E faʻafefea ona faʻafefeina le snooping Windows 10

Talu mai le tuʻuina atu o le polokalama fou a Microsoft, o le tele o faʻamatalaga ua faʻaalia i luga o le Initaneti e uiga i le mataituina o le Windows 10 ma o le OS o loo i luga o tagata e faʻaaogaina, e le mafaamatalaina le faaaogaina o latou faʻamaumauga patino ae le gata. O le atugaluga e malamalama: manatu tagata e Windows 10 aoina a latou faʻamaumauga patino patino, lea e leʻo faʻamaoni. E pei o au suʻesuʻega e sili ona e fiafia i ai, o upega tafaʻilagi, ma le lomiga muamua o le Windows, Microsoft e aoina faʻamatalaga le faʻamaonia e faʻaleleia ai le faʻaogaina o le polokalama, sailiga, ma isi galuega a le polokalama ... Ia, faʻaalia oe faʻalauiloa.

Afai e te popole tele e uiga i le malupuipuia o au faʻamatalaga faʻamaonia ma manaʻo e faʻamautinoa lo latou saogalemu mai le avanoa a Microsoft, i totonu o lenei taʻiala e tele auala e faʻamalo ai le Windows 10 snooping, se faʻamatalaga auiliili o tulaga e mafai ai ona e faʻateleina nei faʻamatalaga ma puipuia Windows 10 mai le asiasia oe. Vaʻai foi: Faaaoga Faʻaleaga Windows 10 Suʻesuʻega e taofia ai le auina atu o faʻamatalaga patino.

E mafai ona e fetuunai tulaga mo le fesiitai ma le teuina o faamatalaga patino i le Windows 10 i le polokalama faʻapipiʻi, faʻapea foi i le taimi o le faʻatulagaga. Lalo, o tulaga i totonu o le faʻapipiʻi o le a talanoaina muamua, ona i ai lea i le polokalama o loʻo taʻavale i luga o le komepiuta. E le gata i lea, e mafai ona faʻamalosi le faʻaaogaina o polokalama saoloto, o le sili ona lauiloa o loʻo tuʻuina atu i le pito o le tusiga. Lapataiga: o se tasi o aʻafiaga o le faʻalavelaveina o le telefoni feaveaʻi 10 o le faʻaalia o se igoa i totonu o le faatulagaga. O isi taʻiala e pulea e lau faʻalapotopotoga.

Faʻasaoina o le malupuipuia o faʻamatalaga a le tagata lava ia pe a faʻatulagaina le Windows 10

O se tasi o sitepu mo le faʻapipiʻiina o le Windows 10 o le faʻapipiʻiina lea o nisi o faʻamatalaga patino ma faʻamatalaga faʻamatalaga.

Amata i le 1703 Creators Updates, o nei siata e foliga mai i le sikikopipilama i lalo. O avanoa nei e maua mo le le mautonu: fuafuaina o nofoaga, tuʻuina atu o faʻamatalaga faʻamaonia, filifilia o faʻalapotopotoga faʻapitoa, faʻatagaina o tautalaga, aoina o faʻamatalaga faʻamaonia. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻafitia soʻo se tasi o nei faatulagaga.

I le taimi o le faʻapipiʻiina o versions o le Windows 10 i luma o le Creators Update, pe a uma ona kopiina faila, toe faʻafouina ma ulufale pe faimalaga le faʻaogaina o le kenera oloa (ma, atonu, fesootai i le Initaneti), o le ae vaai i le "Faʻaateleina le saoasaoa". Afai e te kiliki "Faaaoga tulaga faatonuina", ona mafai ai lea ona e auina atu le tele o faamatalaga patino, pe afai i lalo ole agavale, kiliki i le "Seti setting", ona mafai lea ona tatou suia nisi o tulaga patino.

O le faʻatulagaina o faʻamaufaʻailogaina e lua ni faʻata, o le muamua o loʻo i ai le mafai e faʻamaonia ai le faʻamaoniaina, tuʻuina atu o faʻamatalaga e uiga i le faʻaogaina o le keyboard ma le siʻufofoga leo i Microsoft, faʻapea ai ma le sailia o le nofoaga. Afai e te manaʻomia le faʻaaogaina atoatoa o uiga o le spyware o le Windows 10, e mafai ona e faʻasaʻo mea uma i luga o lenei mata.

I luga o le ata lona lua ina ia aloese mai le auina atu o faamatalaga patino, ou te fautuaina le faalēaogāina o galuega uma (vaʻaia le avega o itulau, fesoʻotaʻiga aunoa i fesoʻotaiga, faʻasalalau faʻamatalaga sese i Microsoft), sei vagana ai le "SmartScreen".

