Faʻaleleia galuega faʻamalosi ile Windows 7

Toeitiiti lava o soʻo se tagata e vave ona mafaufau e uiga i le faʻaleleia o le faatinoga o la latou komepiuta. Atonu e mafua mai i le tulaʻi mai o siaki eseese, faatasi ai ma le manaʻoga e faʻalautele le saoasaoa o le tino pe a fai ni galuega eseese. Seʻi o tatou vaʻavaʻai i auala e mafai ai ona e faʻamautinoa le OS OS 7.

Tagai foi:
Faaleleia le PC i le Windows 7
E faʻafefea ona faʻavave le download o le Windows 7

Filifiliga o le PC Optimization

I le amataga, sei tatou iloa le uiga o le faʻaleleia ma le faʻamautuina o le faagaoioiga o se komepiuta. Muamua lava, o le faʻaumatiaina o taʻaʻiga eseese i le galuega, faʻaitiitia le malosi o le malosi, faʻaleleia atili o le faʻamautuina o le tino, faʻapea foʻi ma le faʻateleina o lona saoasaoa ma le faʻatinoga.

Ina ia ausia nei taunuuga, e mafai ona e faʻaaogaina ni vaega se lua. Muamua e aofia ai le faʻaaogaina o polokalama faʻapitoa faʻapitoa, lea e taʻua o mea e sili ona lelei. O le filifiliga lona lua e faia e faʻaaoga ai na o mea faigaluega i totonu o le polokalama. I le avea ai o se tulafono, o le faʻaaogaina o polokalame faʻaletolu e manaʻomia ai se laʻititi laʻititi o le malamalama, ma o le mea lea o lenei filifiliga e sili ona fiafia i ai tagata masani masani. Ae o tagata faʻapitoa e masani ona faʻaaogaina galuega a le OS, aua o lenei auala e mafai ai ona e maua ni faʻamatalaga saʻo.

Metotia 1: Faʻatupulaia

Muamua, mafaufau i le filifiliga e faʻaleleia ai le faʻatinoga o se PC o loʻo faʻaogaina le Windows 7 faatasi ai ma le fesoasoani a polokalame faʻaletolu. E fai ma faʻataʻitaʻiga, tatou te mafaufau i le populazer AVG TuneUp aloaʻia.

Faʻaola AVG TuneUp

  1. I le taimi lava e uma ai le faʻatulagaga ma le amataga, o le a ofo atu e TuneUp le faʻatinoina o se siakiina o siakiina mo le iai o faʻafitauli, mea sese ma mea e mafai ona faʻaaogaina. Ina ia faia lenei mea, kiliki le ki. Scan Now.
  2. A maeʻa lenei, o le a amataina le faʻavasegaina o faʻataʻitaʻiga i le ono faʻavae:
    • Auala e le faigaluega;
    • Faʻamaumauga o resitara;
    • Siaki tagata suʻesuʻe faʻamatalaga;
    • Laʻau faʻaleleia ma le OS;
    • Vaega o le HDD;
    • Toe amataina ma le tapunia.

    A maea siaki mo suʻega taʻitasi, o le tele o avanoa e faʻaleleia ai le tulaga na faʻamaonia e le polokalame o le a faʻaalia i tafatafa o lona igoa.

  3. A maeʻa le suʻesuʻega, ona faʻaalia lea o le ki. "Toe faaleleia ma Faamama". Kiliki i luga.
  4. O le auala mo le faasaʻoina o mea sese ma le faʻamamaina o le polokalama mai faʻamatalaga le talafeagai o le a faʻalauiloaina. O lenei faagasologa, e faʻatatau i le mana o lau PC ma lona faʻaogaina, e mafai ona umi se taimi. A maeʻa faʻasalalau taʻitasi, o le a foliga mai se siaki lanu meamata e faʻafeagai ma lona igoa.
  5. A maeʻa le faʻasalaga, o le a faʻamamaina le lapisi o lapisi, ma mea sese na i ai i totonu, pe afai e mafai, o le a faasaʻo. O lenei mea o le a mautinoa ai le faʻaleleia o le faatinoga o le komepiuta.

Afai o le polokalame AVG TuneUp ua leva ona faapipiiina i luga o se PC, ona i ai lea i lenei tulaga, ina ia taamilo i se faatulagaga o le polokalama ma faasaʻoina, fai mea nei.

