E le galue le Initaneti i luga o se komepiuta e ala i le uaea poʻo le auala foi e ala i se uila

I lenei tusi lesona, laasaga i le laasaga mea e fai pe afai e le galue le Initaneti i luga o se komepiuta ma le Windows 10, 8 ma le Windows 7 i ni ata eseese: o le Initaneti ua mou ese ma taofia le fesootai mo le leai o se mafuaaga i luga o le cable cable provider, ua taofia le galue i le masini komepiuta po o nisi polokalame, e galue i luga o le tuai, ae le galue i le komepiuta fou i isi tulaga.

Faʻaaliga: O laʻu mea na tupu e taʻu mai ai e tusa ma le 5 pasene o mataupu (ma e le o se mea itiiti lava) le mafuaaga na faʻafuaseʻi ai ona le toe faʻaaogaina le Initaneti. O le lisi o fesoʻotaʻiga e faʻamaonia ai e le fesoʻotaʻi lelei le LAN cable: siaki ma toe fesoʻotaʻi (e tusa lava pe i ai foliga e leai ni faʻafitauli) o le uaea mai le fesoʻotaʻi fesoʻotaiga o le komepiuta a le komepiuta ma le LAN fesoʻotaʻiga i luga o le uila pe afai e fesoʻotaʻi atu i ai.

O le Initaneti e le gata i le masini

O le a ou amata i se tasi o mataupu e sili ona masani ai: e le o galue le Initaneti i le masini, ae o Skype ma isi avefeau vave o loo faaauau pea ona fesootai i le Initaneti, o se tagata gaogao, e mafai e Windows ona siaki ni suiga.

E masani lava, i se tulaga faʻapea, o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga i le nofoaga o faʻasalalauga e faʻamaonia ai o loʻo i ai le Initaneti, e ui o le mea moni e le o le tulaga lea.

O mafuaaga i lenei mataupu atonu o ni polokalama e le manaomia i luga o le komipiuta, suia fesootaiga o fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga, faafitauli i faʻamaumauga DNS, o nisi taimi e le saʻo le tapeina o le antivirus poʻo le faʻafouina o Windows ("faʻafouina tele" i faʻamatalaga i le Windows 10) faʻatasi ai ma le antivirus.

Sa ou mafaufau lelei i lenei tulaga i totonu o se isi tusi: O nofoaga e le tatalaina, ae o Skype galuega, o loo faamatalaina auiliili auala e faaleleia ai le faafitauli.

Iloiloina o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaiga i le lotoifale (Ethernet)

Afai o le filifiliga muamua e le fetaui ma lou tulaga, ou te fautuaina le faia o laasaga nei e siaki ai lau fesoʻotaiga Ipuite:

  1. Alu i le lisi o fesoʻotaʻiga Windows, mo lenei mea e mafai ona e taomi ai le Win + R i luga o le piano, ulufale ncpa.cpl ma lolomi Ulufale.
  2. Afai o le tulaga fesoʻotaʻiga o le "Faʻafitauli" (faʻaaogaina le gutu), kiliki-i luga ma filifili "Fesoʻotaʻi."
  3. Afai o le sootaga o le "Unidentified Network", tagai i faatonuga "Unidentified Windows 7 Network" ma le "Unitsified Windows 10 Network".
  4. Afai e te vaʻaia se feau e le fesoʻotaʻi le telefoni fesoʻotai, e mafai ona le fesoʻotaʻi pe fesoʻotaʻi le lelei i le kiliva fesoʻotaʻiga poʻo le telefoni. E mafai foi ona avea ma se faʻafitauli i le vaega a le tagata e tuʻuina atu (pe a fai e le faʻaogaina le uila) pe leai foi se faila.
  5. Afai e leai se fesootaiga Ethernet i totonu o le lisi (Lotoifale o le Lotoifale), o le ae maua le vaega i luga o le faʻapipiʻiina o avetaʻavale fesoʻotaʻiga mo le keli kesi mulimuli ane i le tusi lesona.
  6. Afai o le fesoʻotaʻiga o le "masani" ma o le igoa o fesoʻotaiga e faʻaalia (Network 1, 2, ma isi poʻo le igoa o fesoʻotaiga ua faʻamaonia i luga o le alalaupapa), ae o le Initaneti e le galue, taumafai i laasaga o loʻo faʻamatalaina i lalo.

