Faʻaauau le faʻamaonia i Microsoft Excel

O nisi taimi pe a lolomiina se tusi faigaluega a Excel, o le lomitusi o lo o lolomiina e le gata o itulau ua tumu i faamatalaga, ae o mea e leai foi. E mafai ona tupu lenei mea mo mafuaaga eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te tuʻuina ma le faʻaeteete soo se tagata i le vaega o lenei itulau, e oʻo lava i se avanoa, o le a puʻeina mo le lolomiina. E masani lava, e aʻafia ai lenei tulaga i le ofuina o le lomitusi, ma e mafua ai foi ona leiloa le taimi. E le gata i lea, ei ai mataupu pe a e le manaʻo e lolomi se itulau faapitoa tumu i faʻamaumauga ma e te le manaʻo e lolomiina, ae tape. Sei o tatou mafaufau i filifiliga mo le tapeina o le itulau i Excel.

Talosaga aveeseina o pepa

O pepa taʻitasi o se tusi faigaluega Excel e faʻaumatia i itulau lolomiina. O o latou tuaoi i le taimi e tasi o loʻo avea ma tuaoi o pepa o le a lolomiina i luga o le lomitusi. E mafai ona e iloa pe faapefea ona vaevaeina le pepa i itulau e ala i le fesuiaiga i le laiga o le laiga po o le itulau o itulau Excel. Fai ia faigofie.

O le itu taumatau o le pusa o tulaga, lea o loʻo i le pito i lalo o le faamalama o Excel, o loʻo i ai ata mo le suia o le vaaiga o le pepa. E le mafai, o le masani masani e mafai. O le faʻamaufaʻailoga tutusa o le pito sili lea o le tolu o ata. Ina ia mafai ona fesuiaʻi i le faʻafanua o laulau, kiliki i luga o le ata muamua i le taumatau o le faʻamaonia ua faʻamaonia.

A maeʻa lena, ona faʻagaoioia ai lea o le faʻatulagaga o le laulau. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o itulau uma e vaeluaina e avanoa avanoa. Ina ia alu i le mode o le itulau, kiliki i le laina saʻo i le laina o ata o loo i luga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le faʻatulagaga o le itulau, e mafai ona e vaʻaia e le na o itulau lava ia, o tuaoi o loʻo faʻaalia e laina laina, ae o latou numera foi.

E mafai foi ona e fesuiai i le va o vaʻavaʻai matamata i Excel e ala i le alu i le lisi "Vaʻai". O i luga o le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Faʻamatalaga Iloilo Tusi" o le ai ai pusa faʻasologa e tutusa ma faʻamau i luga o le tulaga o le tulaga.

Afai, pe a faʻaaoga le mode o le itulau, o le laina e faitaulia i le mea e leai se mea e faʻaalia, o le a lolomiina se pepa avanoa i luga o le lolomi. O le mea moni, e ala i le faʻatulagaina o le lomitusi, e mafai ona e faʻamaonia se laina itulau e le aofia ai elemene avanoa, ae e sili lava ona tape nei elemene e le talafeagai. O lea la e le tatau ona e faia ia lava faatinoga faʻaopoopo i taimi uma e lolomi ai. I se faaopoopoga, e mafai e le tagata faaaoga ona galo ia faia ia tulaga talafeagai, lea o le a taitai atu ai i le lolomiina o pepa avanoa.

I le faaopoopo atu, afai ei ai elemene elemene i totonu o le pepa, e mafai ona e suʻeina e ala i le vaega muamua. Ina ia oʻo i ai, e tatau ona e alu i le lisi "File". Ma le isi, alu i le vaega "Lolomi". I le vaega pito i tua o le faamalama e amata, o le ai ai se muaʻi faʻamatalaga o le pepa. Afai e te taʻalo i le pito i lalo o le pusa taʻavale ma maua i le faʻamatalaga o faʻamatalaga i luga o nisi itulau e leai se faʻamatalaga, o lona uiga o le a lolomiina o ni pepa avanoa.

Ia tatou faʻamalamalama manino pe faʻapefea ona e aveesea itulau le aoga mai le pepa, pe afai e maua, pe a faia le laasaga o loʻo i luga.

Metotia 1: tofi le nofoaga lolomi

Ina ia aua le lolomiina ni pepa avanoa pe le manaomia, e mafai ona e atofaina se vaega lolomi. Mafaufau pe faapefea ona faia lenei mea.

