O le komepiuta e liliu atu ia te ia lava pe a maeʻa

E tusa lava pe faʻaogaina e le komipiuta se masini e faʻaaogaina ma o le tele o polokalama faʻaopoopo, atonu o le a tulaʻi pea faigata. O le tuufaatasiga o ia ituaiga faafitauli e mafai ona aofia ai ma le saʻo le tapunia ma le liliuina o le PC, e tusa lava po oa faatinoga a tagata. E uiga i lenei mea, faapea foi ma le auala e aveese ai sese o lenei ituaiga, o le a tatou faamatalaina auiliili auiliili i lenei tusiga.

Liliu faʻafuaseʻi le komepiuta

Muamua lava, e taua le faia o se faʻasalalauga e faʻapea o faigata i le masini otometi o le PC poʻo le komepiuta e mafai ona mafua ona o le faʻanoanoa faʻaletino. I lenei tulaga, o le suʻesuʻeina o faʻaletonu eletise atonu e faigata tele ona malamalama ai mo se tagata faʻapitoa, ae peitai, o le a matou taumafai e faʻamalamalama lelei le faʻafitauli.

Afai e te feagai ma faʻafitauli e leʻo aofia i le tusiga, e mafai ona e faʻaogaina le fomu mo le faia o ni faʻamatalaga. Matou te fiafia e fesoasoani ia te oe.

I nisi, e pei ona faaalia i le olaga soifua, o mataupu e masani ai, o faafitauli e aofia ai le faʻapipiʻiina aunoa ma le aunoa e mafai foi ona sau sao mai le polokalama faʻaoga Windows. Aemaise lava, o lenei mea e aafia ai tagata e le o lava a latou komepiuta e puipuia polokalame mai siama, ma e seasea lava ona faʻamamaina mai i le tele o tau o mea faigaluega.

I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo i luga, matou te fautua atu e tatau ona e suesue i itu taʻitasi, e tusa lava po o le a le faʻamatalaina. O lea ituaiga auala o le a fesoasoani ia te oe e faʻaumatia ai le faʻaleagaina o foliga ma le faʻafouina vave o le polokalama e aunoa ma ni faʻafitauli.

Vaʻai foʻi: Faʻafitauli i le faʻaaogaina o komepiuta

Metotia 1: Faʻamatalaga BIOS

O le tele lava o taimi, e faigata ona faʻaaogaina e le au faʻaaogaina o komepiuta faʻaonaponei ona o le le lelei o le faʻamalosia o le malosiaga i le BIOS. O lea e taua le faia o se faamamafa faapitoa i le mea moni e faapea, i le tele o mataupu, o lenei faigata e tulai mai i se tulaga saʻo ona o se tulaga le saʻo o faatulagaga, ae le o ni faaletonu masini.

O faʻaaogaina o komepiuta tuai ua faʻapipiʻiina ma faʻataʻitaʻiga o le iunite eletise e le mafai ona feagai ma lenei mea leaga. E mafua lenei mea ona o le eseʻese eseʻesega i le faagasologa o le tuʻuina atu o eletise eletise mai le fesoʻotaiga i le PC.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻatūina le BIOS i PC

Faʻaaogāina o se PC e leʻi faʻaaogaina ma le AT format manaia, e mafai ona e lafoaʻia ma le saogalemu lenei poloka o fautuaga, faʻaauau pea i le auala lenei.

Afai ei ai sau komepiuta faʻaonaponei o loʻo i ai se afi eletise ATX, ona tatau lea ona e faia mea uma lava e tusa ai ma faatonuga, ia e amanaʻiaina ia tulaga tulaga ese o le motherboard.

Taumafai e suʻe mamao atu uiga uma o mea faigaluega o loʻo e faia.

Vaʻai foi: Faʻamau faʻafuaseʻi le PC i luga o se faʻatulagaga

O le liliu saʻo i le aano o le faʻaitiitia o le faafitauli, e tatau ona e gauai atu i le mea moni e moni lava o tina masi uma ei ai se BIOS tulaga ese. E tutusa lelei lenei mea i le numera o taʻiala ma le tapulaʻa i le tele o mea e mafai.

  1. Mulimuli i le fesoʻotaʻiga na saunia e matou ia e faamasani ia oe lava i metotia mo le suʻeina i le BIOS setete ma tatala.
  2. Faʻamatalaga auiliili:
    Sue le BIOS e aunoa ma le komepiuta
    Faʻafefea ona suʻe le BIOS version i PC

    E saʻo lava le eseese o le BIOS i le komepiuta, mai mea o loʻo faʻaalia i totonu oa tatou sikete e fai ma faʻataʻitaʻiga. Ae ui i lea, o le mea lava lena, e tatau ona taʻitaʻia oe i le igoa o mea e taʻua i le lisi.