O lenei mea uma e fesoʻotaʻi ma tulaga faalilolilo, lea e mafai ona faʻatautaia i le taimi o le faʻatulagaga o le Windows 10. Ole faʻaopoopoga, e le mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se faʻamatalaga a Microsoft (talu ai ona faʻaopoopoina le tele o ona faatulagaga ma a latou 'auʻaunaga), ma faʻaaoga se faʻamatalaga i le lotoifale.

Faʻasalalau le malupuipuia o le Windows 10 pe a uma ona faʻatulaga

I totonu o le Windows 10 setete, o loʻo i ai se vaega atoa o le "Tulaga Faalilolilo" e faʻaogaina ai mea e talafeagai ma faʻamaonia nisi o mea e fesoʻotaʻi ma le "snooping". Faasolo le Win + I key i luga o le komepiuta (pe kiliki i le logo o le faaaliga, ona kiliki lea o "All Settings"), ona filifili lea o le mea e te manao ai.

I totonu o faʻamatalaga patino, o loʻo i ai se seti o aitema, o ia mea taitasi o le a iloiloina i le faasologa.

Lautele

I luga o le laupepa "General" faʻamaonia le soifua maloloina e faʻamaonia mea uma sei vagana ai le 2:

  • Faataga ia polokalama e faʻaaoga loʻu ad-id - tape.
  • Enable SmartScreen Filter - mafai (e le o iai se mea i le Creators Update).
  • Auina atu laʻu faʻamatalaga sipelaga ia Microsoft - liliu ese (o lenei mea o loʻo misi i le Faʻatulagaina o le Faʻatonu).
  • Faʻatagaina le 'upega tafaʻilagi e tuʻuina atu faʻamatalaga i le lotoifale e ala ile mauaina o laʻu lisi o gagana - ese.

Nofoaga

I le vaega "Nofoaga," e mafai ona e faʻamaonia le faʻatulagaga mo lau komepiuta i lona atoaga (liliu ese mo talosaga uma), faʻapea foi mo talosaga taʻitasi e mafai ona faʻaaogaina faʻamatalaga eseese (i lalo i lenei vaega).

Tautinoga, tusilima ma tusiga tusitusi

I lenei vaega, e mafai ona e faʻamalo le sailiga o tagata na e saini, tautala ma tusitusi tusitusi. Afai i totonu o le vaega "Matou te masani" e te vaʻai i le faamau "Toe feiloai mai ia te aʻu", o lona uiga o nei galuega ua uma ona le atoatoa.

Afai e te vaʻai i le Stop Learning button, ona kiliki lea e le mafai ona teuina lenei faʻamatalaga patino.

Telefoni, masini faaleotele leo, faamatalaga o tala, fesoʻotaʻiga, kalena, leitio, feʻau faʻataʻitaʻi ma isi masini

O nei vaega uma e mafai ai ona e fesuiaʻia le faʻaaogaina o masini talafeagai ma faʻamatalaga o lau 'eleʻele e ala i faʻamatalaga (o le filifiliga sili ona saogalemu). E mafai foi ona latou faatagaina lo latou faʻaaogaina mo talosaga taʻitasi ma faʻasaina isi.

Faʻamatalaga ma faʻamatalaga

Matou te tuʻuina le "Leai" i le mea "E tatau i Windows ona talosaga mai i loʻu finagalo faaalia" ma le "Faamatalaga Autu" ("Basic" numera o faʻamaumauga i le Creators Update version) i le mea e uiga i le tuʻuina atu o faʻamatalaga i Microsoft, pe afai e te le manaʻo e faʻasoa faʻamatalaga i ai.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O le tele o talosaga a le Windows 10 e faʻaauau pea ona e tamoe tusa lava pe e te le o faʻaaogaina, ma e tusa lava pe le o iai i le lisi Taʻamata. I le vaega "Faʻamatalaga Faʻamatalaga", e mafai ona e faʻamaʻaina i latou, lea o le a le gata ina taofia ai le tuʻuina atu o faʻamatalaga, ae faʻasaoina foi le mana o le komepiuta po o le papalama. E mafai foi ona e vaʻavaʻai i se tusiga i luga o le auala e ave ai le faʻaaogaina o talosaga a le Windows 10.

