O le a le mea o le a tupu i Telegram i Rusia?

E toʻatele tagata o loʻo mulimuli i le taumafaiga e poloka le avefeau Telegram i Rusia. O lenei taamilosaga fou o mea na tutupu e le o le muamua, ae sili atu le ogaoga nai lo isi.

O le anotusi

  • O tala lata mai e uiga i le sootaga Telegram ma le FSB
  • Na amata uma, o le tala atoa
  • Vaʻaiga o atinaʻe i le tele o ala o faasalalauga
  • Nai lo le poloka poloka o le TG ua le mautonu
  • O le a le mea e sui pe afai e poloka?

O tala lata mai e uiga i le sootaga Telegram ma le FSB

O le aso 23 o Mati, na faʻatautaia aloaia ai e le sui o le faamasinoga, Yulia Bocharova ia TASS le teena e talia se faʻasalaga tuʻufaʻatasi a tagata e tetee i le FSB e uiga i le le tusa ai ma manaoga o le faʻauluina o tagi na lafoina i le aso 13 o Mati, ona o tagi na faitioina e le solia ai aia tatau ma saolotoga a le au tagi.

I le isi itu, o le loia a le au talosaga, o Sarkis Darbinyan, e faamoemoe e talosagaina lenei faaiuga i totonu o le lua vaiaso.

Na amata uma, o le tala atoa

O le faʻaaogaina o le telefoni o le a faʻatinoina seia oʻo ina manuia

Na amata uma lava sina mea itiiti i le tausaga talu ai. I le aso 23 o Iuni, 2017, na tusia ai e Alexander Zharov, le ulu o Roskomnadzor, se tusi tatala i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a lenei faalapotopotoga. I totonu, ua molia ai e Zharov Telegram o le soliga o manaoga o le tulafono i luga o le aufaʻatasia o le faʻasoaina o faʻamatalaga. Na ia talosagaina e tuʻuina atu faʻamatalaga uma e manaʻomia e le tulafono ia Roskomnadzor ma faʻamataʻu e taofia i latou i le tulaga o le toilalo.

Ia Oketopa o le 2017, na faʻamauina ai e le Faamasinoga Maualuga o le Rusia faʻavae 800,000 rubles mai Telegram e tusa ai ma le Vaega 2 o le Art. 13.31 o le Code Administrative mo le mea moni na faafitia e Pavel Durov le FSB ia ki e tatau ai ina ia suia ai le fesootaiga a le tagata e tusa ai ma le "Faʻapogai Faʻapitoa".

I le tali atu i lenei mea, i le ogatotonu o Mati o lenei tausaga, na faʻauluina ai se vasega i le Meshchansky Court. I le aso 21 o Mati, sa failaina e se sui o Pavel Durov se faitioga e uiga i lenei faaiuga ma le ECHR.

Na vave ona faasilasila e le sui o le FSB e na o le manaoga e tuʻuina atu i isi vaega i le vaʻa a le tagata lava ia na solia ai le faavae. O le tuʻuina atu o faʻamatalaga talafeagai mo le vavaeina o lenei fetusiaiga e le o noatia i lenei manaoga. O le mea lea, o le tuʻuina atu o ki faʻamaufaʻailoga e le solia ai le aia tatau i le faʻasalalauga e faʻamaonia e le Faavae o le Russian Federation ma le Feagaiga Europa mo le Puipuiga o Aia Tatau a Tagata. Faaliliu mai le tulafono i le Rusia, o lona uiga o le mealilo o fesootaiga i fesootaiga i le Telegram e le faaaogaina.

E tusa ai ma ia, o le tusiga a le toatele o tagatanuu o le FSB o le a na o le faia lava o se faaiuga a le faamasinoga e matamata ai. Ma e naʻo auala o tagata taʻitoʻatasi, ae maise lava masalosalo "tagata faatupu faalavelave" o le a pulea pea e aunoa ma le faatagaga a le faamasinoga.

5 aso talu ai, na lapatai aloaia e Roskomnadzor Telegram e uiga i le solia o le tulafono, lea e mafai ona avea o le amataga o le faiga o le poloka.

O le mea e mataʻina ai, o le telegram e le o le uluai avefeʻau lata mai ua taufaamatau i le taofia i luga o le teritori o Rusia mo le musu e resitala i totonu o le Tusi Resitala o Information Disismination Organizers, e pei ona manaomia e le Tulafono "I luga o Faamatalaga". I le taimi muamua, o le le usitaia o lenei manaoga na taofia ai Zello, Line ma Blackberry avefeau.

Vaʻaiga o atinaʻe i le tele o ala o faasalalauga

O le autu o le poloka o Telegram o loʻo faʻamatalaina e le tele o faʻasalalauga.

O le vaaiga pito sili ona le mautonu i le Telegram i le lumanaʻi i Rusia o loʻo fefaasoaaʻi e le au tusitala o le Initaneti Meduza. E tusa ai ma la latou faʻataʻitaʻiga, o le a tutupu mea tutupu e pei ona taua i lalo:

  1. E le faʻamalieina e Durov manaʻoga o Roskomnadzor.
  2. O lenei faalapotopotoga o le a failaina se isi moliaga e poloka ai le punaoa toe maua.
  3. O le tagi o le a faamalieina.
  4. O le a luʻia e Durov le faaiuga i le faamasinoga.
  5. O le Faamasinoga o Apili e faamaonia le uluai faaiuga a le faamasinoga.
  6. O le a auina atu e Roskomnadzor se isi lapataiga aloaia.
  7. O le a le faʻaumatia foi.
  8. Telefoni i Rusia o le a taofia.