  3. I nisi tulaga, atonu e manaʻomia lou alu i se faʻaaliga faapitoa. "Mana", lea o mea uma e fesoʻotai atu i le eletise e tu eseese.
  4. E ala i le tuʻuina atu o le BIOS menu, alu i le vaega "Faʻatonuga o le Pulea o Mana"e ala i le faʻaaogaina o mea e tatau ai keyboard mo le faʻaogaina.
  5. Filifili tafatafa "WakeUp e Onboard LAN" i le faiga "Taofiofia", e puipuia ai le avanoa e amataina ai le PC pe a uma ona mauaina nisi faʻamatalaga mai le Initaneti. E mafai ona sui lenei mea i le "Toe Faʻafouina le Toto Faʻatasi" poʻo "Avanoa i luga".
  6. Ina ia faatapulaaina le aafiaga o le piano, kio, ma nisi ituaiga masini i luga o le malosiaga o le PC, tape le filifiliga "WakeUp e PME # o PCI". E mafai ona vaevaeina lenei mea "Pulea e ala i le Mouse" ma "Pulea e ala i le Keyboard".
  7. O le vaega mulimuli taua tele o le faʻatinoga o le tuai ona amataina o le komepiuta komipiuta, lea, i le ala, e mafai ona faʻaaogaina e le malware. Ina ia faʻaumatia le faʻafitauli o suiga faʻafuaseʻi, sui le mea "WakeUp e Ala" i le setete "Taofiofia".

O le vaega e fesuiaʻi ma mea "RTC Alamata Resure" ma "Pule e Ala i le Ala" faʻalagolago i le version BIOS i luga o le motherboard.

A maeʻa le faʻatinoga o fautuaga na tuʻuina mai ei matou e le galo e siaki le faʻaogaina o le komipiuta komepiuta. Vaʻai vave lava o le lisi o loʻo i luga o mea e tutusa lelei mo tagata faʻaogaina komepiuta ma komepiuta.

O le BIOS o le komepiuta e ese le eseesega ona o le eseese o le fausaga o le masini. E masani lava o le tulaga lea e le itiiti ifo le faigofie o le komepiuta i faafitauli i le aunoa ma le aunoa.

I le faaopoopoina i luga, matou te fautuaina e gauai atu i isi tafaʻi BIOS e fesoʻotaʻi ma le eletise. Ae ui i lea, e mafai ona e suia se mea pe afai e te mautinoa o lau amio e saʻo!

  1. I le faaiuga o lenei tusi lesona, e taua foi le taua o le vaega. "Faʻasalalauga Faʻatasi"O loʻo tuʻuina i ai le meafaigaluega e pulea ai na mea poʻo isi vaega o le PC ua faʻapipiʻi i totonu o le laupapa.
  2. I le faaopoopoina o mea patino, e tatau ona e fesuiaʻi le parakalafa "PWRON I le maeʻa o le PWR-Failia" i le faiga "Ave". I le igoa o taʻiala taʻitasi i le amataga e mafai ona faaopoopo faʻamatalaga i le pepa "Mana"mo se faʻataʻitaʻiga "Mana I luga".
  3. O le tuʻuina atu o lenei ata i le setete o loʻo faʻatinoina, e te tuʻuina atu le faatagaga a le BIOS e faʻamaʻamiloina le komepiuta i le tulaga o eletise eletise. E mafai ona aoga lenei mea, mo se faʻataʻitaʻiga, ma se fesoʻotaʻiga le lelei, ae o le mea e masani ona faʻaosoosoina ai le tele o faafitauli na talanoaina i lenei tusiga.

A maeʻa ona e faʻatulagaina le manaʻoga manaʻomia i le BIOS a le komipiuta, faʻaoga tulaga e faʻaaoga ai se tasi o ki mu. E mafai ona e maua le lisi o ki i le vaega pito i lalo o le BIOS poʻo le itu taumatau.

I le tulaga o le toilalo ona o soʻo se suiga, e mafai lava ona e toe faʻafoʻi le tau o mea uma i lo latou uluai setete. E masani lava faʻapolopolo mo nei autu autu "F9" i luga o le komepiuta pe i ai se mea faitino faapitoa i luga o se isi faʻamau. O le kulimi sili e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le faʻamaumauga a le BIOS.

