O nofoaga e faʻaolaina ai i le Windows 10

O le tele lava o tagata e masani ona galulue faatasi ma le itiiti ifo ma le lua laupepa gagana i le PC - Cyrillic ma le Latina. E masani lava, o le fesuiaiga e faia e aunoa ma ni faʻafitauli e ala i le faʻaogaina o le kesi piano poʻo le kiliki i luga o le upega tafailagi i "Pupuni o meafaigaluega". Ae o nisi taimi ma le faʻatinoga o le manua ua tuʻuina atu e ono i ai faafitauli. Sei o tatou vaai i le mea e fai pe afai e le suia le gagana i le komepiuta i komepiuta ma le Windows 7.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona toe faʻafoʻi le laulau gagana i Windows XP

Toe faʻaleleia le suiga o le Keyboard

O faʻafitauli uma ma le faʻaogaina o laupepa gagana i luga o le PC e mafai ona vaevaeina i ni vaega tetele se lua: masini ma masini komepiuta. O le mea pito sili ona taatele i le vaega muamua o mafuaʻaga o le paʻu o le paina. Ona pau lea o le mea e tatau ona toe faaleleia, ma afai e le mafai ona toe faaleleia, ona toe suia lea o le komepiuta atoa.

I luga o metotia o le faʻaaogaina o faʻaletonu e mafua mai i se vaega o polokalame o mea moni, o le a tatou talanoaina i lenei tusiga ni auiliiliga. O le auala pito sili ona faigofie e foia ai se faafitauli e fesoasoani tele i le tele o mataupu, o le toe toe faʻafouina o le komepiuta, mulimuli ane, i le avea ai o se tulafono, o le suiga o le laupepa e amata ona toe galue. Ae afai o le faafitauli e fai soo, ona toe amata lea o le PC i taimi uma e le talafeagai, o le mea lea e le taliaina lenei filifiliga. O le isi, tatou te mafaufau i auala sili ona masani ona faʻaaogaina e foia ai le faafitauli o le suia o le faʻatulagaina o le keyboard, lea o le a sili atu ona talafeagai nai lo le auala na faʻamaonia.

Metotia 1: Faʻamatalaga Faʻamatalaga Tusi

O le mafuaaga sili ona taatele e le suia ai le komepiuta o le mea moni o le faila file ctfmon.exe e le o taʻavale. I lenei tulaga, e tatau ona faʻaaogaina ma le lima.

  1. Tatala i luga "Windows Explorer" ma faʻaogaina le ala o loʻo mulimuli mai i totonu o lona pusa o le tuatusi:

    c: Windows System32

    Ina ua uma lena kiliki Ulufale pe kiliki le arrow arrow i le taumatau o le tuatusi ulufale.

  2. I totonu o le tusi tatala, saili le faila e taʻua CTFMON.EXE ma faʻa-kiliki-lua i luga i le faamaumatau agavale.
  3. O le a faʻagaoioia le faila, ma e tusa ai ma le mafai gafatia e fesuiaʻi le faʻaogaina o le gagana kiliki i luga o le a toe amata.

E i ai foi se faiga vave, ae e manaomia ai le taulotoina o le poloaiga.

  1. Pusa i luga o le komepiuta Manumalo + R ma ulufale i le faaupuga i le faamalama ua tatala:

    ctfmon.exe

    Kiliki le ki "Lelei".

  2. A maeʻa lenei gaioiga, o le a mafai ona toe faʻaleleia le gafatia e sui fesuiaiga.

O le mea lea, o se tasi o nei filifiliga e lua e amataina ai ma le lima le faila o le CTFMON.EXE e le manaʻomia ai le toe faʻafouina o le komepiuta, lea e sili atu ona talafeagai nai lo le toe faʻafouina o le polokalama i taimi uma.

Metotia 2: Faʻamaumauga Resitala

Afai e le fesoasoani le faʻailogaina o le faila o le CTFMON.EXE ma e le mafai ona suia le keyboard, e taua le taumafai e foia le faafitauli e ala i le toe teuteuina o le resitala. E le gata i lea, o le metotia lenei o le a sili ona foia le faafitauli, o lona uiga, e aunoa ma le manaomia e faia i lea taimi ma lea taimi ni taga e faʻagaoioia ai le faila faila.

