Open WebM video


O le manatu o le setiina o se komepiuta ina ia otometi ona liliu i le taimi atofaina e oo mai i le mafaufau i le tele o tagata. O nisi tagata latou te mananao e faʻaaoga a latou PC e pei o se uati o le uati i lenei auala, o isi e manaʻomia le amataina o vaitafe i le taimi aupito sili ona aoga e tusa ai ma le fuafuaga o le faasologa o tau, o isi e mananao e faatulaga le faʻatulagaga o faʻamatalaga, faʻavaveina o le virus poʻo isi galuega talitutusa. O a ni auala e mafai ai ona e ausia nei manaʻoga o le a talanoaina atili.

Faʻatonuina o le komepiuta e lavea ai aunoa

E tele auala e mafai ai ona faʻatautaia lau komepiuta e faʻamalosi ai. E mafai ona faia lenei mea i le faʻaaogaina o meafaigaluega o loʻo maua i meafaigaluega a le komepiuta, metotia ua tuʻuina atu mo le faʻaogaina o le polokalama, poʻo polokalama faʻapitoa mai tagata e gaosi oloa. Sei o tatou iloiloina nei metotia i nisi auiliiliga.

Metotia 1: BIOS ma UEFI

O le i ai o le BIOS (Faʻamaumauga Faʻatino), atonu, e tagata uma e le itiiti ifo le masani i mataupu faavae o le komepiuta. O ia e nafa ma suʻega ma faʻafesoʻotaʻi lelei vaega uma o le komepiuta PC, ona tuʻuina atu lea oi latou i le faiga faʻaoga. O le BIOS o loʻo aofia ai le tele o tulaga eseese, ma o loʻo i ai le avanoa e faʻaaogaina ai le komepiuta i le faiga masani. Sei o tatou faʻanofo i le taimi lava e tasi o lenei galuega o loʻo i ai mamao mai BIOSes uma, ae na o le sili atu ma le itiiti ifo o ona po nei.

Ina ia faʻatulagaina le faʻalauiloaina o lau PC i le masini e ala i le BIOS, e tatau ona e faia mea nei:

  1. Ulufale i le Setip menu Seti o le BIOS. Ina ia faia lenei mea, i le taimi lava e maeʻa ai le faʻaaogaina o le malosiaga e tatau ai ona taomi le ki Aveese poʻo F2 (faʻalagolago i le kamupanī ma le lomiga o le BIOS). Atonu ei ai isi filifiliga. E masani lava ona faʻaalia e le tino le ala e ulufale ai i le BIOS i le taimi lava e uma ai le PC.
  2. Alu i le vaega "Pule Manage Setup". Afai e leai se vaega faapena, ona fai lea i lenei lomiga o le BIOS, o le filifiliga e liliu lau komepiuta i le masini e le o saunia.

    I nisi o lomiga o le BIOS, o lenei vaega e le oi le lisi autu, ae o se vaega i totonu "Avanoa BIOS Maualuga" poʻo "Faʻatulagaina o ACPI" ma ia taʻua sina eseesega, ae o lona fatu e tutusa lava - o loʻo i ai le mana o le komepiuta.
  3. Suʻe i le vaega "Faʻatonuga o le Pulea o Mana" tusi "Mana-On e Ala"ma faʻatūina lona tulaga "Faʻamaonia".

    O lenei mea o le a mafai ai e le aunoa ona toe faʻaaogaina le PC.
  4. Seti le faasologa e liliu ai le komepiuta. I le taimi lava e maeʻa ai le mekasini muamua, o le a avanoa ia tulaga. "Aso o le Masina Masini" ma "Ala Uo".

    Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e faʻasolo le aso o le masina lea e amata ai le otometi amata o le komepiuta ma o le a faatulagaina lona taimi. Parakalafa "Aso uma" i le taimi "Aso o le Masina Masini" o lona uiga o lenei faiga o le a faia i aso uma i le taimi atofaina. O le faʻatulagaina o lenei matāʻupu i soʻo se numera mai le 1 i le 31 o lona uiga o le a faʻaoga le komepiuta i se numera patino ma le taimi. Afai e te le suia nei laina i lea taimi ma lea taimi, ona fai lea o lea taʻaloga i le masina ile aso atofaina.

I le taimi nei, o le BIOS interface e manatu ua le toe aoga. I komepiuta nei, ua suia e le UEFI (Unified Extensible Firmware Interface). O lona autu autu e tutusa lava ma le BIOS, ae o avanoa e lautele atu. O le faʻaaogaina e sili atu le faigofie ona galulue ma le UEFI ona o le lagolagoina o le kiore ma le gagana Rusia i le faʻaoga.

