Faʻasaoina se fesoʻotaiga i le lotoifale e ala i se roea Wi-Fi


O le fale faʻaonapo nei o le tagata lautele e tumu i mea eseese eletise. I totonu o se fale masani e mafai ona i ai komepiuta patino, komepiuta, papa, smartphones, televise TV, ma sili atu. Ma e masani lava, latou te teuina pe faʻavanoa soʻo se faʻamatalaga ma faʻasalalauga faʻasalalau lea e manaʻomia e le tagata faʻapitoa mo galuega poʻo faafiafiaga. Ioe, e mafai ona e kopiina faila mai le tasi masini i le isi, pe a talafeagai ai, faʻaaogaina o le telefoni ma le masini komepiuta i le auala tuai, ae e le faigofie ma taimi e faʻaaoga. E le sili atu le tuʻufaʻatasia o masini uma i totonu o se tasi o fesoʻotaiga lautele i le lotoifale? E faʻapefea ona faia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o se roea Wi-Fi?

Tagai foi:
Saili mo se lomitusi i luga o se komepiuta
Fesoʻotaʻi ma faʻapipiʻi le lomitusi mo le 'upega tafaʻilagi
Faʻaopoopoina se lomitusi i Windows

Fausia se fesoʻotaiga i le lotoifale e ala i se router Wi-Fi i Windows XP - 8.1

Afai ei ai sau telefoni masani, e mafai ona e fatuina lau lava 'upega tafaʻilagi faʻapitonuʻu faʻapitoa e aunoa ma ni faafitauli faʻafitauli ma faigata. O le teuina o fesoʻotaiga faʻapitoa e tele aoga aoga: avanoa i soʻo se faila i luga o soʻo se masini, o le mafai ona faʻafesoʻotaʻi mo le faʻaogaina o se masini lomitusi, masini viliō telefoni poʻo se matai, fesoʻotaʻiga vave i le va o masini, tauvaga i taʻaloga i luga o le initaneti ma tutusa. Seʻi o tatou taumafai e faʻapipiʻi faʻamaopoopo le fesoʻotaiga i le lotoifale, ma faia ni laasaga faigofie se tolu.

Laasaga 1: Faʻatonu le alatele

Muamua, faʻaopoopo laina eletise i luga o le uila, pe afai e te lei faia muamua. I le avea o se faʻataʻitaʻiga faʻalelei, ave le telefoni TP-Link, i luga o isi masini o le a tutusa le algorithm o taga.

  1. I luga o se komepiuta poʻo se mea komepiuta e fesoʻotaʻi atu i lau telefoni, tatala soʻo se Initaneti. I totonu o le tuatusi lauga, ulufale i le IP o le uila. Ole tele o faʻasalalauga e le masani ai:192.168.0.1poʻo192.168.1.1, o isi faʻapotopotoga e mafai ona fuafua i luga o le faʻataʻitaʻiga ma le gaosiga. Matou te fetaomi atu i le ki Ulufale.
  2. Matou te pasia le faatagaga i le faamalama e tatalaina e ala i le taina i totonu o nofoaga talafeagai le igoa ole igoa ma le upega tafailautusi e maua ai le faʻalapotopotoga o le laina. I totonu ole masini masini, o nei tulaga taua e tutusa:pule. Faʻamaonia le ulufale atu i le kiliki i luga o le ki "Lelei".
  3. I totonu o le 'upega tafaʻilagi o le uila, matou te vave alu atu i le tab "Faʻatonu Autu", o lona uiga, mafai ona maua le avanoa i le faʻalauteleina o le faʻatulagaina o faʻatulagaga.
  4. I le koluma agavale o le faʻasaga matou te maua ma faʻalauteleina le parakalafa "Ala Lelei".
  5. I le suʻega pa'ū, filifili le laina "Faʻasalalauga Lelei". O iina o le a tatou uia laasaga tatau uma e fatu ai se fesoʻotaiga fou.
  6. Muamua lava, matou te faʻaalia le faasalalauga i le leitio e ala i le ticking o le avanoa manaomia. O le taimi lenei o le a tufatufaina atu e le uila le faailoilo Wi-Fi.
  7. Matou te fausia ma tusia se igoa fou (SSID), lea e mafai ai e mea uma o loʻo i totonu o le Wi-Fi faʻapipiʻi nofoaga ona iloa. O le igoa e manaʻomia e ulufale ai i le tusi resitala Latina.
  8. Seti le ituaiga o puipuiga fautuaina. E mafai e oe, ioe, tuu le fesoʻotaʻiga tatala mo le avanoa e aunoa ma se totogi, ae mafai ona iai ni taunuuga le lelei. Sili atu le aloese mai ia i latou.
  9. Ma le mea mulimuli, tatou te tuʻuina atu se upu faʻamaonia e mafai ona maua ai lau fesoʻotaiga ma faʻamaeʻa a tatou manipasi ma se kiliki-kiliki i luga o le ata. "Faasaoina". O le alatele e toe faʻaaogaina i ni mea fou.