O nisi taimi o le faʻafouina o le BIOS i se lomiga o loʻo i ai nei pe sili atu foi e mafai ona fesoasoani i le foia o faafitauli i le BIOS. E tele faʻamatalaga e uiga i lenei mea e mafai ona maua i se isi tusitusiga i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Faitau atili: Pe manaʻomia ona faʻafouina le BIOS

Manatua o nisi tulaga e mafai ona toe foʻi atu i lo latou uluai setete ona o le aʻafiaga o polokalame faakomepiuta.

Afai, pe a uma le toe faʻafouina o le komepiuta, faʻagata le faʻaagaga faʻafuaseʻi, o le tusitusiga ua manatu ua maeʻa mo oe. Ae i le leai o ni taunuuga lelei, e tatau ona faʻaaogaina isi metotia.

Metotia 2: Faʻaleagaina o le moe

I lona autu, o le uiga o le moe a le komepiuta e faʻaaoga foi i lenei autu, talu mai lenei taimi o loʻo i ai le faʻaogaina o le masini ma meafaigaluega. Ma e ui lava i le taimi o le moe, ae faʻagataina e le PC le auala e ulufale ai faʻamatalaga, o loʻo i ai pea mataupu o le faʻaagaga faʻafuaseʻi.

Aua nei galo o nisi taimi e mafai ai ona faʻaogaina le moe nai lo le moe.

O le mea lelei, o le setete o le komepiuta i le moe poʻo le sulufaʻiina e tumau pea e le suia, e tusa lava po o le a le nuances. I lenei tulaga, e mafai e le tagata faʻaaoga ona faigofie ona lolomiina se ki i luga o le komepiuta poʻo le gaoioi o le kiore e amata ai le faʻatulaʻiina o le ala.

Ona o lenei, muamua o mea uma e te manaʻomia e siakiina ai le gaioiga o masini fesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga. Aemaise lava e faatatau i le piano ma mafai ai ona tuiina ki.

Vaʻai foi: E le galue le kiore

Ina ia mafai ona foia faafitauli uma, faʻamalo le moe ma le faʻanatinatiina, faʻaaogaina faatonuga talafeagai i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Faitau atili: 3 auala e faʻafefe ai le faʻaupu

Faamolemole ia matau o le miti lava ia e mafai ona fetuutuunai ese, e faavae i luga o le lomiga o le polokalama faagaoioia o le Windows o faaaogaina.

Faitau atili: Aveese le migao i le Windows 7

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sefulu o faʻamatalaga o loʻo i ai se kulupu faʻapitoa.

Faitau atili: Ave ese le moe i le Windows 10

Ae peitai, o nisi OS versions e le eseese tele mai isi lomiga o lenei faiga.

E sili atu: 3 auala e faʻamalo ai le faʻamaualuga Windows 8

I le tulaga e tatau ona e toe foʻi i tua suiga, e mafai ona e faʻatonuina le moe poʻo le sulufaʻi, toe faʻafoʻi uma atu suiga i le uluaʻi tulaga sili ona taliaina mo oe. Ina ia faafaigofie le faagasologa o le faia o ia suiga, faapea foi ma faamasani oe lava i auala faaopoopo e mafai ai ona e moe, faitau ia faatonuga talafeagai.

Faʻamatalaga auiliili:
Auala e faʻaagaoioia ai le faʻamaʻaloga
Faʻafefea ona mafai ai le tulaga moe

I lenei mea, i le mea moni, e mafai ona e faʻamaeʻaina faafitauli, se tasi auala poʻo le isi e fesoʻotaʻi ma le tuumiloga otometi o le komepiuta mai le tulaga o le moe ma le faʻamoeina. Ae ui i lea, ia manatua, mo tulaga taitasi, o mafuaʻaga ma fofo e ono tulaga ese.

Vaʻai foʻi: PC timing timer

Metotia 3: Faʻataʻitaʻiga Galuega

O le faʻaaogaina o le faʻatulagaina o le faʻatulagaga na faia e matou, sa paʻi muamua i se tasi o faʻamatalaga ua uma ona taua, ae i le isi itu. O le siakiina o le i ai o galuega e le manaʻomia e matua taua lava i le tulaga o faigata i le faʻamalosia vave, talu ai ona o le taimi e mafai ona setiina e le polokalame faakomepiuta.

