Faʻafefea ona aveese le lapataiga e uiga i le fesuiaiga i se upega tafaʻilagi sese i Google Chrome

O nisi Microsoft Word users e feagai i se faafitauli - e le lolomiina e le lomitusi pepa. E tasi le mea, afai e le lolomiina e le lolomi se mea, o lona uiga, e le aoga i polokalama uma. I lenei tulaga, e manino lava o le faafitauli o loʻo taoto saʻo i totonu o meafaigaluega. O se isi mea pe afai o le galuega lomitusi e le naʻo le Upu poʻo le, e tupu foi i nisi taimi, ae na o nisi, pe o le tasi foi le pepa.

Faʻasalaga faʻafitauli lolomi i le Upu

Po o le a lava mafuaaga mo le amataga o le faafitauli, pe a le lolomi e le lomitusi pepa, i lenei tusiga o le a tatou taulimaina i latou taitoatasi. Ioe, matou te taʻu atu ia te oe pe faʻapefea ona foia lenei faafitauli ma faʻaauau pea ona lolomiina pepa talafeagai.

Mafuaaga 1: Tagata e Le o Vaʻaia

Mo le tele o vaega, e faʻaoga lenei i tagata e le masani ai le PC, aua o le tagata fou o loʻo feagai ma se faʻafitauli e faigofie lava ona iai se mea sese i taimi uma. Matou te fautua atu ia e mautinoa o loʻo e faia saʻo mea uma, ma o la matou tusiga i luga o le lomitusi i le faatonu mai Microsoft o le a fesoasoani ia te oe e faʻataʻitaʻiina.

Lesona: Lomiga lomitusi i le Upu

Mafuaʻaga 2: Faʻaletonu le fesoʻotaʻiga o masini

E mafai e le lolomiina ona fesoʻotaʻi lelei pe leai foi i le komepiuta. O lea la, i lenei laasaga, e tatau ona e faaluaina le siakiina uma o laina, i le gaioiga / mea mai le lomitusi, ma i le gaioiga / faʻaogaina o le PC po o le komepiuta. E le o se mea e sili ona lelei le siakiina pe toe liliu le lomitusi, masalo o le a liliu ese e se tagata e aunoa ma lou iloa.

Ioe, o ia fautuaga e foliga mai e taufaaleaga ma e le o se mea, ae, talitonu mai ia te au, i le faatinoga, "tele" faafitauli "e tulai mai tonu ona o le le manatu faapito po o le faanatinati a le tagata e faaaogaina.

Mafuaaga 3: Faʻafitauli i le faʻatinoina o masini

Tatala le vaega lolomi i le Upu, ia mautinoa ua e filifilia le tusitusi saʻo. Faʻalagolago i le masini faʻapipiʻi o loʻo faʻapipiʻiina i luga o lau masini galue, atonu e tele ni masini i le matala o le lolomiina o le lolomiina. O le mea moni, o mea uma lava (faaletino) o le a faʻaalia.

Afai e le oi ai lau lomitusi i lenei faamalama pe le filifilia, e tatau ona e mautinoa ua saunia.

  1. Tatala i luga "Lisi Pulea" - filifili i le lisi "Amata" (Windows XP - 7) pe kiliki WIN + X ma filifili lenei mea i le lisi (Windows 8 - 10).
  2. Alu i le vaega "Meafaigaluega ma leo".
  3. Filifili se vaega "Meafaigaluega ma Lolomitusi".
  4. Suʻe lau masini lomitusi i totonu o le lisi, kiliki-i luga ma filifili "Faaaoga le le saʻo".
  5. O lenei alu i le Upu ma fai le pepa e te manaʻo e lolomi ai sauni mo le faʻasaʻoina. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i laasaga nei:
    • Tatala le lisi "File" ma alu i vaega "Faamatalaga";
    • Kiliki i le "Puipuia le Tusi" ma filifili le filifiliga "Talia le Faʻasaga".
  6. Manatua: Afai ua uma ona tatala le pepa mo le faasaʻo, e mafai ona faaseʻe lenei mekasini.

    Taumafai e lolomi se pepa. Afai tatou te manuia, faʻafetai, pe a leai, alu i le isi aitema.

Mafuaaga 4: Faʻafitauli i se faʻamaumauga patino.

O le tele lava o taimi, e le manaʻo le Upu, sili atu, e le mafai ona faʻamaonia ni pepa ona o le mea na faʻaleagaina pe iai faʻamaumauga (faʻataʻitaʻi, fonuka). E mafai ona e foia le faafitauli o le ae le faia ni taumafaiga faʻapitoa pe a fai e te taumafai e faʻaogaina nei togafiti.