Laasaga 2: Fausia o le komipiuta

I le taimi nei, e tatau ona matou fetuunaʻi laina fesoʻotaiga i luga o le komepiuta. I la tatou tulaga, ua faʻapipiʻiina le polokalama o le Windows i luga o le PC; i isi faʻavae o le OS mai Microsoft, o le faasologa o manipisi o le a talitutusa ma eseesega laiti i totonu o le atinaʻe.

  1. PKM faia se kiliki i luga o le ata "Amata" ma i le lisi autu o loʻo faʻaalia tatou te oi "Lisi Pulea".
  2. I le faamalama e tatala, vave alu i le matagaluega "Network ma le Initaneti".
  3. I le isi faasologa, matou te matua fiafia lava i le poloka. "Nofoaga Tutotonu ma Fesootaiga"o fea o tatou agai i ai.
  4. I totonu o le Nofoaga Faʻatonu, o le a tatou manaʻomia le fetuunaiga o faʻasoaga faʻasoa mo le saʻo saʻoga o la tatou 'upega tafaʻilagi.
  5. Muamua, matou te faʻaalia le sailia o fesoʻotaʻiga ma le faʻalautelega faʻapipiʻi i luga o masini fesoʻotaʻiga e ala i le tuiina o pusa talafeagai. O lenei la o le a vaʻaia e le matou komepiuta isi masini i luga o le upega tafailagi ma iloa e latou.
  6. Ia mautinoa ia faatagaina avanoa e faʻasoa ai i tusitala ma faila. O se tulaga taua lea i le fausiaina o se fesoʻotaʻiga i le lotoifale atoa.
  7. E taua tele le faʻaogaina o avanoa lautele i tusi a le lautele ina ia mafai ai e sui o lau kulupu galue ona faʻatino galuega eseese ma faila i faila lautele.
  8. Matou te faʻalauteleina ala o ala o faasalalauga e ala i le kilikiina o laina talafeagai. O ata, musika ma tifaga i luga o lenei komepiuta o le a avanoa mo tagata uma e faaaogaina le fesootaiga i le lumanai.
  9. I totonu o le lisi o masini masini "Faʻamaonia" mo masini e te manaʻomia. Tatou o "Lisi".
  10. Matou te faatulagaina ni avanoa avanoa eseese mo ituaiga eseese o faila, e faavae i luga oa matou manatu e uiga i le le faalauaiteleina. Toto "Lisi".
  11. Tusi le upu faila e manaʻomia e faʻaopoopo ai isi komepiuta i lau kulupu. O le upu faʻamaonia e mafai ona suia pe a manaʻomia. Kuni le faamalama e ala i le kiliki o le ata. "Fai".
  12. Matou te tuʻuina atu faʻamatalaga fautuaina 128-bit pe a faʻafesoʻotaʻi i avanoa lautele.
  13. Mo lou lava fiafiaga, faʻamalo le puipuia o password ma teu le faʻasologa. O le mea moni, o le faagasologa o le fatuina o se fesoʻotaʻiga i le lotoifale ua maeʻa. E tumau pea e faʻaopopo ai se mea itiiti ae taua i la ma ata.

