Matou te liliu le komepiuta i luga o le Windows 10 i totonu o se faʻaumau

E le mafai e le Windows 10 operating system ona faʻatagaina le tele o tagata e faʻafesoʻotaʻi tasi i le komepiuta, ae i le lalolagi faʻaonaponei, o loʻo iai pea se manaʻoga e tele ina tele. E le gata i lea, o lenei galuega e faʻaaogaina e le gata mo galuega faʻapitoa, ae mo faamoemoega a le tagata lava ia. I totonu o lenei tusiga, o le ae iloa ai pe faʻapefea ona faʻapipiʻi ma faʻaaoga se faʻaumau autu i le Windows 10.

Faʻasalalauga Taʻitaʻitū Taʻitaʻifono Windows 10

E tusa lava po o le a le faigata, i le taimi muamua na tilotilo ai, o le galuega o loo taʻua i le autu o le tusiga e foliga mai, o le mea moni, o mea uma e faigofie lava. O mea uma e manaʻomia mai ia te oe o le mulimuli i faatonuga. Faamolemole ia matau o le auala fesoʻotai e talitutusa ma lena i uluai lomiga o le OS.

Faitau atili: Fausia o se 'auʻaunaga tuʻufaʻatasiga i le Windows 7

Laasaga 1: Faʻatino polokalama faʻapitoa

E pei ona matou taʻua muamua, o faatulagaga masani a le Windows 10 e le faatagaina ai le tele o tagata faaaoga e faʻaaoga le polokalama i le taimi lava e tasi. A e taumafai i lenei fesoʻotaʻiga, o le ae vaʻai i le ata o loʻo i lalo:

Mo le faaleleia o lenei, e tatau ona e faia suiga i le OS OS. O le mea e lelei ai, mo lenei mea ei ai se polokalama faʻapitoa e mafai ona faia mea uma mo oe. Ia vave lapatai atu o faila, lea o le a talanoaina atili, ia fetuunai faamatalaga o le polokalama. I lenei tulaga, i nisi tulaga ua latou iloa e matautia mo Windows lava ia, o lea e te le faaaogaina pe leai foi. O faʻamatalaga uma sa faʻataʻitaʻiina na faʻataʻitaʻiina e le tagata lava ia. O lea ia tatou amata, muamua fai mea nei:

  1. Mulimuli i lenei sootaga, ona kiliki lea o le laina o loʻo faʻaalia i le ata o loʻo i lalo.
  2. O le iʻuga, o le a amata e le 'upega tafaʻilagi ona sii mai faʻatasi ma polokalame faʻapitoa i le komipiuta. I le faaiuga o le download, aveese uma ona anotusi i soo se nofoaga talafeagai ma maua i totonu o faila na mauaina o le tasi lea ua valaauina "faʻaopoopo". Faʻamasino e avea ma pule. Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga ma le ki o le kuki saʻo ma filifili se laina ma le igoa e tasi mai le lisi autu.
  3. E pei ona tatou taʻua muamua, o le a le mafai e le tagata faʻalauiloa ona faʻalauiloa le faila, e pei o le fale "Puipui o le Windows". Na o lona lapataia oe e uiga i ai. Ina ia faaauau, kiliki "Tamoe".
  4. Afai e iai lau faʻatautaia o faʻamatalaga, e mafai ona faʻamalosia oe e faʻalauiloa le talosaga. "Poloaiga Poloaiga". O totonu o le polokalama o le a faia ai le masini faʻapipiʻi. Kiliki i le faamalama e aliali mai. "Ioe".
  5. Ma le isi, o le a faʻaalia se faamalama "Poloaiga Poloaiga" ma le faʻapipiʻi faʻapipiʻiina o modula o le a amata. Na o oe e tatau ona faʻatali seʻi vagana ua talosagaina oe e taomi soʻo se ki, lea e tatau ona e faia. O lenei mea o le a otometi lava ona tapunia le faamalama o le faʻatulagaga
  6. E na o le siakiina o suiga uma. Ina ia faia lenei mea, i le lisi o faila na aumaia, saili "RDPConf" ma tamoe.
  7. O le mea e sili ona lelei, o mataʻitusi uma matou te maitauina i le ata sikola mulimuli e tatau ona lanumeamata. O lona uiga ua uma ona faia saʻo suiga uma ma ua saunia le polokalama mo le fesoʻotaʻi atu i le tele o tagata faʻaoga.
  8. E maeʻa lenei laasaga i le faʻatulagaina o le 'auʻaunaga tuʻufaʻatasia. Matou te faʻamoemoe e leai sau faʻafitauli. Agai i luga.