Ia nofouta e iai nisi o tulaga e mafai ona faʻaseseina e le polokalame polokalama faʻapitoa. O lenei mea e faʻapitoa i le masini faʻapipiʻi e faʻamaonia faʻafuaseʻi ma mafai ai isi tusi talosaga i le taimi.

Tagai foi:
Polokalama e faʻamalo polokalama i le taimi
Polokalama e tape le PC i le taimi

E le gata i lea, o talosaga ma galuega faatino e mafai ona avea ma mafuaaga o mea uma. "Ala Uo", mafai ona fafagu lau PC ma faia ni taga.

Faitau atili: Seti o se faʻamalo i luga o se PC ma le Windows 7

I nisi tulaga, e le mafai e tagata faaaoga ona iloa le va o auala e tapuni ai le PC ma nai lo le tapunia i lalo, latou te tuʻuina meafaigaluega i le moe. O le faafitauli autu iinei o le i ai i se miti o le faʻaauau pea ona galue le polokalama ma e mafai ona amata mai i le faʻasologa.

Vaʻai foi: Faʻapefea ona tape le komepiuta

Faaaoga mea uma i taimi uma "Taofi" i le lisi "Amata", ae le o kulini i luga o le PC.

I le taimi nei, talu ai ona e malamalama i itu o itu, e mafai ona e amata e faʻaitiitia le faafitauli o le faʻalauiloa aunoa.

  1. Faasolo le autū autu "Manumalo + R"e sii i luga le faamalama Taumafai. Pe kiliki i luga "Amata" Faʻasani -lei, filifili le mea e talafeagai ai lisi o lisi.
  2. I laina "Tatala" ulufale i le poloaigataskschd.mscma kiliki "Lelei".
  3. I le faʻaaogaina o le autu autu o taʻavale, alu i "Task Schertler (Lotoifale)".
  4. Faʻateleina le tamaititi tamaititi "Faletusi o Task Scheduler".
  5. I le ogatotonu o le vaega autu ole galuega, iloilo ma le faaeteete galuega o loʻo iai.
  6. A maua le galuega masalomia, kiliki i luga i le itu taumatau o le kuki ma faitau ma le faʻaeteete faʻamatalaga auiliili i le faamalama oi lalo.
  7. Afai e te leʻi saunia mo faʻatulagaga seti, tape le mea ua maua e faʻaaoga ai le filifiliga "Aveesea" luga o le meafaigaluega o mea filifilia.
  8. O gaioiga o lenei ituaiga o le a manaʻomia ai le faʻamaoniga.

Aʻo sailia ni galuega, ia faʻaeteete faʻapitoa, aua o le meafaigaluega autu mo le foia o le faafitauli.

O le mea moni, i luga o lenei mea, faʻatasi ai ma le taʻavale faʻafuaseʻi o le PC ona o le le saʻo o le faʻatinoina o le faʻatulagaina o galuega, e mafai ona maeʻa. Ae ui i lea, e taua tele le faia o se maliega e faapea i nisi tulaga atonu o le a le mafai ona vaaia le galuega pe le mafai foi ona faʻamuta.

Metotia 4: Aveeseina o le vaalele

O le auala sili ona faigofie, ae sili ona mataalia, atonu o le faigofie faigofie lea o le faʻamamaina o le masini faʻaogaina mai le tele o otaota. Mo nei faamoemoega, e mafai ona e faʻaaogaina polokalama faʻapitoa.

Faitau atili: Aveese otaota ma le CCleaner

Aua nei galo e faamama le faamaumauga a Windows, talu ai o lana galuega le maluelue e mafai ona faaosofia ai faafitauli i le mana o le PC.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafefea ona fufulu le resitala
Faʻamaumauga o le siaki

I le faaopoopo atu i lenei mea, 'aua nei galo e fai se fufulu faʻamamaina o le OS, e faʻaaoga ai faʻatonuga talafeagai e fai ma faavae.

Faitau atili: Faʻafefea ona fufulu mama le otaota mai otaota

Metotia 5: Faʻaleagaina o siama

E tele mea ua uma ona fai i le tusiga o lenei tusiga, ae o le faafitauli o le faʻamaʻi pipisi e talafeagai pea. O se polokalama faʻanatura e mafai ona mafua ai suiga i le mana i totonu o le polokalama ma le BIOS.