Laasaga 3: Faʻasalaina Faʻasalaga Faʻatasi

Ina ia faamaeaina le faagasologa, e tatau ona tatala vaega patino ma faila i luga o le komipiuta PC mo le faaaogaina o intranet. Sei o tatou vaʻavaʻai faʻatasi i le auala e vave ona vaeluaina ai "directories. Toe fai, ave le komepiuta i le Windows 8 i luga o le laupapa e fai ma faʻataʻitaʻiga.

  1. Kiliki PKM i luga o le ata "Amata" ma tatala le lisi "Saili".
  2. Filifili se disk po o se pusa mo le "faasoaina", kiliki i luga, kiliki i luga o le lisi, agai i le lisi "Meatotino". Mo se faʻataʻitaʻiga, tatala le vaega C atoa i le taimi e tasi ma faʻamaumauga ma faila uma.
  3. I meatotino o le disk, tatou te mulimulitai i le faasologa o fetufaaiga faʻamuamua e ala i le kiliki i luga o le koluma talafeagai.
  4. Faʻamau se ato i totonu o le pusa "Faasoa lenei faila". Faamautu suiga i le ki "Lelei". Ua faia! E mafai ona e faʻaaoga.

Setiina o se nofoaga i le lotoifale i le Windows 10 (1803 ma luga)

Afai o loʻo e faʻaaogaina le fale 1803 o le polokalama o le Windows 10, o le a le aoga le fautuaga i luga ia te oe. O le mea moni o le amataina mai le faʻamaumauga faʻamaonia le galuega "Falemaʻi Faʻatasi" poʻo "Vaega o le aiga" ua aveesea. Ae ui i lea, o le mafai ona faʻafesoʻotaʻi tele masini i le LAN lava e tasi. E faʻapefea ona faia lenei mea, o le a matou faʻamatalaina auiliili i lalo.

Matou te gauai atu i le mea moni o laasaga o loʻo faʻamatalaina i lalo e tatau ona matua faia i luga o PC uma o le a fesoʻotaʻi atu i le 'upega tafaʻilagi.

Laasaga 1: Suia le Fesootaiga

Muamua e te manaʻomia le suia o le ituaiga fesoʻotaiga e faʻafesoʻotaʻi ai i le Initaneti "Malo" i luga "Tagata Tumaoti". Afai ua uma ona setiina lau ituaiga fesoʻotaiga i "Tagata Tumaoti", ona mafai lea ona e lafoaʻia lenei laasaga ma alu i le isi. Ina ia iloa le ituaiga fesootaiga, e tatau ona e faia laasaga faigofie:

