Fatuina macro e faafaigofie ai le galue ma Microsoft Word

I le tulaga o faafitauli ma ki i le komepiuta o le komepiuta po o le faamamaina, atonu e tatau ona aveese ma toe faafoi atu i latou i lo latou nofoaga. I le gasologa o le tusiga o le a tatou talanoa e uiga i luga o luga o le komepiuta ma le sao saʻoina o ki.

Key Key Key Replacement

O le komepiuta i luga o se komepiuta e mafai ona matua fesuiaʻi tele i luga o le ata ma le gaosiga o le masini. Matou te mafaufau i le faiga o suiga i luga o le faʻataʻitaʻiga a se komepiuta se tasi, e taulaʻi i luga o faʻailoga autu.

Vaʻai foi: Faʻamama le kī i le fale

Ave ese ki

O ki uma e faia i luga o le piano ona o le faapipiiina o palasitika. Faʻatasi ai ma le auala sao, o le aveeseina o kuluma o le a le afaina ai faafitauli.

Lautele

O le tele o ki masani e aofia ai le lautele "Ctrl" ma F1-F12.

  1. Faʻapena muamua se sikulifili tioata ma se pito i tua. I le leai o se meafaigaluega talafeagai e mafai ona faʻagata i se naifi.
  2. Faʻaaogāina o le mana poʻo le lisi "Amata" tape le komepiuta.

    Vaʻai foi: Faʻapefea ona tape le komepiuta

  3. E tatau ona tuu se sikulifafala i lalo o le tasi pito o le ki i le va o le mauga ma le pito i totonu o le nofoaga ua faaalia mai ei matou i le ata. I lenei tulaga, e tatau ona paʻu le tumutumu autu i le ogatotonu, ma faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o antennae.
  4. Afai e manuia, o le a faʻalogoina se kiliki, ma o le ki e mafai ona aveese e aunoa ma le tele o taumafaiga. Ina ia faia lenei mea, sii i luga ma taomi i lalo i lalo o le pito i luga ole pito i luga.
  5. Afai o le a faʻamamaina le avanoa i lalo o le ki, e tatau foi ona aveese le latini. Faʻaaoga le pito sili o le screwdriver e pry le paʻu palasitika i le pito i luga taumatau.
  6. E tutusa lava le mea e tasi e fai i tua o le mauga.
  7. A maeʻa, aveese.

Tele

E mafai ona taua lenei vaega "Liliu" ma ki uma e sili atu. Faʻasalaga na o le "Avanoa". O le eseesega tele i le va o le lautele o ki o le i ai lea o le tasi mea e tasi, ae lua i le taimi e tasi, o le nofoaga e ono eseese e faalagolago ile foliga.

Manatua: O nisi taimi e tasi le loka tele e mafai ona faʻaaogaina.

  1. E pei o kuluma masani, pry le pito i lalo o le ki e faʻaaoga ai se sikulifili ma vaʻavaʻa ese le pito muamua.
  2. Fai tutusa ma le mea lona lua.
  3. Faʻaauau le tuʻuina atu o le ki mai luga o mauga ma totoe, toso ese. Faʻaeteete i le faʻamautuina o le uʻamea.
  4. Le faagasologa o le aveeseina o poloketi palasitika, ua matou faamatalaina muamua.
  5. I luga o le komepiuta "Ulufale mai" ofoofogia i lena mea e mafai ona matua fesuisuiai foliga. Ae ui i lea, i le tele o tulaga, e le afaina ai lona faʻaogaina, lea e toe faʻaluaina ai le mamanu. "Liliu" faatasi ai ma le tasi le mea e faʻamautu.

Nofoaga avanoa

Ki "Avanoa" i luga o se komepiuta komepiuta, e ala i lona mamanu, e i ai le itiiti ifo o eseesega mai le analog i luga o se masini komepiuta komepiuta. E pei "Liliu"E lua i le taimi e faia faatasi, tuu i itu uma e lua.

  1. I le itu o le itu tauagavale poʻo le taumatau, faʻaoga le "antennae" faʻatasi ma le pito iʻu o le sikulifafaʻata ma vavae ese mai le faʻamau. O lanu paʻu i lenei tulaga e tetele tele ma o le aveesea o le ki e sili atu ona faigofie.
  2. E mafai ona e aveesea ia latou lava filifiliga e tusa ai ma faatonuga na vaneina muamua.
  3. Faʻafitauli i lenei kī e mafai ona tupu na o le taimi o le faʻatulagaina, talu mai "Avanoa" faʻapipiʻiina le lua faʻamautu i le taimi e tasi.

Ia matua faʻaeteete i le taimi o le aveeseina ma le faʻapipiʻi mulimuli ane, aua o mea faʻapipiʻi e mafai ona faigofie ona faaleagaina. Afai e faatagaina lenei mea, o le masini e tatau ona suia faatasi ai ma le ki.

Faʻasologa autu

O le faʻatau ese o kī ese mai se komepiuta e faʻafitauli tele, talu ai e le o mea uma e fetaui ma lau masini. I le tulaga o se sui pe, pe a tatau ai, o le toe faafoi mai o kī na ave muamua, na matou saunia le faʻatonuga talafeagai.

Le masani

  1. Liliu le mauga e pei ona faʻaalia i le ata ma faʻamau le vaapiapi ma le "antennae" i le pito i lalo ole pito i luga.
  2. Faʻamaulalo le toe o le paʻu palasitika ma faʻalemu lemu.
  3. Tuu le ki i le tulaga sao ile luga ma ia lolomiina mausali. O le ae aʻoaʻo e uiga i le faʻatulagaina manuia e se kiliki uiga.

Tele

  1. I le tulaga o lautele lautele, e tatau ona e faia tonu lava le mea lava lea e tasi ma isi mea masani. Pau lava le eseesega o le i ai o le tasi, ae na o le lua avanoa.
  2. Tui i luga o le faʻamalosi faʻamalosi i totonu o le uamea.
  3. E pei ona i ai muamua, toe faafoi le ki i lona tulaga muamua ma tulei seʻia oʻo ina kiliki. O le mea lea e tatau ai le tufatufaina o le mamafa ina ia pa'ū le tele i luga o le laufanua ma mea faʻapipiʻi, ae le o le ogatotonu.

"Avanoa"

  1. I luga o mauga Spacebar e tatau ona e faia taga tutusa e pei o le faʻapipiʻiina o isi ki.
  2. Faʻamau "Avanoa" i luga o le komepiuta ina ia faʻatautaia le vavalalata vavalalata mai luga i lalo.
  3. Faʻaofi le lautele o le faʻamau i le pito i luga e pei ona faʻaalia e i matou.
  4. O lea e manaʻomia lou faalua-kiliki i le ki e maua ai kiliki, faʻamaonia o se faʻatulagaga manuia.

I le faaopoopo atu ia i latou na tatou iloiloina, e ono i ai ni ki laiti i luga o le komepiuta. O a latou faʻaaogaina ma faʻatulagaga faʻapipiʻi e tutusa uma lava le masani.

Faaiuga

E ala i le faʻaalia o le tausiga lelei ma le gauai atu, e faigofie ona e aveese ma faʻapipiʻi ki i le komepiuta o le komepiuta. Afai o le faʻapipiʻiina o lau komepiuta e matua ese lava mai le faʻamatalaina i totonu o le tusiga, ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi i matou i faʻamatalaga.