Faʻafefea ona ulufale i le BIOS i se komepiuta Lenovo

Le aso lelei.

Lenovo o se tasi o mea lauiloa komepiuta lauiloa. I le ala, e tatau ona ou taʻuina atu ia te oe (mai le poto masani), o le komepiuta e lelei tele ma faatuatuaina. Ma ei ai le tasi vaega i nisi o faʻataʻitaʻiga o nei laptops - o se mea e le masani ai ona ulufale i totonu o le BIOS (ma e masani ona tatau ona ulufale, mo se faataitaiga, e toe faʻaofiina ai Windows).

I lenei tusiga laʻitiiti, ou te manaʻo e mafaufau i nei uiga o le faʻaogaina ...

Ulufale i le BIOS i luga o se komepiuta Lenovo (aʻoaʻoga i lea laasaga)

1) E masani lava, e ulufale i le BIOS i Lenovo laptops (luga o le tele o faʻataʻitaʻiga), e lava le taimi e te liliuina ai le masini F2 (poʻo le Fn + F2).

Peitai, o nisi o faataitaiga atonu e le tali atu i nei kiliki (mo se faataitaiga, Lenovo Z50, Lenovo G50, ma le laina atoa: g505, v580c, 50, b560, b590, g50, g500, g505s, g570, g570e, g580, g700 , z500, z580 e le mafai ona tali atu i nei ki) ...

Fig.1. F2 ma le Fn button

Ki e ulufale ai i le BIOS mo tagata gaosi mea eseese o PC ma pona feaveaʻi:

2) O faʻataʻitaʻiga i luga i le itu pito i luga (e masani lava i tafatafa o le eletise eletise) e iai se kuluma faapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, tagaʻi i le Lenovo G50 i le Ata 2).

Ina ia ulufale atu i le BIOS, e tatau ona e: tape le komepiuta ma kiliki i luga o lenei faamau (o le a masani ona tusia i luga, ae ou te taʻutino atu i luga o ni faʻataʻitaʻiga, atonu e le o le a).

Fig. 2. Lenovo G50 - BIOS Faʻasalaga i le Button

I le ala, o se mea taua. E le o faʻataʻitaʻiga uma a le Lenovo o loʻo i ai le faamau i le itu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se komepiuta Lenovo G480, o lenei ki o loʻo sosoo ma le ki o le komepiuta (silasila i le fig 2.1).

Fig. 2.1. Lenovo G480

3) Afai e saʻo mea uma, e tatau ona faʻaoga le komepiuta ma le lisi o tautua ma ni mea se fa o le a faʻaalia i luga o le lau (tagaʻii le fig 3):

- Faʻasalaga masani (faʻailoga le faʻaaogaina);

- Seti Bios (Seti BIOS);

- Faʻasalaga Menu (faʻailoga ulutala);

- Faʻafouga Faʻafouina (faʻafouina le faʻalavelave faʻaleagaina).

Le ulufale i le BIOS - filifili Setup Bios (Seti ma Seti BIOS).

Fig. 3. Tautua o le auaunaga

4) I le isi itu, e tatau ona aliali mai le lisi sili ona masani a BIOS. Ona mafai lea ona e faʻavasegaina le BIOS e pei o isi faʻataʻitaʻiga o le komepiuta (o toetoe lava a tutusa foliga).

I le ala, atonu o le a manaomia e se tasi: i le Fig. 4 o loʻo faʻaalia ai tulaga mo le BOOT vaega o le komepiuta Lenovo G480 mo le faʻatulagaina o le Windows 7 i luga:

  • Auala o Boot: [Lagolago Faʻasalaga]
  • Faʻatonuina o le Faʻamasinoga: [Legacy First]
  • USB Boot: [Faʻasologa]
  • Faʻatomuaga Faamaumua o le Poto: PLDS DVD RW (o le avega lenei ma le Windows 7 boot disk ua faapipiiina i totonu, maitau o le muamua i lenei lisi), HDD i Totonu ...

Fig. 4. Aʻo le i tuʻuina le Window 7-BIOS faʻapipiʻi i le Lenovo G480

A uma ona suia uma tulaga, aua nei galo e teu ai. Ina ia faia lenei mea, i le vaega EXIT, filifili "Faasao ma alu ese". A maeʻa ona toe faʻafouina le komepiuta - o le faʻatulagaina o le Windows 7 e tatau ona amata ...

5) E i ai ni faʻataʻitaʻiga faapitoa o le komepiuta, mo se faʻataʻitaʻiga, Lenovo b590 ma le v580c, pe mafai ona e manaʻomia le button F12 e ulufale ai i le BIOS. O le uuina o lenei ki i le taimi lava e maea ai le komepiuta - e mafai ona e ulufale atu i le Quick Boot (menu vave) - o fea e mafai ai ona faigofie le suia o le faʻasologa o taʻavale o masini eseese (HDD, CD-Rom, USB).

6) Ma o le ki F1 e seasea faʻaaogaina. E mafai ona e manaʻomia pe afai oe faʻaaogaina se komepiuta Lenovo b590. O le ki e tatau ona lolomiina ma faia pe a uma ona fuli le masini. O le lisi o le BIOS lava ia e leʻo ese mai le tulaga masani.

Ma le mulimuli ...

E fautuaina e le kamupanī le faʻamalosia o le komepiuta komepiuta ao le i ulufale i le BIOS. Afai i le faagasologa o le seti ma le seti o laina i totonu o le BIOS, o le masini o le a faʻaaoga ese (ona o le le lava o le mana) - atonu o iai ni faafitauli i le faʻaauau o le faʻaogaina o le komepiuta.

PS

O le mea moni, ou te le o sauni e faʻamatalaga i le fautuaga mulimuli: E leʻi i ai lava ni faʻafitauli pe a ou tapeina laʻu PC aʻo ou i ai i totonu o le BIOS ...

Fai se galuega lelei 🙂