DNS 8.8.8.8 mai Google: o le a le mea ma pe faapefea ona resitala?

Lelei lelei

O le tele o tagata faʻapitoa, aemaise lava i latou na faʻaogaina le komepiuta mo le taimi muamua, ua latou faʻalogo e uiga i le faʻapuupuuga o le DNS ia le itiiti ifo ma le tasi (i lenei tulaga e le o se faleoloa komepiuta :)).

O le mea lea, afai ei ai faafitauli i le Initaneti (mo se faʻataʻitaʻiga, itulau Initaneti tatala mo se taimi uumi), o tagata faʻaoga e sili atu le poto masani, fai mai: "o le faafitauli e foliga mai e fesootai i DNS, taumafai e suia i le DNS a le Google 8.8.8.8 ..." . E masani lava, pe a uma ona oʻo mai lenei mea, e sili atu le le malamalama ...

I lenei tusiga ou te fia talanoa i lenei mataupu i auiliiliga auʻiliʻili, ma auiliili mataupu sili ona taua e faatatau i lenei otootoga. Ma o lea ...

DNS 8.8.8.8 - o le a le mea ma aisea e manaʻomia ai?

Maitau, atili i le tusiga, o nisi o faaupuga ua suia mo le faigofie ona malamalama ...

O nofoaga uma e te tatalaina i totonu o le masini e teuina faaletino i luga o soʻo se komepiuta (e taʻua o se 'auʻaunaga) ei ai lana lava tuatusi IP. Ae pe a ulufale i le 'upega tafaʻilagi, matou te le ulufale i le tuatusi IP, ae o se igoa patino faapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, E faʻapefea ona maua e le komepiuta le tuatusi IP o loʻo manaʻomia e le' upega tafaʻilagi le 'upega tafaʻilagi o loʻo matou tatalaina?

E faigofie: faafetai i le DNS, e maua e le masini faʻamatalaga e uiga i le tausisia o le igoa o le igoa i le tuatusi IP. O le mea lea, o le tele e faalagolago i le DNS server, mo se faʻataʻitaʻiga, o le saoasaoa o le utaina o itulau web. O le faʻalagolago ma vave le DNS server, o le vave ma sili atu le faʻalelei o lau komepiuta i luga o le Initaneti.

Ae faʻapefea le tagata e tuʻuina atu le DNS?

O le kamupani DNS lea e te maua ai le Initaneti e le vave ma faatuatuaina e pei o DNS a Google (e oʻo lava i le tele o mea e maua ai le Initaneti ma a latou sapalaiga DNS, sei vagana ai siiti laiti). E le gata i lea, o le saoasaoa o le toʻatele e tele mea e manaʻomia.

Google Public DNS tuʻuina atu tuatusi faʻaumau lautele mo faʻamaumauga a DNS:

  • 8.8.8.8
  • 8.8.4.4

-

Google lapatai atu o lona DNS o le a na o le faʻaaogaina e faʻavave ai le faʻatauina o itulau. O tuatusi IP o tagata faaaoga o le a teuina i totonu o le database mo na o le 48 itula, o le a le teuina e le kamupani ni faamatalaga patino i soo se mea (mo se faataitaiga, tuatusi ole tino ole tagata). O loʻo tuliloaina e le kamupani na o sini e sili ona lelei: ia faʻateleina le saoasaoa o le galuega ma maua faʻamatalaga talafeagai e faʻaleleia ai. auaunaga.

Seʻi tatou faʻamoemoe o le auala lea e 🙂

-

Faʻafefea ona resitala le DNS 8.8.8.8, 8.8.4.4 - laasaga i lea laasaga ma faʻasologa

O lenei o le a tatou mafaufau pe faʻapefea ona resitala le DNS talafeagai i luga o se komipiuta o loʻo taofiofia le Windows 7, 8, 10 (i le XP i se tulaga talitutusa, ae o le a ou le tuʻuina atu ni screenshots ...).

Laasaga 1

Tatala le komipiuta o le Windows i le: Lisi Pulea Network ma le Internet Network ma le Faʻasoa Faʻatau

I le isi itu, e mafai ona e kiliki i luga o le upega o fesoʻotaiga i le komiina o le kuki saʻo ma filifili le sootaga o le "Network and Sharing Center" (vaai Ata 1).

Fig. 1. Alu i le nofoaga autu e pulea ai fesoʻotaiga

Laasaga 2

I le itu tauagavale, tatala le fesoʻotaʻiga "Change adapter settings" (silasila Ata 2).

Fig. 2. Nofoaga Tutotonu ma Faʻasoa Faʻasoa

Laasaga 3

I le isi itu, e tatau ona e filifili se fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga (lea e te manaʻo e suia le DNS, lea e mafai ona e maua i le Initaneti) ma alu i ona meatotino (kiliki-i luga o le sooga, ona filifili lea o "meatotino" mai le lisi).

Fig. 3. O mea e fesootai ai

Laasaga 4

Ona e manaʻomia lea ona e alu i meatotino o le IP version 4 (TCP / IPv4) - tagaʻii le fig. 4

Fig. 4. Faʻamaumauga o le IP version 4

Laasaga 5

I le isi itu, ia fesuiaʻi le faasee i le "Maua mai le tuatusi o DNS tuatusi" tulaga ma ulufale:

  • Tagata e fiafia i le DNS: 8.8.8.8
  • Suʻe le DNS server: 8.8.4.4 (silasila Ata 5).

Fig. 5. DNS 8.8.8.8.8 ma le 8.8.4.4

I le isi itu, faʻafaʻasalaga tulaga i le kilikiina o le "OK" button.

O le mea lea, o le taimi nei e mafai ona e faʻaaogaina le televave ma le faʻamaoni o saite DNS mai Google.

O mea sili uma 🙂