  1. Kiliki le ki "Amata". Faʻamau i lalo le lisi o polokalama i lalo. Suʻe le faila "Auaunaga" ma tatala. Ona amata mai lea i le lisi o le numera "Lisi Pulea".
  2. Mo nisi faʻamatalaga lelei o faʻamatalaga, e mafai ona e fesuiai le faʻaali faʻaali mai le "Category" i luga "Ata laiti". E faia lenei mea i le lisi o le faʻaʻasoʻatoa, lea e taʻua i le ki i le tulimanu pito i luga.
  3. I totonu o le lisi o mea aoga ma talosaga e maua "Nofoaga Tutotonu ma Fesootaiga". Tatala.
  4. I le pito i luga, saili le poloka. "Vaʻaia fesoʻotaʻiga faʻaalia". O le a faʻaalia le igoa o lau fesoʻotaʻiga ma lona ituaiga fesoʻotaʻiga.
  5. Afai o le fesoʻotaʻiga o loʻo lisiina "Malo", ona tatau lea ona e tamoe i le polokalama Taumafai kulupu autu "Manumalo + R", ulufale i totonu o le faamalama e tatalasecpol.mscona fai lea o le faamau "Lelei" laʻititi laʻititi.
  6. O se taunuuga, o le a tatalaina se faamalama. "Faiga Faʻavae mo le Puipuiga o le Atunuu. I le itu tauagavale tatala le faila "Faiga Faavae o le Lisi o Lisi o Fesootaiga. O le anotusi o le faʻamaumauga o loʻo i ai i le taumatau. Saili i totonu o laina uma le igoa o loʻo i ai le igoa o lau fesoʻotaiga. I le avea ai o se tulafono, ua taua - "Fesootaiga" poʻo "Network 2". I lalo o lenei kalafi "Faamatalaga" o le a leai. Tatala le faatulagaga o le 'upega tafaʻilagi e ala i le faʻaluaina o le LMB.
  7. O le a tatalaina se faamalama fou lea e te manaʻomia e te alu i le lisi "Nofoaga o Fesootaiga". Suia le nofoaga iinei "Ituaiga nofoaga" i luga "Tagata Patino", ma i le poloka "Faʻatagaga a Tagata Usu" tusi le laina sili ona lata mai. A maeʻa ona lolomiina le faamau "Lelei" ina ia mafai ona suia suiga.

O lenei e mafai ona e tapunia uma matala sei vagana "Nofoaga Tutotonu ma Fesootaiga".

Laasaga 2: Faʻasalaga filifiliga o fetufaaiga

O le isi aitema o le a faatulaga ai filifiliga o fetufaaiga. E faia faigofie lava lenei mea:

  1. I le faamalama "Nofoaga Tutotonu ma Fesootaiga"lea na e muai tuulafoaia, maua le laina ua faailogaina i le screenshot ma kiliki i luga.
  2. I le pito muamua "Faʻasalalau (faʻamatalaga lata mai)" fesuiaʻi laina uma i "Enable".
  3. Ona faalautele lea o le lisi "Fesootaiga uma". Liliu "Fetufaaiga o Foli" (muamua mea), ona faʻasaʻo ai lea o le upu password (mea mulimuli). O isi matāʻupu uma e tuʻuina atu le faʻaletonu. Faamolemole ia maitauina e mafai ona aveese le upu motusia pe afai e te faʻatuatuaina atoatoa ia komepiuta e fesoʻotaʻi atu i le fesoʻotaiga. I se tulaga lautele, o tulaga e tatau ona pei o lenei:
  4. I le faaiuga o mea uma, kiliki "Faasaoina Suiga" i le pito i lalo o le faamalama lava e tasi.

E maeʻa lenei laasaga. Agai i luga.

Laasaga 3: Faʻamalosia Auaunaga

Ina ia aloese mai soʻo se mea sese i le faagasologa o le faʻaaogaina o se 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e aofia ai auaunaga faapitoa. O le ae manaomia mea nei:

  1. I luga o le 'au suʻesuʻe i luga "Taskbar" ulufale i le upu "Auaunaga". Ona tamoe lea o le talosaga i le igoa tutusa mai le lisi o taunuuga.
  2. I le lisi o tautua, saili le tasi e valaʻau "Talosaga Faʻatino Punaoa Faʻamaumauga". Tatala le faamalama o lona faatulagaga e ala i le faaluaina o le kiliki.
  3. I le faamalama e tatala, saili laina "Ala amata". Suia lona tau ma "Tusi" i luga "Aunoa". A maeʻa ona lolomiina le faamau "Lelei".
  4. O gaioiga tutusa e manaʻomia ona faia i le tautua. "Tagata sailiili e sailia le 'auʻaunaga".

A maeʻa ona faʻaaogaina ia sauniga, e tumau pea ona maua ai le avanoa i faʻamaumauga talafeagai.

