia lenei mea, faitau le tusiga o loʻo avanoa i le fesoʻotoga i lalo.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻasese le komepiuta

Lapatops faʻaaoga pusa SODIMM, e ese mai le laulau i le tele. E mafai ona e faitau e uiga i le avanoa e faʻaaoga ai le lua alalaupapa ala i totonu o faatonuga poʻo luga o le upega tafaʻilagi a le gaosiga.

  1. Faʻasoa ma le faaeteete le mafaufau i totonu o le fusi, e pei lava i le tulaga o se komepiuta, faʻalogo i ki.

  2. Le isi, kiliki i le pito i luga, faʻaoga le laina i luga, o lona uiga, matou te lolomiina i le pito i lalo. Kiliki o le a taʻu mai ia i matou e uiga i le faʻatulagaina manuia.

  3. Ua fai, e mafai ona e faʻapipiʻi se komepiuta.

Siaki

Ina ia mautinoa ua lelei mea uma matou te faia, e mafai ona e faʻaaogaina se polokalama faʻapitoa e pei ole CPU-Z. E tatau ona faʻatautaia le polokalame ma alu i le lisi "Manatua" po o, i le gagana Peretania, "Manatua". O iinei o le a tatou vaʻai ai i le fea auala o loʻo galue ai le lua (lua-lua), le aofaʻi o le RAM faʻapipiʻiina ma ona taimi.

Taofi "SPD" E mafai ona e mauaina faʻamatalaga e uiga i laʻasaga taʻitasi taʻitasi.

Faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai se mea faigata i le faʻapipiina o le RAM i totonu o le komepiuta. E taua le na o le faʻalogo i le ituaiga o modules, o ki ma po o le a le mea latou te manaʻomia e aofia ai.