Laasaga 2: Suiga Tuatusi Faʻamatalaga ma Tautuga OS

Ole taimi nei e tatau ona e faʻaopopo faʻamatalaga faʻasologa e mafai ai e isi tagata faʻaoga ona faʻafesoʻotaʻi i le komipiuta manaʻomia. E le gata i lea, o le a tatou faia ni faʻalogoga o le tino. O le lisi o taga o le a faapenei:

  1. Faasolo faatasi ia ki i luga o le komepiuta "Windows" ma "Ou". O lenei gaioioiga e faʻaaogaina ai le Windows 10 faavae faʻamau.
  2. Alu i le vaega "Faamatalaga".
  3. I le itu tauagavale (agavale), alu i le vaega "Aiga ma isi tagata faaaoga". Kiliki le ki "Faaopopo le tagata mo lenei komepiuta" laitiiti i le taumatau.
  4. O se faamalama o le a aliali mai ma le avanoa i le Initaneti. O le ulufale atu i se mea i se laina se tasi e le aoga. Naʻo le kiliki i le faʻamatalaga "E leai sau faʻamatalaga e ulufale ai i lenei tagata".
  5. O le mea e sosoo ai e tatau ona e kiliki i le laina "Faʻaopoopo se tagata e aunoa ma se faʻamatalaga a Microsoft".
  6. O lea ia e ulufale i le igoa o le tala fou fou ma le ki i ai. Manatua e tatau ona tusia le upufaʻaiva e aunoa ma le toilalo. A leai, i le lumanaʻi e ono i ai faafitauli i le mamao mamao i le komepiuta. E manaʻomia foʻi ona faʻatumu uma isi faʻalapotopotoga. Ae o le manaʻoga lenei o le faiga lava ia. A maeʻa, kiliki "Lisi".
  7. A maeʻa ni nai sekone, o le a faia se tala fou fou. Afai e lelei mea uma, o le ae iloa i totonu o le lisi.
  8. Matou te liliu nei i le suiga o laina o le faiga faʻaoga. Mo le faia o lenei mea, i luga o le komepiuta i luga o le ata "O lenei komepiuta" kiliki-saʻo. Filifili le filifiliga mai le lisi autu. "Meatotino".
  9. I le isi lafu e tatala, kiliki i le laina o loʻo i lalo.
  10. Alu i le vaega "Access Access". I lalo ifo o le a e vaʻavaʻai i mea e tatau ona suia. Siaki le pusa "Talia Fesoʻotaiga Fesoasoani Mamao i lenei Komipiuta"ma faʻaalia foi le filifiliga "Faʻatagaina fesoʻotaʻiga mamao i lenei komepiuta". A maeʻa, kiliki "Filifili tagata faʻaoga".
  11. I le faamalama fou, filifili le galuega "Faaopoopo".
  12. Ona e manaʻomia lea e resitala le igoa o le tagata e faʻaaoga, lea o le a tatala avanoa mamao i le polokalama. E tatau ona faia lenei mea i le pito sili ona maualalo. A maeʻa ona e ulufale i le igoa faʻailoga, kiliki le ki. "Siaki Igoa"lea ei ai i le taumatau.
  13. O se taunuuga, o le ae iloa o le igoa o le a suia. O lona uiga na pasia le suʻega ma sa maua i le lisi o faʻamatalaga. Ina ia faamaea le taotoga, kiliki "Lelei".
  14. Faaaoga lau suiga i matala uma. Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga "Lelei" poʻo "Faaaoga". E itiiti lava mea e totoe.

