SSD i le olaga atoa: iloiloga. E faʻapefea ona iloa le umi o le a galue ai le SSD

Le aso lelei.

SSD mataupu fesootai (malo malosi-malo - taʻavale malo) disks, talu ai nei, e matua lauiloa (e foliga mai e afaina ai le maualuga o le manaoga mo ia ituaiga). I le auala, o le tau o latou i luga o le taimi (ou te manatu o le a vave ona oʻo mai lenei taimi) o le a faʻatusatusa i le tau o se puʻupuʻu masani (HDD). Ioe, i le taimi nei o le 120 GB SSD eletise e tau e tusa ma le 500 GB HDD (e tusa ma le aofaiga o SSDs, ioe, e le lava, ae tele taimi vave nai lo le saoasaoa!).

E le gata i lea, afai e te paʻi i le voluma - o lea, o le tele o tagata faaaoga e le manaʻomia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai loʻu 1 TB o le potu malulu i luga o laʻu PC home, ae afai ou te mafaufau i ai, ou te faʻaaogaina le 100-150 GB o lenei voluma (faʻasaina e le Atua) (o isi mea uma e mafai ona aveeseina ma le saogalemu: na sii mai ma ua na o le teuina i le disk ...).

I lenei tusiga ou te manaʻo e faʻaauau i luga o se tasi o mataupu sili ona masani - o le olaga atoa o se SSD drive (tele tala faʻatusa i lenei autu).

Faʻafefea ona iloa pe o le a le umi o le a galue ai le SSD (faʻatusatusa faʻatusatusa)

Atonu o le fesili sili lea ona lauiloa ... I le fesootaiga i aso nei ua tele ni polokalame mo le galulue i SSD drive. I loʻu manatu, e tusa ai ma le iloiloga o le faatinoga o le SSD drive, mo le suʻega e sili atu le faʻaaogaina o le SS SS-LIFE (tusa lava pe o le igoa e faʻatagaina).

SSD Life

Polokalama o le polokalama: //ssd-life.ru/rus/download.html

O se mea itiiti e mafai ona vave iloiloina le setete o le SSD drive. Galue ile OS OS taʻutaʻua uma: 7, 8, 10. Faʻalagolago i le Rusia. O loʻo i ai se faʻamatalaga feaveaʻi e le manaʻomia ona faʻapipiʻiina (faʻaogaina i luga).

O mea uma e manaʻomia mai le tagata e faʻaaogaina le suʻeina o le disk o le faʻapipiʻi lea ma faʻaaoga le aoga! Faataitaiga o galuega i le mati. 1 ma le 2.

Fig. 1. M4 128GB faʻapitoa

Fig. 2. Intel SSD 40 GB

Hard Sentinel Disk

Upega tafaʻilagi aloaia: //www.hdsentinel.com/

O se tagata vaai moni lea o au ala (i le ala, mai le Igilisi. O le igoa o le polokalama e tutusa ma le faaliliuina). O le polokalama e mafai ai ona e siakiina le faatinoga o le disk, iloilo lona soifua maloloina (tagai i le fig 3), saili le vevela o le disks i totonu o le polokalama, vaai i le SMART faitau, ma isi. I le lautele - o se meafaigaluega malosi (e faasaga i le muamua aoga).

Faatasi ai ma vaivaiga: ua totogi le polokalama, ae o loo i ai lomiga faamasinoga i luga o le saite.

Fig. 3. Iloiloga o le Disk i le polokalama Hard Disk Sentinel: o le disk o le a ola ia le itiiti ifo i le 1000 aso ma le tulaga o loʻo iai nei (tusa ma le 3 tausaga).

SSD i le olaga atoa: nai nai tala

E toʻatele tagata e iloa o SSD o loʻo i ai ni faʻatulagaga / toe faʻasologa (e le pei o le HDD). A maeʻa nei taʻaloga talafeagai (o lona uiga, o le a faamaumauina le tele o taimi), o le SSD o le a faʻaaogaina.

Ma o lenei e le o se faʻatonuga faigata ...

O le numera o taamilosaga e toe faʻaleleia ai le SSD flash e mafai ona tuʻuina atu e 3000 (ma o le ata o se tikeri aveʻese ua i ai, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamatalaga ma le 5000). Tau lava o le maualuga o lau disk o le 120 GB (le tele o le lapisi ole tele i aso nei). Faapea foi e te tusitusi e tusa ma le 20 GB i le disk i aso uma.