  1. Amata le Upu ma fatu se pepa fou i totonu.
  2. Faʻailoga i le laina muamua o le pepa "= Rand (10)" e aunoa ma ni upusii ma taomi le ki "UI".
  3. O le tusitusiga tusitusi o le a fatuina ai ni parakalafa se 10 o le anotusi.

    Lesona: Faʻafefea ona fai se palakalafa i le Upu

  4. Taumafai e lolomiina lenei pepa.
  5. Afai e mafai ona lolomiina lenei pepa, mo le sao o le suʻega, ma i le taimi lava e tasi e fuafua ai le mafuaaga tonu o le faafitauli, taumafai e sui fesuiaiga, faaopoopo se mea i le itulau.

    Lesona aʻoaʻo:
    Faʻaofi ata
    Fausia o laulau
    Fesuiai suiga

  6. Toe taumafai e lolomi le pepa.
  7. E ala i le faʻaaogaina o luga, e mafai ona e iloa pe mafai e le Vord ona lolomi pepa. O faafitauli lomitusi e ono tulaʻi mai i nisi o fonuka, o lea e ala i le suia o nei mea e mafai ona e iloa pe o lea.

Afai e mafai ona e lolomiina se pepa o tusitusiga, o le faafitauli na natia saʻo i le faila. Taumafai e kopi mea o se faila e le mafai ona lolomiina, ma faapipii i se isi pepa, ona e auina atu lea e lolomi. I le tele o tulaga e mafai ona fesoasoani.

Afai e le lolomiina le pepa, lea e te manaʻomia tele, e le o lomia, o loʻo i ai se tulaga maualuga e ono afaina. E le gata i lea, o loʻo i ai se avanoa e tusa lava pe lolomiina se faila faapitoa poʻo ona mea mai se isi faila pe i luga o isi komepiuta. O le mea moni o le faʻaaogaina o faʻamaoniga o le faaleagaina o faila o faila e ono foliga mai na o luga o nisi komepiuta.

Lesona: E faʻapefea ona toe faʻafouina le faʻamaumauga i le Upu

Afai ole fautuaga i luga ua le fesoasoani ia te oe e foia le faafitauli i le lomitusi, alu i le isi auala.

Mafuaʻaga 5: MS Word Fails

E pei ona taʻua i le amataga o le tusiga, o nisi faafitauli i pepa lolomi e mafai ona aafia ai na o Microsoft Word. O isi e ono aʻafia ai le tele (ae le o mea uma) poʻo polokalama uma lava faʻapipiʻiina i luga o se PC. I soo se tulaga, taumafai e malamalama lelei pe aisea e le lolomiina ai e le Upu pepa, e taua le malamalama pe o le mafuaʻaga o lenei faafitauli o loʻo i totonu o le polokalama lava ia.

Taumafai e lolomi se pepa mai soʻo se isi lava polokalame, mo se faʻataʻitaʻiga, mai le faʻataʻitaʻiga WordPad. Afai e mafai, faapipii i totonu o le polokalama le faʻamatalaga o se faila e le mafai ona e lolomiina, taumafai e auina atu e lolomi.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i WordPad

Afai o le a lolomiina le pepa, o le ae talitonu o le faafitauli o loʻo i totonu o le Upu, o le mea lea, alu i le isi aitema. Afai e le lomia le pepa i se isi polokalame, matou te faʻaauau pea i isi laasaga.

Mafuaaga 6: Faʻamatalaga Faʻamatalaga

I le pepa e te manaʻo e lomia i luga o le lomitusi, ia fai taga nei:

  1. Alu i le lisi "File" ma tatala le vaega "Filifiliga".
  2. I le faamalama o polokalama, alu i "Avanoa".
  3. Saili se vaega iina "Lolomi" ma siaki le mea "Lolomiina Faʻasalalau" (ioe, pe afai e faʻapipiʻi iina).
  4. Taumafai e lolomi le pepa, pe a le fesoasoani lenei mea, faʻaauau.

Mafuaaga 7: Lelei Avetaavale

Masalo o le faafitauli e le lolomi e le lomitusi pepa, e le o iai i le fesoʻotaʻiga ma le avanoa o le lomitusi, faʻapea foʻi i totonu o le Upu. Masalo o metotia uma o loʻo i luga e leʻi fesoasoani ia te oe e foia le faafitauli ona o avetaavale ile MFP. Atonu latou te le saʻo, ua le o toe mamao, pe ua le atoa foi.

O le mea lea, i lenei tulaga, e tatau ona e toe faʻafoʻi le masini komepiuta e manaʻomia e faʻatino ai le lomitusi. E mafai ona e faia lenei mea i se tasi o auala nei:

  • Faʻamau le avetaʻavale mai le 'ie e sau ma meafaigaluega;
  • Faʻasolo le avetaʻavale mai le 'upega tafaʻilagi aloaia a le gaosi oloa e ala i le filifilia o lau faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, faʻamaonia le faʻapipiʻiina o le faʻaogaina o le polokalama faʻaoga ma lona loloto.