O isi filifiliga atonu e talafeagai le tapeina i totonu o le faalilolilo (mo le lomiga o le Windows 10 Creators Update):

  • Talosaga e faʻaaoga ai au faʻamatalaga o tala (i le vaega o Faamatalaga Faʻamatalaga).
  • Tuuina atu talosaga e maua ai fesoʻotaʻiga.
  • Faʻataga le avanoa ile imeli i faʻamatalaga.
  • Faʻatagaina talosaga e faʻaaoga ai faʻamatalaga faʻamaonia (i le vaega o le Diagnostics Application).
  • Faataga talosaga e maua ai masini.

O se auala faaopoopo e tuʻuina atu ai faʻamatalaga itiiti a Microsoft mo oe lava, o le faʻaaogaina lea o se faʻamatalaga i le lotoifale, ae le o se faʻamatalaga a Microsoft.

Faʻasinomaga Faʻasinomaga ma Saogalemu

Mo nisi puipuiga, e tatau foi ona e faia ni nai taga. Toe foʻi i le "All Settings" matala ma alu i le vaega o le "Network and Internet" ma tatala le Wi-Fi.

Faʻasalaga ia mea "Suʻega o fuafuaga totogi mo avanoa lata mai fautuaina fautuaina" ma le "Fesoʻotaʻi atu i le mea e matala ai le vevela" ma le Hotspot Network 2.0.

Toe foʻi i le faamalama o le faatulagaga, ona alu lea i le "Update ma le Puipuiga", ona fai lea i le "Windows Update" vaega, kiliki "Filifiliga Maualuga", ona kiliki lea "Filifili pe faapefea ma le taimi e maua ai faafouga" (sosoo i le pito i lalo o le itulau).

Faʻalēaogā faʻamaumauga mai faʻalapotopotoga. O le a faʻagata foi le mauaina o faʻamatalaga mai lau komepiuta e isi komepiuta i luga o le upega tafailagi.

Ma, i le avea ai o se mea mulimuli: e mafai ona e tapeina (poo le setiina o se tusi lesona) le Auaunaga a le Windows "Service Monitoring Service", e pei foi ona tagofia le auina atu o faamatalaga i le Microsoft i tua, ma le le mafai ona aafia ai le faatinoga o le polokalama.

E le gata i lea, afai e te faʻaaogaina le Microsoft Edge browser, ia e tilotilo i tulaga maualuluga ma tape ese le valoʻaga ma le teuina o galuega iina. Vaai Microsoft Edge Browser i Windows 10.

Polokalama e faʻamalo ai le snooping Windows 10

Talu mai le faʻasalaga o le Windows 10, o le tele o meafaigaluega e leai se totogi na faʻaalia ona o le le mafai ona faʻaaogaina le mea e mataʻutia ai le telefoni feaveaʻi o le Windows 10, o le sili ona lauiloa o loʻo tuʻuina atu i lalo.

E taua: Ou te fautuaina tele le fatuina o se mea e toe faʻafouina ai muamua aʻo leʻi faʻaogaina nei polokalama.

DWS (faʻaumatia Windows 10 Suʻega)

O le DWS o le polokalame sili ona lauiloa mo le le faʻaaogaina o le Windows 10 i le gagana Samoa. O le faʻaaogaina i le Rusia, faʻafouina pea, ma tuʻuina atu ai isi avanoa (faʻalavelave i le Windows 10 faʻafouga, faʻalavelaveina le puipuia o le Windows 10, aveeseina o talosaga).

E uiga i lenei polokalama o loʻo i ai se isi faʻamatalaga toe iloilo i luga o le saite - Faʻaaogaina le Destroy Windows 10 Suʻega ma le mea e sii mai ai le DWS

O & S SUTU10

O le polokalama saoloto mo le le mafai ona faʻalavelaveina le Windows 10 O & O ShutUp10 snooping atonu o se tasi o le faigofie mo se tagata faʻapitoa i le gagana Rusia ma ofo atu se seti o tulaga fautuaina mo le saogalemu o le tapeina o galuega uma i le 10k.

O se tasi o eseesega aoga o lenei aoga mai isi o se faʻamatalaga auiliili o filifiliga faʻaletonu taʻitasi (e ala i le kilikiina o le igoa o le parakalafa e faʻaaogaina pe tape).

E mafai ona e download O & O ShutUp10 mai le nofoaga aloaia o le polokalame //www.oo-software.com/en/shutup10

Ashampoo AntiSpy mo le Windows 10

I le uluai lomiga o lenei tusiga, na ou tusia ai e tele polokalama saoloto e le mafai ai ona faʻailoaina atu le telefoni feaveaʻi o le Windows 10 ma e leʻi fautuaina e faʻaaogaina (faila e le masani ai, faʻasaʻo vave o polokalame, ma o lea la e le mafai ona faʻatusa). I le taimi nei, o se tasi o kamupani sili ona lauiloa e pei o Ashampoo ua tatala mai lona faaaogaina i le Windows 10, lea, ou te manatu, e mafai ona talitonuina e aunoa ma le fefe i le vevesi o soo se mea.