Fig. 5. Fuafuaga o faʻatinoga o vaʻaiga (teori)

E foliga mai o le disk o loo i ai i le teutusi e mafai ona faigaluega mo le tele o tausaga (ae e tatau ona e mafaufau i le faaopoopoina o le avega o le pulou + mea e masani ona fai e "gaioiga", e ono le maua ai se kopi atoatoa). O lenei manatu i le mafaufau, o le taunuuga o le 49 tausaga (tagai i le Ata 5) e mafai ona vaevaeina ma le saogalemu i se numera mai le 5 i le 10. E foliga mai o le "middle" disk i lenei faiga o le a tumau i le le itiiti ifo i le 5 tausaga (i le mea moni, e tutusa lava le mautinoa e tasi na tuuina mai e le tele o gaosiga SSD drive)! E le gata i lea, pe a mavae lenei vaitau, e mafai foi e oe (toe i le teutusi) ona faitau faʻamatalaga mai le SSD, ae tusi i ai - toe le toe.

E le gata i lea, o le faʻatulagaga o le taamilosaga o le toe faʻamatalaina na maua ai se fuainumera o le 3000 - o loʻo i ai nei faʻamatalaga e tele atu le numera o tauvaga. O lona uiga o le taimi o le disko e mafai ona saogalemu atili faʻatupulaia!

Faʻaopoopo

E mafai ona e fuafuaina le tele o le a galue (disformation) i le faʻaaogaina o se parakalafa e pei o le "Aofai o numera oteta na tusia (TBW)" (e masani lava, o tusitala e faailoa lenei mea i uiga o le disc). Mo se faʻataʻitaʻiga, o le aofaʻi o le aofai o le 120 Gb o le 64 Tb (pe tusa ma le 64,000 GB o faʻamatalaga e mafai ona faamaumauina i luga o se disk ae leʻi faʻaaogaina). O le a le maua le: (640000/20) / 365 ~ 8 tausaga (o le a galue mo le pe tusa ma le 8 tausaga pe a sii mai le 20 GB i le aso, ou te fautuaina le faia o se mea sese o le 10-20%, o lona uiga e tusa ma le 6-7 tausaga le fuainumera) .

Fesoasoani

O le numera atoa o tagatusi e tusia (TBW) o le aofaʻiga o faʻamatalaga e mafai ona tusia i le taʻavale malo-malo i se mea ua atofaina aʻo lei oʻo le avega i le tapulaa o le ofu.

Ma o le fesili nei (mo i latou sa galulue mo le PC mo le 10 tausaga): oe galue i se pu na e 8-10 tausaga talu ai?

O aʻu nei ma oi latou o tagata faigaluega (i le uiga e mafai ona faʻaaoga). E naʻo le tele o la latou aofaiga e le toe faʻatusatusa ma faʻaonapo nei faʻaonaponei (e oʻo lava i se taavale afi faʻaonaponei e tutusa ma le voluma i sea ituaiga disk). Ou te taʻitaʻia le mea moni e tusa lava pe a mavae le 5 tausaga, e le o toe umi lenei faila - atonu o oe lava e le faʻaaogaina. E masani lava, o faafitauli i le SSD e tulaʻi mai i:

- le lelei o fale gaosiga, gaosiga a le kamupanī;

- faʻaitiitia le voltage;

- eletise eletise.

O le faaiuga iinei o loo fautua mai ai ia lava:

- afai e te faʻaaoga le SSD e fai ma masini komepiuta mo Windows - e le o se mea talafeagai (e pei o le tele o pepa faataga) e fesiitai ai le faila faila, faila le tumau, teuina o le initaneti, ma isi mea. Ae, SSD e manaʻomia e faʻavevesi ai le faiga, ma e foliga mai tatou te faʻagesegese faʻatasi ma ia taga;

- mo i latou o loʻo siiina le tele o gigabytes o tifaga ma musika (aso) - auā o le taimi nei e sili atu mo i latou ona faʻaaoga conventional HDD (e ese mai i le SSDs ma le tele o le manatuaina o le mafaufau (> = 500 GB), o loʻo i ai pea i latou le sili atu nai lo HDD). E le gata i lea, mo tifaga ma musika, e le manaomia le saoasaoa SSD.

Ua ou maua uma, manuia!