Faʻalogo! Aʻo le i faia soʻo se taualumaga mo le teuteuina o le resitala, matou te fautuaina malosi e te fatuina se kopi kopi o le tupe ina ia mafai ai ona toe faʻafoisia le tulaga na muamua atu pe'ā fai ni mea sese.

  1. Valaau le faamalama Taumafai e ala i le taina o se tuufaatasiga Manumalo + R ma ulufale i totonu o le faaupuga:

    faʻatonutonu

    Le isi, kiliki "Lelei".

  2. I le matala amata Ofisa Resitala nisi suiga e manaʻomia. Tusi i le itu tauagavale o le faamalama, faasolosolo i vaega. "HKEY_CURRENT_USER" ma "Polokalama".
  3. Le isi, tatala le lala "Microsoft".
  4. Vaʻai nei i vaega "Windows", "CurrentVersion" ma "Tamoe".
  5. A maeʻa ona alu i le vaega "Tamoe" kiliki saʻo (PKM) i lona igoa ma i le lisi e tatala ai, filifili "Fausia", ma i le lisi faaopoopo kiliki i mea "Faʻailoga faʻasolosolo".
  6. I le itu taumatau "Faatonu" O le mamanu o le laina ua faia ua faʻaalia. E manaʻomia le suia o lona igoa ile "ctfmon.exe" e aunoa ma ni upusii. E mafai ona ulufale le igoa i le taimi lava e uma ai le fausiaina o le elemene.

    Afai na e kiliki i se isi nofoaga i luga o le lau, ona i ai lea i le tulaga lea e puipuia le igoa o le measina manoa. Ona, suia lea o le igoa faaletonu i le igoa o loʻo manaʻomia, kiliki i luga o lenei elemene. PKM ma i le lisi e amata, filifili Faaigoa.

    A maeʻa lenei, o le fanua mo le suia o le igoa o le a toe malosi, ma e mafai ona e ulufale i ai:

    ctfmon.exe

    Next kiliki Ulufale pe na o le kiliki i luga o se vaega o le lau.

  7. Faʻasala faalua-lua i luga o le laina faʻamaufaʻailoga ua faʻamaonia.
  8. I le gaioiga galue o le faamalama e tatala, ia tusia le faaupuga:

    C: WINDOWS system32 ctfmon.exe

    Ona kiliki lea "Lelei".

  9. A maea lenei mea "ctfmon.exe" faatasi ai ma le tau ua atofa atu i ai o le a faʻaalia i le lisi o le lisi o faʻamaumauga "Tamoe". O lona uiga o le CTFMON.EXE faila o le a faaopoopoina i le amataga o Windows. Ina ia faamaea le suiga o le suiga, e tatau ona e toe amataina le komepiuta. Ae o lenei faagasologa e manaʻomia ona faia naʻo le tasi, ae le o taimi, e pei ona i ai muamua. O lenei o le CTFMON.EXE faila e amata otometi lava i le faʻalauiloaina o le faiga faʻaoga, ma, o le mea lea, o faafitauli ma le le mafai ona sui le laiga o le keyboard e le tatau ona tulai mai.

    Lesona: Faʻafefea ona faʻaopoopo se polokalama i le amataina o le Windows 7

E tele auala e faʻaitiitia ai le faʻafitauli o le le mafai ona suia le laiga gagana i luga o se komepiuta ma le Windows 7: toe amataina vave o le PC, faʻailogaina o le faila faila, ma le teuteuina o le resitala. O le filifiliga muamua e matua le talafeagai lava mo tagata faaaoga. O le auala lona lua e faigofie, ae i le taimi lava e tasi e le manaomia ai taimi uma e te iloa ai se faʻafitauli toe amataina o le PC. O le tolu e faʻatagaina ai oe e foia le faafitauli ma le faʻamalo ese le faafitauli i le fesuiaiga muamua ma mo mea uma. O le mea moni, o le mea pito sili ona faigata o filifiliga na faʻamatalaina, ae faʻatasi ai ma le fesoasoani oa tatou faʻatonuga o loʻo i totonu o lona mana e faʻatautaia ai se tagata faʻapitoa.