  1. Kiliki le ki "Alu i Zen".
  2. O le a tatala se faamalama faaopoopo. Kiliki i luga o le ki Scan Now.
  3. O le a amata le faʻatautaia o le komipiuta. Fai laasaga mulimuli uma e tusa ai ma le algorithm na faʻamatala muamua.

Afai e tatau ona faʻaleleia ma le faʻaleleia naʻo vaega filifilia o le polokalama, ae le o le faʻatuatuaina o le polokalame e filifili ai mo ia lava le mea tonu e tatau ona faʻamalosia, ona i ai lea i lenei tulaga e tatau ona e faia taga nei.

  1. I le vitio autu AVG TuneUp, kiliki "Faʻafitauli".
  2. O se lisi o mataupu ua faailoaina ua aliali mai. Afai e te manaʻo e faʻamalo se faʻafitauli faʻapitoa, ona kiliki lea o le button o loʻo i le itu taumatau o le igoa, ona mulimuli ai lea i faatonuga o le a faʻaalia i le faamalama o le polokalama.

Metotia 2: Faʻatonuina o Taualumaga Faʻatinoga

O le a tatou iloa pe faapefea ona faʻaleleia le faatinoga o le komepiuta, faʻaaogaina mo lenei faamoemoe na o le galuega i totonu o le Windows 7.

  1. O le laasaga muamua i le faʻamautuina o le OS o le faʻamamāina o le komepiuta a le komepiuta mai otaota. E faia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o se faʻaaogaina o mea ua fuafuaina e aveese ai faʻamatalaga tele mai le HDD. Ina ia amataina, ia na ona taina se tuufaatasiga. Manumalo + R, ma pe a uma ona faʻagasolo le faamalama Taumafai ulufale i le poloaiga iina:

    mamamgr

    A uma ona e ulufale i totonu "Lelei".

  2. I le faamalama e tatala, e tatau ona e filifilia se vaega mai le lisi pa'ū e te manaʻo e faʻamamaʻa, ma kiliki "Lelei". O le mea e sosoo ai, e tatau ona e mulimuli i faatonuga o le a faʻaalia i totonu o le faʻamalama.

    Lesona: Faʻasaʻo le avanoa avanoa C i le Windows 7

  3. O le isi faʻatulagaga o le a fesoasoani i le faʻamautinoa o le faʻaaogaina o komepiuta o le faʻaleagaina o vaega o disk. E mafai foi ona faia e faʻaaoga ai le faʻaaogaina o le polokalama Windows 7. E faʻalauiloaina e ala i le suia o mea o le disk e te manaʻo e faʻaaogaina, pe ala i le alu i le pusa "Auaunaga" e ala i le lisi "Amata".

    Lesona: Puipuiga HDD i le Windows 7

  4. O le faʻamalieina o le komepiuta e faʻamamā e le aʻafia ai e le gata i le pusa, ae o le resitalaina o le polokalama. O se tagata poto masani e mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai naʻo galuega faʻatulagaina o le tino, e pei o, e ala i le faʻaaogaina Ofisa Resitalalea e ui atu i le faamalama Taumafai (tuufaatasiga Manumalo + R) e ala i le tusia o le poloaiga lenei:

    faʻatonutonu

    Ia, o le toʻatele o tagata faʻapitoa e fautuaina e faʻaoga mo lenei faʻamoemoe faʻapitoa e pei o le CCleaner.

    Lesona: Faʻamāina le Ofisa Resitala ma le CCleaner

  5. Ina ia faatelevaveina le galuega a le komepiuta ma aveese mai ia mea o le a fesoasoani i le faʻalavelaveina o auʻaunaga e te le faʻaaogaina. O le mea moni, o nisi oi latou, e ui lava e leʻo faʻaaoga moni, tumau malosi, nai lo le faʻaaogaina o le tino. E fautuaina ina ia faʻaaogaina. O lenei taotoga e faia, e ala i Pule o Auaunagalea e mafai foi ona maua mai i le faamalama Taumafaie ala i le faʻaaogaina o le poloaiga lenei:

    services.msc

    Lesona: Taofiina o tautua le talafeagai i le Windows 7

  6. O le isi filifiliga e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le eletise o le aveese lea o polokalama le talafeagai mai le pule faataga. O le mea moni o le tele o talosaga i le taimi o faʻapipiʻi ua resitala i le amataga o le PC. Muamua, o lenei mea e faʻaitiitia ai le saoasaoa o le amataina o le polokalame, ma le lona lua, o nei tusi talosaga, e masani lava e aunoa ma le faia o se aoga aoga, e faʻaaogaina ai pea mea tau PC. I lenei tulaga, e ese mai i nisi tuusaunoaga, o le a sili atu le talafeagai le aveeseina o ia polokalama mai le taavale, ma afai e mafai, e mafai ona faʻaaogaina ma le lima.