I le faatusatusa atu ia Medusa, o Alexei Polikovsky, o se failautusi mo Novaya Gazeta, i lana tusitusiga "Nine grams i se Telegram," o loo fautua mai ai o le polokaina o se punaoa o le a le taitai atu ai i se mea. Fai mai, o le taofia o tautua lauiloa e na o le saofaga lava i le mea moni o loo sailia e tagatanuu Rusia ni taumafaiga. E faitau miliona tagata Rusia o loʻo faʻaaogaina pea faletusi autu ma le au vaʻaia, e ui i le mea moni ua leva ona poloka. E leai se mafuaaga e talitonu ai o mea uma o le a eseese ma lenei avefeʻau. I le taimi nei, o soʻo se laupepa taʻutaʻua o loʻo i ai se VPN ua ofiina - o se tusi e mafai ona faʻapipiʻiina ma faʻaaogaina i kiliki kiliki e lua.

E tusa ai ma le nusipepa Vedomosti, na ave e Durov le taufaamatau o le taofia o le avefeau ma le maoaʻe ma ua uma ona ia saunia ni suiga mo tagata e tautatala i le gagana Rusia. Aemaise lava, o le a tatalaina mo ona tagata faʻaaoga i luga o Android le mafai ona faʻapipiʻi le fesoʻotaʻiga i le tautua e ala i se tagata faigata sui. Masalo ua saunia le faafouga tutusa mo iOS.

Nai lo le poloka poloka o le TG ua le mautonu

O le tele o tagata atamamai tutoatasi e ioe o le poloka o le Telegram ua na o le amataga. O Nikolai Nikiforov, le Minisita o Fesoʻotaʻiga ma le Mass Media, na faʻamaonia mai ai lenei talitonuga, ma fai mai ua manatu o ia o le tulaga o iai nei ma le avefeʻau e sili atu le taua nai lo le faʻaaogaina o le Tausiga Paʻu e isi kamupani ma auaunaga - WhatsApp, Viber, Facebook ma Google.

O Alexander Plyushchev, o se tusitala lauiloa Lusia ma le Initaneti, ua talitonu e faapea o le puipuiga ma le aufaigaluega a Rospotrebnadzor e iloa e le mafai e Durov ona tuuina atu i ai faamatalaga faamaufaailoga mo mafuaaga faapitoa. Ae na filifili e amata i se telefoni. O le resonance faava o malo o le a itiiti ifo nai lo le Facebook ma Google faʻasauā.

E tusa ai ma le au maimoa i le forbes.ru, o le telefoni loka ua tumu i le mea moni e le gata o auaunaga faʻapitoa, ae o tagata taufaasese foi o le a maua le fesoʻotaʻiga a isi tagata. E faigofie le finauga. Leai "ki o faamaufaailoga" e ola faaletino. O lona uiga, e mafai ona ausia le mea e manaʻomia e le FSB, na o le fatuina o se faʻafitauli puipuia. Ma e faigofie lava ona faʻaaogaina e tagata faufautua tomai i lenei tulaga lamatia.

O le a le mea e sui pe afai e poloka?

O WhatsApp ma Viber o le a le suia le Telegram i lona atoatoa

O le aufaitau tele o Telegram e lua avefeau mai fafo - Viber ma WhatsApp. Ole telefoni feaveaʻi na o le lua, ae taua mo le toatele, manatu:

  • Pavel Durov's brainchild e leai se tomai e faia ai leo ma vitio i luga o le Initaneti.
  • O le faʻavae autu o le telefoni e le o le Rusia. O le faia o lenei mea e ofoina atu i le tagata faʻapitoa.

O lenei mea o loʻo faʻamatalaina ai le mea moni e na o le 19% o tagata o Rusia e faʻaaoga le avefeau. Ae o WhatsApp ma Viber e faaaoga ai le 56% ma le 36% o tagata Rusia.

Ae ui i lea, e sili atu lona lelei:

  • O fesoʻotaʻiga uma i le taimi o le soifuaga o le teugatupe (vagana ai faʻatalanoaga faalilolilo) o loʻo teuina i luga o le ao. Toe faʻaleleia le polokalame pe faʻapipiʻiina i luga o seisi masini, e mafai e le tagata faʻaaoga ona maua le avanoa i le talafaasolopito o ana talatalanoaga.
  • O sui fou o le Supergroup e maua le avanoa e vaʻavaʻai ai i fesoʻotaiga talu mai le amataga o le talatalanoaga.
  • Faʻaaogaina le mafai e faʻaopoopo i ai feʻau i ni feʻau ma ona suʻe ai lea.
  • E mafai ona e filifilia ni savali se tele ma auina atu i le kiliki o le kio.
  • E mafai ona valaʻau i le talatalanoaga e ala i le fesoʻotaʻiga a le tagata e le o iai i le tusi o fesoʻotaʻiga.
  • O se feau leo ​​e otometi lava amata pe a oo mai le telefoni i le taliga, ma e mafai ona oʻo i le itula.
  • Le mafai ona faʻafeiloaʻi ma faaputuga faaputuga o faila i le 1.5 GB.

E tusa lava pe poloka le Telegram, o tagata faaaoga o le punaoa o le a mafai ona pasia le poloka poʻo le maua o analogues. Ae e tusa ai ma tagata atamamai, o le faafitauli e sili atu ona loloto - o le le faalauaiteleina o tagata e le o toe i ai i le taimi muamua, ae o le aia tatau i le tulaga patino o fesootaiga e mafai ona galo.