  1. Filifili le tele o faʻamaumauga i luga o le pepa e te manaʻo e lomia.
  2. Alu i le lisi "Taiala Lisi", kiliki le ki "Lomia le Lisi"lea o loʻo i totonu o le poloka meafaigaluega "Itulau Faʻasologa". O se lisi autu e tatala, lea e na o le lua mea e aofia ai. Kiliki le mea "Seti".
  3. Matou te teuina le faila e faʻaaoga ai le metotia masani e ala i le kiliki i luga o le ata i foliga o se komepiuta komepiuta i le pito i luga pito i luga o le faamalama o Excel.

Ia, i taimi uma pe ae taumafai e lolomiina lenei faila, na o le vaega o le pepa na e filifilia e lafo i le lomitusi. O le mea lea, o itulau avanoa o le a "vavaeeseina" ma o le a le lolomiina. Ae o lenei metotia e i ai ona toso. Afai e te filifili e faaopoopo faʻamatalaga i luga o le laulau, ona lolomiina lea o oe o le a toe suia ai le taʻaloga, talu ai o le polokalama o le a na o le fafagaina o le laina na e faʻamaonia i totonu o le faatulagaga.

Ae o le isi tulaga e ono mafai pe afai o oe poo se isi tagata faʻaaogaina na faʻamaonia se nofoaga lolomi, ma faʻasolosolo ai le laulau ma faʻateʻa laina. I lenei tulaga, o itulau avanoa, lea ua faatulagaina e avea o se nofoaga lolomi, o le a auina atu pea i le lomitusi, e tusa lava pe leai ni seti i totonu o latou tulaga, e aofia ai se avanoa. Ina ia foia lenei faafitauli, o le a lava le na o le aveeseina o le vaega lolomi.

Ina ia mafai ona aveese le taʻaloga e oʻo lava i le filifilia o le laina e le talafeagai. Tau alu i le tab "Faailoga", kiliki le ki "Lomia le Lisi" i poloka "Itulau Faʻasologa" ma i le lisi e faʻaalia, filifili le mea "Aveesea".

A maeʻa, pe afai e leai ni avanoa poʻo ni isi tagata i totonu o sela i tua atu o le laulau, o le a le mafai ona avea se vaega o le pepa.

Lesona: Faʻapefea ona seti le taʻaloga i Excel

Metotia 2: Aveese le itulau atoa

Ae peitai, afai o le faafitauli e le o se nofoaga lolomi ma se avanoa leai se mea, ae o le mafuaaga e aofia ai itulau avanoa i totonu o le pepa o le i ai o avanoa po o isi igoa e le manaomia i le pepa, ona avea ai lea ma tulaga faamalosia o le nofoaga lolomi e na o le afa afa fua.

E pei ona taʻua i luga, afai o le laulau e suia i taimi uma, ona tatau loa lea i le tagata faaaoga ona faatulaga ni tafaoga fou i taimi taitasi pe a lolomiina. I lenei tulaga, o se laasaga sili ona lelei o le a matua aveese atoa mai le tusi se laina e aofia ai ni mea le talafeagai po o isi tulaga faatauaina.

  1. Alu i le itulau itulau o le matamataina o le tusi i soo se tasi o na auala e lua na matou faamatalaina muamua.
  2. A maeʻa le faʻatulagaina o le faʻatulagaga, filifili uma itulau tatou te le manaʻomia. Tatou te faia lenei mea e ala i le faataamilo i latou i le fetuu ao uu le faamaumatau o le kuki.
  3. A maeʻa ona filifilia elemene, kiliki le ki Aveese luga o le komepiuta. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o itulau faaopoopo uma lava ua faʻaumatia. O lea e mafai ona e alu i se faiga e matamata ai.

O le mafuaaga autu mo pepa paʻepaʻe pe a lolomiina e seti se avanoa i se tasi o sela o le avanoa saoloto. E le gata i lea, o le mafuaʻaga atonu o se nofoaga e le saʻo le faʻasologa. I lenei tulaga, e tatau lava ona e faʻaaogaina. E le gata i lea, o le fofoina o le faafitauli i le lolomiina o itulau e leai pe leai foi, e mafai ona e setiina le vaega tonu, ae e sili atu le faia o lenei mea i le na o le aveeseina o nofoaga avanoa.