E faʻafefea ona faʻagata polokalama i le amataga o Windows ma pe aisea e manaʻomia ai i nisi taimi

Ua uma ona ou tusia se tusiga i luga o le Amataina i le Windows 7, o le taimi lenei ou te tuuina atu ai se tala e faapitoa lava i le amataina e uiga i auala e faaleaogaina ai polokalame o loo i luga o le taavale, o polokalama tonu, ma talanoa foi pe aisea e tatau ai ona faia lenei mea i taimi uma.

O le tele o nei polokalame e faatino ai nisi o galuega aoga, ae o le tele o isi na o le Windows e umi atu, ma o le komepiuta, faʻafetai atu ia i latou, o loʻo faʻagesegese.

Faʻafou 2015: nisi faʻamatalaga auiliili - Amata i le Windows 8.1

Aisea e tatau ai ona ou aveese polokalame mai le taʻavale

A e liliuina le komepiuta ma faʻapipiʻi i totonu o Windows, o le laulau ma auala uma e manaʻomia mo le faʻaogaina o le masini faʻaogaina e otometi lava ona utaina. E le gata i lea, e ave e Windows polokalama e faʻatautaia ai le pule faataga. E mafai ona avea ma polokalama mo fesoʻotaʻiga, e pei o Skype, mo le siiina o faila mai le Initaneti ma isi. E masani lava i luga o soʻo se komipiuta o le ae maua ai nisi numera o ia polokalama. O faʻataʻitaʻiga o nisi oi latou o loʻo faʻaalia i le faʻasalalauga Windows i le uati (pe o loʻo natia ma vaʻai i le lisi, kiliki i le arrow arrow i le nofoaga e tasi).

Polokalame taʻitasi i le taʻavale e faʻaleleia ai le taimi o le taimi e faʻaaogaina ai, o lona uiga le tele o le taimi e te manaʻomia e amata ai. O le tele o polokalama faʻapea ma le sili atu ona faigata latou te maua mo punaoa, o le sili atu ona taua o le taimi o le a faʻaaluina. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te leʻi faʻaopoopoina se mea ma na o le faʻatau mai o se komepiuta, o le tele o taimi e le manaʻomia ai polokalama faʻapipiʻi e le gaosi oloa e mafai ona faʻaopopo le taimi e sii ai i le minute pe sili atu foi.

I le faaopoopo atu i le aafia o le saoasaoa o le taʻavale komepiuta, o lenei masini komepiuta e faʻaaogaina ai meafaigaluega a le komepiuta - aemaise lava le RAM, lea e ono aʻafia ai le faatinoga o le polokalama.

Aiseā e momoʻe ai polokalama?

Ole tele o polokalama faʻapipiʻi e faʻapipiʻiina i latou lava i le faʻatulaʻiina ma o galuega sili ona masani ai lea e tupu ai mea nei:

  • Tumau i le paʻi - e faʻaoga lenei i Skype, ICQ ma isi avefeʻau tali tutusa
  • Faʻafeiloaʻi ma faʻapipiʻi faila - tagata faʻatau, ma isi.
  • Ina ia faatumauina le faʻatinoga o soʻo se auaunaga - mo se faʻataʻitaʻiga, DropBox, SkyDrive, poʻo le Google Drive, latou te amataina aunoa, aua e tatau ona latou taufetuli e tausia mea o loʻo i totonu o le lotoifale ma le malulu i le galulue faʻatasi.
  • Mo le puleaina o masini - polokalame mo le vave faʻafetaui o le siakiina o le siakiina ma le faatulagaina o meatotino o se kata vitio, faatuina o se lomitusi poo, mo se faataitaiga, galuega papuni i luga o se komepiuta

O le mea lea, o nisi oi latou e ono manaʻomia oe i le amataga o Windows. Ma o nisi e foliga mai e leai. O le mea moni e foliga mai e te le manaʻomia, matou te toe talanoa.

Faʻafefea ona aveese polokalama le talafeagai mai le amataga

E tusa ai ma polokalame faʻapitoa, o le faʻalauiloaina aunoa ma le faʻaalia o le polokalame, e pei o Skype, uTorrent, Steam ma le tele o isi.

Peitai, i se isi vaega taua o lenei mea e le mafai. Ae ui i lea, e mafai ona e aveesea polokalama mai le taʻavale i isi auala.

Faʻasalaga faʻatagaga ma Msconfig i le Windows 7

Ina ia aveese polokalama mai le amataga i le Windows 7, ia lolomi le ki o Win + R i luga o le komepiuta, ona fai lea i le "Run" msconfigexe ma kiliki OK.

E leai se mea i laʻu uta, ae ou te manatu o le ae maua

I le faamalama e tatala, alu i le "Laina". O iinei e mafai ai ona e iloa po o fea polokalama e amataina aunoa lava pe a amata le komepiuta, faʻapea foi ma le aveeseina o mea le talafeagai.

Faʻaaoga le Windows 8 Task Manager e aveese polokalama mai le amataga

I le Windows 8, e mafai ona e maua le lisi o polokalama amata i luga o le faʻamau talafeagai i le pule o galuega. Ina ia mafai ona e alu i le pule o le galuega, kiliki Ctrl + Alt Del ma filifili le mea e manaʻo i le lisi. E mafai foi ona e kiliki Win + X i luga o le Windows 8 papapa ma amata le pule o galuega mai le lisi o loʻo faʻaaogaina i nei ki.

O le alu i le "Amataina" tab ma le filifilia o se polokalama, e mafai ona e vaai i lona tulaga i le pule faataga (Enabled or Disabled) ma sui i le faaaogaina o le faamau ile pito i lalo, pe ala i le kiliki i luga o le kio.

O a polokalama e mafai ona aveesea?

Muamua, aveese polokalama e te le manaʻomia ma e te le faʻaaogaina i taimi uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia e le toʻatele o tagata se tagata e faʻafeiloaʻi faifai pea: pe ae manaʻo e sii se mea, o le a amataina lava ma e le manaʻomia ona e tausia i taimi uma pe afai e te le tufatufa atu soʻo se faila sili ma taua. E tutusa lava mo Skype - pe afai e te le manaʻomia i taimi uma ma e na o le faʻaaogaina e valaau ai lou tinamatua i le US i lea taimi i le vaiaso, e sili atu le taufetuli i le vaiaso. E tutusa foʻi ma isi polokalama.

E le gata i lea, i le 90% o mataupu, e te le manaomia le taʻavale aunoa o polokalama o masini lomitusi, scanners, kamera ma isi - o nei mea uma o le a faʻaauau pea ona galue e aunoa ma le amataina, ma o le tele o mafaufauga o le a faʻasaʻoloto ai le mafaufau.

Afai e te le iloa le polokalama, saili i le Initaneti mo faʻamatalaga pe o le a le mea e faʻamoemoeina i le tele o nofoaga i le telefoni poʻo lenei igoa. I le Windows 8, i le Task Manager, e mafai ona e kiliki-i luga o le igoa ma filifili "Suʻe le Initaneti" i le lisi autu ina ia vave maua ai lona faamoemoega.

Ou te manatu o lena mo se tagata faʻapitoa e faʻaaogaina lenei faʻamatalaga o le a lava. O le isi faʻamatalaga - o na polokalama e te le faʻaogaina e sili atu ona aveese mai le komepiuta, e le na o le amataga. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga le "Polokalama ma Faʻaputuga" mea i totonu o le Faʻasalalauga Pulea Windows.