Faʻapefea ona tatala le faila xls i luga o le initaneti

E te manaʻomia le vaʻavaʻai vave i le laulau i le XLS ma faʻasaʻo, ae e te le o mafai ona i ai i le komepiuta pe e leai sau polokalama faʻapitoa faʻapipiʻiina i lau PC? O le fofoina o le faafitauli o le a fesoasoani i le tele o tautua i luga o le initaneti e mafai ai ona galulue faʻatasi ma laulau tuusaʻo i le matala o le masini.

Nofoaga Faʻasalalau

Lalo o loʻo matou faʻamatalaina punaoa taʻutaʻua o le a mafai ai e oe ona tatala faʻasalalauga i luga o le initaneti, ae ia faʻasaʻo foi pe a talafeagai. O atunuʻu uma ei ai se faʻamalamalama manino ma tutusa, o le mea lea e le tatau ona tulaʻi mai faafitauli i lo latou faʻaaogaina.

Metotia 1: Ofisa Ola

Afai e le faʻapipiʻiina Microsoft Office i luga o lau komepiuta, ae o loʻo i ai sau faʻamatalaga Microsoft, o le a aoga le Office Live mo le galue faʻatasi ma lapatai i luga o le initaneti. Afai o le tala o loʻo misi, e mafai ona e faia se faʻailoga faigofie. O le 'upega tafaʻilagi e le gata ina mafai ona maimoaina, ae faʻasaʻo foi faila i le format XLS.

Alu i le 'upega tafaʻilagi a le Office Live

  1. Matou te ulufale pe resitala i luga o le saite.
  2. Ina ia amata galue i le pepa kiliki i luga o le ki. "Auina le Tusi".
  3. O le a tuʻuina atu le pepa i OneDrive, mai le mea e mafai ai ona e maua mai soʻo se masini.
  4. O le laulau o le a tatalaina i le faʻamatalaga i luga o le initaneti, lea e talitutusa ma se talosaga lextup masani faʻatasi ma tutusa foliga ma galuega.
  5. O le 'upega tafaʻilagi e mafai ai ona e le gata ina tatala le pepa, ae ia faʻasaʻoina atoa.

O le faʻasaoina o le pepa faʻasalalau e alu i le lisi "File" ma tulei "Faasaoina". O le laulau e mafai ona faʻapolopolo i le masini pe sii mai i le teuina o le ao.

E faigofie ona galulue ma le auʻaunaga, o galuega uma lava e manino ma mafai ona maua, e mafua mai i le mea moni o le faila i le initaneti o se kopi o le Microsoft Excel.

Metotia 2: Google Spreadsheets

O lenei auʻaunaga e lelei tele mo le galue faʻatasi ai ma salafalafola. O le faletupe o loʻo lafoina i le 'auʻaunaga, lea e liua ai i se pepa e mafai ona malamalama i ai mo le faila fale. A maeʻa lena, e mafai e le tagata faʻaoga ona matamata i le laulau, fai suiga, faʻasoa faʻamaumauga ma isi tagata faʻaoga.

O le aoga o le 'upega tafaʻilagi o le mafai lea e faʻatasi le faʻasaʻoina o se pepa ma galue faʻatasi ma laulau mai se masini feaveaʻi.

Alu i Google spreadsheets

  1. Tatou kiliki "Tatala Google Spreadsheets" i luga o le itulau autu o le saite.
  2. E faʻapipiʻi se pepa kiliki "Tatala le matala o filifiliga faila".
  3. Alu i le lisi "Download".
  4. Kiliki "Filifili se faila i le komipiuta".
  5. Faʻamatala le auala i le faila ma kiliki "Tatala", o le a tuʻuina atu le pepa i le masini.
  6. O le a tatala le pepa i se faamalama fou faatonu. E le gata ina mafai e le tagata faaaoga ona vaʻai i ai, ae faʻataʻitaʻi foi.
  7. Ina ia faasaoina suiga e alu i le lisi "File"kiliki "Download as" ma filifili le faatulagaga talafeagai.

O le faila faʻatautaia e mafai ona sii mai i luga o faʻasologa eseese i luga o le upega tafaʻilagi, o le a mafai ai e oe ona maua le faʻaopoopoga talafeagai e aunoa ma le manaomia e faaliliu le faila i 'auʻaunaga lona tolu.

Metotia 3: Faʻamaumauga i luga o le Initaneti

O se upega tafailagi Igilisi e mafai ai e oe ona tatala pepa i tulaga masani, e aofia ai le XLS, i le initaneti. E le manaʻomia le resitalaina o le punaʻoa.

Faatasi ai ma ni faaletonu, e mafai ona matauina le le saʻo le faʻaalia o faʻamaumauga faʻamaumauga, faʻapea foʻi ma le le lava o le lagolago mo le fua faʻatatau.

Alu i luga o le 'upega tafaʻilagi Online Viewer

  1. I luga o le itulau autū o le laupepa ia filifilia le faʻaopoopoga talafeagai mo le faila e te manaʻo e tatala, i la matou mataupu "Xls / Xlsx Microsoft Excel".
  2. Kiliki le ki "Iloiloga" ma filifili le faila manaʻomia. I totonu o le fanua "Faʻamaumauga tusitusia (pe afai ei ai)" Ulufale mai le upu faila pe afai o le pepa o le upu-password puipuia.
  3. Kiliki "Tikiake ma Vaʻaia" e faʻaopoopo se faila i le 'upega tafaʻilagi.

O le taimi lava e tuʻuina atu ai le faila i le 'auʻaunaga ma faʻatautaia, o le a faʻaalia i le tagata faʻaaogaina. E le pei o punaoa muamua, e mafai ona maimoaina faʻamatalaga e aunoa ma le toe teuteuina.

Vaʻai foi: Polokalama mo le tatalaina o faila XLS

Matou te iloiloina nofoaga sili ona lauiloa i le galulue faatasi ma laulau i le XLS format. Afai e te manaʻomia ona e matamata i le faila, o le a faia le punaoa o le Online Online Viewer. I isi tulaga, e sili atu le filifilia o nofoaga o loʻo faʻamatalaina i auala muamua ma le lua.