Seʻi tatou taofi i le aso 6 - o se fesoʻotaʻiga fesoʻotaiga i le lotoifale e faʻamaonia ai o mea uma e masani (liliu i luga, o loʻo i ai se igoa fesoʻotaiga), ae leai se Initaneti (atonu e mafai ona tuʻuina atu le savali "E leai se Initaneti" ma se faailoga samasama e sosoo ma le faʻaoga fesoʻotaʻiga i le nofoaga faʻasalalau) .

Faʻafesoʻotai fesoʻotaiga i le lotoifale o loʻo galue, ae leai se Initaneti (leai se avanoa i le Initaneti)

I se tulaga e galue ai le uaea, ae leai se Initaneti, e tele mafuaaga masani o le faafitauli e mafai:

  1. Afai e te faʻafesoʻotaʻi i se alalaupapa: o loʻo i ai se mea sese i le uaea i le WAN (Internet) i luga o le uila. Siaki uma sootaga faʻaeaea.
  2. E le gata i lea, mo le tulaga na i ai le alalaupapa: ua leiloloa le faʻaogaina o fesoʻotaiga i luga o le Initaneti, siaki (silasila Faʻatonuina le alatele). E tusa lava pe saʻo ia faatulagaga, siaki le tulaga o le fesoʻotaʻiga i le 'upega tafaʻilagi o le uila (pe afai e le o galue, ona o nisi mafuaaga e le mafai ai ona fausia se fesoʻotaʻiga, masalo ona o le 3rd point).
  3. Le maua le avanoa i luga o le Initaneti e lē e tuʻuina atu - e le masani ona tupu, ae e tupu. I lenei tulaga, o le a le maua le Initaneti i luga o isi masini e ala i le fesoʻotaʻiga tutusa (siaki pe a iai se avanoa), e masani lava o le faafitauli e faʻamautu i le aso.
  4. Faʻafitauli i faʻafesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga (faʻamatalaga DNS, faʻataʻitaʻiga o faʻamaumau, seti TCP / IP). O faʻamatalaga mo lenei mataupu o loʻo faʻamatalaina i le tusiga ua taua i luga. E le tatalaina ni nofoaga ma i se isi mea e ese ai E le galue le Initaneti i le Windows 10.

Mo le mea lona 4 o na taga e mafai ona e taumafai muamua:

  1. Alu i le lisi o fesoʻotaʻiga, kiliki-saʻo i luga o le Initaneti - "Faʻafanua". I le lisi o faʻamaumauga, filifili "IP version 4", kiliki "Āiga". Faʻamau "Faʻaaoga ia tuatusi o loʻo i lalo o faʻamaumauga a DNS" ma faʻamaonia le 8.8.8.8 ma le 8.8.4.4 i le faasologa (ma afai, ua uma ona faia ni tuatusi, o le mea lea, taumafai e sue le tuatusi le tuatusi DNS.) A maeʻa, e manaʻomia le faʻamamaina o le cache DNS.
  2. Alu i le laupapa faʻalogo (i le pito i luga i le taumatau, i le "View", kiliki "Ata") - "Mea e teu ai mea". I luga o le "Connections," kiliki "Setete Network". Faʻamalo uma faailoga pe afai e setiina le tasi. Pe, afai e leai se tasi e seti, taumafai e sui le "Faʻamatalaga aunoa o faʻasologa".

Afai e le fesoasoani nei metotia e lua, taumafai ni metotia sili atu ona lelei e foia ai le faafitauli mai faatonuga eseese ua tuuina atu i luga i le parakalafa 4.

Faʻaaliga: afai na o le faʻaeʻeina o le telefoni, faʻafesoʻotaʻi i le uaea i le komepiuta ma e leai se Initaneti i luga o le komipiuta, ona oʻo lea i se tulaga maualuga e te le i faʻasoaina lau alalaupapa. A maeʻa loa lenei, e tatau ona faʻaalia le Initaneti.

Kopeti kesi komepiuta ma le faʻaaoga LAN i le BIOS

Afai o le faafitauli i le Initaneti na aliali mai pe a uma ona toe faʻaofiina le Windows 10, 8 poʻo le Windows 7, ma pe a leai se sootaga i le lotoifale i le lisi o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga, o le faafitauli e mafua mai i le mea moni e le o faʻatulagaina avetaʻavale kiliva talafeagai. E sili atu ona seasea - o le mea moni o le eletise Ethernet ua le atoatoa i le BIOS (UEFI) o le komepiuta.

