MEMETE 6.0

Faʻanofo pe tape se faila i Linux - o le a se mea faigofie? Ae ui i lea, i nisi o tulaga, o lau auala faʻamaoni ma faʻamaonia atonu e le galue. I lenei tulaga, o le a talafeagai le vaavaai mo se vaifofo i le faafitauli, ae afai e leai se taimi mo lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina isi auala e fatuina pe tape ai faila i luga o Linux. I lenei tusiga, o le sili ona lauiloa oi latou o le a suʻeina.

Metotia 1: Terminal

Galulue faatasi ma faila i le "Terminal" e matua ese lava mai le galue i le pule o le faila. I se tulaga maualalo, e leai se vaaiga i totonu - o le ae ulufale ma maua uma faʻamatalaga i totonu o se faamalama e foliga mai o laina masani tulafono a Windows. Ae ui i lea, o lenei elemene o le faiga e ono mafai ai ona siaki mea sese uma e tutupu i le taimi o le faatinoga o se taʻaloga faapitoa.

Galuega sauniuni

I le faʻaaogaina o le "Terminal" e fatufatu pe tape ai faila i le polokalama, e tatau ona e faʻamaonia muamua i totonu o le tusi lea o le a faia ai gaioiga mulimuli ane. A leai, o faila uma na faia o le ai totonu o le lisi autu ("/").

E mafai ona e faʻamaonia se lisi i le "Terminal" i auala e lua: faʻaaogaina o le faila faila ma faʻaaoga le poloaiga i. Matou te suʻeina taʻitoʻatasi.

Pule o faila

O lea ia tatou fai atu e te manaʻo e fatu pe, i se isi itu, tape se faila mai se faila "Pepa aloaia"mea o loʻo i le ala:

/ fale / Igoa Igoa / Faamaumauga

Ina ia tatalaina lenei tusi i le "Terminal", e tatau ona e tatalaina muamua i le faila o le faila, ona faʻaaoga ai lea o le mea faitino "Tatala i le taula".

E tusa ai ma iuga, o le "Terminal" o le a tatalaina, lea o le a faʻaalia ai le lisi filifilia.

Poloaiga Cd

Afai e te le manaʻo e faʻaaoga le metotia muamua pe leai foʻi se avanoa i le faila o le faila, e mafai ona e faʻamaonia le tusi e aunoa ma le tuua o le Terminal. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le poloaiga i. Pau lava le mea e tatau ona e faia o le tusia lea o lenei poloaiga, ona faʻamatalaina lea o le auala i le lisi. Sei o tatou vaʻavaʻai i le naʻo le faʻataʻitaʻiga o se fafautusi. "Pepa aloaia". Ulufale i le poloaiga:

cd / home / UserName / Documents

O se faʻataʻitaʻiga lenei o le faʻatinoga o loʻo faia:

E pei ona mafai ona e vaʻai, e tatau ona e ulu muamua tafatafa auala (1), ma pe a uma ona kiliki le ki Ulufale i le "Terminal" e tatau ona faʻaalia lisi filifilia (2).

A maeʻa ona e aʻoaʻoina le auala e filifili ai le lisi lea o le a faʻatinoina ai galuega ma faila, e mafai ona e tuusao atu i le faagasologa o le fatuina ma le faʻaumatia o faila.

Fausia faila i le "Terminal"

Ina ia amata, tatala le Terminal lava ia e ala i le kilikiina o le autu autu FMTL + ALT + T. O lenei e mafai ona e amata fatuina faila. Ina ia faia lenei mea, e ono mafai ona faʻaogaina auala eseese e ono, lea o le a faʻaalia i lalo.

Tago i le aoga

Vaega Faamoemoega paʻi i totonu o Linux, suiga o le timatamp (taimi o le suiga ma le taimi e faʻaaogā ai). Ae afai e le maua le igoa faila i le faila, o le a otometi ona fatuina se mea fou.

O le mea lea, e fatu ai se faila, e tatau ona e faʻamautinoa i le laina o le poloaiga:

paʻi "FileName"(manaʻomia i upusii).

