Siaki siaki SSD

O se taʻavale malo-malo e sili atu le maualuga o lona soifuaga ona o tekinolosi mo le faʻavasegaina o ofu ma faʻasao se avanoa mo manaoga o le pule. Ae ui i lea, i le gasologa o le taimi umi, ina ia aloese mai le leiloa o faamatalaga, e tatau ona suʻesuʻeina i taimi taʻitasi le faatinoga o le pu. E moni foi lenei mea mo na mataupu pe a talafeagai e faamaonia se SSD faʻaaoga pe a maeʻa ona mauaina.

Filifiliga mo le suʻesuʻeina o SSD

O le siakiina o le tulaga o se avega malo-malo e faatino e faaaoga ai meafaigaluega faapitoa e galue i luga o le faavae o S.M.A.R.T. I le isi itu, o lenei otootoga e mo le Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology and translated from English means tekinolosi tau le tagata lava ia, suʻesuʻega ma lipoti. O loʻo i ai le tele o uiga, ae o iinei o le a sili atu le faamamafa i luga o vaega o loʻo faʻamatalaina le ofuina ma le tumau o le SSD.

Afai o loʻo galue le SSD, ia mautinoa o loʻo faʻamalamalamaina i le BIOS ma tuusaʻo e le faiga lava ia pe'ā uma ona tuʻuina atu i le komepiuta.

Vaʻai foi: Aiseā e le iloa ai e le komepiuta SSD

Metotia 1: SSDlife Pro

SSDlife Pro o se faʻaaogaina aloaʻia mo le iloiloina o le "soifua maloloina" o taʻavale-malo.

Download SSDlife Pro

  1. Lafoina le SSDLife Pro, pe a uma ona tatala se faamalama o loʻo i ai vaega e pei o le tulaga o le soifua maloloina o le avetaavale, le numera o faʻalavelave, ma le faʻatulagaga o le auaunaga o loʻo faʻaalia. E tolu filifiliga mo le faʻaalia o le tulaga o le 'ie - "Lelei", "Faanoanoa" ma "Leaga". O le muamua oi latou o lona uiga o mea uma lava o loʻo faʻatulagaina ma le disk, o le lona lua - o loʻo i ai faafitauli e taua le taulaʻi i ai, ma le lona tolu - o le taʻavale e tatau ona toe faʻaleleia pe suia.
  2. Mo se auiliiliga auiliili o le soifua maloloina ole SSD, kiliki "S.M.A.R.T.".
  3. O se faamalama o le a tulaʻi mai ma tulaga tutusa o loʻo faʻaalia ai le setete o le pu. Mafaufau i mea e sili ona taua e tatau ona e gauai i ai pe a siaki ona faatinoga.

Tape le Faitau Faʻatau o loʻo faʻaalia ai le numera o taumafaiga le manuia e faʻamamaʻo ai sela o mafaufauga. O le mea moni, o lenei mea o loʻo faʻaalia ai le i ai o poloka poloka. O le maualuga o le tau, o le maualuga atu lea atonu o le a le pine ae le mafai.

Le Faitau Faʻasologa o le Malosiaga Manaomia - O se parakalafa e faʻaalia ai le numera o mea faʻafuaseʻi o le malosi. E taua ona o le mafaufau i le NAND e mafai ona faʻafanoina i nei mea faʻapitoa. Afai e maua se maualuga taua, e fautuaina e siaki uma sootaga i le va o le laupapa ma le taavale, ona toe siaki ai lea. I le tulaga e le suia le numera, e foliga mai e manaʻomia le sui o le SSD.

Uluai Papatusi Lelei Faitau faʻaalia le numera o sē na le manuia, o le mea lea, o se parakalafa taua e fuafuaina ai le isi faatinoga ole pu. Lenei e fautuaina e vaʻai i suiga i le taua mo sina taimi. Afai e tumau pea le tau o le tau, o lona uiga o le SSD e lelei.

Mo nisi faʻataʻitaʻiga o masini e mafai ona tutupu SSD Soifua Lelei, lea o loʻo faʻaalia ai le totoe o punaoa i le pasene. O le tau maualalo, o le leaga o le tulaga o le SSD. O le le lelei o le polokalama o le matamata i le S.M.A.R.T. E maua naʻo le totogi o le Pro.

Metotia 2: CrystalDiskInfo

O se isi mea faʻaaoga saoloto mo le mauaina o faʻamatalaga e uiga i le disk ma lona setete. O lona uiga autū o le faʻaalia lea o le lanu o taʻiala SMART. Aemaise lava, o ata lanumoana (lanumeamata) e faʻaalia e iai le taua "lelei," samasama e manaʻomia le gauai, o le mumu e taʻu mai le leaga, ma o le lauulu e taʻu mai le le iloa.