Laasaga 3: Fesootai i se komepiuta mamao

O le fesoʻotaʻiga i le malae o le a maua e ala i le Initaneti. O lona uiga e tatau ona tatou muai iloa le tuatusi o le polokalama lea e faʻafesoʻotaʻi ai e tagata faʻaoga. E le faigata lenei mea:

  1. Toe maua "Filifiliga" Windows 10 e faʻaaoga ai ki "Windows + I" pe o le lisi "Amata". I le faatulagaga o le faatulagaga, alu i le vaega "Network ma le Initaneti".
  2. I le itu taumatau o le faamalama e tatala, o le a e vaʻai i le laina "Suiga meatotino o fesootaiga". Kiliki i luga.
  3. O le isi itulau o le a faʻaalia ai faʻamatalaga fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga uma. Alu i lalo seia e vaʻavaʻai i meatotino o le fesoʻotaiga. Manatua le fuainumera o loʻo tu i tafatafa o le laina ua faailogaina i le screenshot:
  4. Na matou maua uma faʻamatalaga talafeagai. E totoe na o le faʻafesoʻotaʻi i le mea na faia. O isi gaioiga e manaʻomia ona faʻatinoina i luga o le komipiuta e faʻaogaina ai le fesoʻotaʻiga. Ina ia faia lenei mea, kiliki le ki "Amata". I totonu o le lisi o tusi talosaga, saili le faila "Tagavai-Windows" ma tatala. O le lisi o mea o le a "Fesoʻotaiga Mamao Mamao Mamao", ma e manaʻomia le tamoe.
  5. Ma i le isi faʻamalama, ulufale i le IP tuatusi na e aoaoina muamua. I le faaiuga, kiliki "Fesoʻotaʻi".
  6. E pei o le taʻaloga masani i le Windows 10, e tatau ona e ulufale i se igoa faʻapitoa, faʻapea foʻi ma se faʻamatalaga o tala. Manatua i lenei laasaga e tatau ona e ulufale i le igoa o le talaaga na e tuuina atu i ai le faʻatagaga mo fesoʻotaʻiga mamao muamua.
  7. I nisi tulaga, e mafai ona e vaʻai i se faʻamatalaga e faʻapea e le mafai e le polokalama ona faʻamaonia le moni o le tusi faamaonia o le komepiuta mamao. Afai e tupu lenei mea, kiliki "Ioe". E moni, e tatau ona faia lenei mea pe afai e te mautinoa i le komepiuta o loʻo e fesoʻotaʻi ai.
  8. Na o le mea lava e faʻatali seia oʻo i le faʻaaogaina o seevae faʻaoga mamao. A e faʻafesoʻotaʻi muamua i le 'auʻaunaga tuʻufaʻatasia, o le a e vaʻavaʻai i se faatulagaga masani o filifiliga e mafai ona e suia pe'ā e manaʻo ai.
  9. I le mea mulimuli, e tatau ona manuia le fesoʻotaʻiga, ma o le ae vaʻaia se ata o luga o le laulau i luga o le lau. I a tatou faʻataʻitaʻiga, e pei o lenei:

O le mea lenei matou te mananao e taʻu atu ia te oe e uiga i lenei autu. O le faia o laasaga o loʻo i luga, e faigofie ona e faʻafesoʻotaʻi i lau komepiuta poʻo lau komepiuta mai toetoe lava o masini. Afai e te maua mulimuli ane ni faʻafitauli po o ni fesili, matou te fautua atu ia e faitauina le mea ese i luga o la matou upega tafaʻilagi:

Faitau atili: Matou te foia le faafitauli ma le le mafai ona faʻafesoʻotaʻi i se PC mamao