Faaaogaina o le galuega PRAVSIMV i Microsoft Excel

Faatasi ai ma galuega eseese i totonu o le Excel, ua faamoemoe e faigaluega ma tusiga, o le tagata faigaluega e tu i fafo mo ona tulaga le masani ai. Taumatau. O lona gaioiga o le aveesea lea o se numera patino o mataʻitusi mai le telefoni faʻamaonia, ma faitau mai le gataʻaga. Sei o tatou aoao atili e uiga i mea e mafai ona faia e lenei kamupanī ma e uiga i faʻaoga o le faʻaaogaina mo faamoemoega aoga ma ni faʻataʻitaʻiga faʻapitoa.

E saʻo le tagata faigaluega

Faʻamasinoga Taumatau toe aumai mai le elemene faʻamaonia i luga o le pepa le numera o mataitusi i luga o le saʻo lea e faʻaalia e le tagata faʻaaogaina ia lava. Faʻaalia le iuga mulimuli i totonu o le cell lea o loʻo i ai. O lenei gaioiga e aofia ai i le vaega o faʻatautaia o Excel operators. O lona faʻailoga e faapenei:

= TAUMAʻI (tusiga; numera o mataitusi)

E pei ona mafai ona e iloa, o le galuega e na o le lua ni finauga. Muamua o nei mea "Upu" E mafai ona ave le faʻamatalaga o faʻamatalaga moni o tusiga ma faʻasino i le elemene o le pepa o loʻo i ai. I le faʻasalaga muamua, o le a faʻapipiʻi e le tagata faʻapitoa le numera faʻamaufaʻailogaina o mataʻitusi mai le faʻamatalaga tusitusia o loʻo faʻamatalaina o se finauga I le tulaga lona lua, o le galuega o le a "to ese" mai le tusitusiga o loo i totonu o le masini faapitoa.

O le finauga lona lua o le "Numera o tagata" - o se numera numera e faʻamaonia tonu pe fia le tele o faʻamaumauga i totonu o le faʻamatalaga, faitauina i le taumatau, e tatau ona faʻaalia i totonu o le cell phone target. O lenei finauga e filifili. Afai e te faʻaaogaina, e manatu e tutusa ma le tasi, o lona uiga, naʻo le amio sili ona lelei o le elemene faʻamaonia o loʻo faʻaalia i le cell.

Faataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga

Ia tatou mafaufau nei i le faʻaaogaina o le galuega Taumatau i luga o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ave se lisi o tagata faigaluega o le atinaʻe. I le koluma muamua o lenei laulau o igoa ia o tagata faigaluega, faatasi ai ma numera telefoni. Matou te manaʻomia nei numera e faʻaaoga ai le galuega Taumatau tuu i totonu o se isi koluma, lea e taua "Numera Telefoni".

  1. Filifili le muamua lela le avanoa. "Numera Telefoni". Kiliki le ata "Insert function"lea o loʻo i le itu tauagavale o le faʻailoga pa.
  2. Faʻamamaina o le mata Pule sili. Alu i le vaega "Upu". Mai le lisi o igoa, filifili le igoa "TATALO". Kiliki le ki. "Lelei".
  3. Faʻamatala le matala o le faitotoʻa Taumatau. E lua ni vaega e fetaui ma finauga o le galuega faʻamaoti. I totonu o le fanua "Upu" e tatau ona e faʻamaonia se fesoʻotaʻiga i le muamua cell o le koluma "Igoa"lea e aofia ai le igoa mulimuli o le tagata faigaluega ma le telefoni. O le tuatusi e mafai ona faʻamaonia ma le lima, ae o le a matou faia i se tulaga ese. Seti le fetuu i le fanua "Upu"ona kiliki ai lea o le faamaumalie o le kusi i luga o le cell lea e tatau ona tusia ai ona faʻamaumauga. A maeʻa lena, o le tuatusi o loʻo faʻaalia i le faitotoʻa o finauga.

    I totonu o le fanua "Numera o tagata" ulufale i se numera mai le komepiuta "5". E aofia ai le lima tagata le numera telefoni a tagata faigaluega taitasi. I le faʻaopoopoga, o numera telefoni uma o loʻo i le pito i tua o sela. O le mea lea, ina ia mafai ona faʻaalia ese, e tatau ona tatou maua mai nei sene e pei o le lima lima i le taumatau.

    A maeʻa ona tuʻuina atu faʻamatalaga i luga, kiliki i luga le ki "Lelei".

  4. A maeʻa lenei gaioiga, o le numera telefoni a le tagata faigaluega faʻamaonia ua toso mai i totonu o se masini filifilia muamua. O le mea moni, o le faʻaaogaina saʻo o le tulafono mo tagata taʻitasi i le lisi, o se faʻatinoga umi lava, ae e mafai ona e vave faia, faʻaaogaina, kopiina. Ina ia faia lenei mea, tuu le fetuu i le tulimanu taumatau pito i lalo o le cell, lea ua i ai nei le fua Taumatau. I lenei tulaga, ua liua le taula i se mea e faatumuina i foliga o se koluse. Uu i lalo le faamaumatau agavale ma toso le palau i lalo o le laulau.
  5. Ia o le koluma atoa "Numera Telefoni" tumu i tulaga tutusa mai le koluma "Igoa".
  6. Ae, pe a tatou taumafai e aveese numera telefoni mai le koluma "Igoa"ona amata lea ona mou atu ma mai le koluma "Numera Telefoni". E mafua ona e lua uma nei koluma e fesoʻotai i le fua. Ina ia aveese lenei sootaga, matou te filifilia le anotusi atoa o le koluma. "Numera Telefoni". Ona kiliki lea o le ata "Kopi"lea o loo i luga o le lipine i le lisi "Aiga" i se vaega o meafaigaluega "Laupapa laupapa". E mafai foi ona e kosi le alala Ctrl + C.
  7. Ona, e aunoa ma le aveeseina o le filifiliga mai le koluma o loʻo i luga, kiliki i luga i le kī saʻo o le kusi. I le lisi autu i le vaega "Filifiliga Faʻatino" filifili se tulaga "Taua".
  8. A uma lena, o faʻamatalaga uma i le koluma "Numera Telefoni" o le a tuʻuina atu o ni faʻamaumauga tutoʻatasi, ae le o se taunuuga o fua faʻatatau. Ia, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e tapeina numera o telefoni mai le koluma "Igoa". E le afaina ai mea o loo i le koluma. "Numera Telefoni".

Lesona: Excel Function Wizard

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o foliga o loʻo faʻatonuina e le galuega Taumatau, ia maua ni gaioiga faʻapitoa. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei kamupanī, e mafai ona e faʻaalia i le nofoaga e vaʻaia le numera manaʻomia o mataʻitusi mai le tele o siaki, ma faitau mai le pito, o lona uiga, i le taumatau. O lenei tagata faʻapitoa e sili ona aoga pe afai e te manaʻo e aveese le numera tutusa o faʻamaumauga mai le pito i le tele o siaki. O le faʻaaogaina o se fua faʻatatau i ia tulaga o le a matua lavelave ai le taimi a le tagata faaaoga.