Faʻasaina se taʻavale afi faʻamalosi Windows 10 i Linux

Afai mo se tasi mafuaʻaga poʻo se isi oe e manaʻomia se masini puʻeina o le Windows 10 flash (poʻo se isi OS OS), ma na o Linux (Ubuntu, Mint, isi tufatufaga) o loʻo maua i luga o lau komepiuta, e mafai ona e tusitusi faigofie.

I totonu o lenei tusi lesona, laʻasaga i lea laasaga i luga o auala e lua e fatuina ai le komepiuta USB flash drive Windows 10 mai Linux, lea e talafeagai mo le faʻapipiʻiina i luga o se polokalama UEFI, ma faʻapipiʻi OS i le Legacy mode. E mafai foi ona faʻaaogaina meafaitino: O polokalama sili mo le fatuina o se taʻavale afi puʻe, Bootable USB flash drive Windows 10.

Bootable USB flash drive Windows 10 faʻaaoga le WoeUSB

O le auala muamua e fausia ai se masini komepiuta i luga o le Windows 10 i totonu o Linux o le faʻaaoga lea o le polokalama freeUSUSB. O le taʻavale na faia ma lona fesoasoani e galue i le UEFI ma le Legacy mode.

Mo le faʻapipiʻiina o le polokalama, ia faʻaaoga tulafono nei i totonu o le laina

Suga Add-apt-Resitala ppa: nilarimogard / webupd8 sudo apt update sudo apt install woeusb

A maea le faʻatulagaga, o le a faʻapenei le faiga:

  1. Faʻamoemoe le polokalama.
  2. Filifili se ata o le ISO i le "Mai se ata o le ata" (faʻapea foʻi, pe ae manaʻo ai, e mafai ona e faia se pulou flash USB puʻeina mai se atigi puʻe poʻo se ata faʻatulagaina).
  3. I totonu o le vaega o le "Target device", faʻamaonia le kiliva USB flash lea o le a faamaumauina ai le ata (o le a faʻaumatia le faʻamaumauga).
  4. Kiliki le Seti button ma faʻatali sei maeʻa ona tusia le pulou.
  5. Afai e te vaʻai i le code code error 256 "Faʻapipiʻi faʻamatalaga i luga o le taimi nei," e le maua le ata ISO mai le Windows 10.
  6. Afai o le mea sese o le "Faʻaogaina le masini faʻatulagaina i le taimi nei", faʻapipiʻi ma tafiesea le kiliva USB flash, ona faʻapipiʻi lea i totonu, e masani ona fesoasoani. Afai e le aoga, taumafai e toe teuteuina.

A maeʻa lenei tusi tusitusi, e mafai ona e faʻaaogaina le kiliva USB e faʻapipiʻi le polokalama.

Faʻasaina se taʻavale afi faʻamalosi Windows 10 i Linux e aunoa ma polokalama

O lenei metotia, masalo, e sili atu ona faigofie, ae e fetaui lelei pe afai e te fuafua e faʻaʻe mai le mea na faia i luga o le polokalama UEFI ma faʻapipiʻi le Windows 10 i luga o se GPT.

  1. Faʻasologa le lela uila USB i le FAT32, mo se faʻataʻitaʻiga, i le "Disks" i le Ubuntu.
  2. Uu le ata ISO i le Windows 10 ma na ona kopi uma ona anotusi i se masini komepiuta USB flash format.

O le komepiuta flash flash drive Windows 10 mo UEFI ua saunia ma e mafai ona e faʻaulu i totonu o le EFI faʻataʻitaʻiga e aunoa ma ni faʻafitauli.