Laveina o upu tatala i le Opera browser

O le MS Word e mafai ai ona e fatuina tusi tusi i pepa, ae o nisi taimi e te ono feagai ai ma nisi o mea sese pe a e galulue faatasi ma i latou. O le tele o latou o loʻo i ai le igoa lea: "E le faʻamalamalamaina le faailoga tusi" poʻo le "Faʻamaumauga e le maua". O na savali e aliali mai pe a taumafai e faʻafouina se fanua faʻatasi ai ma se sootaga malepe.

Lesona: Faʻafefea ona fai ni sootaga i le Upu

O le tusiga autu, o se faailoga tusi, e mafai ona toe faʻafouina. Na o le kiliki "FMTL + Z" tuusaʻo pe a uma le faʻamatalaga sese i luga o le lau. Afai e te le manaʻomia se faailoga tusi, ma o le anotusi e faʻaalia ai o loʻo manaʻomia, kiliki "FMTL + SHIFT + F9" - e faaliliuina ai le tusitusiga o loʻo i totonu o le fanua o se tusi e le o galue i le masani.

Lesona: E faʻafefea ona faʻaaogaina le mea mulimuli i le Upu

Mo le mea lava e tasi, ina ia faʻamalo le mea sese "E le faʻamalamalamaina le faailoga tusi", faʻapea foi ma le "Link link not found" tutusa ma ia, e tatau ona e malamalama muamua i le mafuaʻaga o lona tupuga. O le mea lea e mafua ai ona tutupu ia mea sese ma le auala e faʻaaogaina ai, o le a tatou faamatalaina i lenei tusiga.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaopoopo se pepa i se pepa i le Upu

Faʻaiʻuga o mea sese ma tusi tusi

E na o le lua lava mafuaʻaga e mafua ai ona le aoga le tusi tusi po o le maka tusi i totonu o se pepa.

Faailogaina e le o iai i totonu o le pepa pe leai foi.

O le faailoga tusi atonu e le o iai i totonu o le pepa, ae atonu o le a le toe i ai. O le mea mulimuli e mafai ona faia i mataupu pe afai o oe poʻo se tasi ua uma ona faʻaumatia soʻo se faʻamatalaga i le pepa o loʻo e galue ai i le taimi nei. Faatasi ai ma lenei tusiga, o le faailoga tusi na mafai ona aveese faafuasei. E faʻapefea ona siakiina, o le a matou taʻuina i se taimi mulimuli ane.

Suafa le aoga

O le tele o elemene o loʻo faʻaaogaina ai tusi tusi o loʻo faʻaofiina i totonu o le tusitusiga o faʻamaumauga o ni fanua. Atonu o ni faasinomaga poʻo ni faʻamaufaʻailoga. Afai e le saʻo igoa o nei fanua i le pepa, Microsoft Word will display a error message.

Lesona: Fetuunaiga ma suiga o fanua i le Upu

Faʻasalalau le mea sese: "Faailoga e le o faʻamalamalamaina"

Talu ai ua matou filifili o se faʻamalologa faʻamalologa faʻamaonia i totonu o se pepa o le Upu e mafai ona tupu na o le lua mafuaaga, e na o le lua lava auala e faʻaaogaina ai. E uiga ia i latou taitoatasi i le faasologa.

Faailogaina e le o faʻaalia

Ia mautinoa o loʻo faʻaalia le tab i totonu o le pepa, ona e le mafai, e le o faʻaalia mai e le Upu. Ina ia siaki lenei ma, pe a tatau ai, ia faʻaalia le faʻaaliga faʻaali, mulimuli i laasaga nei:

1. Tatala le lisi "File" ma alu i vaega "Taimi".

2. I le faamalama e tatala, filifili "Avanoa".

3. I le vaega "Faʻaalia mea o aofia i le pepa" siaki le pusa "Faʻaalia mea o aofia i le pepa".

4. Kiliki "Lelei" e tapuni ai le faamalama "Taimi".

Afai o tusi tusi o loʻo i le pepa, o le a faʻaalia. Afai ua aveesea tusi tusi mai le pepa, o le a le gata ina e vaai ia i latou, ae o le a le mafai ona e toe faafoi.

Lesona: E faʻapefea ona faʻaumatia le faʻamaonia o Upu: "E le lava le manatua e faʻamaeʻa ai le taotoga"

Suafa le aoga

E pei ona taʻua i luga, o igoa faʻamaonia e le saʻo le faʻamaonia e ono mafua ai foi se mea sese. "Faailoga e le o faʻamalamalamaina". O fanua i le Upu o loʻo faʻaaogaina e avea ma nofoaga e mafai ai ona faʻaliliuina. E faʻaaogaina foi e fai ai ni pepa, igoa.

A faʻataunuʻu nisi o faʻatonuga, e faʻapipiʻi faʻapipiʻi le fanua. E tupu lenei mea pe a numera itulau, pe a faʻaopoopo itulau faʻalelei (mo se faʻataʻitaʻiga, itulau ulutala) poʻo le taimi e fatuina ai le laulau. O le faʻaofiina o togalaau e mafai foi ma le lima, e mafai ai ona e faia le tele o galuega.

Lesona i le autu:
Itulau numera
Faaofi le itulau autu
Faʻatulagaina o le mea e aofia ai lau laulau

I lomiga aupito lata mai o le MS Word, o le faʻaaogaina o tusi e matua le masani lava. O le mea moni, o se seti tele o tulafono faʻapipiʻiina ma faʻatonuga o mataupu e maua ai le tele o avanoa mo le masiniina o le faagasologa. O fanua, e pei oo latou igoa le saʻo, e masani lava ona maua i uluai lomiga o le polokalama. O le mea lea, o faʻamatalaga ma faʻamaufaʻailoga i totonu o ia pepa e mafai foi ona tupu i le tele o taimi.

Lesona: Faʻafefea ona faʻafouina le Upu

E i ai le tele o tulafono laiti o le malae, e masani lava, e mafai ona e faʻaogaina i totonu o se tasi tusiga, na o se faʻamatalaga mo vaega taʻitasi o le a faʻaosooso atu i se mea ese. Ina ia faamaonia pe faʻamaonia le mea moni o igoa le saʻo (code) o le mafuaaga o le "Faʻailologa e le faʻamalamalamaina," asiasi i le itulau aloaia ma faʻamatalaga i lenei lomiga.

Lisi atoa o tulafono laiti i totonu o le Microsoft Word

O le mea moni, o mea uma lava, mai lenei tusiga na e aʻoaʻo ai e uiga i mafuaʻaga ua mafua ai le sese o le "Faailoga Faailoga" o loʻo tupu i totonu o le Upu, faʻapea foi auala e faʻaaogaina ai. E pei ona mafai ona e malamalama mai mea o loʻo i luga, e le mafai ona toe faʻatuina se faailoga tusi e le mafaamatalaina i mataupu uma.