Auala e Faalautele ai le Battery Life: Fautuaga Lelei

O mea e gaosia ai masini komepiuta e tutusa ma mea taumafa, ma o la latou vaitausaga lautele o le 2 tausaga (mai le 300 i le 800 i luga o le totogi / faʻataʻavaleina), e itiiti ifo nai lo le auaunaga o le komepiuta. O a mea e mafai ona aʻafia ai le atinaʻega o le ola o le ola ma le faʻalauteleina o lona soifuaga, matou te taʻu atu i lalo.

O le a le mea e fai ina ia sili atu le umi o le piʻo i le komepiuta

O komepiuta komepiuta faʻaonapōnei e faʻaaoga ituaiga lua o maʻa:

  • Li-Ion (ion lithium);
  • Li-Pol (polymita lithium).

Lapatops faʻaonapo nei faʻaaoga le lithium ion poʻo le lithium-polymer

O ituaiga uma o maa e tasi lava le mataupu faavae o le faaputuputuina o le eletise eletise - ua faapipiiina se cathode i luga o se mea alumini, se afifi i luga o se apa apamemea, ma i le va oi latou o loo i ai se vavalaupapa poa ua faamaluluina i le electrolyte. I pamu lithium-polymer, e faʻaaogaina ai le eletise e pei o le gel, faʻatasi ai ma le fesoasoani lea e faʻagesegese ai le faʻagasologa o le faʻatonuina o le lithium, lea e faʻateleina ai le olaga atoa.

O le toe faʻaaogaina o ia maa e mafua ai ona latou "matua" ma faasolosolo malie ona le toe gafatia. O lenei faagasologa ua faatelevaveina:

  • paluga o le masini (vevela i luga o le 60 ºC e taua tele);
  • lafoaia lelei (i totonu o maa e aofia ai se faaputuga o apa o le 18650, o le voltage maualalo o le 2.5 V ma lalo ifo);
  • totogi faaopoopo;
  • eletise eletise (pe a pa'ū lona vevela ile lalo ifo o le faailoga).

E tusa ai ma le faʻatonuga / faʻataʻalogaina, ua fautuaina e le au atamamai e le tatau ona faʻatoʻa faʻaaogaina atoa le pulu, o lona uiga, toe faʻaalu le komepiuta pe a faʻaalia le faʻamaoniga o le pusa e faʻaalia ai le 20-30%. O le a mafai ona tusa pe tusa ma le 1.5 taimi le faateleina o le aofaʻi o tau / totogi, pe a maeʻa ona amata ona leiloa lona malosi.

E le fautuaina le faʻamaʻaʻaʻaina atoa o le maʻa.

E le gata i lea, o le faateleina o punaoa e tatau ona usitaia fautuaga nei:

  1. Afai o le komepiuta e masani ona faʻaaogaina i se tulaga tumau, e tatau ona molia le pulu i le 75-80%, vavae ese ma teuina eseese i le vevela o le potu (10-20 ºC o se tulaga lelei).
  2. A maeʻa ona faʻaalu atoa le pulu, faʻaalu i le vave e mafai ai. O le teuina umi o se masini e faʻaaogaina e faʻaititia ai lona malosi, ma i nisi tulaga e oo lava i le taʻitaʻiina o le mea e taofia - i lenei tulaga, o le a le manuia le pati.
  3. E le itiiti ifo ma le tasi i le 3-5 masina, e tatau ona e faʻamaʻaʻaʻaina atoa le pusa ma faʻapipiʻi loa loa i le 100% - e manaʻomia mo le faʻavasegaina o le laupapa faʻatonutonu.
  4. A e molia le pati, aua le faʻataʻitaʻiina tusi aoga, ina ia aua le faʻaalia le pona i luga o le masini.
  5. Aua e te molia le maa pe a maualalo le vevela o le vevela - pe a siitia atu i se potu mafanafana, o le voltage i luga o se moliaga ua uma ona totoina o le a faateleina e tusa o le 5-20%, o se mea e faʻaalu.

Ae i nei mea uma, o poloka taʻitasi o loʻo i ai se mea e fausia i totonu. O lana galuega o le taofia lea o le eletise mai le faaitiitia pe faateleina i le tulaga taua, ia fetuutuunai le tau o lo oi ai nei (ia puipuia ai le vevela), ia toe faʻapipiʻi ai apa. O le mea lea, e le tatau ona e faʻalavelave i tulafono o loʻo i luga - e tele nuances ua uma ona vaʻaia muamua e le au faipisinisi komepiuta ia i latou lava, ma o le faʻaaogaina o ia mea faigaluega e faigofie lava mo le tagata faʻatau.