O se faʻataʻitaʻiga lenei o se poloaiga:

Faʻamasinoga le toe faʻafoʻiina o galuega

O lenei metotia e mafai ona manatu e faigofie. Ina ia fatuina se faila, e tatau lava ona e faʻamaonia le faailoilo toefaʻailoga ma ulufale i le igoa o le faila o loʻo faia:

> "FileName"(manaʻomia i upusii)

Faataitaiga:

Talosaga o le toe faafoi ma le gaioiga o le toe suia

O lenei metotia e masani lava e leai se eseesega mai le taimi ua mavae, ae na o le tulaga lenei e tatau ai ona ulufale i le faʻasalalauga aʻo leʻi i ai le faʻailoga toefaʻailoga:

faʻalogo> "FileName"(manaʻomia i upusii)

Faataitaiga:

Faʻaaogaina

E pei o le mataupu i le aoga paʻi, o le autu autu o le au i e le o faia ni faila fou. E tatau ona kopi. Ae peitai, faatulaga le fesuiaiga "leai"O le ae faia se pepa fou:

cp / dev / null "FileName"(manaʻomia e aunoa ma ni upusii)

Faataitaiga:

Kat ma le faʻatulagaina o galuega e toe faʻafoʻi

pusi - O se poloaiga lenei e faʻatasi ma vaʻavaʻai i faila ma mea e aofia ai, ae e aoga le faʻaogaina faʻatasi ma le toe faatonutonuina o le faagasologa, aua o le a vave fausia ai se faila fou:

cat / dev / null> "FileName"(manaʻomia i upusii)

Faataitaiga:

Vim tusitala o tusitusiga

E mai le aoga vim O le autu autu o le galulue faatasi ma faila. Ae ui i lea, e leai se atinaʻe - o faatinoga uma e faia e ala i le "Terminal".

Ae paga lea vim e leʻi faʻamuamua i tufatufa uma, mo se faʻataʻitaʻiga, i le Ubuntu 16.04.2 LTS e le o. Ae e le afaina, e faigofie ona e sii maia mai le fale teu oloa ma faapipii i lau komepiuta e aunoa ma le tuua o le Terminal.

Faʻaaliga: pe a fai o le tusitala faʻamafanafana tusitusi vim ua uma ona e faʻapipiʻi, ona e lafoaʻi lea laasaga ma alu sao i le fatuina o se faila i ai

Mo le faʻapipiʻi, ulu i le poloaiga:

suga apt install vim

Pe a uma le kiliki Ulufale manaʻomia ona e ulufale i se upu faila. Ulufale i ai ma faʻatali mo le download ma le faʻapipiʻi. I le faagasologa, e ono talosagaina oe e faʻamaonia le faʻatinoga o le poloaiga - ulufale i le tusi "T" ma kiliki Ulufale.

O le faʻamaeʻaina o le polokalama faʻapipiʻi e mafai ona faʻamasinoina i le neli ma le igoa komipiuta.

A maeʻa ona faʻapipiʻi se faʻamatalaga o tusitusiga vim E mafai ona e amata faia faila i le polokalama. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le poloaiga:

vim -c wq "FileName"(manaʻomia i upusii)

Faataitaiga:

O luga o auala e ono e fai ai faila i le tufatufa atu o Linux. Ioe, e le mafai uma, ae na o se vaega, ae o la latou fesoasoani o le ae mautinoa lava e mafai ona faʻatumu le galuega.

Faʻamuta faila i le "Terminal"

O le tapeina o faila i le Terminal e toetoe lava tutusa ma le fatuina. O le mea autu o le iloa lea o tulafono talafeagai.

Taua: o le tapeina o faila mai le polokalama e ala i le "Terminal", e te tapeina tumau, o lona uiga, i le "Basket" e saili mulimuli ane o le a le galue.

