Faʻafiafiaina le itulau i le Odnoklassniki ma lau ata


"Faʻafefea ona ulufale i le BIOS?" - o se fesili e fesiligia ai e le tagata PC i le taimi lava lea pe mulimuli ane. Mo se tagata e le faʻamaonia i le poto o mea tau eletise, e oo lava i le igoa CMOS Setup poo le Faʻatinoga Faʻamaumauga / Faʻatinoga Faʻatonu e foliga mai e le mautonu. Ae a aunoa ma le avanoa i lenei seti o le firmware, o nisi taimi e le mafai ai ona fetuʻunaʻia meafaigaluega ua faʻapipiʻiina i luga o le komepiuta pe toe faʻatulagaina le faiga faʻaoga.

Matou te ulufale i le BIOS i luga o le komepiuta

E tele auala e ulufale ai i le BIOS: aganuʻu ma isi. Mo lomiga tuai o Windows i luma o XP, sa i ai le tele o meafaigaluega e mafai ai ona faʻasaʻo le Setete o le CMOS mai le faʻaogaina o le polokalama, ae o le mea e faanoanoa ai, o nei galuega ofoofogia ua leva ona afaina ma e leai se uiga i le iloiloina.

Faamolemole ia matau: Auala 2-4 e le galue i komepiuta uma ma faʻapipiʻi Windows 8, 8.1 ma le 10, talu ai e le o mea uma lava e lagolagoina atoatoa le tekonolosi a le UEFI.

Metotia 1: Faʻatasi le faʻaaogaina o le piano

O le auala autu e ulufale atu ai i le lisi o le firmware firmware o le taomiina lea o le ki poʻo se faʻatasiina o kī i luga o le komepiuta pe a faʻavaeina le komepiuta pe a uma ona pasia le Suʻega a le Autalavou (Test PC program). E mafai ona e aʻoaʻoina i latou mai le meafaigaluega i le pito i lalo o le mata matamata, mai faʻamaumauga i luga o le laupapa poʻo luga o le upega tafaʻilagi o le gaosiga o le "uʻamea". O filifiliga sili ona taatele o Del, Escnumera o le auaunaga F. Lalo o se laulau faʻatasi ai ma ki e mafai ona faalagolago i le mafuaʻaga o meafaigaluega.

Metotia 2: Faʻamatalaga Taʻavale

I faʻaliliuga o Windows i le maeʻa ai o le "fitu", o le isi auala e mafai ona faʻaaoga e faʻaaogaina ai faʻamaumauga o le toe faʻafouina o le komepiuta. Ae e pei ona taʻua i luga, aitema "UEFI faʻamaonia le taamilosaga" O le lisi toefaʻailoga e le o iai i luga o PC uma.

  1. Filifili se faamau "Amata"ona togi lea "Pule Pule". Alu i laina "Toefaʻatonu" ma lolomiina ao uuina le ki Sue.
  2. O le toe faʻaalia o le lisi e faʻaalia i le mea tatou te fiafia ai i le vaega. "Faʻamaumauga".
  3. I le faamalama "Faʻamaumauga" tatou maua "Filifiliga Maualuga"pasia lea tatou te vaʻai ai i le aitema "UEFI faʻamaonia le taamilosaga". Kiliki i luga ma filifili le itulau e sosoo ai "Toe amata komipiuta".
  4. O le PC na toe tatalaina ma tatalaina le BIOS. Ua maeʻa le ulufale.

Metotia 3: Poloaiga Faʻasologa

Ina ia ulufale i le Setup CMOS, e mafai ona e faʻaaogaina laina o laina laina. O lenei metotia e na o itulau fou lava o Windows, e amata i le "valu".

  1. Faʻatasi i luga o le kiliki i luga ole ata "Amata", valaau i le lisi autu ma filifili le aitema "Lisi o laina (pule)".
  2. I le faamalama o le poloaiga matou te ulufale ai:tapuni.exe / r / o. Toto Ulufale.
  3. Matou te ulu atu i le lisi toe faʻafouina ma faʻatusatusa i Metotia 2 tatou ausia le tulaga "UEFI faʻamaonia le taamilosaga". E tatala BIOS e sui suiga.

Metotia 4: Ulufale i le BIOS e aunoa ma se piano

O lenei metotia e talitutusa ma Auala 2 ma le 3, ae faʻatagaina oe e ulufale atu i le BIOS, e le faʻaaogaina le piano ma e mafai ona aoga i le tulaga o lona le lelei. O lenei algorithm e taua foi i luga o Windows 8, 8.1 ma le 10. Mo faamatalaga auiliili, mulimuli i le sootaga i lalo.

Faitau atili: Ulufale i le BIOS e aunoa ma se piano

O le mea lea, matou te maua i luga o PC faʻaonapo nei ma le UEFI BIOS ma lomiga lata mai o le polokalama faʻaoga, e tele avanoa mo le ulufale atu i le Setete CMOS, ma i luga o komepiuta matutua ua toetoe lava leai se isi mea e faʻaaogaina i masini autu masani. Ioe, i le ala, o loo i ai pona i luga o pito i tua o le laupapa "anamua" e ulufale ai i le BIOS i tua o le PC, ae o lenei ua le mafai ona maua ia mea faigaluega.