O le faagasologa o le aveeseina o nisi siama atonu e manaʻomia ai se malamalama faaopoopo mai ia oe, mo se faataitaiga, i le taʻavaleina o Windows i se tulaga malupuipuia.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona mafai ai le saogalemu o le faiga o le amataina i le BIOS

I le amataina, e tatau ona e suʻesuʻeina le faʻaogaina o le polokalama mo faʻamaʻi e faʻaaogaina ai foliga masani o le polokalama faakomepiuta faʻapipiʻi. Afai e te le maua le polokalama faakomepiuta o le fetaui talafeagai, faʻaoga fautuaga mo le faʻamamaina o le Windows e aunoa ma se antivirus.

Faitau atili: E faʻafefea ona faʻaumatia faʻamaʻi e aunoa ma se antivirus

O se tasi o polokalame aupito sili ona fautuaina o le Dr.Web Cureit ona o lona tulaga maualuga ma le saolotoga laisene.

Mo nisi faʻataʻitaʻiga saʻo, e mafai ona e faʻaogaina auaunaga faʻapitoa i luga o le initaneti lea e mafai ai e oe ona iloa uma mea sese.

Faitau atili: Faʻamaumauga i le initaneti ma le siakiina o siama

Afai o fautuaga na matou tuʻuina atu ia te oe na mafai ona fesoasoani, aua neʻi galo ia maua se polokalama maualuga-anti-virus.

Faitau atili: Virus Removal Software

Seiloga o se faʻamatalaga auiliili o le Windows mo faʻamaʻi pipisi e mafai ona e faʻaaogaina i metotia sili atu. I le taimi lava e tasi, o matāʻupu matuiā mo le faʻafitauli e pei o le faʻaosoosoina vave o le PC e faʻatagaina i le leai o ni faʻamaʻi.

Metotia 6: Faʻafoʻisia le Faʻatonu

I na tulaga e le o aumaia ai ni faʻataunuʻuga talafeagai, e mafai ona fesoasoani i le OS OS "Toe Faʻafoisia o Mea". Vaʻai vave lava o le tulaga le faʻaaogaina o taʻiala taʻitasi o Windows, amata i le fitu.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafefea ona toe faʻaleleia le polokalama a le Windows
Faʻafefea ona toe faʻaleleia le OS e ala i le BIOS

Faamolemole ia maitauina e fautuaina e faia se lalolagi atoa pe afai e matua tatau lava. E le gata i lea, e na o le talitonu atoatoa e mafai ona taliaina lenei mea pe a maeʻa nisi o faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻiina o polokalama tʻatolu mai punaoa le faʻamaonia.

O le faasologa o le rollback e mafai ona mafua ai faafitauli i le itu, o lea ia mautinoa o le tausia o kopi kopi o faila mai le malo malo.

Vaʻai foi: Fausia se kopi kopi o Windows

Metotia 7: Toe faʻatulagaina le faiga faʻaogaina

O le faʻasalaga sili ma sili ona mataʻutia e mafai ona e faia ina ia toe faʻafoisia ai le faʻatinoina o le faʻaogaina o le PC PC i luga ma le faʻaaogaina o se faʻafouga atoatoa o Windows. Ia vave matauina o le faʻatulagaina o ia lava e le manaʻomia ai oe ia maua se malamalamaaga loloto o le faʻaogaina o le komepiuta - na e manaʻomia ona e mulimulitai i faatonuga.

Afai e te filifili e toe faʻaleleia le polokalama, ia mautinoa e faʻafeiloaʻi faʻamatalaga taua e maua ai masini masini.

Ina ia faigofie ia te oe ona e malamalama i itu uma o le toe faʻaleleia o OS OS, ua matou saunia se tusiga faapitoa.

Faitau atili: Faʻalelei le Windows

O faiga masani o faiga e le o se eseesega i tulaga o le faʻatulagaga ona o eseesega i le faʻaoga.

Vaʻai foi: Faʻafitauli o loʻo faʻapipiʻiina le Windows 10

I le maeʻa ona toe faʻaleleia o le OS, 'aua neʻi galo e faʻaopoopo nisi vaega faʻavae.

Vaʻai foi: Saili mea e manaʻomia ona faʻapipiʻi avetaavale

Faaiuga

E ala i le mulimuli ia matou faʻatonuga, e tatau lava ona e faʻaaogaina le faigata o le tapeina o le PC. Ae peitai, afai e le o le tulaga lenei, e tatau ona e faia se siaki komepiuta mo faafitauli tau masini, ae naʻo le poto masani.

Afai ei ai ni au fesili e uiga i le autu ua faʻamoemoeina, o le a tatou fiafia e fesoasoani!