I lenei tulaga, mulimuli i laasaga nei:

  1. Alu i le Pule o le Windows, e fai lenei, kiliki i le ki Win + R, ulufale devmgmt.msc ma lolomi Ulufale.
  2. I le pule o masini i le lisi o le "View" liliu i le faʻaalia o masini natia.
  3. Siaki pe i ai se kata o fesoʻotaʻiga i le lisi o le "Network adapters" ma afai oi ai ni masini e le o iloa i totonu o le lisi (pe a leai, o le kiliva fesoʻotaʻiga e mafai ona le atoatoa i le BIOS).
  4. Alu i le 'upega tafaʻilagi aloaia a le gaosiga o le motherboard o le komepiuta (silasila i le auala e iloa ai po o le a le motherboard o loʻo i luga o le komepiuta) poʻo, pe a fai o se komepiuta "lauiloa," ona ave lea o le avetaavale mo le keli kesi i le vaega "Lagolago". E masani lava ei ai lona igoa e aofia ai le LAN, Ethernet, Network. O le auala pito sili ona faigofie e maua ai le saite ma le itulau e manaomia ai o le ulufale lea i se sailiga sailiiliga e aofia ai le PC po o le model motherboard ma le upu "lagolago", masani lava le uluaʻi taunuuga ma o le itulau aloaia.
  5. Faʻamau le avetaʻavale ma siaki pe a faigaluega le Initaneti.

Atonu o le a aoga i lenei tulaga: E faʻapipiʻi se avetaavale masini faʻamatalaga (pe a iai ni masini le iloa i le lisi o le pule o galuega).

Faʻamaumauga o Fesootaiga i le BIOS (UEFI)

O nisi taimi atonu e le atoatoa le faʻafesoʻotaʻi i le BIOS. I lenei tulaga, o le a mautinoa lava e te le vaʻavaʻai i kiliva fesoʻotaʻiga i le masini masini, ma o fesoʻotaʻiga i le lotoifale e le o iai i le lisi o fesoʻotaʻiga.

O tafaʻatasi o le kiliva fesoʻotaʻiga o le komepiuta o le komepiuta e mafai ona tuʻuina i vaega eseese o le BIOS, o le galuega o le sailia lea ma mafai (seti value to Enabled). Lenei e mafai ona fesoasoani: Faʻafefea ona ulufale i le BIOS / UEFI i le Windows 10 (talafeagai mo isi faiga).

Vaega masani o le BIOS, pe o fea mea e mafai ona:

  • Avanoa - Meafaigaluega
  • Faʻasalalauga faʻapitoa
  • Faʻatonuina masini i luga o le laupapa

Afai e le atoatoa le faʻaogaina i se tasi o nei vaega poʻo ni vaega talitutusa o le LAN (e mafai ona taʻua o Ethernet, NIC), taumafai e toe sui, teuina le faatulagaga ma toe amataina le komepiuta.

Faamatalaga faaopoopo

Afai i le taimi nei, e le mafai ona e iloa pe aisea e le aoga ai le Initaneti, e le gata i lea e maua ai le tupe, e ono aoga le faʻamatalaga nei:

  • I totonu o Windows, i totonu o le Potu Faʻatonu - Faʻasalalau o loʻo i ai se meafaigaluega e faʻapipiʻi ai faafitauli i le fesoʻotaʻi i le Initaneti. Afai e le saʻo le tulaga, ae o le a tuʻuina mai se faʻamatalaga o le faafitauli, taumafai e suʻe le Initaneti mo le faʻamatalaga o le faafitauli. E tasi le mataupu masani: O le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga e leai ni faʻauiga IP.
  • Afai e iai lau Windows 10, tagaʻi i mea nei e lua, atonu o le a galue: E le galue le Initaneti i le Windows 10, Faʻafefea ona toe faʻafesoʻutuʻu laina o fesoʻotaiga o le Windows 10.
  • Afai ei ai lau komepiuta fou poʻo lau motherboard, ma o le mea e tuʻuina atu e faʻasaina le Initaneti e ala i le tuatusi MAC, e tatau ona e faʻamatalaina le tuatusi fou a le MAC.

Ou te faʻamoemoe o se tasi o fofo i le faafitauli o le Initaneti i luga o le komipiuta e ala i le cable na sau mo lau mataupu. Afai e leai - faamatala le tulaga i le faʻamatalaga, o le a ou taumafai e fesoasoani.