Faʻatuina o le komepiuta e faʻaauau ai ona faʻaaoga le EUFI e pei ona taua i lalo:

  1. Ulufale i UEFI. Faʻasinotonu i ai iina e faia i le auala tutusa e pei o le BIOS.
  2. I le faamalama o le UEFI Main, alu i le tulaga maualuga e ala i le kiliki i le F7 pe ala i le kilikiina o le faamau "Avanoa" i le pito i lalo o le faamalama.
  3. I le faamalama e amata i luga o le lisi "Avanoa" alu i le vaega "ARM".
  4. I le faamalama fou faʻasologa o le faʻatinoga "Enable via RTC".
  5. I laina fou o loʻo aliali mai, fetuunai le faʻatulagaga mo le aunoa ma le liliuina o le komepiuta.

    E tatau ona totogi le faʻapitoa i le faʻamasinoga. "RTC Ala Aso Aso". O le faʻatulagaina i le zero o lona uiga o le liliu i luga o le komepiuta i aso uma i se taimi atofaina. O le faʻatulagaina o se eseesega i le 1-31 vaʻaia e aofia ai le aofia ai i se aso patino, e pei ona faia i le BIOS. O le faʻatulagaina o le amataga o le taimi e le faʻaogaina ma e le manaʻomia ai se faʻamatalaga atili.
  6. Faasaoina au faʻavae ma alu fafo EUFI.

O le faʻavaeina o le moli eletise i le faʻaaogaina o le BIOS poʻo le UEFI e na o le pau lea o le ala e mafai ai e oe ona faia lenei taotoga i se komipiuta uma. I isi tulaga uma, e le o le suiga i luga, ae e uiga i le aumaia o le PC mai le faʻamoeina po o le lafi.

E alu e aunoa ma le fai mai ina ia mafai ai ona galue le eletise, o le uaea eletise a le komepiuta e tatau ona tuʻuina i totonu o se eletise poʻo le UPS.

Metotia 2: Faʻataʻitaʻiga Galuega

E mafai ona e faʻaogaina le komepiuta e otometi le faʻaaogaina o meafaigaluega a le Windows. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le Fuafuaga o le Task. Mafaufau pe faʻapefea ona faia lenei mea i le faʻataʻitaʻiga o le Windows 7.

I le amataga, e tatau ona e faʻatagaina le faiga e teu / tape le komepiuta. Ina ia faia lenei mea, tatala le vaega i le vaega e puleaina. "Faigaluega ma le Puipuiga" ma le vaega "Tuuina atu o malosiaga" mulimuli i le sootaga "Faatulagaina o le suiga ile tulaga moe".

Ma i le faamalama e tatala ai le keli "Suiga suiga faʻaopoopo eletise".

A maeʻa lena, ia maua i totonu o le lisi o faʻaiuga faaopoopo "Miti" ma o iina na setiina ai iugafono mo taimi e ala ai i le "Enable".

I le taimi nei, e mafai ona e faʻavasegaina le faʻatulagaga e otometi ai le komepiuta. Ina ia faia lenei mea, fai mea nei:

  1. Tatala le faila. O le auala pito sili ona faigofie e faia ai lenei mea e ala i le lisi. "Amata"o fea oi ai se faʻapitoa faapitoa mo polokalame suʻesuʻe ma faila.

    Amata le taina o le upu "scheduler" i totonu o lenei matāgaluega ina ia mafai ai e le sooga ona tatala le aoga ile laina pito i luga.

    Ina ia tatalaina le failautusi, ia kiliki i luga ma le faamaumatau o le kuki. E mafai foi ona faalauiloa mai le lisi autu. "Amata" - "Tagavai" - "Meafaigaluega Faʻatonu"pe ui i le faamalama Taumafai (Win + R)e ala i le taina iinataskschd.msc.
  2. I le faila, alu i "Faletusi o Task Scheduler".
  3. I le itu sao, filifili "Fausia se galuega".
  4. Fausia se igoa ma se faʻamatalaga mo le galuega fou, mo se faʻataʻitaʻiga, "Liliu vave le komepiuta". I totonu o le faamalama lava e tasi, e mafai ona e fetuʻunaʻi laina e faʻaalia ai le komepiuta: o le tagata o loʻo faʻaogaina le polokalama, ma le maualuga o ana aia tatau.
  5. Kiliki le lisi "Faʻateleina" ma taomi le faamau "Fausia".
  6. Faʻasolo le taimi ma le taimi e faʻapipiʻi ai le komepiuta, mo se faataitaiga, i aso uma i le 7:30 i le taeao.
  7. Kiliki le lisi "Gaoioiga" ma fatu se gaioiga fou e ala i le faʻatusatusaga i le mea na muamua. O lea e mafai ona e faʻasalalau mea e tatau ona tupu pe a fai se galuega. Sei o tatou faia ina ia i ai i le taimi e tasi nisi o savali o loʻo faʻaalia i luga o le lau.

    Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻatulagaina se isi gaioiga, mo se faʻataʻitaʻiga, taʻalo se faila leo, tatalaina o se vaitafe po o se isi polokalama.
  8. Kiliki le lisi "Tuutuuga" ma siaki le pusa "Fafagu le komepiuta e faʻatumu le galuega". Afai e tatau ai, tuu le isi toeʻai.

    O lenei mea e taua i le fatuina o la matou galuega.
  9. Faauma le faagasologa e ala i le kiina o le ki. "Lelei". Afai o faʻasalalauga lautele na faʻamautinoa e te nofo ai i se tagata patino, o le a talosagaina oe e le faʻatulagaga e faʻamaonia lona igoa ma le upu faila.

Ua maeʻa lenei tulaga mo le faʻapipiʻiina vave o le komepiuta e faʻaaoga ai le faʻasologa. O le faʻamaoniga o le sao o faʻatinoga o le a faia, o le faʻaalia lea o se galuega fou i le lisi o galuega o le faʻatulagaina.

O le taunuuga o lona faʻatinoga o le fafaguina i luga o le komepiuta i le 7:30 i le taeao ma le faʻaaliga o le savali "Lelei taeao!".

Metotia 3: Polokalame Tolu

E mafai ona e fatuina se faasologa mo lau komepiuta e faʻaaoga ai polokalama na faia e ni tagata atiaʻe le tolu-vaega. I nisi itu, latou te faia uma lava galuega a le faʻatulagaina o le polokalama. O nisi ua faʻaitiitia le faʻatinoga o galuega faʻatusatusa i ai, ae faʻamalie mo lenei mea faigofie o le faʻatautaiga ma se faʻatautaia atili o le faʻaoga-tagata. Ae ui i lea, o masini komepiuta e mafai ona aumaia le komepiuta mai le moe, e le tele. Mafaufau i nisi o na mea i auiliiliga atili.

TimesPC

O se polokalama leai se totogi, lea e leai se mea e sili atu. A maeʻa le faʻatulagaga, e faʻaitiitia i le fata. E ala i le valaʻauina mai iina, e mafai ona e setiina le faasologa mo le liliu / tapeina o le komepiuta.

Faʻasolosolo taimi faʻatupu

  1. I le faamalama o le polokalama, alu i le vaega talafeagai ma seti mea e manaomia.
  2. I le vaega "Faʻatonu" E mafai ona e faʻatulagaina le faʻatulagaina o le / faʻaaogaina le komepiuta mo le vaiaso.
  3. O taunuʻuga o mea na faia o le a faʻaalia i le faʻatulagaga o le faʻatulagaga.

O le mea lea, o le a le toe faʻaaogaina le komepiuta e tusa lava po o le a le aso.

Auto-on & Shut-down

O le isi polokalama e mafai ona e liliuina le komepiuta i le masini. E leai se atinaʻe gagana Rusia e le faʻaaogaina i le polokalama, ae mafai ona e maua se tagata e saili ile mea i totonu o le fesoʻotaiga. Ua totogiina le polokalame, mo se folasaga, ua ofoina mai se lomiga e 30 aso le faamasinoga.

Tikiai le Power-On & Lemu

  1. Ina ia galue ai, i le faamalama autu, alu i le Faʻatulagaina Tasks tab ma faia se galuega fou.
  2. O isi tulaga uma e mafai ona faia i le faamalama e aliali mai. O le ki iinei o le filifiliga lea o taga. "Mana i luga", lea o le a faʻamautinoa le aofia ai o le komepiuta ma faʻamatalaga faʻamaonia.

WakeMeUp!

O le atinaʻeina o lenei polokalama e iai le faʻatinoga masani o faʻalogo uma ma faamanatu. Ua totogiina le polokalame, e mafai ona maua le lomiga mo le 15 aso. O ona faʻafitauli e aofia ai le umi o le leai o ni faʻamatalaga. I le Windows 7, na mafai ona na o le tulaga fetaui ma le Windows 2000 faatasi ai ma pulega tau pulega.

Tikiake WakeMeUp!

  1. Ina ia faʻapipiʻi le komepiuta ina ia vave ala mai, e tatau ona e fatuina se galuega fou i lona faamalama autu.
  2. I le isi laasaga e tatau ona e setiina ia ala faʻasalalau e manaomia. Faʻafetai i le atinaʻe Rusia-gagana, oa taga e manaʻomia ona fai, manino manino i soo se tagata e faʻaaogaina.
  3. O se taunuuga o le faʻaaoga, o le a faʻaalia se galuega fou i le faasologa o le polokalama.

E mafai e lenei mea ona faʻamaeʻa le iloiloga pe faʻapefea ona otometi le faʻaogaina o le komepiuta i luga o se taimi. O lenei faʻamatalaga ua lava lea e taʻitaʻia ai le au faitau i avanoa e foia ai lenei faafitauli. Ma o le fea o auala e filifili ai e mo ia.