E faʻapefea ona fatuina se lisi i le iTunes

E manaia le iloa le tele o le malosi o se masini faapitoa e faʻaumatia. I totonu o lenei tusiga o le a tatou mafaufau ai i le 'upega tafaʻilagi, lea e mafai ona mafai ona fuafua le tele o le eletise po o lena komipiuta faʻapipiʻi, faʻapea foʻi ma le eletise eletise eletise.

Faʻaaoga komepiuta eletise

O le tele o tagata e le iloa pe o le a le malosiaga o le latou PC, lea e mafai ona mafua ai le le sao o le masini eletise ona o se vaega eletise e le talafeagai, lea e le mafai ona maua ai le eletise talafeagai, po o le leaga o tupe pe afai o le malosiaga eletise e malosi tele. Ina ia iloa po o le a le tele o watts oe poʻo se isi foi, o le a faʻaumatia le PC faʻapitoa, e te manaʻomia le faʻaaogaina o se 'upega tafaʻilagi faapitoa e mafai ona faʻaali atu le eletise o le eletise e faalagolago i vaega ma mea faʻapitoa. E mafai foi ona e faatauina se masini taugofie e taua o se wattmeter, lea o le a tuuina mai ai saʻo faamatalaga i le faaaogaina o le malosi ma isi faamatalaga - e faalagolago i le faatulagaga.

Metotia 1: Faʻatonuina o le Calculator

coolermaster.com o se upega tafaʻilagi mai fafo o loʻo ofoina atu e fuafua le aofaʻiga o le malosi e faʻaaogaina e se komepiuta e faʻaaoga ai se vaega faapitoa i luga. Ua taua o le "Calculator Supply Calculator", lea e mafai ona faaliliuina o le "Calculator Consumer Calculator". O le a tuʻuina atu ia te oe le avanoa e filifili ai mai le tele o vaega eseese, o latou taimi, tele ma isi uiga. Lalo o se sootaga i lenei punaoa ma faatonuga mo lona faʻaaogaina.

Alu i le coolmaster.com

O le alu i lenei 'upega tafaʻilagi, o le ae iloa ai le tele o igoa o vaega faakomepiuta ma fanua mo le filifilia o se faʻataʻitaʻiga faapitoa. Tatou amata i le faasologa tatau:

  1. "Tinapaina" (motherboard). Iinei e mafai ona e filifilia le faʻailoga o lou faʻailoga mai ni filifiliga se tolu: Papamaa (motherboard i se komepiuta patino), Saini (laupapa faʻatautaia) Mini-ITX (laupapa laʻititi 170 i le 170 mm).

  2. O loʻo mulimuli mai le kalafi "PPU" (iunite tutotonu). Faatoaga "Filifili Faailoga" o le a tuʻuina atu ia te oe se filifiliga o ni kamupani se lua o gaosiga (processor manufacturers)AMD ma Intel). Leomi le ki "Filifili le Socket", e mafai ona e filifilia le so-socket i luga o le laupapa, lea ua faʻapipiʻi ai le PPU (afai e te le iloa pe o le a, ona filifili lea o le filifiliga "Le Mautinoa - Faʻaalia UPU Uma Lava"). Ona sosoo ai lea ma le fanua "Filifili le PPU" - o le a mafai ona filifili le CPU (o le lisi o mea avanoa o le a faʻavaeina i luga o faʻamatalaga ua faʻamaonia i totonu o le laiga o le gaosiga ma le ituaiga o fesoʻotaʻiga mo le gaosiga i luga o le laupapa. Afai ei ai ni au faʻalauiloa i luga o le laupapa, ona faʻaalia lea o le numera i le atigipusa i autafa (o le tele o PPU, ae le o ni fatu poʻo ni filo).

    Lua tagata faasee - "Telefoni Poto" ma "Vcore Vaka" - e nafa ma le filifilia o taimi e faʻaaogaina ai le masini, ma le voltage e faʻaaoga i ai, i le faasologa.

    I le vaega "Faaaogaina o le komepiuta" (Faʻaaogaina le CPU) E tuʻuina atu e filifili le TDP i le faʻaaogaina o le PPU.

  3. O le vaega e sosoo ai o lenei calculator ua tuʻuina atu i le RAM. O iinei e mafai ona e filifilia le numera o paʻu o le RAM ua faʻapipiʻiina i totonu o le komepiuta, o le aofai o tupe meataalo na teu i totonu ia i latou, ma le ituaiga o mafaufauga DDR.

  4. Fuaiupu "Ata vitio - Seti 1" ma "Ata vitio - Seti 2" fautua atu e te filifilia le igoa o le tagata gaosi oloa o le ata vili, le ata o le kata vitio, la latou numera ma le taimi e tamomoe ai le faʻasologa ata ma ata vitio. Mo faʻamaufaʻailoga mulimuli e lua o tafaoga. "O le Ui" ma "Time Clock"

  5. I le vaega "Teuina" (drive), e mafai ona e filifilia i le 4 ituaiga faleteuoloa eseese ma faʻamaonia pe toafia o loʻo faʻapipiʻi i le polokalama.

  6. "Faʻamatalaga Matagofie" (masini matalaga) - iinei e mafai ona faʻamalamalamaina i ituaiga eseese e lua o ia ituaiga masini, faʻapea foi ma le tele o vaega o loʻo faʻapipiʻiina i le iunite.

  7. "PCI Express Cards" (Pepa PCI Express) - iinei e mafai ona e filifilia se lua pepa malō e faʻapipiʻiina i luga ole pasi PCI-E i le laupapa. O lenei mea e mafai ona avea ma se televise TV, kata lelei, adapter Ethernet, ma sili atu.

  8. "Peti PCI" (Cardi PCI) - filifili iinei mea ua e faʻapipiʻi i totonu o le PCI slot - o le seti o masini e mafai ona faʻaaogaina e tutusa ma le PCI Express.

  9. "Bitcoin Mining Modules" (Bitcoin mining modules) - afai o oe o se faʻataʻitaʻiga manino, e mafai ona e faʻamaonia le ASIC (maketi faapitoa fuafuaina), lea e te faia.

  10. I le vaega "Isi Meafaigaluega" (isi masini) e mafai ona e faʻamaʻotiina i latou o loʻo tuʻuina atu i le lisi o le pa'ū. O lenei vaega e aofia ai faʻamaufaʻailoga faʻapipiʻi, faʻamalosi o le CPU, mea faʻapipiʻi USB ma isi.

  11. Keyboard / Mouse (piano ma kiore) - iinei o loʻo i ai se filifiliga o ni fesuiaiga se lua o le telefoni faʻapipiʻi / gaosia o masini - o se komepiuta komepiuta ma le komepiuta. Afai ei ai sau faʻalauiloa po o se touchpad i totonu o se tasi o masini, poʻo se mea e ese mai nai lotini, filifili "Taaloga" (taʻaloga). Afai e leai, kiliki i le filifiliga. "Tulaga Faataatia" (tulaga masani) ma mea uma.

  12. "Fans" (faʻaipoipo) - iinei e mafai ona e filifilia le tele o le eletise ma le numera o tagata e faʻapipiʻiina i totonu o le komepiuta.

  13. "Liva o le Pusa Faʻatasi" (faʻamafanaina le vai) - iinei e mafai ona e filifilia se vai malulu, pe afai e maua.

  14. "Faaaogaina o komepiuta" (faʻaaogaina komepiuta) - iinei e mafai ona e faʻamaonia le taimi o loʻo faʻaauau pea le komepiuta.

  15. O le vaega mulimuli o lenei 'upega tafaʻilagi e aofia ai kuluma lanu meamata e lua. "Faʻamau" (fuafua) ma "Toe faʻafou" (toe faʻaulu). Ina ia iloa le malosi o le taumafaina o vaega o le iunite o loʻo e faʻamaonia, kiliki i luga o le "Faʻasologa", pe a e fenumiai pe na o le manaʻo e faʻamalamalama mai laina fou mai lava i le amataga, faʻasalaga le ki lona lua, ae ia maitauina o faʻamaumauga uma e faʻamautuina.

    A uma le kiliki o le kī, o le sikuea ma laina e lua o le a aliali mai: "Vaitafe Load" ma "Fautuaina le gaosiga o le PSU". O le laina muamua o le taua o le maualuga o le malosi o le taumafa i watts, ma le lona lua - o le malosiaga fautuaina o le eletise mo se faapotuga.

  16. Metotia 2: Wattmeter

    Faatasi ai ma lenei masini e le taugata, e mafai ona e fuaina le mana o le eletise e alu i se PC po o se isi mea eletise. E pei o lenei:

    E talafeagai le faʻaofiina o le wattmeter i le sola o le sola, ma faʻafesoʻotaʻi le pikiapu mai le iunite eletise i ai, e pei ona faʻaalia i le ata i luga. Ona liliu lea o le komepiuta ma vaʻai i le laulau - o le a faʻaalia ai le taua i watts, lea o le a avea ma faailoga o le tele o le malosi o le komepiuta e faʻaaoga. I le tele o vaimita, e mafai ona e seti le tau mo le 1 watt eletise - ina ia mafai ai foi ona e fuafuaina le tau e te galue ai i lau komepiuta.

    I lena auala e mafai ona e iloa ai le tele o watts e faʻaumatia ai le PC. Matou te faʻamoemoe o lenei mea na aoga mo oe.