Laasaga 4: Faʻasalalau avanoa i Failautusi ma Faʻamaumauga

Mo faʻamatalaga patino e faʻaalia i luga o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e tatalaina avanoa i ai. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga le fautuaga mai le vaega muamua o le tusiga (Laasaga 3: Faʻasalaina Faʻasalaga Faʻatasi). I le isi itu, e mafai ona e alu i le isi auala.

  1. Kiliki i le faila / faila RMB. I le isi itu, i le lisi autu, filifili le laina "Faʻatonu le avanoa i". I le vaitusi lata ane o le ai ai se submenu e tatau ona e tatalaina ai le aitema "Tagata Taitoatasi".
  2. Mai le lisi o loʻo faʻapau i le pito i luga o le faamalama, filifili le tau "Uma". Ona kiliki lea o le faamau "Faaopoopo". O le kulupu faʻapitoa filifilia o le a faʻaalia i lalo. I le faʻafeagai o le a e vaʻai i se tulaga faʻatagaina. E mafai ona filifili "Faitautusi" (pe afai e te manaʻo ia faila lau faila) pe "Faitau ma tusi" (pe afai e te manaʻo e faʻatagaina isi tagata faʻaaoga e faʻasaʻo ma faitau faila). A maeʻa, kiliki Fetufaai e tatala avanoa.
  3. A maeʻa ni nai sekone, o le ae vaʻai i le tuatusi tuatusi o le pusa ua uma ona faaopoopo. E mafai ona e kopiina ma kiliki i le pusa o le tuatusi "Saili".

I le auala, o loʻo i ai se faʻatonuga e mafai ai e oe ona matamata i se lisi o faila uma ma faila lea na e tatalaina muamua le avanoa:

  1. Tatala i luga Explorer ma faʻapipiʻi i le pusa o le tuatusi localhost.
  2. O pepa ma faʻamaumauga o loʻo teuina i totonu o le pusa. "Tagata faaaoga".
  3. Tatala ma alu i le galuega. E mafai ona e teuina faila talafeagai i lona aʻa ina ia avanoa mo le faʻaaogaina e isi tagata faʻaoga.
  4. Laasaga 5: Sui Igoa o le komepiuta ma le Workinggroup

    O mea faigaluega i le lotoifale o loʻo i ai lona lava igoa ma faʻaalia i totonu o le faamalama talafeagai. E le gata i lea, o loʻo i ai se vaega galue, lea ei ai lona lava igoa. E mafai ona e suia lenei faʻamatalaga e te faʻaaogaina se faʻavae faapitoa.

    1. Faalautele "Amata"maua iina se mea "Faiga" ma tamoe.
    2. I le itu tauagavale, saili "Faʻalautele faatulagaga o le faatulagaga".
    3. Kiliki le lisi "Igoa o le Initaneti" ma kiliki le vali "Suiga".
    4. I le fanua "Igoa o le Initaneti" ma "Vaega Galulue" Ulufale i igoa e manaʻomia, ona faʻaoga lea o suiga.

    Ua maeʻa ai lenei faiga o le faʻapipiʻiina o lau upega tafaʻilagi i le Windows 10.

    Faaiuga

    O le mea lea, talu ai ua matou faʻatulagaina o le fatuina ma le faʻatautaia o se fesoʻotaiga i le lotoifale, e manaʻomia lou faʻaalu o lou taimi ma taumafaiga, ae o le taunuuga o le faigofie ma le faʻamafanafanaga e faʻamaonia atoatoa lenei mea. Ma aua nei galo e siakiina le poloka o le telefoni ma le antivirus i luga o lau komepiuta ina ia latou le faalavelave i le saʻo ma le atoatoa o le galuega a le 'upega tafaʻilagi.

    Tagai foi:
    Faʻasalalau avanoa i faila o faila i le Windows 10
    Faʻasaʻo le mea sese "E lei maua le ala fesoʻotai" ma le codex 0x80070035 i le Windows 10