Polokalama mo le faia o kata

E masani lava, pe a faʻapipiʻi le Windows 7 mama, e faʻaoga tagata i le le lava o se avetaʻalaʻau. A aunoa ma le faʻatumu o lenei manaʻoga, e le mafai ona faʻaauau le faʻatulagaga. Atonu e mafua mai i nisi o mea sese poo se manaʻoga moni e faʻapipiʻi le polokalama. I lenei tusiga o le a tatou vaavaai i auala e foia ai le mataupu.

Fofoina o le faafitauli i le manaoga o le avetaʻavale pe a faʻatulagaina le Windows 7

O le laʻasaga o loʻo iloiloina e le o se tulaga faʻasalalau ma o ana punaoa e mafai ona avea ma masini komepiuta ma meafaigaluega. Sei o tatou iloiloina mea sese ma metotia autu mo lo latou faʻaumatia. I le taimi lava lea, e tatau ona maitauina o "pupuni" o le faʻatulagaina o le faiga o mea masani e masani ona tuuai, ma i se tulaga e le masani ai, o le faʻaaliga e faʻaalia e mafai ona taʻu mai ai le le manino o faʻafitauli, e pei o le RAM faʻaletonu, le faaleagaina o faila pe a kopi.

Mafuaʻaga 1: Mataʻutia le tufatufa atu o le Windows

Faʻamaumauga o faʻamaumauga a Windows, lea e mafai ona maua i luga o soo se vaitafe, e masani ona tele ni faaletonu ma mea sese ona o le le lelei o le natura oa latou tusitala. O fale tuai e mafai foi ona le ogatasi ma mea fou mai le NVIDIA, o le mea aupito sili ona faigofie o le filifili lea o se tufatufaina eseese o OS.

O nisi taimi o avetaavale o le aufaasālalau ua aveeseina ma le loto i ai le ata. A oʻo mai se faʻamatalaga e uiga i le leai o le avetaʻavale, ia faʻafesoʻotaʻi le ala o faasalalauga ma avetaavale o le komepiuta. O le mea moni lava, o le mea tonu lava lea o loʻo tusia i le tusitusiga o le faʻamatalaga lava ia. Talu ai ona o le faʻatulagaga o le a iai i le RAM, e mafai ona e maua mai se pulou disk / USB flash mai Windows, faʻapipiʻi le masini komepiuta e ala i le ki "Iloiloga" mai se isi CD / USB, ona toe faʻaofi lea o le aufaasālalau ma le tufatufaina o OS.

Afai e le foia le faafitauli, taumafai i filifiliga nei.

Mafuaʻaga 2: Leitio leaga

E ono mafai e se tasi o nei mea ona afaina le faʻapipiʻiina:

  1. Vailaʻau mataʻitusi po o mea faʻapitoa laiti. E taofia e le lua le faitauina o faʻamatalaga mai se CD, faatasi ai ma le taunuuga e le kopiina nisi o faila i le komepiuta i le mafaufau o le komepiuta. O le auala e alu ese ai e manino: afai e maua se mea leaga i fafo, taumafai e susunuina le ata Windows i se isi pulou.

    Vaʻavaʻai foi: Fausia se puʻupega faʻamalosi i le Windows 7

    E iai foi se tasi mea e ono tupu pe a faʻafesoʻotaʻi se faʻataʻavaleina o le afi. Taumafai e aveese le leaga le vaega, ma afai e le fesoasoani, faʻafesoʻotaʻi se isi USB-drive.

    Tagai foi:
    Faʻatupulaia se masini komepiuta faʻatautaia i le Windows 7
    Siaki le faʻatinoina o masini faʻaleleia
    Polokalama mo le toe faʻaleleia o le taavale

  2. Faʻaaogāina o se fatu tioata faaletino. Afai e te ave se CD e leʻi faʻaaogaina mo se taimi umi, atonu e te ono fetaiai ma o le a naʻo se vaega e galue ai. E mafua lenei mea ona o le tulaga ese o le ituaiga o tagata tausi faʻamatalaga - o faila e masani lava ona pupuu ma pe a uma ona taoto mo se taimi umi, e mafai ona faasolo ina vaivai.
  3. O le OS OS o lo o faamaumauina i le DVD-RW. Filifili isi ituaiga o disasi mo le teuina o le Windows.

E le gata i lea, e mafai ona matou fautuaina oe e filifili se polokalama mo le pueina o le ata o le faatulagaga e ese mai le tasi na e faaaogaina mo le taimi muamua.