A maeʻa ona toe faʻaaogaina le polokalama, toe amata le komepiuta, tatala le Upu, ma taumafai e lolomi se pepa. I nisi auiliiliga, o le faaiuga o le faiga mo le faapipiiina o avetaavale mo masini lomitusi na iloiloina i se isi mea. Matou te fautuaina e te faitauina ina ia aloese ai mai faafitauli e mautinoa.

Faʻamata: Find ma install drivers mo le lomitusi

Mafuaaga 8: Le lava o faʻatagaga (Windows 10)

I le lomiga aupito lata mai o Windows, o faafitauli ma lomiga lolomi i totonu o le Microsoft Word e mafai ona mafua ona o le le lava o le faaaogaina o aia tatau a le tagata poo le le lava o ia aia tatau e faatatau i le tasi le tusi. E mafai ona e mauaina ia mea nei:

  1. Faʻailoga i le faiga faʻaogaina i lalo o se teugatupe ma aia tatau a le Pule, pe afai e lei faia muamua.

    Faitau atili: Maua aia tatau a le pule i le Windows 10

  2. Mulimuli i le alaC: Windows(afai e faʻapipiʻi le OS i luga o se isi pulou, sui lana mataitusi i lenei tuatusi) ma sue le pusa i ai "Vaa".
  3. Faʻasani-saʻo i luga (kiliki i luga) ma filifili le mea i le lisi autu "Meatotino".
  4. I totonu o le pusa talanoa e tatala, alu i le lisi "Saogalemu". Taulai atu i le igoa ole igoa, saili ile lisi "Vaega po o Tagata Faaaoga" le tala lea e te galue ai i le Microsoft Word ma fuafua e lolomi pepa. Filifili ma kiliki le ki. "Suiga".
  5. O le a tatalaina le isi laupepa talatalanoa, ma e tatau foi ona e sailia ma faailoga le tala o loʻo faʻaaoga i le polokalama. I le pa poloka "Faʻatagaga mo le kulupu"i le laina "Faataga", siaki ia atigipusa i luma o mea uma o loʻo tuʻuina atu iina.
  6. Ina ia tapuni le faamalama, kiliki "Faaaoga" ma "Lelei" (I nisi tulaga, faʻamaoniga faaopoopo o suiga e ala i le faʻaulu "Ioe" i luga o le matala "Puipuiga o le Windows"), toe faʻafouina lau komepiuta, ia mautinoa e te ulufale atu i le teugatupe lava lea e tasi ma oe na matou maua ai faatagaga misi i le sitepu muamua.
  7. Amata Microsoft Word ma taumafai e lolomi le pepa.
  8. Afai o le mafuaaga mo le lolomiina o le faafitauli o le leai lea o pemita talafeagai, o le a aveesea.

Iloiloina o faila ma vaega o le polokalama Word

I le tulaga e le faatapulaaina na faafitauli i le lolomiina i se tasi o pepa patino, pe a toe faʻaleleia le avetaavale e le fesoasoani, pe a tulaʻi faafitauli i le Upu lava ia, e tatau ona e siaki lana taʻavale. I lenei tulaga, e tatau ona e taumafai e taʻavale le polokalama i tulaga le lelei. E mafai ona toe faʻafoʻi ma le lima ia tulaga faʻamaonia, ae e le o se faagasologa sili lea ona faigofie, aemaise lava mo tagata e leai se poto masani.

Talia le aoga e toe faʻafoʻi ai tulaga le lelei.

O le fesoʻotaʻiga o loʻo i luga e maua ai se aoga mo le toe faʻaleleia vave (toe faʻatuina o Upu i totonu o le tusi resitala). Na atiina ae e Microsoft, o lea e leai se manaʻoga e popole i le faʻamaoni.

  1. Tatala le fafautusi i le masini e sii mai ma taʻe.
  2. Mulimuli i faʻaumauga faʻapipiʻi faʻapipiʻi (i le Igilisi, ae o mea uma e faʻaogaina).
  3. A maeʻa le faagasologa, o le faafitauli i le soifua maloloina o le a faʻaaogaina faʻafuaseʻi, o le a toe faʻafoʻiina ia vaega o le Upu i tau le aoga.
  4. Talu ai o le aoga mai Microsoft e aveese ai le ki o le numera o le faafitauli, o le isi taimi e tatala ai le Upu, o le a saʻo le toefausiaina. Taumafai nei e lolomi le pepa.