Rm poloaiga

Totonu le 'au rm tautua i le Linux e tape ai faila. E na ona e manaʻomia le faʻamaonia le tusi, fai le poloaiga ma ulufale i le igoa o le faila e te manaʻo e tape:

rm "Filename"(manaʻomia i upusii)

Faataitaiga:

E pei ona mafai ona e vaʻaia, a maeʻa ona faʻatino lenei poloaiga, o le faila i le faila faila o loʻo misi. "Tusi Fou".

Afai e te manaʻo e faʻamaʻo le lisi atoa o faila e le manaʻomia, o le a umi se taimi e toe ulufale ai igoa. E sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o se poloaiga faʻapitoa e faʻaaogaina ai le failaina o faila uma:

rm *

Faataitaiga:

I le faʻataunuʻuina o lenei poloaiga, e mafai ona e vaʻaia pe na faʻafefea uma faila faila muamua i le faila faila.

Metotia 2: Pule Faʻatonu

E lelei tele le pule o le faila i soʻo se faiga faʻaogaina (OS) aua e maua ai le avanoa e matamata ai i le faʻaauau pea o manua, e ese mai i le Terminal ma lana laina o le faʻatonuga. Ae ui i lea, o loʻo i ai itu i lalo. O se tasi oi latou: e leai se avanoa e faʻamalamalama auiliʻili ai taualumaga o loʻo faia i le taimi o se taʻaloga faapitoa.

I soo se tulaga, o tagata na faʻaaogaina lata mai nei le Linux tufatufa atu i luga o la latou komepiuta, e lelei atoatoa, pei o le tutusa ma Windows, pei ona latou fai mai ai, ua manino.

Manatua: O le a faʻaaoga e le tusitala le pule o le faila faila Nautilus o se faʻataʻitaʻiga, o le tulaga masani lea mo le tele o tufatufaga o Linux. Ae ui i lea, o faatonuga mo isi pule e tali tutusa, na o igoa o mea ma le nofoaga o elemene elemene e eseese.

Fatuina se faila i le faila faila

Fai mea nei e fatu ai le faila:

  1. Tatala le pule o le faila (i lenei mataupu, Nautilus) i le kilikiina o lana icon i luga o le galuega poʻo le faʻatinoina o se sailiga i le masini.
  2. Alu i le tusi e manaʻomia.
  3. Faʻasua-saʻo (RMB) i se avanoa avanoa.
  4. I le lisi o mea e fai ai le tala, faʻagasolo le peʻa i le aitema "Fausia pepa" ma filifili le faatulagaga e te manaʻomia (i lenei tulaga e tasi le faatulagaga - "Tusi Paʻe").
  5. A maeʻa lena, o le a aliali mai se faila leai se mea i totonu o le faʻailoga, lea e naʻo le manaʻomia ona tuʻuina atu se igoa.

    Aveese le faila i le pule o faila

    O le faʻagasologa o le faʻagasologa o le pule o Linux e sili atu ona faigofie ma vave. Ina ia faʻamalo se faila, o lea e tatau ai muamua ona e lolomiina le RMB, ona filifili lea o le aitema i le lisi autu "Aveesea".

    E mafai foi ona e faʻateleina lenei faiga e ala i le filifilia o le faila manaʻomia ma faʻapipiʻi le TULAGA luga o le komepiuta.

    A maeʻa lena, o le a agai i le "Basket". I le ala, e mafai ona toe faʻaleleia. Ina ia faatofa atu i le faila i le faavavau, kiliki i luga o le atigi otaota ma filifili "Taavaletoso vaivai".

    Faaiuga

    E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tele auala e fatufatu ma tape ai faila i luga o Linux. E mafai ona e faʻaaoga le sili atu ona masani, lea e faʻaaogaina ai gafatia o le pule o le faila o le polokalama, ma e mafai ona e faʻaaogaina le faʻamaonia ma le faʻalagolago, e faʻaaoga ai le "Terminal" ma tulafono talafeagai. I soʻo se tulaga, afai e le manuia se tasi o auala, e mafai ona e faʻaaogaina isi.