    Lesona: Faʻateʻaina le polokalama faʻatagaina i le Windows 7

  7. Le faʻaitiitia o le uta i luga o masini komepiuta o le komipiuta ma faʻaleleia ai lona taotoga i le tapeina o ni ata faʻaalia. E ui lava i lenei tulaga, o le a toe faʻaleleia atili, talu mai le faʻatupulaia o le PC, ae o le faʻaalia o le atigi o le a le manaia tele. O iinei, e filifili e tagata taʻitoʻatasi mo ia lava mea e sili ona taua mo ia.

    Ina ia mafai ai ona faʻaogaina manipisi tatau, muamua lava, kiliki i luga o le ata "Amata". I le lisi e tatala, kiliki i luga le mea "Komipiuta". Mai le lisi e aliali, filifili "Meatotino".

  8. I le faamalama e tatala pe a uma lenei kiliki "Filifiliga Maualuga ...".
  9. O le a tatalaina se tamai faamalama. I poloka "Galuega Faatino" kiliki le faamau "Filifiliga".
  10. I le faamalama e aliali mai, seti le faamau i le "Faʻavave vave". Kiliki "Faaaoga" ma "Lelei". I le taimi nei, talu ai ona o le faʻaitiitia o le avega o le OS ona o le faʻaaogaina o aafiaga tau faʻataʻitaʻiga, o le saoasaoa o le faagaoioiga o le komepiuta o le a faateleina.
  11. O le faʻataʻitaʻiga nei e faʻaleleia ai le faʻatinoina o se komepiuta komepiuta e fesoʻotai ma se faʻaopoopoga i le RAM, lea e mafai ai e oe i le taimi lava e tasi ona galue ma se tele o faagasologa o gaioiga. Ina ia faia lenei mea, e te le manaʻomia foʻi le faʻatauina o le RAM ua sili atu le malosi, ae ia faʻaititia le tele o le faila faila. E faia foi lenei mea i le faʻatulagaina o le saoasaoa o le saoasaoa i le faamalama "Mafaufau Mama".

    Lesona: Faʻafouina Manatu Mamao i le Windows 7

  12. E mafai foʻi ona e faʻaleleia le faʻatinoga o lau komepiuta e ala i le fetuunaʻi o le eletise. Ae o le mea lea e tatau ai ona e manatu o le faʻaaogaina o le tino i lenei vaega e faalagolago lea i mea e te manaʻomia faapitoa: ia faʻateleina le vaitau o le masini e aunoa ma le toe faʻaaogaina (pe a fai o se komepiuta) poʻo le faʻateleina o lona faʻatinoga.

    Kiliki "Amata" ma alu i "Lisi Pulea".

  13. Tatala se vaega "Faigaluega ma le Puipuiga".
  14. Ma le isi, alu i le vaega "Tuuina atu o malosiaga".
  15. O au gaioiga atili o le a faʻalagolago i mea e te manaʻomia. Afai e te manaʻomia le ufiufi o lau PC i le tele e mafai ai, ia seti le ki i "Galuega Maualuga".

    Afai e te manaʻo e faʻateleina le taimi faʻatinoina o le komepiuta e aunoa ma le toe faʻaaogaina, ona i ai lea i lenei tulaga, tuʻu le ki i "Faasaoina o le malosi".

Ua matou iloa e mafai ona faʻaleleia le faʻatinoga o se komepiuta e faʻaaoga ai polokalame faʻatautaia lona tolu, faʻapea foʻi ma le faʻatautaia o se faʻatulagaga o faiga faʻavae. O le filifiliga muamua e sili atu ona faigofie ma vave, ae o le faia e oe lava ia e mafai ai ona e aoao atili e uiga i vaega o OS ma faia se fetuutuunaiga saʻo.