Toe faʻaleleia o Microsoft Word

Afai o le metotia na faʻamatalaina i luga e leʻi foia le faafitauli, e tatau ona e taumafai se isi auala e toe faʻaleleia ai polokalama. Ina ia faia lenei mea, tamoe le galuega "Saili ma toe faʻaleleia", lea o le a fesoasoani e suʻe ma toe faʻaleleia ia faila o le polokalama na faʻaleagaina (ioe, pe afai ei ai). Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tamoe i le aoga masani. "Faʻaopoopo pe Aveese Polokalame" poʻo "Polokalama ma Vaega", faʻalagolago i le faʻamaumauga o le OS.

Upu 2010 ma luga

  1. Faʻasaʻo le Word Word.
  2. Tatala "Lisi Pulea ma maua ai se vaega iina "Faʻaopoopo pe Aveese Polokalame" (pe'āfai e iai sau Windows XP - 7) pe kiliki "VA + X" ma filifili "Polokalama ma Vaega" (faʻafouina i OS fou).
  3. I le lisi o polokalame e aliali, saili Microsoft Office pe eseese Upu (faʻalagolago i le lomiga o le polokalame ua faʻapipiʻiina i lau komepiuta) ma kiliki.
  4. I le pito i luga, i luga o le pusa tafatafa, kiliki "Suiga".
  5. Filifili se mea "Toe faʻafoʻisia" ("Toe faʻafoe le Ofisa" poʻo le "Toe Maua le Upu", toe faʻalagolago i le faʻapipiʻi), kiliki "Toe faʻafoʻisia" ("Faaauau"), ona "Lisi".

Upu 2007

  1. Open Word, kiliki i luga o le auala vave "MS Office" ma alu i vaega "Filifiliga o Upu".
  2. Filifili filifiliga "Punaoa" ma "Faʻamaumauga".
  3. Mulimuli i musumusuga e aliali i luga o le lau.

Upu 2003

  1. Kiliki le ki "Fesoasoani" ma filifili mea "Saili ma toe faʻaleleia".
  2. Kiliki "Amata".
  3. Pe a musuia oe, faʻapipiʻi le disaseti faʻatulagaina o Microsoft Office, ona kiliki lea "Lelei".
  4. Afai o le manipisi o loʻo i luga e leʻi fesoasoani e aveese le faafitauli i pepa lolomi, na o le pau lava le mea na totoe mo i matou e fai, o le sailia lea i le faiga faʻaogaina lava ia.

Filifiliga: Fofoina o faafitauli Windows

E tupu foi o le faagaioiga masani o le MS Word, ma i le taimi lava e tasi o le galuega lomitusi tatou te manaʻomia, ua faʻafefeteina e nisi taʻavale poʻo polokalama. E mafai ona latou manatuaina le polokalama poʻo le manatuaina foi o le polokalama. Ina ia siaki pe afai o le tulaga lenei, e tatau ona e amata Windows i se tulaga saogalemu.

  1. Aveese masini matagi ma moli vevela mai le komepiuta, faʻasese ni masini e le talafeagai, tuʻu ai na o le piano ma le kiore.
  2. Toe toe fai le komipiuta.
  3. I le toe amataina, taofi i lalo "F8" (i le taimi lava e maeʻa ai, amata mai le faʻaaliga i luga o le lau o le logo o le kamupanī o le motherboard).
  4. O le ae vaʻaia se lauulu lanu uliuli ma le tusi paepae, i totonu o le vaega "Filifiliga Maualuga Filifilia" manaʻomia e filifili se mea "Ala Lelei" (faʻaaoga ia ki i luga o lau piano, kiliki le ki e filifili ai. "UI").
  5. Faʻailoga o se pule.
  6. I le taimi nei, amataina le komepiuta i se tulaga malupuipuia, tatala le Upu ma taumafai e lolomi se pepa i totonu. Afai e le tupu ni faafitauli lolomi, o le mafuaaga o le faafitauli o loʻo i totonu o le faiga faʻaoga. O le mea lea, e tatau ona faʻaumatia. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e taumafai e toe faʻafoʻiina se faʻalapotopotoga (tuʻuina atu e iai sau faʻamaumauga ole OS). Afai, sei vagana talu ai nei, e masani lava ona e lolomiina pepa i le Upu e faaaoga ai lenei lomitusi, pe a uma le toe faʻaleleia o le polokalama, o le a faʻaaogaina le faafitauli.

Faaiuga

Matou te faʻamoemoe o lenei tusiga auiliili na fesoasoani ia te oe e aveese ai faafitauli i le lolomiina i le Upu ma na e mafai ona lolomiina le pepa aʻo leʻi e taumafai uma i auala ua faamatalaina. Afai e leai se tasi o filifiliga na ofoina mai ei matou na fesoasoani ia te oe, matou te fautuaina malosi oe ia faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa.