Faʻafefea ona faʻamalosi UAC i le Windows 10

Pulega o Tupe a le Tagata UAC po o le UAC i Windows 10 e faailoa atu ia te oe pe ae amata polokalama po o le faia o taga e manaomia ai pulega pule i luga o le komepiuta (o lona uiga o se polokalame po o se gaoioiga o le a suia ai faatulagaga o le faatulagaga poo faila). Ua faia lea mea ina ia puipuia ai oe mai gaoioiga matautia ma faʻataʻapeʻaina le polokalama e ono afaina ai le komepiuta.

O le lē mafai ona maua, UAC e mafai ma manaʻomia le faʻamaoniga mo soʻo se gaioiga e mafai ona aʻafia ai le faʻaogaina o le polokalama, ae ui i lea e mafai ona e faʻamalo le UAC pe faʻapipiʻi ona faʻamatalaga i se auala faigofie. I le faaiuga o le tusi lesona, o loʻo i ai foi se vitio e faʻaalia ai auala e faʻagata ai le faatonutonuina o le komepiuta a le Windows 10.

Faʻamatalaga: Afai e le mafai ona faʻaaogaina le teuina o tala, e le amataina se tasi o polokalama i se feau na taofia ai e le pule le faʻatinoina o lenei talosaga, e tatau ona fesoasoani lenei faatonuga: Ua lokaina le talosaga mo faʻamoemoega saogalemu i le Windows 10.

Faʻasili le Pulea o le Faʻamatalaga o Tagata Umi (UAC) i le laulau faʻalogo

O le auala muamua o le faʻaaoga lea o le mea tutusa i le komipiuta o le Windows 10 e sui ai tulaga mo le faʻatonutonuina o le teuina o tagata. Faʻatasi-i luga o le lisi Amata ma filifili le mea Faʻamatalaga Pulea i le lisi autu.

I le laina o loʻo i le pito i luga pito i luga i le "View" fanua, filifili "Ata" (e le o Vaega) ma filifili "Faʻamatalaga a le Tagata Faʻatonu".

I le isi laasaga, kiliki i le mea "Sui Tulafono Faatonutonu Tausi" (o lenei mea e manaomia ai aia tatau). (E mafai foi ona e vave alu atu i le taumatau saʻo - lolomi le ki o Win + R ma ulufale UsaccountControlSettings i le faamalama o le "Run", ona fai atu lea o Enter).

I le taimi nei, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻia le galuega o le Pule Faʻatonu a Tagata Taʻuta pe faʻamalo le UAC o le Windows 10, ina ia lē toe mauaina nisi faʻamatalaga mai ia. Tau lava filifili se tasi o filifiliga mo le faatulagaina o UAC, lea e fa.

  1. Faʻaalia i taimi uma pe a taumafai tusi talosaga e faʻapipiʻi le komepiuta poʻo le suia o le komepiuta - o le filifiliga e sili ona saogalemu mo soʻo se gaioiga e mafai ona suia ai se mea, faʻapea foʻi ma gaioiga o polokalama faʻa-tolu, o le ae maua se faʻamatalaga e uiga i ai. O tagata masani (e le o tagata e faʻafoeina) e tatau ona ulufale i se upu faʻamaonia e faʻamaonia ai le gaioiga.
  2. Faʻasinomia pe a fai e taumafai suʻega e fai ni suiga i le komipiuta - o lenei filifiliga e setiina e le faʻaaogaina i le Windows 10. O lona uiga e naʻo polokalama polokalama e pulea, ae le o ni tagata e fai taga.
  3. Faʻailoa na o taimi e taumafai ai suʻega e fai ni suiga i le komepiuta (aua le faʻapogisa le laulau). O le eseesega mai le parakalafa na muamua atu o le le teuina o le komepiuta poʻo le poloka, lea i nisi tulaga (viruses, trojans) e mafai ona avea ma se puipuiga tau puipuiga.
  4. Aua le logoina aʻu - Ua le atoatoa le UAC ma e le logoina e uiga i soʻo se suiga i le komepiuta na amataina e oe poʻo polokalama.

Afai e te filifili e faʻamalosi le UAC, lea e le o se mea saogalemu, e tatau ona e matua faaeteete i le lumanaʻi, talu ai o polokalama uma lava o le a tutusa le avanoa i le polokalama e pei o oe, aʻo le UAC o le a le logoina oe pe latou te faia tele i latou lava. I se isi faaupuga, afai o le mafuaaga o le le mafai ona faʻamalosia le UAC ua na o le "faalavelave", ou te fautuaina malosi e toe sui.

Suia o nofoaga UAC i le faatonu resitala

O le faʻaaogaina o le CCAC ma le filifilia o se tasi o filifiliga e fa mo le faʻaaogaina o le Windows 10 Pule Account Control e mafai foi ona faʻaaoga e le Faʻamatala Resitara (ia faʻalauiloa, lolomi Win + R i luga o le piano ma type regedit).

O loʻo faʻatulagaina faʻamaumauga a le UAC e ala i le tolu lisi o faila o loʻo i totonu o le vaega HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Policies System

Alu i le vaega lenei ma saili laina o le DWORD nei i le itu taumatau o le faamalama: PromptOnSecureDesktop, EnableLUA, ConsentPromptBehaviorAdmin. E mafai ona suia a latou tulaga faatauaina e ala i le faaluaina o le kiliki. I le isi itu, ou te tuʻuina atu tulaga taua o kī taitasi i le faasologa ua faʻamaonia mo le eseesega o filifiliga mo mataʻitūina faʻatautaia.

  1. Ia logoina i taimi uma - 1, 1, 2 i le faasologa.
  2. Faʻasilasila pe a taumafai tusi talosaga e sui suiga (tau faʻagata) - 1, 1, 5.
  3. Faʻamanatu e aunoa ma le paʻu o le lau - 0, 1, 5.
  4. Faʻatau UAC ma logoina - 0, 1, 0.

Ou te manatu o se tasi e mafai ona fautuaina le faʻavaivaia o le UAC i lalo o nisi tulaga o le a mafai ona iloa pe o le a le mea, e le faigata.

Faʻafefea ona faʻamalosi UAC Windows 10 - vitio

O le mea lava lea e tasi, o se mea e sili atu ona pupuu, ma i le taimi lava e sili atu ona manino i le vitio o loʻo i lalo.

I le faaiuga, sei ou toe faamanatu atu ia te oe: Ou te le fautuaina le le mafai ona faʻaaogaina le teuina o faʻamatalaga i le Windows 10 po o isi OS, sei vagana ua e le iloa le mea e te manaʻomia mo oe ma o se tagata faʻapitoa foi.