Mafuaʻaga 3: Faʻafitauli Faigata Faʻafitauli

Ona o le HDD, e ono talosagaina oe e faʻapipiʻi avetaavale. Filifiliga mo le faia o le itiiti ifo i le 3:

  • O nisi taimi e manaomia e le polokalama ni avetaavale malosi. I lenei faʻataʻitaʻiga, siaki le fesoʻotaʻiga HDD e ala i le aveeseina o le ufiufi komepiuta. Alu ese ona faʻafesoʻotaʻi lea o le fesoʻotaʻiga SATA (faʻapitoa e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi i le isi atunuʻu), ona toe fai lea o le faʻatulagaina o Windows. A mafai, e tatau ona suia le uaea SATA.
  • Afai e le fesoasoani fesoasoani a le tusi lesona, e mafai ona e taumafai e faʻapipiʻi le avetaʻavale i luga o le SATA e ala i le siiina mai mai le nofoaga aloaia o le faʻailoga a le tinaboard. Mafaufau i lenei faiga i le faʻataʻitaʻiga a le ASUS:
    1. Alu i le 'upega tafaʻilagi aloaia a le faʻapupulaina, i totonu o le pusa suʻesuʻe, saili le oloa manaʻomia.

      Vaʻai foi: Iloilo le faʻataʻitaʻiga o le laupapa

    2. Tatala le faʻailoga ma le lagolago masini ma filifili le OS manaʻomia, i la matou tulaga Windows 7 x64 poʻo le x86.
    3. Suʻe le vaega faʻatasi ma SATA, download.
    4. Aveese le fale teu faamaumauga (ia maitauina e talafeagai le aveeseina ma aua le gaoioi o se ZIP / RAR poo le EXE) ma tuu le pusa i le USB flash drive / lelei vaʻaia i talaane o le faiga faʻaogaina ma pe a oʻo mai le savali "Iloiloga"e ala i le faʻamautuina o le faʻailoga i le avetaʻavale SATA.
    5. I le tulaga o se polokalama faʻapipiʻi manuia, faʻaauauina pea ma le faʻapipiʻiina o Windows.
  • Aua le faʻaseseina le i ai o vaeluaga o vaega i luga o le malo. E matua fautuaina e siaki i polokalama faʻapitoa poʻo le faʻafesoʻotaʻi se isi puʻupuʻu.

    Faitau atili: Faʻapefea ona siaki le puʻupuʻu mo vaega leaga

Mafuaaga 4: Faʻasesega o le uʻamea

O le mea e masani ai, o faʻamaoniga ua faʻamatalaina ona o se tuufaatasiga o mea tuai ma fou. O se ata talitutusa e tulaʻi pe a faʻaaoga vaega mai le tele o mea gaosiga, mo se faʻataʻitaʻiga, AMD ma NVIDIA. Na o le pau lava le fofo o se filifiliga atamai o se mea tutusa.

Mafuaaga 5: Faʻafitauli i le taʻavale poʻo le USB-fesoʻotaʻiga

E i ai ni nai taimi iinei e mafai ona avea ma mea e tautevateva ai i le taumafai e faʻapipiʻi le Windows 7. Tatou o ese mai faigofie e faʻalavelave:

USB fesoʻotaʻiga e ala i le interface 2.0 nai lo le 3.0

Afai ei ai le USB 3.0 i lau PC po o le komepiuta, lea e faʻaaogaina ai le faiga faʻaoga, e mafai e se faʻalapotopotoga ona mafua ai se savali e taofia ai isi taualumaga. I lenei tulaga, e manaʻomia e le faʻapipiʻi se avetaavale, lea o loʻo misi ona ua le mafai. Toe faʻafesoʻotaʻi le USB flash drive i le awa 2.0 ma foia le faigata. E faigofie lava ona vaʻaia i latou - i le 3.0 o le lanu o le fesoʻotaʻiga e afa lanu moana.

Faʻalogoina o avetaʻavale mo USB 3.0 i luga o le pulou flash USB i le Windows 7

I le leai o se fesoʻotaʻiga 2.0, e tatau ona e siiina se avetaavale USB 3.0 mai le upega tafaʻilagi a le faletua poʻo le komepiuta. E mafai ona faia lenei mea e tusa ai ma faatonuga mo le siiina o le avetaʻavale SATA o loʻo lisi atu i luga "Mafuaʻaga 3". O le eseesega e le tatau ona e sau "SATA"ma "Chipset".

I le tulaga sili ona leaga, o le avetaavale mo le kesi e mafai ona suʻeina i le 'upega tafaʻilagi a le Intel poʻo le AMD, e faʻatatau i le vaega na faʻapipiʻiina i lau laupapa.

Vaevaega o PC

O le mea e sili ona le fiafia o se faʻafitauli atoatoa pe leai foi o se CD / DVD-taʻavale poʻo le interface a USB. E mafai ona e faʻasaoina le tulaga na o le sui o mea le lelei.

Tagai foi:
E le aoga le uafu USB: o le a le mea e fai
O mafuaʻaga mo le le mafai ona alu

Faaiuga

O lea la, ua matou mafaufau i auala uma e foia ai faafitauli o avetaʻavale i le taimi o le faʻatulagaina OS. O le tele lava o taimi, o loʻo faʻaaogaina e tagata faʻapitoa le tufatufaina atu o Windows. O le mafuaʻaga lea ua fautuaina muamua ai e faʻaaogaina se isi faʻataʻitaʻiga o le polokalama faʻaoga, ma na o le faʻagasologa e siaki meafaigaluega.