E le manaomia e le polokalama le faʻapipiʻiina, ma a maeʻa ona tuʻuina atu oe o le a maua le avanoa e mafai ai ma faʻamalo uma galuega o le suʻega o tagata i totonu o le Windows 10. O le mea e faanoanoa ai mo lo tatou tagata faʻaogaina, o le polokalama o loʻo i le Igilisi. Ae i lenei tulaga, e faigofie ona e faʻaaogaina: naʻo le filifili Filifili tulaga fautuaina i le Vaega o Faʻatinoga e faʻaaogaina ai le puipuiga o faʻamaumauga mo le tagata lava ia i le taimi e tasi.

Download Ashampoo AntiSpy mo le Windows 10 mai le ofisa aloaia www.ashampoo.com.

WPD

WPD o se isi aoga sili ona lelei mo le faʻaaogaina o le freeware ma nisi o galuega a le Windows 10. O faʻataʻitaʻiga talafeagai, e na o le gagana Rusia. O faʻamanuiaga, o se tasi lea o nai faʻaaogaina e lagolago ai le version o le Windows 10 Enterprise LTSB.

O galuega autu o le le mafai ona "vaʻaia" e faʻapipiʻi i luga o le lisi o le polokalame ma le ata o "mata". Iinei e mafai ona e faʻafitia faiga faʻavae, auaunaga, ma galuega i le Task Scheduler e fesoʻotaʻi ma le faʻafefeina ma le aoina o faʻamatalaga patino a le tagata lava ia.

E lua isi laupepa e mafai foi ona manaia. Muamua o Tulafono Faʻasalalau, lea e mafai ai e oe ona faʻamautuina tulafono o le laupepa a le Windows 10 i le kiliki tasi i se auala e taofia ai le telefoni feaveaʻi o le telefoni, le Initaneti i polokalame faʻa-tolu, pe leai foi.

O le lona lua o se faʻaaogaina faigofie o talosaga a le Windows 10.

Faʻafeiloaʻi le WPD mai le laiga o le website //getwpd.com/

Faamatalaga faaopoopo

Faʻamatalaga faʻafitauli e mafua mai i polokalame e tape ai le leoleoina o le Windows 10 (fatuina mea e toe faʻaleleia ai ina ia mafai, pe a talafeagai ai, e faigofie ona e toe foʻi i tua suiga):

  • O le le toe faʻaleleia o faʻaleleia pe a faʻaaogaina mea e le lelei, e le o se mea sili ona saogalemu ma sili ona aoga.
  • Faʻaopoopoina o le tele o laupepa a Microsoft i le faila o faila ma le laupepa (taofia le avanoa i nei vaega), isi faafitauli mulimuli ane ma le galuega o nisi polokalame e manaʻomia ona maua i latou (mo se faʻataʻitaʻiga, faafitauli i le galuega a Skype).
  • O faafitauli gafatia i le faagaioiga o le Windows 10 faleoloa ma nisi, o nisi taimi e talafeagai ai, auaunaga.
  • I le leai o ni mea e toe faʻaleleia ai - o le faigata o le toe faʻafoʻiina ma le lima ia tulaga i lona uluai setete, aemaise lava mo le tagata fou.

Ma i le faaiuga, manatu o le tusitala: i loʻu manatu, o le taamilosaga e uiga i le asiasiga o le Windows 10 ua soloia, ma le mea e sili atu ona feagai ai ma le afaina o le le mafai ona mataituina, aemaise lava i latou e faaaogaina le fesoasoani i polokalama saoloto mo nei faamoemoega. O galuega e matua aʻafia ai le ola, e naʻo le "manaʻoga fautuaina" i le lisi o le Amata (E faʻafefea ona faʻaaogaina le talosaga fautuaina i le 'Amata amata), ma mai mea matautia - fesoʻotaʻiga faʻapipiʻi e tatalaina ai le Wi-Fi.

O le mea e sili ona maofa ia te aʻu, o le mea moni e leai se tasi na te faitioina a latou suʻega a latou telefoni feaveaʻi, masini (Google Chrome, Yandex), fesoʻotaʻiga lautele poʻo se avefeau vave e vaʻavaʻai i mea uma, faʻalogo, iloa, faʻasalalau i mea e tatau ma e le tatau ma tatau o le tagata lava ia, ae le o faʻamatalaga patino.