  1. A maeʻa le CrystalDiskInfo, e tatalaina se faamalama lea e mafai ai ona e vaʻai i faʻamatalaga faʻapitoa ole disk ma lona tulaga. I totonu o le fanua "Tulaga Faʻatekonolosi" faʻaalia le soifua maloloina o le avega i le pasene. I lo tatou tulaga, o loʻo lelei mea uma ia te ia.
  2. Ma le isi, mafaufau i faamatalaga "SMART". O nei laina uma ua lanu i le lanumoana, o lea e mafai ai ona e mautinoa o mea uma lava ua faʻatonuina ma SSD ua filifilia. I le faʻaaogaina o le faʻamatalaga o laina i luga, e mafai ona e mauaina se ata sili atu ona saʻo o le soifua maloloina o le SSD.

E le pei SSDlife Pro, CrystalDiskInfo ua leai se totogi.

Vaʻai foi: Faʻaaogaina o vaega autu o CrystalDiskInfo

Metotia 3: HDDScan

HDDScan - se polokalame ua mamanuina e suʻe ai taʻavale mo le faʻatinoga.

Download HDDScan

  1. Faʻasaʻo le polokalama ma kiliki i le fanua "SMART".
  2. O le a tatalaina se faamalama. "HDDScan S.M.A.R.T. Lipotilea o faʻaalia ai uiga e faʻaalia ai le tulaga atoa o le pu.

Afai ei ai soʻo se palota e sili atu i le tau faʻatagaina, o lona tulaga o le a makaina i "Mataala".

Metotia 4: SSDReady

SSDReady o se meafaigaluega komepiuta lea ua mamanuina e fuafua ai le olaga atoa o se SSD.

Talia SSDReady

  1. Tatala le talosaga ma ia amata le faagasologa o le fuafuaina o mea totoe SSD punaoa, kiliki i luga "Amata".
  2. O le polokalama o le a amata ona tausia faʻamaumauga o tusiga uma e fai i le disk ma pe a ma le 10-15 minute o galuega o le a faʻaalia lona punaoa totoe i totonu o le fanua "Faʻaaogaina le ola" i le taimi nei o le faʻaogaina.

Mo se iloiloga saʻo, o le tagata e faia le galuega e fautuaina le tuʻuina o le polokalame mo le aso faigaluega atoa. SSDReady e lelei tele mo le vaʻai i le taimi o totoe o loʻo galue ai i le taimi o loʻo galue ai nei.

Metotia 5: SanDisk SSD Dashboard

E le pei o le polokalama o loʻo i luga, o le SanDisk SSD Dashboard o se faʻaaogaina gagana Rusia ua fuafuaina e galulue faʻatasi ai ma masini malo-malo o le igoa e tasi o le gaosiga igoa.

Download SanDisk SSD Dashboard

  1. A maeʻa ona amata, o le faamalama autu o le polokalama o loʻo faʻaalia ai uiga o le masini e pei o le gafatia, vevela, vave faʻasaʻo ma le tumau o auaunaga. E tusa ai ma fautuaga a le au gaosiga o SSD, faʻatasi ai ma se aoga o punaoa totoe i luga o le 10%, o le setete o le disk e lelei, ma e mafai ona mafaufau e faigaluega.
  2. Vaʻavaʻai i faʻasologa o SMART alu i le tab "Auaunaga", kiliki muamua "S.M.A.R.T." ma "Faʻaalia nisi faʻamatalaga".
  3. Ma le isi, ia gauai i ai Faasalalauga Faasalalau Faasalalaugalea o loʻo i ai le tulaga o se palota taua. E faʻaalia ai le numera o faʻasologa faʻasolosolo na faʻaaogaina ai se cell phone memory NAND. O le tau faʻatulagaina faʻaititia le laina faasolosolo mai le 100 i le 1, talu ai o le fuainumera o numera o faʻamalologa e faʻatuputeleina mai le 0 i le numera maualuga. I ni faaupuga faigofie, o lenei uiga e taʻu mai ai le tele o le ola maloloina o loʻo totoe i totonu o le pu.

Faaiuga

O le mea lea, o metotia uma ua fuafuaina e talafeagai mo le iloiloina o le soifua maloloina lautele o le SSD. I le tele o tulaga, e tatau ona e taulimaina masini faʻamaumauga SMART. Mo se iloiloga saʻo o le soifua maloloina ma le soifuaga o le taavale, e sili atu le faʻaaogaina o le masini komepiuta mai le kamupanī, o loʻo i ai galuega talafeagai.